Joulu Tampereella

Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo… Ja kalenterit tyhjää täynnä, koska tilanne on mitä on? Onneksi paperikalenteri ei ollut vuoden turhin hankinta, nimittäin tekemistä oikeesti riittää vaikka kuinka paljon, vaikka samalla noudattaisi suosituksia ja turvavälejä 🙂 Tampereella on niiiiin paljon tekemistä näin joulun alla, että ollaan puuhailtu jo paljon ja  vielä on suunnitelmiakin vaikka kuinka. Keräsin tähän yhteen postaukseen mun vinkkejä Tampereen alueen puuhailuihin, joten jos Pirkanmaan asukkailla on ideat vähissä, niin tsekatkaa tämä! Ja toki VisitTampereen sivuilla on paljon paljon kattavampi lista.

Me aloitettiin meidän jouluhulinat Koiramäeltä ja Sorin Sirkuksesta, mutta ne ei tällä hetkellä ole mahdollisia kohteita, joskin tilanteen mukaan Sorin Sirkus mahdollisesti jatkuu tammikuussa, ja suosittelen sitä kyllä lämpimästi. Upea esitys, turvavälit toteutuivat tosi hienosti ja lapsetkin jaksoivat hyvin tunnin esityksen!

Mutta mitä nyt VOI tehdä?

                      

Joulutori on Tampereen ytimessä ja on aivan superihana! Iglukahvila, Pyynikin munkit, myyntikojut ja erilaiset pienet ruokakojut on ihania, ja täynnä ihania joululahjaideoita. Ostin lähialueen karkkeja ja lakuja joululahjapaketteihin ja päästiin kokemaan tuo ihana iglukahvila! Infrapunalämmitteinen iglu oli supersuloinen ja se täytyy varata etukäteen, jokaisten vieraiden välillä se desinfioidaan. Joulutorissa on jotenkin ihana joulutunnelma, joten ehdottomasti vierailun arvoinen!

Joulutorin ympärillä onkin aivan ihana valoshow, joka alkoi itsenäisyyspäivänä. Keskustorin rakennukset ovat valaistuina vuoden loppuun asti joka päivä kello 15.30 – 22. Nämä tehtiin tänä vuonna ilotulituksen sijaan, ja nämä todella luovat mielettömästi tunnelmaa tuonne keskustaan. Liikkuvat valoprojisoinnit on tosi kauniita ja lumettomaan aikaan ne luovat ihanan valoisan ja talvisen tunnelman keskustaan. Lupasin viedä esikoisen ihastelemaan näitä alkuviikosta, kun näytin kuvia hänelle ja oli aivan tohkeissaan. Helppo tapa nauttia kaupungin joulufiiliksestä turvavälit säilyttäen 🙂 Finlaysonilla bongasin myös kauniita valoja ja sinne on tarkoitus suunnata kanssa mahdollisimman pian käymään, siellä valot ovat pidempään, nimittäin 5.1. asti!

Tallipihan Joulu on vielä käynnissä 23.12. asti eli hyvin ehtii! Poni ja aasi ovat paikalla ymmärtääkseni joka päivä ja hevoskärryajelua järjestetään tiettyinä aikoina. Tallipihan myyntikojuista voi bongailla ihania käsitöitä lahjaksi ja puodeissa oli myös aivan tosi ihania lahjaideoita. Kaunis kranssi on mielestäni jopa paljon ihanampi lahja kuin perinteinen kukka-asetelma ja ainakin todella trendikäs ja moderni. Ja Tallipihan Suklaapuodista nyt löytyy herkkuja aivan jokaikiseen makuun. Suklaiden lisäksi toffeeta, lakuja, glögiä ja mitä ikinä kaikkea. Ihania lahjaideoita myös esim. lasten varhaiskasvattajille tai opettajille ja lahjakoreihin. Paikallisten yrittäjien tukeminen on tänä vuonna poikkeuksellisen tärkeää, joten suunnatkaa lahjaostoksille ja viihtykää samalla ihanassa joulutunnelmassa. Tallipihan tuotteita voi tilata noudolla etukäteen, muuten jonotellaan ulkona turvavälein ja ovet aukeavat seuraaville sitä mukaa kun väkeä lähtee sisältä ulos.

