Perjantain parhaat – Heräteostokset yhdessä asussa

Aina välillä heräteostokset ovat sangen onnistuneita, nimittäin ne palvelevat luottovaatteina tai -asusteina, vaikka niitä ei sinänsä edes etsinyt vaan sattuivat miellyttämään ostohetkellä. Tässä asussa niitä yhdistyi neljä kappaletta, joten ajattelin tehdä postauksen, missä yhdistyy asukuvat ja Perjantain parhaat.

Aloitetaan laukusta. Voi jos olisin viime kesänä tiennyt, että tästä sävymaailmasta tulee lyömätön suosikkini. Nimittäin kaikki kamelinruskea, okranruskea ja sen sävymaailman edustajat ovat olleet mieleeni koko tämän vuoden erittäin paljon. Kun kiersimme Euroopan matkallamme viime vuoden kesällä, oli mulla etsinnässä ihan erilainen laukku ja olinkin jo ostanut toisen laukun, kun myyjä kaivoi kätköistä tämän konjakinvärisen juuri alennukseen saapuneen yksilön. Jokin siinä ihastutti ja tein ihan päättömän ostopäätöksen ostaa kallis laukku ehkä viiden minuutin harkinnalla. No, kuten jo huhtikuussa nostin tämän laukun postauksessa yhdeksi käytetyimmistä, niin sitä se on edelleen. Kaikki merkkilaukkuja fiilaavat mamat, tää on ihan mahtava muksujen kanssa! Nahka on kestävää ja vähän vaikka läikkyy jotain, voi pyyhkiä kunnolla. Toisin kuin esim. rakkaissa Chaneleissani, tämä nahka ei ole samalla tapaa pehmeää ja herkkää kuin lampaannahka, vaan sellainen nahkatakkimainen jämäkkä nahka, joka kestää kyllä vähän kaikenlaista. Yli vuoden aktiivisen käytön jälkeen tää on edelleen kuin uusi. Ja tähän Balenciagan miniin mahtuu ihan helkkaristi kaikkea, vaikka se ei näytä siltä päälle päin. Vaikka esimerkiksi Boy on mallina mun silmään yhä edelleen yksi ihanimpia laukkuja, niin kyllä tähän mahtuu enemmän tavaraa tunkematta. Pari puhelinta, korttikotelo, iso lompakko, avaimet, autonavaimet, aurinkolasit, tutteja, kasvomaskeja, kynä ja pikkusälää mikä tarttuu aina mukaan. Tilaihme ja erittäin käytännöllien arjessa! Pehmeä paksu hihna crossbodyna on myös kevyt vaihtoehto ja laukku on myös kevyt verrattuna moniin muihin tämän kokoluokan nahkalaukkuihin, metalleista huolimatta.

Näistä saappaista saan aina paljon kysymyksiä kuvissa ja joudun aiheuttamaan aina pettymyksen. Ne on nimittäin ihan todella monta vuotta vanhat. Ne oli vanhat jo kun tapasin mieheni, eli tuota noin. Kymmenkunta vuotta nää on tainnut olla mulla. Ehkä? Rehellisesti sanottuna en enää edes muista, mutta edelleen palvelevat erinomaisesti. Ellen väärin muista, nää on mulla ainakin jossain mun Aussi-kuvissa, eli nää on siinä tapauksessa todennäköisesti vuodelta 2010. Kärsineet ne hieman on ja just laitoin ne kuraeteisen lavuaarin viereen toivoen, että sappisaippualla ja vedellä saa pahimpia pois, mutta rehellisesti sanottuna, nää on ehkä myös sellaiset kengät, jotka “saa olla” vähän ryönätyt. Tiedättekö ku esim. valkoiset Conssit näyttää oudolta puhtaana, mut heti ku niillä on remunnu yhet festarit, niin ne on heti paremmat? No, näissä vähän sama. Mun mielestä ainakin. Ja itse asiassa nyt ku mietin, niin nää on yllättävän pienillä jäljillä vaikka on ottaneet osumaa niin mustikkametsässä kuin festareilla. Ihan luottokengät vuodesta toiseen, koska sopii musta niin kivasti kaikkien mekkojen kanssa ja väritykseltään niin neutraalit, että sopii kaikkeen mutta samalla noi hapsut tuo niihin “sitä jotain. Ehdottomasti sarjassamme “kengät, joista en luovu”, vaikka alkavat olla kuluneet. Ostotarjouksia oon saanut näistä myös aika paljon 😀

Tää beige takki pääsee listalle myös, sillä se oli heräteostos pistäytyessäni alusvaateostoksille BikBokiin ja mallatessani tätä, päätin sovittaa kunnolla kotona ja ihastuin. Ostin tän jo ennen ku joka paikkaan tuli (ainakaan mun silmään) näitä oversized flanellipaitatyyppisiä takkeja. Tässä oli musta täydellinen vaalea beige väri ja ihana malli. Rento ja kiva trikooiden ja farkkujen kanssa, mutta tosi ihanan kaunis myös mekon kanssa vyö kiinni. Sopii niin mekon kanssa kuin myös ihan lasten kanssa ulkoiluun. Hieman on nukkaantunut pinta hihoista, mutta ei mitään, mitä ei nukkakone pelastaisi. Yks mun simppeleimpiä takkeja, mutta samalla sellainen, josta moni on jo kysynyt, että mistä tää on. Huomaan tarttuvani tähän uudelleen ja uudelleen kotoa lähtiessä, ruokakauppaan ja kaupungille ja oikeestaan ihan kaikkialle. Tää on muuten nyt jo alessa, eli täältä löytyy, jos joku kiinnostui 🙂 Kokomitoitus on aika reilu, mulla on L, eli ellei halua hukuttavan isoa, oma koko tai jopa pienempi. Mun oma koko on L/40 suunnilleen.

