Täydellinen valo meidän kotiin

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Visor Oy

Kun käveltiin sisään meidän taloon ekaa kertaa melkein neljä vuotta sitten, rakastuttiin tässä moneen asiaan. Pohjaan, isoihin ikkunoihin, kivoihin yksityiskohtiin ja ennen kaikkea pihaan ja näköalaan. Oli myös monta asiaa, joista ei välitetty. Lattiat meni vaihtoon ennen sisäänmuuttoa (niissä kun oli asennusvirhekin) ja keittiö ja kodinhoitohuone on vaihdettu viimeisen 1,5 vuoden sisään. Nyt saatiin vihdoin tehtyä se, mistä on haaveiltu koko tää aika. Nimittäin kaihtimet meni vihdoin vaihtoon ja voi apua kuinka tätä on odotettu! 

Meillä on ollut tässä koko ajan noi “kalterit”, mun rakas lempinimi meidän entisille kaihtimille kertoo kaiken mun mielipiteestä niihin. Esteettinen viha noita kohtaan oli vain osa kokonaisuutta. Noi on nimittäi järkyttävän rumat. Harmaat metalliset kaihtimet ei vaan oo mun makuuni, tulee oikeesti joku kauppakeskuksen kiinni oleva liike mieleen, tai ne hiton kalterit. Mut käytännällöllisyys tai sen puute, oli se kaikista rasauttavin tekijä. Suurin osa kaihtimista oli pinnalla, eikä ikkunoiden sisällä ja se aiheutti ihan konkreettisia vaaratilanteita. Molemmat meidän lapset on kerran lähteneet juoksemaan toi naru kainalossa, onneksi ei sentään kaulan ympärillä, vaikka ollaan niitä yritetty hirveän tarkasti aina pitää ylhäällä tai koukuissa. Lisäksi isojen olkkarin ikkunoiden isot kaihtimet on olleet tosi painavat ja hankalat liikuttaa, ja niissä alkoi käyttö näkyä jo keskikohden roikkumisella. Ja mikä ärsyttävintä, kaidinten sijaintia ei tokikaan voinut muuttaa. Kiinni koko matkalta tai kiinni osittain, mutta aina siis ylhäältä alkoi se pimennys, eli ei voinut pitää kaihdinta esim. 1m lattiasta näkösuojana ja muuten auki. Enkä ees aloita niistä vinoon nousevista kaihtimista tai siitä, kuinka monessa meidän kaihtimessa on kiva pikku taittojälki kun pienet kädet on käyneet niitä räpläämässä ja vääntämässä.

Kun sitten olin ystävällä kylässä ja näin heidän kaihtimet, olin aivan rakastunut! Mitkä nää on? Visor kaihtimet. Ok. Ihanat, kauniit, freshit ja käytännölliset. Paitsi ei meille, kun meillä lapset repis ne ikkunoista irti sekunnissa, ajattelin itekseni. Kun 1-vuotiaat vuoron perään kävi räpläämässä kaihtimia ja rypisteli niitä antaumuksella, eikä kaihtimille silti käynyt mitään, jäin tsekkailee enemmänkin. Siis hetkinen! Ne palautuu takaisin muotoonsa, eikä oo moksiskaan, ja likakin kuulemma helppo pestä. Istuttiin samana viikkona miehen kanssa aloittamassa tilausta, kun oli hyvä BlackFriday-ale silloin menossa. Jäi kesken, ja sit loppuvuosi ja alkuvuosi meni terveyssuossa uiden, mutta kevään tullen oli palattava Visoreiden äärelle ja onnekseni sain mahdollisuuden tehdä Visorin kanssa yhteistyötä, nimittäin meille tuli jokaikiseen ikkunaan Visorit! 

