Syysloma Pirkanmaalla

Yksi mulle mieluisimpia projekteja tänä vuonna on ollut ehdottomasti yhteistyöni VisitTampereen kanssa, koska oon sen tiimoilta tutustunut taas enemmän ja ihan eri tavalla kaikenlaiseen tarjottavaan, mitä tällä kotiseudulla ja Pirkanmaan sydämellä, eli Tampereella, on tarjota. Viime viikonloppuna päästiin testaamaan taas yhtä uutta kokemusta kun käytiin seikkailemassa Finlaysonin alueella ja syyslomaksi on suunnitteilla kaikenlaista kivaa.

Toivon kovasti, että tässä tilanteessa kukaan ei ole lähdössä lomailemaan ulkomaille syysloman ajaksi, ei pelkästään epidemia-tilanteen vuoksi, vaan jo senkin takia, että tämän vuoden seurauksena paikalliset yrittäjät ja kotimaan yrittäjät tarvitsevat kotimaisia lomailijoita enemmän kuin ikinä. Joten mulla olisi jakaa teille muutama idea siitä, kuinka loman voisi viettää ihan täällä Pirkanmaan alueella! Superkattava lista löytyy VisitTampereen sivuilta ideoissa syyslomaa kohti ja siellä on esimerkiksi hurjan paljon ideoita erilaisiin aktiviteetteihin ja hauskoihin tapoihin viettää lomaa. Nyt kun varmasti moni muukin on lukenut huolissaan tämänhetkisiä uutisointeja, niin pakko todeta, että järki päässä ja hallituksen suositukset mielessä pystyy edelleen elämään ja tukemaan paikallisia yrittäjiä. Ulkoilma-aktiviteetteja on paljon mistä valita, ja niissä turvavälien toteutuminen ja muut turvallisuusohjeet käyvät todella helposti. Mutta myös sisätapahtumissa on todella tehty paljon fiksuja ratkaisuja, joten elämää ja syyslomaa voi viettää hyvinkin mielenkiintoisesti ilman turhia riskejä. Listailin mun vinkkejä tähän ja Instagramin puolella on ihan MIELETTÖMÄN kiva arvonta tähän liittyen 🙂

Aloitetaan niillä ulkoilma-aktiviteeteilla.

Kuva: Särkänniemi

SÄRKÄNNIEMI KARMIVA KARNEVAALI 

Viime vuonna mulla oli joku pariviikkoinen vauva, joten ei menty. Tänä vuonna EHDOTTOMASTI. Tilasin asunkin. En oo ees varma, pukeudutaanko tonne, mut mikä tahansa naamiaistekosyy on hyvä tekosyy. Särkänniemi on mun yks suosikkipaikkoja muutenkin, mutta hei sit Halloween-versio Särkänniemestä, bring it on! Piti mennä miehen kanssa treffi-iltaa viettämään, mutta koska meidän öisinkin kuopukselle kelpaava lapsenvahti on nostokiellossa toipumassa pari viikkoa, jätän miehen ja lapset kotiin ja suuntaan tuonne viettämään iltaa ystävän kanssa! Ahh, tyttöjen ilta ja mitkä puitteet! Oon kuullut niin paljon hyvää tästä, etten oikeesti malta odottaa 😀 Visuaalisuus minussa rakastaa kaikenlaista pukemistapahtumaa ja puvustukset, koristelut jne. on aina musta hirveen mielenkiintoisia. Ja hei, kukapa ei haluaisi ekstrapäivää huvipuistoilua näin syksyllä?

Karmivassa on sekä perheystävällinen osa käytössä ja sitten osa, joka ei sovellu pellekammoisille, ja osa Särkänniemestä on sellaista aluetta, jota ei suositella alle 15-vuotiaille. Mutta tosiaan, voi mennä aikuisten kesken tai koko perheenä, kunhan vähän tsekkailee missä kulkee. Meidän pienet on liian pieniä vielä Halloween-juttuihin, joten tää tulee olemaan enemmän aikuisten kuin lasten juttu meille.

