Kolmet eri Cybexit

* Vaunut saatu kokeiluun Cybexiltä

Multa on kyselty oikeesti ihan superpaljon meidän vaunuista ja lähinnä siitä, mitä olen tykännyt meidän Cybex Priameista. Oon tosi lyhyesti yleensä vastannut, että oon tykännyt 100% ja oon supertyytyväinen, koska inhoan kirjoittaa pitkiä viestejä Instagramissa ja usein myös keskustelut hukkuu sinne, kun ei pysty hakemaan vaikka avainsanoilla. Niinpä oon lupaillut arviota vaunuista, mutta nyt päätin tehdä sen vielä laajempana kun sain kokeiltavakseni Cybexin uutuutta, Gazellea ja myös matkarattaita, eli Eezy S Twistiä, joten pystyn vertaamaan myös näitä. Vaunut on mun mielestä vauvavuoden tärkeimpiä hankintoja ja itse asiassa asia, joka on elämässä per lapsi noin kolme vuotta ainakin, joten mun mielestä perusteltu ostopäätös on eeeeerittäin tärkeä tässä. Eli mielelläni näistä kerron omien kokemusten pohjalta, kun sellainen mahdollisuus on 🙂

Kirjoitin Priameista täällä. Seison sanojeni takana yli vuoden kokemuksella ja mun mielestä meillä on vaan ihan maailman parhaat vaunut. Rakastan noita vaunuja, ne toimii ku unelma. Vaunukoppa on meillä lämminvarastossa ja just sitä tsekkasin yks päivä, niin kuin uusi käytön jälkeen ja mä en ees raaski ajatella myymistä, ennen ku meidän lapsilukuvalinta on varma 😀 Nimittäin en haluaisi muita vaunuja kuin Priameita. Kauniit, käytännölliset ja toimii kuin unelma. Mulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa. Tai no, ainoa pikkumiinus, jonka keksin, on se, että juomatelineen paikka on vähän kummallinen aikuiselle, mutta se onkin sellainen, mikä on ajateltu istuvalle lapselle hyväksi. Niinpä meillä on joku kaikkiin vaunuihin menevä malli mulla käytössä, koska toi juomateline tulee sellaiseen kohtaan, että ainaki mulla aina tulee törmättyä se johonkin. Mutta se onkin sitten se ainoa miinus aivan täydellisissä vaunuissa. Helpot taitella kasaan, helkkarin helpot käyttää, yksikäsitoiminnot on ihan mielettömän jees ja nyt kun istuinosaa on käytetty yli puoli vuotta, pakko arvostaa erittäin paljon. Iso kuomu, täysin makaava asento pitkällekin lapselle ja yksinkertaisesti vaan ilo käyttää. Renkaat pelittää hyvin soralla, mukulakivillä ja missä tahansa, mutta vaunut liukuu hyvin eteenpäin ja kääntyy pehmeästi, jos vaikka kaupassa tms. täytyy mennä kapeammista väleistä.

Jos haluat yhdella lapselle loistavat, helppokäyttöiset ja kauniit vaunut, tutustu Priameihin. Tsekatkaa lisää tästä mun vuoden vanhasta postauksesta, jos kiinnostaa Priamien käyttö yleisesti ottaen.

Mutta sitten nämä uudet, tai ainakin meille uudet. Aloitan Gazelleista, matkarattaista sitten alempana. Olenko kokenut tuplarattaat tarpeelliseksi kun ikäeroa on 2,5v? En. Dante on tosi motorinen ja reipas lapsi, joten hän tykkää kävellä itse ja ei olla oltu kovin usein tilanteessa, että oltais tarvittutarvittu tuplia. On toki ollut tilanteita, joissa olisi ollut helpompaa, jos olisi ollut tuplat, mutta mä en halunnut tuplia kun Adrian syntyi, koska kaikki vaikutti hankalan leveeltä tai hankalan pitkältä tai no vaan hankalalta. Oli helpompaa laittaa seisomalauta Priameihin ja esim. reissussa meillä on ollut matkarattaat matkassa mukana niin, että jos on pitänyt kävellä pitkään kaupungilla, ja ei olla haluttu mennä 3-vuotiaan vauhtia, niin ollaan laitettu Dante matkarattaisiin. On ollut hetkiä, kun oon ajatellut, että tuplat olis ollu kivat, mutta toisaalta käyttöikä meidän tapauksessa lyhyt. Ja siinä ajatuksessa on pakko sanoa, että Gazellet on ihan täydellinen ratkaisu.

