Elegante

Kirjoittelin ajatuksia meidän keittiöstä tuossa syyskuun puolella ja haluaisin vielä palata tuohon meidän uuteen marmoriseinään näin lähes parin kuukauden kokemuksella, varsinkin kun siitä on tullut useampi kysymys. Meillä oli tosiaan Aitokivestä kokemusta jo Kuopion rempastamme, kun laitoimme silloin keittiöön mustaa verhoilukiveä, joka oli tosi kaunis. Kivet sai seinään käytännössä yhdessä päivässä, vaikka pientä palapeliä joutui ja sai harrastaa silloin, kiveä kun tuli kaappien ympärille. Nyt emme olleet vielä edes päässet pidemmälle pohdinnoissa siitä, mitä tähän meidän uuteen keittiöön tehtäisiin sille “tyhjälle” seinälle, vaan ihailimme vasta tuota keittiötämme edelleen päivittäin, kun Aitokiveltä tiedusteltiin kiinnostusta kokeilla heidän uutta verhoilukiveään, nimittäin Carrara Elegante -marmorikiveä. Marmoria? Meille? Yes please!

 

Sain Aitokiveltä kokeilupalan postissa, nimittäin mua huoletti lähinnä tuon marmorin mahdollinen riitely meidän tason kanssa. Pari päivää tutkittuani totesin, että ei riitele. Niinpä muutaman viikon päästä pihaan tuli monta laatikkoa verhoilukiveä ja asentaja. Nää Aitokiven verhoilukivet on helppo asentaa itse ja sivuilla on kattavat asennusohjeet. Marmori on hieman kovempaa kuin moni muu materiaali ja hommaa helpotti tietynlainen saha, joten meille tuli asentaja laittamaan nämä. Suosittelen asentajan hommaamista, jos tuntuu, että aika on muutenkin kortilla, sillä ammattilaisella työhön menee lyhyempi aika eikä tarvitse itse huolehtia asiasta. Mies oli hieman pettynyt, kun ei päässyt pukemaan remonttihousujaan taas jalkaan, mutta aivan hämmentyneen emojin näköinen kävellessään sisälle kotiin. Oli nimittäin aika upean vaikuttava valmis marmoriseinä tuossa!

Aitokiven verhoilukivet voi asentaa pystyyn tai vakaan ja ne vaativat n. 0,5cm tilaa kiinnitysaineineen. Kiinnitykseen voi käyttää liimaa tai laastia, liima vie vähemmän tilaa kuin laasti. Kannattaa siis varautua siihen, että tuossa tarvii jättää ihan hiukan tilaa. Meillä oli jännityksenä tuo asennettu keittiö ja alavetokaapit, sekä sen puolesta mahtuminen, sillä toiset kaapeista on lähes kiinni seinässä. Reunalevy välissä oli kuitenkin juuri tarpeeksi tilaa tuohon, millintarkasti aukeaa nyt kaappi. Sitä aika tarkkaan kyllä mallattiin, että mahtuuko sinne varmasti, joten kannattaa tosiaan huomioita, että nuo vievät tuon verhoilukiven syvyyden lisäksi hieman tilaa siihen kiinnitysmateriaaliin.

Carrara Elegante on aivan upea, koska sen materiaali on sikäli eläväistä, että se ei toista itseään kuviona, vaan jokainen levy on erilainen. Tietenkin, onhan kyseessä luonnonmateriaali. Hukkapaloja tulee jonkin verran, jos verhoilukiveä paloitellaan sopimaan vaikkapa tällä tavalla kuin meillä, eli on vähän tasolevyä ja vinoa seinää jnejne, mutta lähtökohtaisesti tuon voi aika hyvin laskea neliömetreillä + 10% suunnilleen. Meillä meni tähän seinään noin viisi m2 tätä kiveä, hieman vajaa, ja näitä myydään paketteina, joissa on n. puoli m2 kiveä aina paketissa, eli pystyy aika tarkkaankin hankkimaan oikean määrän. Yleisesti ottaen Aitokiven verhoilukivien hinnat pyörivät jälleenmyyjäliikkeissä siinä 60€-100€  hujakoilla per neliömetri, tämä on hintavampaa, hieman päälle 100 €/m2. Jos nyt siitä lähdette laskemaan niin tällaisen ison vinon seinän verhoiluun menisi n. 500-700 € materiaaleihin riippuen hieman seinästä ja leikattavuuden määrästä. Ei mielestäni todellakaan pöllömpi hinta näin kauniista lopputuloksesta.