Tallipihan kahvila on tunnelmaltaan todella suloinen ja siellä suosittelen käymään syömässä, jos olette sopivaan aikaan liikkeellä.

Kauppahalli on mielestäni tähän aikaan vuodesta ehkäpä maailman ihanin paikka! Ihania tuotteita, ruokia ja ravintoloita samassa paikassa ja kauppahallin tunnelmassa on sitä jotain. 4 Vuodenaikaa, Natsu ja kaupungin paras sushi Umamissa löytyy kaikki tuolta, lisäksi toki kaikki ihanat mukaan ostettavat ruoat, kala- ja lihatiskeiltä, mutta erityisesti juustokojusta! Ja tuoltakin saa Pyynikin munkkeja! Ja Tallipihan Suklaapuodin tuotteita, eli taas sellainen paikka, jossa pääsee hoitamaan jouluostokset erittäin tehokkaasti ja mukavasti! 4 vuodenajan lounaalla käytiin juuri perheen kanssa ja suosittelen lämpimästi. Pakko päästä taas tällä viikolla!

Jouluostoksia pääsee tekemään niin pienissä putiikeissa kuin myös isommissa tavarataloissa ja kauppakeskuksissa. Joulupukki pyörähtelee ainakin Ratinassa (sunnuntaisin) ja Stockalla (lauantaisin) lukemassa satuja. Kauppoja Tampereella riittää ja vuosi on ollut poikkeuksellinen kivijalkaliikkeillä, joten tukekaa paikallisia yrittäjiä ja tehkää hankintoja joulukuusen alle mahdollisuuksien mukaan kotimaisilta yrittäjiltä!

Mikä parasta, shoppailu on erittäin visuaalista! Nimittäin Joulu Tampere on järjestänyt Kaunein Jouluikkuna -kilpailun, jonka tiedot löytyvät täältä. 86 yritystä on koristellut ikkunansa joulun tunnelmaan, joten ottakaa suunnistuskartta käteen ja käykäähän kiertelemässä. Oli ihania ja kekseliäitä ikkunoita vaikka kuinka! Kannattaa samaan syssyyn ladata Tampere.Finland -sovellus, joka on aivan superhyvä apu kaupunkiin muutenkin! Reittioppaat, liikennetiedot ja muut löytyy kaikki samasta paikasta, samoin kuin parkkihallien tilanteet ja tapahtumakalenterin. Ja tietenkin Tampere Tunnetuksi -Passin, jossa on todella paljon oikeasti hyviä alennuksia niin ravintoloihin kuin kauppoihin. Merkittäviä etuja, ja sovellus ei maksa mitään. Joulu Tampere -lehdestä löytyy muuten lisää vinkkejä ja ideoita ja mm. joulukakku-ideaa, ja kannessakin on tänä vuonna joku tuttu naama. Lehteä on monessa paikassa kaupungilla, mm. Stockan hyllystä esikoinen ihmetteli tuttua perhettä lehdessä 🙂 Lehti on myös luettavissa netissä.

Samalla kun ihailee kauniita ikkunoita, ehtii hyvin tekemään ostoksia kaikessa rauhassa ilman ruuhkia turvavälejä noudattaen.

Mun suosikit:

Opuntia – Tampereen jollain lailla ihanin kukkakauppa, oon ihaillut jo iät ajat Instassa ja nyt tein sinne tilauksen jokaviikkoiselle kimpulle. Hain itsenäisyyspäiväkukat reilu viikko sitten ja edelleen ne on tuossa mua ilahduttamassa. Upeita kukka-asetelmia ja kukkia pieni liike täynnä, joten kannattaa tsekata tarjonta ja hakea joulukukat matkaan.