Gazellet ei oo siis perinteiset tuplat, vaan näissä on oikeastaan todella monta käyttöversiota. Sopivat kaksosille, sillä näihin menee kaksi koppaa tai kahdet turvakaukalot kiinni, mutta näitä voi modaa tosi paljon. Kasvot tai selät vastakkain, “päällekkäin”, istuin ja koppa, istuin ja turvaistuin jne jne. Näissä on peruspakettina tuollainen setti, missä on kori ja istuin, mutta muokata voi just omaan tarpeeseen sopivaksi. Ja siis, ihan mahtavat vaunut! Nimittäin kaupassa ei tarvii koria tai kaupungilla tarvii tunkea kaikkea alakoriin ja aisalle roikkumaan, vaikka olis paljon tavaraa. Nimittäin nää on todellinen työheppa. Alakoriin mahtuu aivan jumalattoman paljon kaikkea ja tuohon koriin saa myös mahdutettua vaikka kuinka. Jos vaunuihin ottaa lisäistuimen, niin ei tarvii kuin yhdellä kädellä nostaa kori alas ja istuin sen paikalle. Kori menee tarvittaessa lysyyn, mutta siinä on vahvikkeet, jotka pitävät sen pingotettuna, eli se pysyy muodossaan. Jos siis olet kaupungilla 3-vuotiaan kanssa ja haluat siirtyä kilometrin matkan järkevässä ajassa, niin ei muuta ku toinen istuin kiinni, tyyppi kyytiin ja menoks. Ihan mahtavaa! Sit ku pääset määränpäähän, kori takaisin istuimen paikalle ja istuin tonne alakoriin ja homma jatkuu. Ollaan näitä nyt pari viikkoa kokeiltu ja kaikenlaiset puisto+ostari-reissut on olleet ihan superhelppoja! Kaikkien talvivaatteet ja vaihtokengät ja mitkä ikinä mahtuu alakoriin ku tullaan sisätiloihin ja istuimen saa käännettyä todella näppärästi tonne alakoriin. Lisäksi vastakkain istuvilla lapsilla on erinomainen etu siinä, että he näkevät toisensa, eli 3-vuotias pystyy viihdyttämään 1-vuotiasta erinomaisesti. Kun taas toistensa nassut ärsyttävät tai toinen haluaa nukkua, niin ei tarvii kovin vaivalloista hommaa tehdä, vaan istuimet saa käännettyä tosi helposti.

Vaunuja pystyy tosiaan muokkaamaan tosi paljon, ja niissä on alakorissa kuva miten kaikin päin niitä voi käyttää, mutta alakori ei mene alempaan kohtaan. Siinäpä oikeastaan rajoitus. Aisa nousee sen mukaan haluatko pitää mahdollisimman pitkänä vaunuja vai korin ja istuvan lapsen kanssa melko lailla normaalikokoisena. Alakori on silloinkin järkyttävän iso. Ja aukeaa sivuilta napeilla, joten ihan megakäytännöllinen. Säädettävät jalkatuet, täysmakuuasentoon menevät istuimet, isot kuomut, loistavat viispistevyöt, jotka saa laitettua yks puoli kerrallaan näppärästi lukkoon ja painamalla aukeaa, eikä tarvii palapeleillä mitään. Priameihin verrattuna kankaat on musta hieman tylsemmät, kun ovat karheampaa kangasta, mutta Priameissa nyt onki ihan luksus-kankaat! Karheissa on ollut kyllä se hyvä puoli, että lika lähtee harjaamalla hirveen hyvin, eli kun vaunut on ihan hiekassa ja kurassa, niin vaikka ehtis kuivaa, ei oikeestaan tarvii pestä, vaan harjaamalla lähtee. Jos haluaa lepuuttaa alastonta vauvaa suoraan istuimessa, niin sitten kannattaa kattella Priameita, muuten nämä on kyllä pätevät ku mitkä.

