Mungolife 4.0

Here we go! Uusi nettisivu! Neljäs jo, toisaalta onhan tässä blogivuosiakin kohta jo 13 takana. Ensin oli Bloggerissa ihkaensimmäinen Mungolife, sitten oli monen vuoden ajan Mungolifen kotina Rantapallo ja viimeiset nelisen vuotta viihdyin Lilyn bloggaajana.

Nyt on aika palata siihen, mistä kaikki alkoikin, eli omalle sivulle, joskin tällä kertaa sen tekemiseen oli hippusen enemmän osaamista kuin 13 vuotta sitten 🙂 Harjoittelin jo viime vuonna yhden kokonaisen nettisivun verran , kun tein Anna Pastak Visualsin sivun ja nyt aloitin jo tammikuussa tämän uuden sivun rakentamisen, mutta vuoden alku oli odottamattoman raskas ja samalla kävin paljon ajatuksia siitä, kannattaako uutta sivua edes tehdä. Samalla kuitenkin olin jo ehtinyt innostua ajatuksesta, sillä vaikka blogiyhteisöön kuuluminen on omalla tavallaan ihan mahtavaa, mulle inspiroivampaa oli tehdä oma sivu juuri sellaiseksi kuin minä sen haluaisin. Tai oikeammin te!

Sain viime viikolla inspiksen jatkaa tätä projektia loppuun kun teiltä tuli paljon palautetta Instagramin puolella ja toivottavasti tämä vielä viimeistelemätön versio sivusta on mieluinen sekä mobiilin, että desktopin käyttäjille. Vielä on varmasti monia pieniä teknisiä muutoksia tehtävänä, mutta onpahan tuore uusi sivu, jolle kirjoitella, varsinkin kun päässä on viime päivinä pyörinyt kasa ideoita postauksille ja teiltäkin tullut paljon erilaisia toiveita. Jotenkin joka kerta kun oon istunut blogin äärelle, on alkanut ärsyttämään vähän kaikki, mikä ei ollut mulle mieluista vanhassa sivussa, ja sitten jäin hinkkaamaan tätä sivua ja jäi se itse postaus aina kesken.

Blogi on tosiaan tällä hetkellä vielä hieman kesken, mutta jatkan työstämistä taustalla samalla kun te pääsette jo siihen tutustumaan. Tällä hetkellä olen yrittänyt rakentaa tämän käyttöystävälliseksi kaikille, niin mobiililla postausta lukeville kuin myös tietokoneella blogeja lukeville. Tällä hetkellä postaukset löytyy kahdesta paikasta. Etusivulta löytyy postausten snippetit, ensimmäiset muutamat lauseet ja otsikot, heille, jotka tykkää klikkailla auki ja lukea vain tietyn aihealueen juttuja. Blogi-sivulta taas löytyy klassinen blogi-layout, jossa postaukset näkyvät kokonaisena ja jatkuvat loputtomiin. Ylävalikosta löytyy kohdat Perhe & Koti, Muoti & Kauneus sekä Ruoka aihepiireittäin ja etusivulta löytyy myös tägipilvi tuttuun tapaan, jos haluaa lukea tiettyä aihealuetta enemmän kuin toista. Etusivulle nousee myös random postauksia vuosien varrelta, joista olette tykänneet tai joita olette kommentoineet ahkerasti.

Jos löytyy toimimattomia linkkejä, glitchejä tai muuta kommentoitavaa, nii antakaas tulla, että pääsen korjaamaan mahdollisimman pikaisesti!

Ja toki olen kiitollinen ylipäätään mielipiteistänne sivuun liittyen!

Kuvituksena muutama eilinen kuva keväisen lämpimän kelin helliessä meitä!

12 thoughts on “Mungolife 4.0

 1. Kivalta näyttää! Ihan erikoiskiitoksen annan kommentoinnin “ilmoita uusista kommenteista” täpästä! Monet toivoo keskustelua blogeihin, mut hitostako kommentin jättäjä ilman tuota tietää saaneensa edes vastauksen. Tämä on ihmetyttänyt mua pitkään.

 2. Tosi kivanoloiset uudet sivut! Tykkään ihan sikana ettei mainokset pompi kesken tekstin, täällä on jotenkin ihanan harmoninen fiilis. Toimii ainakin ensivilkaisulla mobiilissa tosi hyvin😌

 3. Tosi hienolta ja siistiltä näyttää 🙂

  Jos saa antaa vähän rakentavaa palautetta, niin fonttikokoja voisi ehkä hieman kasvattaa. Fonttikoko 15 blogitesteille ja etenkin kommenttien 13 on varsin pientä tekstiä retinanäytöillä. Myös saavutettavuuden kannalta (heikko näkö, keskittymisongelmat yms) olisi hyvä nostaa fonttikokoa jonkin verran ja tarkastella ehkä uusiksi merkkimäärää per rivi etenkin etusivulla. Etusivulla tekstipalsta on varsin leveä. Helppo tapa parantaa saavutettavuutta olisi esimerkiksi nostaa fonttikokoa tai tehdä palsta-komponentista kapeampi. Blogitekstien palstan leveys on paljon parempi 🙂

  Alusta toimii varmasti useimmille erittäin hyvin jo tällaisenaan. Sivustolla on selkeä rakenne, sopivan kokoisia kuvia, helppolukuinen ja nätti fontti. Ammatikseen kun vaan sählää saavutettavuus-asioiden kanssa niin hyppäsi itselle silmiin nuo pienet muutosehdotukset. Kurkkasin desktopissa nyt sivua, mobiiliversioon en ole vielä tutustunut.

 4. Ihanan raikas ja kevyt mesta Lilyn ja raivostuttavien pop-up -mainosten jälkeen 😉 Mutta, ethän särje sydäntäni ja jätä piiloon kaikkia postauksia ennen Feb 2019?! Toivottavasti se on se asia, joka on vielä kesken, eli tekstien siirto tänne.. Rakastan ihania kesän 2013 kuviasi ja menoasi silloin, vaikka se ei ehkä olekaan ihan just sitä mitä edustat nykyään.. Mutta jotenkin tulen niistä niin hyvälle mielelle (ehkä ne myös johtaa omassa elämässä aikaan jolloin luin niitä livenä..? Oih, huoleton nuoruus!), että olisi ihana jos olisi mahdollisuus palata niihin vielä ajoittain 🙂 Joka tapauksessa, tämä blogisiirto – ehdottomasti Hyvä uutinen 🙂

 5. Tosi kivat sivut! Ihana, että löytyy tuo blogimuotoinen ikuisuuksiin jatkuvan versio 🙂 Jokaisen postauksen erikseen auki klikkaaminen jää helposti välistä ellei aihe ole tosi kiinnostava.

  Itse toivoisin, että linkki kommentteihin/kommentointiin olisi blogimuodossa (ylätunnisteen lisäksi?) postauksen lopussa. Nyt joutuu skrollaamaan takaisin ylös, jos haluaa kommentoida ja se tuntuu hieman vaivalloiselta.

 6. Viimeistelemätön tai ei, hyvältä näyttää jo nyt! Ihanaa, ettei enää kuvien ja tekstikappaleiden välissä ole “parhaimmillaan” koko ruudun levyisiä mainoksia. Paljon selkeämpää kaikin tavoin. Tsemppiä uusiin tuuliin. 🙂

Leave a Reply