Ensinnäkin, tilaaminen oli superhelppoa. Mitattiin kaikki ikkunat ja laitettiin tilaus ja reilun viikon päästä oli kaihtimet ovella. Asiakaspalvelu toimii erinomaisesti! Ensinnäkin ohjeet on tosi helpot, mittaaminen tapahtuu milleissä ja ohjeet siihen on idioottivarmat. Meillä vaan sattui olemaan niin leveät ikkunat olkkarissa, että piti soitella ja kysyä lisätietoja. Ja sai heti vastauksia mukavalta asiakaspalvelijalta ja mittausohjeen siihen suunnitelmaan, että otetaan kaksi kaihdinta per ikkuna (mikä oli erinomainen idea btw!). Kyselin myös kiinnityksestä hieman viistoon oven ikkunankarmiin, joka on tosi kapoinen ja viistossakin vielä ja sain hyvin lisätietoja asiassa. Kun tilaus oli mennyt läpi, soi seuraavana päivänä puhelin ja Visorin asiantuntija soitti ja kävi tilauksen läpi varmistaakseen, että olemme tehneet sen oikein. Reilun viikon päästä kaihtimet tuli kotiin ja melkein nauratti, miten voi 19 kaihdinta mahtua niin pieneen pakettiin. Ei ihan heti päästy noita aloittamaan, lähinnä koska edellisten pois ottaminen oli ihan sankonko mistä. 

Mieheltä meni ehkä alle 3 tuntia kaikkineen laittaa 19 kaihdinta, isompi aika meni ikkunoiden pesemiseen ja vanhojen poistamiseen. Asennus on superhelppoa! Laitan Instagramiini videon noiden asentamisesta, mutta siis erittäin iisiä, muutama ruuvi paikalleen ja sitten kaihtimet napsautellen paikalleen. 

Tuo n. 5 cm valkoista ikkunoiden alareunassa on kaihtimet. Pikkuinen muutos noihin edellisiin hei.

Runko on erittäin siro, sen voi sijoittaa mihin tahansa kohtaan ja mahtuu pieneen tilaan. Meillä meni ihan kiinni ikkunaan ja on niin siro ja huomaamaton kuin olla ja voi. Me valittiin jokaiseen tilaan sama kaihdin, eli ikkunakaihtimista kirkas valkoinen valkoisella profiililla. Me ei haluttu pimennysverhoja minnekään, vaikka niitä saa tilattua siis ihan samalla tavalla. Me ollaan tässä kohta neljä vuotta eletty niin, että on ollut lähes aina ohuet valkoiset verhot ikkunoiden edessä ja kaihtimet lähes aina ylhäällä, ihan koska ne oli mun mielestä tosi ahdistavat. Me ei varsinaisesti haluta koskaan pimentää kotia, vaan just korkeintaan suodattaa valoa ja ennen kaikkea nostaa kaihtimia näköesteeksi. Meillä on kahdessa makkarissa pimennysverhot, joilla saa pimeäksi huoneen, vaikka ite ainakin nukun ihan missä tahansa valossa, joten ei haluttu varsinaisia pimennyskaihtimia minnekään. Meistä on kiva kun silloinkin kun on kaihtimet koko matkalta, kotiin suodattuu päivänvaloa reippaasti. 

Oli jotenkin absurdi fiilis kun saatiin noi ikkunaan ja laskettiin pois. Ja ykskaks ihmeteltiin tota meidän näköalaa, että ainiin, tällainenkin täällä on! On ollut noi hennot valkoiset verhot nonstop edessä niin pitkään, että melkein unohtunut yksi talon vaikuttavimpia juttuja. 

Nyt kun ollaan melkein kuukausi käytetty näitä, niin en voi kuin hehkuttaa! Aivan mielettömän kivat! Lapset on käyny kokeilemansa omansa, eikä mitään huolta, ei jää mitään jälkiä rutistelusta. Kaihtimet liukuu pehmeästi ja lähes ääneti, ja niitä voi asetella miten mielii. Just siihen kohtaan, mistä aurinko muuten paistaisi sisään tai niin, että kaihtimet on vaikka metrin lattiasta, jolloin sisälle ei näy, mutta itse näemme ulos. Olkkarin ikkunoissa on yhteensä neljä kaihdinta, joita voi tetristellä just oman mielen mukaan ja kun noiden liikuttaminen on sekunnin homma, niin sitä tulee oikeesti tehtyä. Ja jos nyt sattuisi niin, että lapset kävis räpläämässä valkoista kangasta likaisin käsin, niin kaihtimen kangas on vesipestävää (Öko-Tex -sertifioitua polyesteriä tarkkaan ottaen)