Nää rullaa todella hyvin. Ihmeen hyvin. Ku kundit on molemmat kyydissä, siinä on sellanen 25 kiloa elopainoa + kaikki kamat, eli helposti voi olla 35 kg ellei enemmänkin. Mies tuli juuri taannoin näiden kanssa Helsingistä junalla ja mukana oli pieni matkalaukku, hoitokassi ja ties mitä kaikkea kantamusta ja kaikki meni kyytiin ja vaunut rullas oikein mukavasti. Me ei haluta istuttaa Dantea enää määräänsä enempää vaunuissa, koska on jo “iso poika”, mutta on oikeesti ihan mahtava helpotus, että on se optio yhdenkin vanhemman kanssa liikkeellä ollessa, että lapsi voi kavuta tuohon alapaikalle itse, napauttaa turvakaaren kiinni ja levätä vähän, tarvittaessa nukkua pienet päikyt tai sitten ihan vaan on mahdollista edetä aika paljon vauhdikkaammin kuin 3-vuotiaan kanssa yleensä. Ja esim. meillä on junalta matkaa reilu kilsa, niin se on jo sellainen matka 3-vuotiaalle, että pitää mennä tosi rauhaksiin, että jaksaa, varsinkin alkuillasta. Samanlaiset pyörät (hieman isommat) ku Priameissa, ja pakko sanoa, ettei oo ollu ikävä edeltäjiä. Kysyin joskus onko Priameissa takuuta pyörille ja vastaus oli hämmentynyt. “Jaa, kaipa niissä on, mutta ei oo ollu koskaa tarvetta, ei oo koskaa menny rikki” 😀

Gazelleissa on tosi hyvä toi poljinjarru ja nämäkin saa kasaan yhdellä kädellä, mikä on tällaisen ihmistykinkuula Myttysen kanssa ihan mielettömän kiva juttu. Ja siis, nyt on pakko sanoa, että mut yllätti se, kuinka pieneen tilaan menee Gazellet! Varsinkin ottaen huomioon, että Cybexin vaunukoppakin menee littaan tarvittaessa, niin kaksostenkin menopelin saisi tosi pieneen tilaan mahtumaan.

Tässä hieman kokovertailua. Vasemalla Gazellet kahdella istuimella, keskellä Priamit yhdellä istuimella ja oikealla Eezy S Twistit. Viimeistely on laadukasta ja kaunista, ja kaikki toimii. Oon huomannut, että jos en jotain hiffaa Cybexissä heti, johtuu se yleensä siitä, että en osaa ajatella tarpeeks helposti 😀 Rakastan Priameja, mutta jos nyt meille syntyisi lapsi 2,5 vuoden ikäerolla, päätyisin todennäköisesti hankkimaan Gazellet. Mekanismi on molemmissa mun mielestä hirveän helppo ja kiva käyttää ja esim. pyörien napsauttaminen irti rungosta on tosi helppoa. Ja kun reissaa kaiken maailman kuvaustarvikkeiden, nelihenkisen perheen tarvikkeiden ja kaiken mahdollisen kanssa, on pieneen tilaan meneminen kyllä iso plussa. Tai hissittömässä kerrostalossa kun ollaan mummolassa näitä kannettu ylös, niin on kyllä kätevät.

Vastaan mielelläni kysymyksiin sen verran kuin osaan, eli kysykää ihmeessä 🙂

Sitten nää matkarattaat, eli Eezy S Twist 2. Mä oon aina vannonut meidän 3 vuoden takaisten Yoyojen nimeen, mutta nyt on pakko sanoa, että löytyi voittaja niille. Oon tykännyt Yoyojen pikkuruisuudesta taiteltuna, mutta niissä on aina ollut muutama miinus. Ne on kuitenkin olleet niin ylivoimaiset, että olen suositellut niitä kaikille. Nyt suosittelen Eezyjä. Ja ennen kuin kukaan jupisee yhtään mitään, niin minä en saa tästä postauksesta euron jeniä, joten mulla ei todellakaan olisi mitään syytä “kääntää takkia”, ellei olisi paljon parempi tarjolla.