Ja tämä mekko. Oon kehunut sitä aiemminkin. Mun ihan sellainen pelastusvaate ihan joka päivään. Pyöräilyshortsit, tämä, jotku nilkkurit tai saappaat ja takki ja valmis! Farkku on ajaton, pallohihainen malli on suloisen rento ja helma on tarpeeksi pitkä mulle näyttämättä hävyttömältä. Mulla on myös tän kanssa välillä ollut vyö, mikä tuo tähän heti eri ilmettä ja ryhtiä. Oon nykyään niin tylsä pukeutuja, etten ehdi yhtään miettii omaa pukeutumistani, joten yleensä menen minne vaan, heitän tämän mekko-buutsit -yhdistelmän. Farkkumekko on siitä kiva, että toimii musta myös mustien sukkisten kanssa koko talven, eli on käytännöllinen ympäri vuoden. Tämä ei farkkumaisesta pinnastaan huolimatta ole paksua kangasta, vaan päinvastoin kevyt ja mukava, joten siinä jaksaa koko päivän. Vihaan kiristäviä tai hankaavia vaatteita, ja tässä voisin vaikka nukkua.

Löysin sitä Booztilta joka koossa 🙂

Ei otettu tällä kertaa mitään lähikuvia asusta, kun oli vähän pimeähköä ja kiire, mutta kuvissa välähtävä kello on blogiani ja Instagramiani seuraaville tuttu. Menin kiireellä Stockan alakerrassa Helsingissä syystä X ja bongasin tämän kellon ja pysähdyin kuin naulattuna. Jotenkin tuo vaaleanpunaisen ja ruusukultaisen yhdistelmä viehätti. Mulla on ollut sama kello joskus kulta-valkoisena joskus kymmenen vuotta sitten, mutta se hajosi niin perusteellisesti kerran, ettei sitä saanut korjattua. No, ostin tämän siltä seisomalta ja se on ollut eniten käyttämäni kello kohta vuoden. Ja saa aina paljon kyselyjä teiltäkin. Kyseessä on Michael Korsin Bradshaw siis, tarkkaa värimallia en äkkiseltään muista. Mulla on ollut Korsin kelloja kohta varmaan 10 vuotta ja tykkään niistä yhä vaan edelleen 🙂

Huomasin tätä googlatessa, että sitä mun kulta-valkoista saa muuten edelleen, hyvässä alessa näytti myös olevan täällä. Nyt iski myös silmään se, että tästä mun kellosta on myös älykello, eli tällainen. Linkit on ekoihin silmiin osuneisiin kauppoihin, en tiedä löytyykö parempia hintoja edullisemmin, mutta tulipahan nyt vastaan. Korupuolella kun ollaan, niin samaan syssyyn sanottakoot, että vaikka Keto-sormukseni ei ollutkaan mikään herätyshankinta, niin ihan lempparein edelleen ja joka päivä sormessa. Samaten tuo kaulakoru, josta kyselette usein. Se ei ole mun heräteostos, vaan miehen. Tai no, hän halusi ostaa jotakin kivaa mulle Adrianin syntymän johdosta ja sain tällaisen ihanan Efva Attlingin Offspring-korun. Ihana ajatus ja todella kaunis koru juuri mun mieleeni. Rehellisesti sanottuna, en enää edes muista, milloin on ollut toinen koru kaulassa, kun tää tuntuu tulevan pois tasan kun olen hierojalla 😀 Nukun, käyn suihkussa ja elän aina tämän kanssa ja Adrian hipelöi tätä aina pienissä sormissaan kun on sylissä. Ihan täydellinen valinta mieheltäni.

Siinäpä ne tämän perjantain parhaat, eli arkiset heräteostokset yhdessä asussa 🙂 Mitäs tykkäätte asusta? Entä sen osista? 

12 thoughts on “Perjantain parhaat – Heräteostokset yhdessä asussa

   1. Voi harmi :/ Voiko laittaa linkkivinkkiä, jos satut törmäämään vastaavaan? Tai muistatko mekon nimeä, jotta voin googlailla, löytyisikö tuota käyttetynä?

 1. Nämä perjantain parhaat on tosi kivoja luettavia! Asu on mieleeni, itsekin pukeudun melkein joka päivä mekko/tunika/nilkkurit komboon. Tuommoinen farkkumekko olisi kiva 🙂

 2. Hei Anna, haluaisitko ottaa kantaa tuohon Sara Chafakin kuvien varastamis-juttuun? Tulit vain mieleeni kun kuvailet paljon kauniita asetelmia ja muutenkin teet valokuvausta, että mitä mieltä sinä olet tälläisestä?

 3. Ostin mekon. Mutta en tiedä, kämmäsinkö, kun ostin L:n ja sitten vasta hetken päästä tajusin, että sanoitkin L-koosta takin, etkä mekon kohdalla. No, ehkä L on mulle anyways hyvä. Toivotaan niin. Ihastuin meinaan tuohon mekkoon todella.

  Ja pitää viedä todeta, että oot kyllä ihan todella kaunis 🙂

  1. Mekko on tosi isokokoinen, mulla taitaa olla M, ja silti noin muhkea, mutta toisaalta malli saa olla muhkea. Siitä kantsii ottaa kokoa pienempi, eli jos tuntuu nyt liian isolta, niin tilaa pienempi ja palata sopimaton?

 4. Aivan ihana tuo Balenciagan laukku! Kuin palanen toffeeta 😀 Mullakin ehdottomasti ostoslistalla vastaava Balen laukku jossakin kivassa värissä 🙂

Leave a Reply