FLOWPARK VARALA 

Täällä oltiin taas pari viikkoa sitten ja tuntuu, ettei tota meidän kiipeilijää sais sieltä pois. Kauniissa ruskamaismissa Flowpark on ihan mielettömän kiva kokemus koko perheelle, ja miksei pelkästään aikuisillekin. Mä ainakin kiipeilin siellä käteni ihan löllöksi ja ylitin pelkojani. 3-vuotias veti siellä jo yli 5 metrin korkeuksissa ku vettä vaan ja ihan eri rohkeudella ku ekalla kerralla. Pelottaa jo valmiiks, miten se apinoi tuolla menemään ensi kerralla. Flowpark on auki muutenkin lokakuussa, mutta syyslomalla poikkeuksellisesti arkenakin, eli keskiviikosta sunnuntaihin. Siellä on myös joku syyslomapaketti tarjolla perheille, mikä sisältää yöpymisen ja aamupalan sekä perhelipun, joten kannattaa tutustua.

Flowpark on meidän perheen yks lempparipaikkoja ja luulen, että syyslomalla mennään vielä kerran. On sen verran hauskaa tekemistä koko perheelle hyvällä kelillä!

UNFOLD FINLAYSON

Me käytiin kokeilemassa nyt vihdoin toi Unfold, joka on ollut listalla pitkään. Tää oli tosi mielenkiintoinen. Vähän ku pakohuone, mutta ilman aikarasitetta ja kiirettä ja ihanissa Finlaysonin maisemissa. Tää oli hyvin erilainen ku pakohuonepeli, vaikka tässä oli samaa ongelmanratkaisuhommaa. Samalla kuitenkin tuli kiipeiltyä ja tutustuttua Finlaysonin alueeseen ja mukana kulki peliohjaaja, mutta ei kelloa. Oli rennon mukava. Jos kaipaa jännitystä ja aikarajaa, niin tää ei oo ehkä tarpeeksi adrenaliinipitoinen, mutta jos haluaa sellaisen rennon ja mielenkiintoisen suunnistustyyppisen tehtävän, niin sitten ehdottomasti tämä! Ja sanoisin, että hurjan mielenkiintoinen esim. ala-asteikäisen kanssa. Osa tehtävistä tosi helppoja ja lapsellekin sopivia, osa vaikeampia. Mun mielestä ihan ultimate jollekin perheelle, jossa kouluikäisiä lapsia. Meitä oli neljä aikuista, ja oltiin kaikki tosi hyvillä mielin sen jälkeen. Miljöö toimii, peli mukavan rento ja silti visainen ja kaiken kaikkiaan hauska tapa viettää päivää Finlaysonilla! Virallisesti ei suositella alle 12-vuotiaille, mutta ite ainakin odotan jo, että kun Dante on koulussa, niin täntyyppiset aktiviteetit on superjees. Ja lapset on ihan siis tervetulleita paikalle. Tämä ei kuitenkaan ole esteetön ja vaatii liikuntakykyä sen verran, että rappuset ja tikkaat pystyy handlaamaan. En voi suositella korkeanpaikankammoisille, jos on tosi paha kammo, myös hieman ahtaassa tilassa joutuu menemään, muttei siis mitään sellaista, missä ei olisi ihan hyvin tilaa kääntyä jne. Siis lähinnä puhutaan tunnelista, jossa mahtuu kävelemään pari ihmistä vierekkäin.

Jos haluaa vähän enemmän actionia nii käykää Room Escapella pelaamassa, siellä on ihan mahtava porukka ja hauskoja huoneita! Meillä oli suunnitelmissa mennä pelaamaan syyslomalla, mutta katsotaan vähän lapsenvahtitilanteen mukaan 🙂

Tampereella on hurjasti tekemistä ulkosalla, joten jos säät jatkuvat tällaisinä, syyslomalla keksii vaikka mitä. Se mun jo aikaisemmin mainostama Hiking Travel esim. tarjoaa kaikenlaisia mahdollisuuksia vesiurheiluun ja muuhunkin, ja Tampereella on kivoja saunapaikkoja ja ulkoilumahdollisuuksia ihan kaikkialla. Arboretumin ja Pyynikin kaltaiset paikat on jokaisen helppo löytää ihan läheltä keskustaa ja lämpimillä keleillä syyspiknik on nyt aivan täydellinen tapa viettää päivää. Tampereella on myös vaikka kuinka monta ihan superhyvää leikkipuistoa perheen pienimmille!  Ainiin, ja se mun aiemmin kokeilema Finlayson Roof Walk tulee nyt syyslomalla pidennetyin aukioloajoin, eli sieltä pääsee tutustumaan Tampereen keskustaan Finlaysonin kattojen yllä pimeällä valojen loisteessa. Finlaysonille on tulossa myös uusi media- ja valotaidetapahtuma Finlaysonin alueelle 15.10.-20.10., mä oon ottanut sen jo seurantaan, koska kiinnostaisi mennä koko perheenä ihastelemaan. Tänkin bongasin VisitTampereen sivuilta.

