Kesä 2021

Se ois niinku kesä! Ihan kalenterin mukaan kesä! Kesäkuun eka päivä!

Mitä te meinasitte tehdä kesällä? Tää on jotenki itelle hankala kysymys, kun tuntuu, että viime ajat on tuntunu tosi ennakoimattomalta koronan vuoksi ja tuntuu siltä, että kaikki suunnitelmat heittää häränpyllyä jossain vaiheessa kummiskin. Tiedä mitä uskaltaa edes suunnitella.

Sen tiedän, että me ollaan koko perhe heinäkuu lomalla. Mä otan ajoittain kuvauksia heinäkuulle, mutta vähemmän kuin yleensä ja mies ja lapset on kotona. Ihanaa! Oon niin rakastunut meidän takapihaan ja terassiin, että haluan viettää siellä koko kesän, eikä suuria suunnitelmia oo kyllä laisinkaan 😀 Mutta jotain sentään odotan kesältä!

Kesä alkoi tosiaan mun osalta kielijänneleikkauksella ja toivon kovasti, että se ei nyt vaikuta ikävästi ainakaan tähän alkutaipaleeseen. Kipeää voi tehdä kuulemma ekan viikon ajan ihan reippaamminkin, mutta siksi otin leikkauksen tähän väliin enkä kesälle, että onpahan pois alta, eikä tarvii miettiä sitä. Toivon kovasti, että tää vaikuttaa oikeesti hartiakipuihin ja jos ei, niin oon luvannut itelleni koko kesän käydä 2 kertaa kuussa hierojalla! Oon ylpeä siitä, että kesän ensimmäinen iso suunnitelma on oikeastaan jo näin 1.6. isosti kunnossa, nimittäin sekä kipeän hampaani juurihoito on loppusuoralla, että tämä kielijänneleikkaus nyt käyty ja mun ykkösjuttu kesäksi oli saada oma terveys paremmalle tolalle.

Kävin myös hakemassa salikortin tässä taannoin. Lupasin itselleni kokeilla kesällä sitä, että saisin käytyä kolme kertaa viikossa salilla. Mun lihakset on about miinuksella, eli vaikka muuten oon toipunut kahdesta perättäisestä lapsesta hyvin, kroppani vaatii kyllä paljon työtä siihen, että jaksan paremmin fyysisesti. Odotan sitä, että on pidemmät päivät ja enemmän aikaa tehdä omia juttuja, kun mies on lomalla ja toivon, että pystyn elämään kesän paljon urheilullisemmin kuin alkuvuoden.

Reissuhaaveita ei tällä hetkellä oikeastaan ole. Haluaisin käydä Kuopiossa näkemässä ystäviä ja kesäkuussa teemme perheen kanssa toisen Helsingin reissun. Ainoana kesäloma-toiveena olisi käydä Virossa näkemässä lasten vaaria ja isotätiä, mutta täytyy seurailla COVID-tilannetta ja sitten miettiä, mikä olisi paras hetki sille. Kohta on vuosi mennyt näkemisten välissä, joten olisi kiva mennä kyllä pian! Ihanaa, että aina “vaarin” luona käydessä tulee käytyä meidän hääpaikalla, joten odotan kyllä tuota reissua tosi paljon, jos sellainen järjestyy.

Kesätavoitteena on myös saada kotia ja pihaa laitettua parempaan kuntoon. Terassiprojekti lähtee käyntiin tässä kuussa kun meidän kauheassa kunnossa olevat terassilaudat saa uuden ilmeen. Ollaan varattu jo hiomakone ja miehellä on tulossa pari hikistä viikonloppua kun hioo ja öljyää tuon 😀 Sitten se on aivan täydellinen! Kesälomaprojektiksi todennäköisesti jää myös kasvihuoneen perustaminen. Ei olla sitä nyt hoppuiltu, koska on ollut hurjan työntäyteinen toukokuu ja koska halutaan tehdä noi perustukset tosi hyvin, ja se vaatii aikaa. Muuten piha on kesävalmis, eli suurin osa kesäpäivistä tulee menemään varmasti ulkona oleskellen, jos sää vaan sallii. Sitä odotan kyllä tosi paljon, että nää kelit jatkuu ja voidaan vaan olla paljon pihalla, kerätä omista marjapuskista marjoja ja nauttia kesän fiiliksestä. Mun projektina on myös vihdoin saada meidän varastosta myytäviä juttuja myyntiin ja täytyy vähän zoomailla, miten kirppareita järjestetään nyt kesällä esim. Sorsapuistossa.