PIHKA – Kehräsaaresta löytyy muutenkin paljon designia, mutta PIHKAlla on oma paikka mun sydämessäni. Mä rakastan mun PIHKA-laukkua, ja kävin just ihailemassa samaa laukkua ruskeana. Mä en ihan oikeasti tarvitse uutta laukkua, mutta herrajumala on vaikea olla ostamatta tuota kaunokaista, nimittäin on niin kätevä ja laadukas, yksi ehdottomasti ihanimpia laukkujani. Laukut on muuten myös räätälöitävissä omaan makuun ja tuolla on aivan todella kauniita nahkatuotteita miehille, joten jos isät tai puolisot tuottaa päänvaivaa lahjojen suhteen, niin kannattaa tsekata PIHKAn reput ja muut nahkatuotteet! Löytyy myös verkosta toki.

K5 Livingista löytyy tosi kauniita sisustustuotteita kotiin, sekä siis ylipäätään sisustukseen, että nyt joulun alla kauniita koriste-esineitä joulutunnelmaa luomaan. Aivan todella kauniita seinäkelloja oli muuten tuolla seinä täynnä, joten jos sellainen on hakusessa, käväiskää K5:ssa!

By Piasilla on vuorostaan aivan ihania maljakoita ja pieniä kodin esineitä ihanien vaatteiden lisäksi. Jään ihastelemaan aina siihen ikkunaan sekä erittäin viehättävää liikkeen tunnelmaa, että ihanan näköisiä vaatteita. Neutraalien värien ystävälle ja rustiikkisten esineiden fanille ehdottomasti must!

Nagual – Okei, pakko sanoa, etten voi sanoa, että on suosikkini (VIELÄ), kun en ole koskaan ostanut tuolta mitään, mutta olen menossa tällä viikolla tilaamaan mittatilaus-korvikset. Instagramista löytyy aivan superkauniita tekeleitä ja ihastuin ikihyviksi, joten laitoin jo viestiä ja joululahja itseltäni itselleni onkin ihanat korvikset. Jättäkää tää kohta nätisti auki puolisolle: MIES, jos et tiedä mitä ostaa puolisolle joululahjaksi, tutustu tähän!

Tampereeltahan löytyy nykypäivänä oikeesti ihan kaikki. En oo kertaakaan käynyt tai halunnut lähteä Helsinkiin “ostoksille”, koska täällä on kaikki. Perinteisten Stockien ja Sokosten lisäksi paljon pieniä ihania liikkeitä ja esimerkiksi UHANAn, MUKA VAn ja Inchin kaltaisia ihania putiikkeja.

Ja jos alkaa kesken shoppailun iskeä nälkä, niin Tampereella on oikeesti lähes naurettavan paljon hyviä ruokapaikkoja. Just eilen oltiin miehen kanssa illallisella ja tuli pohdittua, kuinka mielettömän paljon hyviä ruokapaikkoja Tampereella on! Lounaalle Kauppahallin ravintolat on loistava idea, mutta lisäksi esim. Bistro Naapurista saa tosi hyviä salaatteja ja smoothieita (toki muitakin annoksia!) ja ravintolan ohessa on ihana pieni puoti kauniita koriste-esineitä.

Tuhdimpaa lounasta jos hakee, niin Tampere on siipikaupunki! Kehräsaaren (ei-paikkakuntalaisille, on ihan keskustassa, ei ole mikään saari) ihanista tunnelmista löytyy Hook ja Aleksanterinkadulta legendaarinen Siipiweikot ja lisäksi Jack the Roosterista Tammerkosken reunalta saa superhyviä siipiä. Mä oon Hookin/Jack the Roosterin puolella, toiset vannoo Siipiweikkoihin. Siipiä on Tampereella vaikka kuinka monessa paikassa ja no, ihan luvattoman hyviä! Myös pizzat jakavat mielipiteet, mun oma suosikki tällä hetkellä on itse asiassa Il Posto, mutta tällä viikolla on vihdoin päästävä Lucaan, jotta voin antaa tuomioni suosikistani 😀 Tällä hetkellä top 3 on Il Posto, Napoli ja Sitko. Puistosta saa hyvää lounasta myös ihanalla paikalla ja kauppakeskuksen keskellä pyörivälle suosittelen Ratinan Linkosuon salaatteja. Erittäin hyviä!