Esteettisesti nää on ihan eri maailmasta kuin edelliset. Meillä on joka huoneessa verhot osittain sen takia, että vihasin niitä vanhoja kaltereita silloinkin kun olivat yläasennossa. Paksu harmaa pakkaus kaihtimia roikkui aina ikkunan yläosassa. Nyt voi itse valita missä kaihtimet on kun ovat auki, ylhäällä vai alhaalla vai vaikka keskellä. Meillä esim. Sohvan takana olkkarissa ne ei näy yhtään, eli ainoa näkyvä asia on tuo sentin paksuinen profiili, joka on melko huomaamaton ja kaksi vaaleaa narua, joita ei juuri erota. Täydellistä! Valkoinen ikkunakaihdin suodattaa valon tosi kauniisti sisälle, eikä ole yhtään synkkä tai herätä huomiota mitenkään. Täydellinen valo myös kuvaamiseen! Pienet detaljit on täydelliset. Magneetit rungossa, joten kaihdin liikkuu näppärästi, pienet läpinäkyvät vetimet, joilla helpottaa halutessaan liikuttamista. Nää napsahtaa kiinni ilman mitään työkaluja ja on helppo ottaa pois, jos kokee tarpeettomaksi.

Ihan täysien pisteiden hankinta, en keksi mitään negatiivista sanottavaa ja kaikin puolin erittäin miellyttävä kokemus, sekä myynnin asiakaspalvelusta, toimituksesta, että laadusta! Parasta on näiden umpisuomalaisuus, nimittäin nää on suomalainen patentoitu keksintö, jolle on myönnetty Design from Finland -merkki! Kaihtimet valmistetaan Suomessa ja ne on suunniteltu nimenomaan suomalaisten kotien vaatimiin tarpeisiin, vaikka niitä saakiin tilattua myös muualle. 

Jos olisin tiennyt näistä neljä vuotta sitten, niin voin kertoa, että oltais nautittu meidän maisemasta eikä valkoisista verhoista, aika paljon enemmän 😀 

No, nyt on koti kokenut ihanan makeoverin näillä ja joka päivä filistellään näiden ihanuutta! Yhdellä lauseella: Täydellinen näköeste, täydellinen valoisuus. I love these!

Onko teillä kokemusta Visorin kaihtimista? Jos nämä on olleet ostoslistalla niin nyt kannattaa hyödyntää kesä-alennus, nimittäin koodilla VALO20 on tällä hetkellä kaikki ikkunakaihtimet -20%! Me päästään hyödyntää tää iteki, koska unohdettiin pari mini-ikkunaa ja ei vaan pysty pitää niissä vanhoja enää 😀

8 thoughts on “Täydellinen valo meidän kotiin

 1. Hei,
  Miten jatkossa ikkunoiden pesu, kun likainen vesi valuua alas päin kaihtimien päälle? Vai onko joku niksi olemassa siihen ettei likavesi sotke niitä?

  1. Noi saa tosi helposti pois kokonaan, niin, että napsauttaa kannattimista irti eli ne ottaa vaan kokonaan pois sellaisena 10 cm nippuna tuolta. Itse asiassa tosi paljon helpompi kuin tuo ylhäällä roikkunut harmaa pinkka. Tsekkaa mun IG-feedissä video siitä, miten noita asennetaan tai Visorin sivuilta vielä parempi sellainen, niin siitä huomaa, miten helposti ne saa pois tarvittaessa 🙂 On siis napakasti kiinni, mutta ei vaadi myöskään mitään isoja tekoja saada irti 🙂

 2. Me tilattiin vuosi sitten yhteen ikkunaan samanlainen kirkas valkoinen. Ikkunaan paistaa kuitenkin aurinko koko keskipäivän ja meistä kirkas valkoinen ei suodattanut auringonvaloa riittävästi, vaan oikeastaan heijasti sen sisälle. Piti suunnilleen aurinkolaseja pitää. Hommattiin tänä keväänä peittävä valkoinen ja ollaan oltu siihen tyytyväisempiä. Mekanismi on kyllä huippu. Mutta onhan nuo todella kalliita.