Matkarattaat on musta vielä melkeen vaunujakin tärkeempi hankinta, koska markkinoilla on ensinnäkin tuhat ja yks huonoa vaihtoehtoa (meillä oli varastossa yksi kpl esineitä formerly known as 250 € rahaa, jotka oli hutiostos kehuista huolimatta, muttei mennä siihen) ja koska näitä tulee käytettyä 1-3v ihan todella todella paljon. Tai no ainakin meidän kaltaisessa perheessä. Lentokentillä sana Yoyo saa aikaiseksi melko lailla sen, että kaikissa lentoyhtiöissä tiedetään niiden mahtuminen ylähyllylle. Samaan kykenee Cybexit, mutta Cybexiltä vielä muistuttivat, että kannattaa aina reissatessa varmistaa lentoyhtiöltä mitat, kun ne vaihtelevat. Tässä kuitenkin kahdet matkarattaat rinnakkain, eli Eezy S Twist 2 ja Yoyot. (Nyt tähän väliin totean, että mun kokemus Yoyoista on juuri näistä 3 vuoden takaisista, joten en osaa sanoa, onko näissä tapahtunut kehitystä.)

Kokoerovertailu on sinänsä epäreilu, koska a) jätin jalkatuen sojottamaan ja b) Yoyoissa ei ole edes kankaita, kun olivat pesussa ennen myyntiä, eli ovat ihan hippasen isommat oikeasti kuin tässä. Ei tosin merkittävästi. Mut jep, myyntiä, koska meille jää nää Eezyt käyttöön. Olen jo nyt parin viikon ajan tarttunut näihin ennemmin kuin Yoyoihin, ja ne vastasivat juuri niihin pieniin murahteluihin, jotka mulla oli Yoyoista.

Nää on isommat taiteltuna, eli miksi? No, koska kokoero on melko marginaalinen ja nää edelleenkin saa sinne koneeseen mukaan asti ei niin, että tässä nähtävästi enää lennettäs minnekään hetkeen 😀 Mutta niin. Muissa asioissa tykkään enemmän.

Nyt en ole ihan varma, mikä on Yoyojen just tän hetken tilanne, mutta meidän mallissa ei ole jalkatukea eikä turvakaarta. Ne on ostettavissa erikseen, mutta ei noi Yoyojen varaosat nyt ihan parin euron juttuja ole, joten ne on jäänyt hankkimatta. Turvakaari on oikeesti yllättävän kiva olla, jalkatuki vieläkin olennaisempi. Yoyot kun ei mene täysin vaakaan ja pitkä lapsi 2-vuotiaana roikuttaa jalkojaan aika ikävän näköisesti nukkuessaan. Itse asiassa jo 1-vuotias on vähän jotenkin ison näköinen jos Yoyoissa nukkuu. Eezyssä tulee mukana käytännössä samanlainen istuin kuin Gazelleissa, pienin eroavaisuuksin, mutta siinä on siis vakiona turvakaari ja jalkatuki. Jalkatuen saa useampaan eri asentoon, ja makuullaan nää menee täysin vaakaan mahduttaen sinne nukkuvan lapsen kokonaan ihan leikkien.

Tästä päästäänkin yhteen olennaiseen asiaan. On huomattavasti kivempaa operoida Eezyjä Cybexille tutulla vivulla kuin Yoyoja sillä kiristysnauha-hommelilla, kun lasket nukkuvaa dynamiittipöt… lasta. Sulava, helppo ja nopea. Iso kuomu pitää sen nukkuvan tai nukahtavan muksun siellä ilman mitään ylimääräsiä häiriötekijöitä,koska tässä on toi Cybexille tuttu vetskarikuomu, joka aukeaa isoksi.

Murheenkryynejä Yoyoissa on myös a) kiinnitys ja b) avaus. Ellet tiedä mitä teet Yoyojen kanssa, se ei ole hirveän sulavaa toimintaa ja vaatii aina kaksi kättä löytää se nappi siellä jossain pohjassa ja heilauttaa sulavalla liikkeellä Yoyot auki niin, että pyörät ei mee solmuun. Päivitän tän nälkävuotta pidemmän postauksen jälkeen mun IG videon siitä kuinka Eezyjä operoidaan yhdellä kädellä ja miten helppo ne on avata ja sulkea yhdellä kädellä. Mun äiti on aina manannut Yoyojen avaamismekanismia, kun ei käytä päivittäin niitä ja aina menee solmuun sen kanssa. Enemmän se kyllä manaa niitä vöitä ja se on se mullekin ollut myös aina miinus. Ihme palapeli, mikä pitää saada kasaan ensin ja sitten työntää oikeaan paikkaan. Rimpuileva 1,5v kyydissä se saa hien nousemaan otsalle. Eezyissä on samanlainen lukko kuin Gazelleissa. Ensin yksi vyö naks lukon sisälle ja sitten toinen. On oikeesti suuri ero, koska välillä tuntuu, että jollei oo ite käyttäny Yoyoja hetkeen, arpoo siinä iteki hetken, että mitenkäs päin tää menee. Tääki on toki voinut muuttua.

