Kesälounas

Mä rakastan kesässä kaikista eniten just sitä, että saa olla ulkona lounaat ja illalliset halutessaan. Kun viime viikonloppuna mies laittoi terassia kuntoon, meidän ruokapöytä majaili hetken keskellä pihaa, joten käytin tilaisuuden hyväkseen ja katoin lounaan keskelle meidän nurtsia. Isovanhemmat oli kylässä ja päästiin nauttimaan grillilounas porukalla viikonlopun puuhailujen keskellä. Lapset oli ihan villinä, että miten muka voi syödä jossain muualla ku siellä missä aina 😀 Mietittiin jo yhdessä, missä hassussa paikassa seuraavaks voitaisiin syödä 😀 Ehkä ei oteta pöytää kummiskaan mukaan. Ainakin mieheni katse oli vähän sen mukainen, että tota ei huvikseen nostella 😀

Erittäin simppeli grillilounas meidän perheessä on yleensä flank steak grillissä, varhaisperunoita (jeeejeee, suomalaisia saa jo!) keitettynä ja voissa (tilliä ei saa laittaa nirsoille :D) ja joku kiva salaatti, mikä on koko homman kruunu. Mä rakastan tunkea salaattiin kesällä vesimelonia, mansikoita, hedelmiä ja vaikka mitä ja erityisesti keitettyä parsaa. En ees tiedä miks käytän parsaa tosi vähän muuten ympäri vuoden, mutta kesällä sit sitäki enemmän. Nyt unohtui vielä halloumin grillaaminen, mikä ois kruunannu ton vesimelonin, mut lätkäisin sitten joukkoon fetaa, koska salaatti ilman juustoa on hukkaan heitetty mahdollisuus 😀

Pöytään saa katettua kivasti kesäfiilistä kun vichyn joukkoon paloittelee hedelmiä ja marjoja ja siirtää pöytään kukkia. Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna on ollut niin vähän juhlia ja illanistujaisia (joojoo, selkeä syy), että pienikin kukkakimppu pöydässä tai servetit käytössä tuntuu lähes juhlalliselta. Mun supersäästeliäs äiti tietenkin ihmetteli, että mitä me juhlitaan, kun on talouspaperin sijaan servettejä ja mä totesin, että kesää. Me juhlitaan kesää 😀

Kun pöydällä on lihaa ja vesimelonia, hän ei odottele 😀

Mulla on pieni tunnustus. Meillä on ollut sama grilli tässä nyt ainakin kolme vuotta, ja tuota. Mä en osaa vieläkään käyttää sitä 😀 Siis varmaan oppisin kyllä, kun yrittäisin, mutta en oo oikeestaan ikinä yrittänyt. En tiedä miks, mutta tietyt asiat meillä on vaan hirveen vahvasti mun ja osa sit taas hirveen vahvasti miehen aluetta, ja sit niillä ei ikinä vierailla. Esim. mä en oo ikinä sytyttäny meidän takkaa ite (laitan sinne kynttilöitä, jos haluan sen päälle, ku mies ei oo kotona) ja en koskaan nähtävästi grillaa ite. Mies taas ei varmaan oo ikinä koskenut meillä esim. jauhoihin. Meillä tää toimii tosi hyvin näin, ei kumpikaan pidä tätä mitenkään stereotyyppisenä jakona tai sellaisena, ettei tykkäisi siitä. Tajusin vaan kun mies oli viikon poissa ja esikoinen toivoi grilliiiiiiii, että jaha, äiti ei muuten osaa 😀 Kesän tavoite: opettelen grillaamaan. Mut toisaalta, ei meidän kaikkien tarvii osata kaikkea ja olla hyviä kaikessa. Yleensä riittää, että joku perheestä osaa, eikö vaan?

Mitä teillä on sellaisia arkisia juttuja, joita ette oikeasti osaa tai siis ette ole opetelleet koskaan tekemään?

Olipa hassua tulla kirjoittelemaan pitkästä aikaa ilman jotain suurempia ajatuksia. Oli vaan kasa kivoja kuvia ja ajattelin kirjoitella lyhyesti terveisiä tänne. Sitähän blogi joskus oli. Nyt se on aina jotenkin niin Instassa tapahtuvaa, että itelle tuntu ihan jotenki oudolta “tämän takia” kirjoitella.

8 thoughts on “Kesälounas

 1. Kesässä on just parasta kun voi syödä ulkona ja lapselle laittaa vaan kengät jalkaan tai mennä ilman. Ihana idea tuo pöytä keskelle nurmikkoa :). Itse haluan tänä kesänä syödä pojan kanssa välipalaa meidän isolla kivellä ja tietty pitää piknikin nurmikolla, poika 1,5v.
  Nämä postaukset on omaan makuun yksiä parhaita, huolettomia ihania arjen kuulumisia.
  Kaunis kattaus ja hyvännäköiset kesäruoat.

 2. Just sama, mä en myöskään koske grilliin, en kotona, enkä möksällä. Enkä savustimeen, vaikka se toimii sähköllä :D. Ei se kaasun sytyttäminen varmaankaan kovin vaikeeta ole, mutta meillä se on kans jostain syystä mennyt aina niin, että on miehen tai jonkun muun juttu. Ja samaan sarjaan kuuluu kaikki öljyjen tarkistukset ja renkaanvaihdot autossa, mitä näitä nyt onkaan. Ehkä mä voisin sitten laittaa kesän tarvoitteeks pumpata itse ilmaa maantiepyörän Presta-venttiiliin, se on kans olevinaan niin hankalaa, että sekin on ollut siipan hommia. Melkein alkaa jo nolostuttaan kaikki tunnustukset, näitähän riittäis! Mutta toisaalta kuten sanoitkin, tärkeintä että joku osaa <3. Ihanaa kesää ja näyttääpä flank steak herkulliselta!

 3. Meillä on ainakin just noi samat – grilli ja takka 😀 Ja jotenkin se kyllä menee niin, että jos molemmat on autossa, niin mies ajaa. Enkä mä paljon poraa käytä tai pyöriä korjaa ja oon ihan pihalla sähkösopimusten kilpailuttamisista. Mut mulla on omat osaamis -ja vastuualueeni enkä näe väkisin syytä lähteä muuttamaan näitä ainakaan todistaakseni, että osaisin kyllä 😊

 4. Mä rakastan nyt hoitaa ruokailut parvekkeella. Ei mitään pelkkiä IG-ruokailuja vaan iha vaa päiväkahvit, normaali lounas ja aamupalat.

  Mies ei juuri koskaan meillä pese vessaa se on miun homma, hän taas pyykkää enemmän. 😀 mut mitähän en osaa… En mielellään ala kokoamaan huonekaluja, koska en jaksa lukea ohjeita. Mies lukee ohjeet ja referoi ne minulle, jotta voin osallistua kokoamiseen, heh.

 5. En kestä, kun nää sun kuvat on aina niin ihanan täydellisiä. Miks meillä ei kotona näytä tältä?! 😀

Leave a Reply