  1. Jännä, meillä varmaan katto peittää jonkin verran, koska meillä ei paista silleen suoraan, kun aamulla tulee sivuilta ja illalla sitten taas laskee toiselle sivulle ja aamusta iltaan paistaa sen verran korkealta, ettei tule suoraan ikkunasta, vaikka kuinka valoisaa onkin. Ja aamuisin kun paistaa matalalta keittiöön, niin rakastan tota valoisuutta, kun toi valo suodattuu puhtaanvalkoiseksi verhon läpi!
   Hintavat nämä toki ovat, mutta mun mielestä verrattain ei merkittävän kalliit, ja kun palvelevat vuosia, niin käytännöllisyydessään maksavat itsensä äkkiä takaisin 🙂

 3. Mä en ihan käsittänyt tuota vertailua sälekaihtimien+valoverhojen (ohkaiset valkoset) ja visiirin välillä.
  Miksi ette siis ole aikaisemmin voineet nauttia teidän maisemasta?
  Oliko valoverho antamassa näkösuojaa ulkoa sisälle ja samalla blokkasi näkymän ja nyt visorin Ansiosta voitte peittää ikkunan alaosan ja yläosasta näkee maiseman?

  Eikö vaan verho avaamalla olisi nähnyt sen maiseman aikaisemminkin??? Olkkarin ikkunat on pellolle, kuka sieltä ois katsellut sisään?

  Sen ymmärrän, että se metallikaihtimien pakka on ruma ja iso siellä ikkunan yläreunassa.

  1. Voi olla, että hankala ymmärtää, jos ei ole käytännön kokemusta. Esim. meidän olkkarin isot sälekaihtimet meni aina vinoon laskiessa, tai niitä joutui aina vähän pyörittelee, niin harvemmin jaksettiin laittaa ne kiinni. Auki pyöritettynä täydessä mitassa se raidallisuus oli kuin kalterit. Eli pidettiin usein ylhäällä ja edessä näkösuojana ohuet valkoiset verhot. Noi verhot ei kuitenkaan ole sellaiset, että niitä tulis liikuteltua kummemmin ja kun liikutteliskin, niin sai auki tavallaan vaan kaistaleita pituussuunnassa. Eli nyt kun on nuo valoisat kaihtimet, ne voi nostaa esim. metrin verran alhaalta päin tai päinvastoin rajaamaan aurinkoa vain hiukan tuolta ylhäältä. Silloin näköala pysyy näkyvissä. Esim. harmaiden sälekaihdinten pitäminen ylhäältä metrin verran oli tosi tunkkaisen näköinen. Ihan ku sellainen kauppojen laskuverho, jolla liike laitetaan kiinni. Tosi ahdistava. Loppujen lopuksi meillä oli melkein aina noi valkoiset läpikuultavat verhot edessä ja nyt kun on ollut visorit, huomaan, että me käytetään niitä tosi aktiivisesti. Laitetaan ylös, alas, auki, puolilleen, jne. Kun on niin helpot käyttää.
   Peltojen välillä kulkee polku, joka on aktiivisesti lenkkeilijöiden käytössä, eli kyllä siellä porukkaa usein liikkuu, plus hulluimmat nettivihaajat löytää kyllä meidän kodin halutessaan, joten ihan mielellään tänne ottaa välillä “privacya” blokkaamalla näköalan. Lisäksi meidän kaikki ikkunat eivät ole pellolle.
   Noi meidän verhot kun on yli 5 metrin mitalta, niin niiden liikuttelu välipalojen (5m tanko ei pysy tuolla ilman, että on tuettu väleissä) vuoksi ei verhotangolla ollut kovin iisiä, joten se jäi aina tekemättä. Nyt kun on helppoa liikutella kaihtimia, niin sitä tulee tehtyä ja pääsee nauttimaan näköalasta. Sama pätee oikeestaan joka huoneeseen.
   Vaikea ehkä ymmärtää, ellei ole ollut samassa tilanteessa, mutta anyway, rumaa ja epäkäytännöllistä oli 🙂

 4. Siis aivan ihanat! 🙂 Pitää mennä heti tutustumaan, meidän sälekaihtimet on…noh….kamalat 😀

Leave a Reply