Eezyissä on matkarattaiks melko iso tavarakori alhaalla, takatasku on hyvänkokoinen myös, pyörät on hieman kauempana toisistaan, mikä musta vakauttaa tuota aika paljon silleen, että rattaat ei kaadu yhtä herkästi, jos on hoitokassi roikkumassa aisasta ja yksi tykinkuula nousee luvatta kyydistä. Noihin saa myös näppärästi laukun noihin pyöreisiin sivukoukkuihin tossa rungossa kiinni.

All in alla, oon vuoteen 2020 asti tykännyt ihan tosi paljon Yoyoista ja tilasin siis ehkä 5kk sitten niihin ton nahkasuojankin ajatuksella, että niillä mennään vielä pitkään. Nyt kun kokeilin Eezyjä, niin eipä tee mieli vaihtaa takaisin. Nimittäin säästin parhaan viimeiseksi. Meidän Yoyojen suurin miinus kun oli se, että lasta ei saa kasvot työntäjään päin. Lapsi istuu aina kasvot menosuuntaan päin. Eezy S Twist 2 kääntyvät myös selkä menosuuntaan päin (havainnollistava kuva ois toki ollut hyvä :D), ja ne tekee sen itse asiassa ihan poikkekusellisen näppärästi. Nimittäin tuota istuinta ei tarvii irrottaa, nostaa tai tehdä yhtään mitään. Nostat vaan lapsen istuvaan asentoon (tai tyhjän istuimen), nostat jalkatuen yläasentoon ja pyörität. Tuo pyörii 360 astetta. Tästäkin havainnollistava video Instagramissa, oli nimittäin vähän häkeltynyt olo kun tässä on 3 vuotta nostellut aina vaunujen istuinta syliin ja laittanut toisinpäin. Tämä pyörii ympyrää. Kattokaa se video 🙂 Taittuu tosi kivasti ja pyörii supersulavasti. Ja hirveen kivat työntää, kun menevät tosi näppärästi eteenpäin pienilläkin pyörillä. Tästä on myös versio järeämmillä pyörillä. Ja huom. Eezyjen pyörissä on jousitus kuten Cybexille on ominaista, joten nää on kyllä todella miellyttävät työntää.

Pieni ero, joka voi olla merkitsevä tai täysin tarpeeton, mutta sanon silti. Eezyt seisovat tukevasti kasattuna omillaan pystyssä, toisin kuin esim. Yoyot. Joissain tilanteessa kätevä ominaisuus, mutta ei merkitystä monille. Ainoa asia, missä mielestäni “häviävät” Yoyoille, on kankaan pehmeys, näissäkin kun on tuo hieman karheampi kangas. Mun mielestä materiaalin pehmeys on mielenkiintoinen asia lähinnä kopassa, koska ei tämä karheakaan materiaali ole mitenkään epämiellyttävän tuntuinen tai sellainen, ettei lasta voisi pitää kyydissä kesähelteillä puolinakuna.

     

Tässä muuten vielä vertailtuna auki Priamit ja Eezyt. On oikeasti hyvänkokoiset matkarattaat, jotka menee kuitenkin tosi näppärään tilaan. Ehdottomasti iso suositus.

Hinnoista sen verran, että ne kannattaa tsekata jälleenmyyjiltä. Mun luottokauppa on aina Wauva Tampereen Ratinassa, ja siellä Gazellet yhdellä istuimella ja korilla on 670 € – 720 € (vaihtoehtoja väreissä jne.) ja vaunuosan kanssa 900-950 €. Sisaristuin on 230 € – 250 €. Meidän kombo olis siis 900 €.