Verhoilukivi sopii niin keittiöön kuin kylppäriin tai vessaan tai vaikka takkahuoneeseen, ja jossain näin kuvan tästä koristamassa eteisen portaikkoa kaksikerroksisessa talossa, ja voi herrajumala miten kivalta näytti! Superhelppo laittaa (sanoo hän, joka ei ole koskaan laittanut itse tätä, mutta nähnyt kahden miehen niin tekevän ja todenneen helpoksi) ja asennusohjeet löytyvät Aitokiveltä. Meillä meni ekalla kerralla heti perille ohjeistus, eli ei ole vaikeaa. Aitokivi ei itse suoraan myy näitä, vaan jälleenmyyjien kautta, joten suosittelen tsekkaamaan jälleenmyyjiltä ja jos ei löydy suoraan varastosta, niin kannattaa kysellä tilattavaksi näitä. Aitokivi myös suosittelee tämän marmorin pinnalle Aitokiven kivisuojaa marmorin huokoisen pintakoostumuksen puolesta ja sen vuoksi, että kiviseinän saa pidettyä paremmin puhtaana.

Mä en yhtään osannut edes ajatella, että ihana keittiömme kaipaisi vielä jotain, mutta kun nämä siihen laitettiin, niin voi apua, mikä muutos! Kaikki läheisemme olivat heti myös ihastuneita uuteen lopputulokseen, joten en voi kuin suositella. On vaikuttava, mutta ajaton ja sellainen hillityn elegantti. Kuten ehkä nimensäkin.

Lämmin kiitos Aitokivelle! Ideanne viimeisteli meidän Aina-keittiön täydellisesti! ♥

9 thoughts on “Elegante

 1. Ihan nätti, mietin lähinnä sitä että puhtaanapidossa riittää työtä, nuo pinnat kun varmaan keräävät pölyä ja vielä keittiössä sellaista rasvakäryä päälleen. Saitteko puhdistukseen mitään ohjeita?

  1. Sama ajatus heti itelläkin. Mä en halua keittiön välitilaan ees normi laattoja saumojen putsauksen takia.:’D Miten niin oon laiska. 😀

  2. Sitä mietin kuinka sopii lieden läheisyyteen,Kaunis toki,mutta epäkäytännöllinen ainakin ammattikoulun vinkkelistä.
   Höyrypesu toki puree.

  1. Aito marmori on kyllä masentavan työläs pöytämateriaali. Itse olen todennut pitäytyväni laminaatissa, kestää normaalilla varovaisuudella keittiön käyttöiän ihan hyvänä ja hoidoksi riittää normaali pyyhintä ja puhtaanapito.

   Rajattomalla budjetilla ottaisin vaaleaa graniittia. Nykyisessä asunnossa kun keittiön pöydät on niin täynnä kulmia ja aukkoja, ettei kyllä olisi varmaan varaa edes hinta-arvioon aidolla kivellä….

   1. Meillä on Silestonen kvartsikomposiittia, enkä ikinä enää huoli muuta❤ Järjettömän kallista, mutta joka euron väärti. Kaunista kuin mikä ja täysin huoltovapaa.

 2. Onpa nimensä veroisesti elegantin näköinen, wau! 😍 Jotenkin kuin piste iin päälle keittiössänne, ainakin kuvien perusteella 😊

Leave a Reply