Illallisen puolella tulee valinnanvaikeus ja suosittelen kaikille ravintola-lahjakorttia joululahjaideaksi! Vuosi on ollut ravintola-alalle todella hankala, joten lahjakortti tekee hyvää yrittäjille ja on varmasti mieliksi lahjansaajalle. Tai sitten kannattaa ulkoistaa joku ilta illallishommat ammattilaisille ja käydä istumassa pitkän kaavan illallinen.

Mun suosikkeja on Tampella, Tiiliholvi, Winebridge, Periscope, HOAX ja Muusa (no ne bang bangit hei), mutta nyt oltiin ekaa kertaa paikan päällä Ravintola Kajossa, joka oli aivan mieletön. Keväällä tilattiin mukaan ruoat ja ne oli superhyviä, mutta eilinen menu oli ihan supersuperhyvää! Keittiön tervehdyksen lautasen teki oikeasti mieli nuolla, oli jotain aivan järkyttävän hyvää. Ja jos tota yuzu-lammasta saisi tilattua oman aterian, oltais tuolla varmaan siis joka viikko syömässä. Kajo on jotenkin poikkeuksellinen omalla tavallaan, koska ruoat on vaan jotenkin todella kekseliäitä ja erilaisia ja hyvällä tavalla yllättäviä. Muistan itse asiassa kun oltiin Tampellassa taannoin ja ruoka oli erinomaista ja tarjoilija kehui, että teille kyllä osui kultainen kokkitiimi, kun oli Kajon kokki puikoissa sinä päivänä. Arvostus näitä nuoria yrittäjiä ja ruokataiteilijoita kohtaan on siis korkealla. Ja syystäkin!

Ja joo, oli sille joku tietty syy, miks just tällä viikolla oltiin Kajossa. Papukaijamerkki sille, joka keksii 😀

Käytiin ekaa kertaa myös Dining 26 by Arto Rataksessa, ja oli myös erinomaisen hyvää ruokaa. Ruoka, viinit ja tunnelma erittäin ihana! Kannattaa kokeilla, jos ei ole vielä tuttu. Ylipäätään mä oon kokeillut aika paljon ravintoloita ja suoranaisia pettymyksiä ei varsinaisesti ole ollut. Mä en niin välittänyt Berthasta, osittain ehkä menun takia ja osittain koska tarjoilija ei vaan ollut ehkä sellainen, jonka kanssa omat kemiat olisi kohdanneet. Oon ymmärtänyt, että Bertha on monien tamperelaisten suosiossa ja nimenomaan palvelu + ruoka on se juttu, mutta itse en noussut faniksi. Ruoka oli kyllä laadukasta, mutta omiin suosituksiini se ei nouse.

Mä haluan vielä tässä ennen joulua ehtiä Mylläreihin ja ensi viikonloppuna on vuorossa Lillanin Kökin illallinen, josta oon kuullut ihan todella paljon hyvää. Odotan siis innolla, koska kaikki kokemus Lillanin kohdalla on aina ollut 100% positiivista! En oo vielä myöskään ehtinyt Kitchen & Bar at Courtyardiin, mutta sitä kehui just kanssa joku, niin täytyy saada se aikaiseksi myös pian. Marriottissa olemme majoittuneet itsekin ja aamupala oli siellä ainakin tosi hyvä ja majoitus muutenkin erittäin miellyttävä kokemus, joten sitä voin suositella myös majoitukseen. Kuten myös Lapland Hotellia kadun toisella puolella (aamupalat ja brunssit on ihan mielettömiä!) ja tietenkin Lillania!