Eezy S Twist 2 on vuorostaan 380 €, ja en nyt valitettavasti osaa sanoa onko samannimisissä +merkillä varustetuissa rattaissa muuta eroa kuin renkaiden koko.

Olenko ollut tyytyväinen valintoihimme jo ennen? Kyllä. Priamit on edelleenkin mun lemppareimmat vaunut. Yoyot on palvelleet erittäin hyvin. Eezyt nyt vaan on niin monin keinoin paremmat, että nyt suosittelen kyllä ennemmin niitä. Mitä taas tulee yhdistelmävaunuihin, niin Priamit tai Gazellet, on jokaisen omasta tilanteesta kiinni. Jos ikäeroa on alle 3-v tai tuntuu, ettei vaunuissa oo koskaan riittävästi säilytystilaa, niin kannattaa tutustua Gazelleihin.

Kysykää, yritän vastata oman tietoni mukaan tai voin välittää kysymykset Cybexille. Musta on ollut mahtavaa huomata miten paljon enemmän Priameita on näkynyt katukuvassa ja on ollut hauska huomata miten monella mun seuraajalla on Priamit. Jos ootte mun vaikutuksesta ne päätyneet hankkimaan, olisi kiva kuulla, mitä olette tykänneet niistä 🙂

9 thoughts on “Kolmet eri Cybexit

 1. Moikka! Pitkään olen harkinnut tulevalle lapselle vaunuja, mutta näiden sun kirjoitusten jälkeen olen täysin rakastunut priameihin 😍 Asun hieman pohjoisemmassa ja täällä talvisin lunta voi olla vähän vaihdellen. Onko kokemusta miten priameilla pärjää lumessa/sohjossa? 😊

  1. Viime talvena ei ollut mitään ongelmaa ja hei niihin saa sellaiset “sukset” eturenkaiden tilalle! 🙂 Priamin eturenkaat saa kiinni ja kulkee hyvin hangessakin 🙂

 2. Meillä on vaunujen hankinta nyt ajankohtaista (alkaa itse asiassa olla vähän kiire), ja äh kun pitikin mennä ensimmäisenä katsomaan noita Cybexin Priameja, kun niiden jälkeen kaikki muut merkit joita ollaan käyty kokeilemassa on tuntuneet niin hankalilta ja raskailta 😀

  Nuo Cybexien hinnat meinaan vähän kirpaisevat, niin olisi ollut taloudellisesti järkevämpää ihastua nyt johonkin muuhun merkkiin. Varsinkin jos haluaa samanmerkkisen turvakaukalon, on hinnat parissa tonnissa ja yli. Mutta toisaalta olisivat nuo Priamit sitten monen vuoden sijoitus ja sitten uudelleen käytettävissä tai myytävissä… Näin se itsensä ympäri puhuminen hoituu 😀

  1. No siis. Kokemuksella merkeistä ennen Cybexejä, niin tässä kyllä kohtaa laatu ja hinta. Ja siis esimerkiksi Cybexin kaukalo on hyvin pitkäikäinen, meillä mahtui Dante sinne 11-kuisena vaikka oli pitkä poika ja saatiin hyvin reissuun ja kun sen sai makuuasentoon, niin oli oikeesti hurjan kätevä lennolla ja just siihen, että sai kuljettua tarvittaessa taksillakin. Ja kaukaloista mun mielestä on niin ehdoton tuo Cloudin ylivoima, että en vaihtaisi muuhun. Ja vähän sama fiilis on ollut monessa muussakin asiassa. Turvaistuimissa tykkään meidän Concordista kyllä myös, mutta Sirona on tilavamp lapselle ja käytännöllinen kääntyilynsä kanssa. Ja piiitkäaikainen. Turvaistuin -puolella pitkän tutkimisen jälkeen siinäkin päädyttiin nimenomaan Cybexiin ja näin muutaman kuukauden kokemuksella en voi kuin olla tyytyväinen. Mikä on hyvä Cybexissä on linkitettävyys. Eli se kaukalo menee esim. Priamien lisäksi vaikkapa noihin Eezyihin. Pakko kuitenkin sanoa, että nää on myös sellaisia mukavuus- ja luksusasioita. Lapsen saa kyllä siirrettyä paikasta a paikkaan b myös edullisilla välineillä, mutta toisaalta nimenomaan vaunut on mun mielestä ihan älyttömän isossa osassa arjessa, jos paljon ollaan liikkeellä. Meillä tälläkin hetkellä nukutaan kahdet päikyt vaunuissa ja yleensä sen lisäksi kahdesti päivässä käytetään vaunuja, päikkyviennit ja -tuonnit, kun isompaa viedään ja/tai kaupungilla/asioilla/leikkipuistossa jne. käymiseen. Ei ole päivääkään, kun noita ei käyttäis.