Mä päätin myös aloittaa tänä vuonna jokaviikkoisen pulahtamisen uimaan tosta lähilaiturilta. Viime vuonna pääsin uimisen makuun ihan täällä Suomessakin, kun aina vuosia sitä ennen se tuntui aina liian kylmältä. Nyt oon jo pari kertaa kahlannut Arboretumissa kuvatessa vedessä, ja eihän se ees oo älyttömän kylmää! Aloita siis tällä viikolla sen, että joka viikko on käytävä vähintään kerran viikossa uimassa tai edes dippaamassa veteen 😀 Se oli mun kesähaaste itelleni! Lapset ei malta odottaa maauimalaan menoa, ja just kattelin, että se on auki ja että päästään siis sinne pian! Mä ajattelin ostaa sarjalipun sinne, ja koska noi meidän vesipedot rakastaa uimista, niin ajatuksena on mennä sinne joka viikko vähintään kerran perheenä ja kerran itsekseni oikeasti uimaan kunnolla.

Meillä piti olla Dantella kesän harrastuksina sekä jalkapallo että yleisurheilu. Niissä oli aika paljon samanlaista toimintaa ja ne oli peräkkäisinä päivinä, joten meni vähän pään raapimiseksi. Kaksi päivää suoraan päikystä tuntui vähän paljolta pienelle lapselle ja valittiin vaan meidän mielestä paremmin järjestetty jalkapallo, joka on tosi ihanalla paikalla ja sit päätettiin, että yleisurheilun sijaan valitaan yksi ilta viikossa, joka on harrastusilta. Mutta sen sijaan, että mentäisiin aina samaan paikkaan, niin kokeillaan eri juttuja. Flowparkia ja maauimalaa ja metsäretkeä ja mitä vielä. Mutta suhtaudutaan siihen samalla tavalla kuin harrastukseen. Sinä iltana ei tehdä töitä, ei suunnitella mitään muuta, vaan sinä iltana on koko perheen harrastusaika, oli se sitten mikä ikinä sillä viikolla 🙂 Eikä 4-vuotias tarvitse montaa kesäharrastusta, päiväkodissa oppii paljon sosiaaliseen kanssakäymiseen ja ryhmänä toimimiseen liittyvää ja jalkapallosta on tosi innoissaan, joten mennään niillä. Kun on päikystä kesälomilla, niin nähdään vaan enemmän kavereita leikkipuistoissa ja muuten.

Kesältä odotan oikeastaan tosi simppeleitä asioita. Ulkona syömistä ja grillailua, lounailla käymistä ihanilla terasseilla, Helsingin reissuja, ystävien kanssa treffaamista koko päivän treffeillä ja yhteistä aikaa perheen kanssa. Kesän tavoitteena on myös tehdä pitkästä aikaa macaronseja, oppia tekemään moussekakku ja syödä viikko kuukaudessa pelkästään kasvisruokia! Olen myös tehnyt pitkän listan kotimaisista kohteista, missä haluan käydä päiväreissulla perheen kanssa. Meillä on myös kesäksi Särkänniemen kausikortit ja Hoplopi kesäpassi huonojen säiden varalle, eli eiköhän tässä ehdi remuamaan lasten perässä koko kesän. Ja ainiin, ehdottomasti on päästävä kesällä taas Petäykselle, se on viime kesän ihanimpia muistoja!!

Odotan itse asiassa kesää nimenomaan eniten tuon puolesta, että pääsee koko perheenä tekemään kaikkea kivaa yhdessä! Laavuretkiä ja uimareissuja. Ai että, kesä, olet ihana!

Mitä te odotatte eniten kesältä? 🙂

3 thoughts on “Kesä 2021

  1. Täällä odotetaan kesältä ihan vaan eniten lämpimiä ja rentouttavia hetkiä niin kotona kuin mökillä. Viime kesä oli omalla tavalla kuitenkin vähän stressaava, kun piti miettiä mitä uskaltaa ja mitä ei uskalla tehdä, joten tänä vuonna haluan nauttia enemmän kesästä! Teidänkin suunnitelmat kuulostaa hyviltä! ☺️

    1. Ei oo. Mies aikanaan haaveili mökistä, mutta on nykyään enemmän “Kiitos, että puhuit ympäri” -tilassa sen suhteen 😀 Eli ei ainakaan vielä vuosiin haaveilla mökin hankkimisesta. Mökkeilyä päästään kokemaan jos halutaan, mutta luulen, että me keskitytään Petäyksen jne. kaltaisiin paikkoihin 🙂

Leave a Reply