Me itse asiassa just pohditaan, jos varattais uuden vuoden yöksi hotellihuone keskustasta ja mentäis koko perhe ihmettelemään sieltä vuoden vaihtumista, mahdollisesti ystäväperheen kanssa jollain kivalla ratkaisulla. Joka tapauksessa, kiinnostaisi ajatus uuden vuoden illallisesta jossain ihanassa ravintolassa ja sitten lapset voisivat nukkua alkuillan ja nousta ihmettelemään, jos luvassa on ilotulituksia 🙂

No entäs sitten tapahtuma-ala? No, tilanne on mitä on, mutta paljon kaikenlaista kuitenkin vielä tapahtuu. Esimerkiksi Tampereen Teatterin perinteinen Saiturin Joulu livestriimataan vielä 18.12., 21.12. ja 22.12.  ja joulun musiikkiesitysten tarjonnan on Visit Tampere kasannut tosi kattavaksi listaksi tänne!

Me käytiin joku kuukausi takaperin kattomassa Samuli Edelmanin keikka GLiveLabissa, ja vitsi mikä paikka! Äänenlaatu tuossa Genelecin “lippulaivassa” on ihan mieletön ja mikä tunnelma! Pieni intiimi keikka, jossa turvavälit on huomioitu ja esim. ruoka ja juoma tilataan pöytiin, oli ihan mieletön kokemus! Paikka on muutenkin aivan ihana, sijainti Tammerkosken laidalla kaunis kuin mikä ja musiikkikeikka-kokemuksena ihan omaa luokkaansa! Toki nyt on kaikki tapahtumat jäissä, mutta perjantaina 18.12. on joulukonsertin livestriimaus (veloitukseton!) tarjolla. Ei siinä toki pääse kokemaan tuota uskomatonta äänentoistoa, mutta pääsee ainakin kurkistamaan.

 

GLiveLabiin on myös myynnissä erihintaisia lippuja kevään tukikonserttiin, jonka lisätiedot tulevat myöhemmin. Tukilipulla voit tukea elävän musiikin työtä, ja lippu on varmasti mieluinen joululahja myös musiikin ystävälle. GLiveLab tuli mieleeni tässä ei-konsertti-ajassa sen takia, että bongasin sieltä just mun seuraavan pakkopäästäkokeilemaan-kohteen tähän vielä ennen joulua, nimittäin GLiveLab on avannut talviterassilleen terassimökit! Jos siis kaipaat terassitunnelmaa kavereiden kanssa, tässä hyvä vinkki! Mökkeihin mahtuu 2-6 henkeä ja niissä voi viettää iltaa ihanissa maisemissa omassa seurassa ja tilauksetkin voi tosiaan hoitaa sovelluksella! Aivan ihana idea!

Apua, jäi varmaan tuhat ja yks ideaa tässä vaiheessa multa, mutta tässä nyt ainakin nämä ja lisäilen sitten Instaan lisää, sitä mukaa kun tulee mieleen 🙂 Ehkä joku noukkii noista jokusen idean talteen ja jättäkää toki teidän omat joulusesongin ideat kommenttiboksiin, jos mä oon unohtaut jotain olennaista 🙂

6 thoughts on “Joulu Tampereella

  1. Olen muuttamassa 8 vuoden jälkeen takaisin Tampereelle ja tästä sai kyllä paljon hyviä vinkkejä ja latasin heti ton appin! Vaikuttaa ihan super kätevältä.

  2. Hei. Mistä olet tilannut lastenhuoneesi verhot? Ne keltaiset 🙂 ja muistatko värin. Ja pahoittelut ettei kysymys mitenkään liity postaukseesi.

Leave a Reply