   Esimerkiks meillä oli ensimmäisenä pinniksenä Stokken Sleepi, mutta nyt on ollut IKEAn pinnis ja tykkään tästä paljon enemmän, vaikka maksaa 30% Stokkesta. Toisaalta taas meillä on Stokken tuolit, koska noi Stepsit on musta ihan mahtavat ja taas, syöttötuoli on käytössä sen 5 krt päivässä ja Dantellakin vielä tosi paljon, kun askartelee, piirtää tms. vielä ruokapöydän äärellä usein. Jokainen miettii sen oman tärkeyden, kun kaikki elämäntyylit on erilaisia. Meillä tää järjestys on just se turvallisuus, käyttömukavuus ja helppokäyttöisyys arjessa. Toki jos Priameita on testaillut, voi aika moni tuntua nihkeelle sen jälkeen, ainakin alemmista hintaluokista. Meillä kävi just tää, että joskus maaliskuussa tilasin ton nahkasuojan Yoyoihin, kun se vaahtomuovi alkoi kulumaan vähän, ajatuksella, että noi on meillä kauan, mutta sitten näin lokakuussa pesin ne myyntikuntoon, koska kokeilin Eezyjä ja en enää tarttunut Yoyoihin kun lähdin kotoa. Jos ei ole verrokkia, niin saattaisin pitää edelleen Yoyoja maailman parhaina matkarattaina 😀

 3. Minä olin jo vähän päättänyt, että Priamit tulee, mutta sittemmin olen lukenut jonkin verran kommentteja, että ne olisivat vain kaupunkivaunut, eivätkä oikein kulkisi missään muualla. Me lenkkeillään koiran kanssa paljon erilaisella sorapohjalla ja ehdoton edellytys vaunuille on kyllä se, että niillä pärjää myös sellaisilla teillä. Metsään ei ole tarvetta vaunuilla lähteä, sitä varten on sitten kantoreppu hankittuna.

  Onko siis niin, että sinun mielestäsi Priameilla on kuitenkin hyvin pärjännyt erilaisilla alustoilla, isommalla ja pienemmällä soralla, lumessa ja vähän loskassakin? Onko ollut jokin maasto, jossa on ollut “pulassa” Priameilla?

 4. Hei. Meille tulossa esikoinen ens huhtikuussa. Mä jo silloin vuosi sitten menin ja ihastuin priameihin. Nyt luin jonkun arvostelun, missä sanottiin, että asia on jotenkin hutera, pyörien jouset ruostuu ja mietittiin lähteekö rose gold väri ajan kanssa pois. Tavarakorista oli myös, että lähtee jotenki irti. Juttu oli siis tehty niin, että vaunut oli testissä hetken. Mitä kokemuksia teillä on näistä priameista? Kaupassa noi tunti ainaki tosi ketteriltä ja vakailta.

  Meillä tosiaan tulee kaupunki ja lenkkipolku maastoihin. Ite pidin kans, että aisan saa todella alas, ajatellen pk-seudun ruuhkabusseja. 😍🥰

 5. Kiva kuulla kokemuksia näistä gazelleista. On ollut hakusessa juuri meille parhaat sisarusrattaat. Miten nämä kulkevat hiekkateillä? Onko hyvät jousitukset vai tärisevätkö epätasaisessa maastossa?

 6. Moi! Minkälaiset nää gazelle on hiekka/soratiellä, kerkesitkö kokeilemaan? Pompottaako soralla? 🙂

 7. Kiitos tästä vertailusta Yoyo-rattaisiin. Olen itse arponut näiden kahden välillä ja taidan siis ostaa Eezyt. Jos vielä sellaisen kysyn että miten Eezyt/Yoyot menee hiekkatiellä?

Leave a Reply