TAPAHTUMAT, TEATTERI JA KEIKAT

Ulkoilma-aktiviteettien lisäksi on tarjolla vaikka mitä ohjelmaa teattereissa ja keikoilla. Me käytiin just pari viikkoa sitten kattomassa Hamletin rokkimusikaali TTT:llä (Tampereen Työväen Teatteri) ja siinä sai aika hyvää touchia siihen, miten homma toimii tällä hetkellä. Paikoissa on huomioitu turvavälit ja vaikka lipulla olisi numeroitu paikka, ainakin meidän näytöksessä laitettiin jengi istumaan siinä järjestyksessä kun paikalle tuli, jotta ei tulisi ihmisten yli hyppimisiä. Myös väliajalle poistuttiin riveittäin. Väliajalle sai muuten tilattua kahvia / evästä etukäteen, eli sillä välteltiin kahvilan ihmiskontaktia, kun leivokset ja kahvit odotti pöydissä. Narikkaa ei ollut, vaan omat takit pysyi itsellä, kannattaa tämäkin huomioida. Hengityssuojaimet kannattaa varata mukaan ja olla paikalla järkevässä aikataulussa, jos takarivissä istuminen harmittaisi. Kaiken kaikkiaan turvallisuussuositukset oli musta erittäin hyvin huomioitu isossakin näytöksessä.

Meidän piti mennä eilen kattomaan Jukka Lindströmin showta TTT:lle, mutta liput oli ehtinyt mennä, joten se jää välistä tällä kertaa. Paljon stand upia, paljon keikkoja, paljon mielenkiintoisia esityksiä. Meillä on nyt seuraavana vuorossa se Pop Fiction, mitä odotan kovasti. Kaveri myös kyseli Kinky Bootsiin, mutta sen oon jo nähnyt, joten se jäänee pois.

Eniten mua suoraan sanottuna kiinnostaa Samuli Edelmannin keikka G Livelab Tampereella. Jos tekään ette ole kuulleet paikasta kuten en minäkään ennen, niin kyseessä on musiikkiklubi, joka on valittu maailman parhaaksi konserttisaliksi. Mä en ole siellä ennen ollut, mutta eräs tamperelainen ystävä osasi kertoa, että kyseessä on Genelecin “lippulaiva”-tyyppinen sali, jossa äänentoisto on priimaa. VisitTampereelta taas osasivat kertoa, että paikan päällä istutaan omassa pöydässä ja tilataan puhelimen apilla juotavaa (ruoasta en nyt ole ihan varma, käsittääkseni sitäkin?), ettei tarvitse kerääntyä tiskille tässä tämänhetkisessä tilanteessa. Koronaohjeistus on kuulemma erittäin viimeisen päälle huomioitu. Ymmärrän toki, että on heitä, jotka eivät nykyhetkessä koe tarpeelliseksi mennä minnekään, mutta täytyy tässä jatkuvassa tilanteessa muistaa myös se, että tapahtuma-alalle tämä vuosi on ollut fiaskomaisen raskas, ja mielestäni on erittäin tärkeää tässä hetkessä tukea paikallisia yrittäjiä ja yrityksiä, sillä turvallisuus näissä on huomioitu erittäin hyvin.

Meillä on luvassa myös juuri ennen syyslomaa The 69 Eyesin keikka Tampere-talolla, missä on myös tiputettu reippaasti asiakasmääriä, että tapahtumat on saatu rullaamaan. En oo itse asiassa koskaan nähnyt The 69 Eyesia livenä, joten odotan mielenkiinnolla!

Kannattaa tutustua syyslomaviikon ja syksyn tarjontaan keikkojen ja tapahtumien osalta täällä, lista on erittäin pitkä!

RAVINTOLAT 

Ravintolapuolella mä oon suositellut monia mun suosikkeja mun viime postauksessa, joten kannattaa tsekata täältä ja myös VisitTampereella on tosi kattava lista. Pizza-kilpailu Tampereella on kovaa ja die hard -faneja on vaikka kuinka. Napoli, Sitko, Il Posto ja Luca saa kaikki omat kannattajansa, mä oon nyt kolmen viikon sisään ollut Sitkossa, Napolissa ja Il Postossa ja kaikki on ihan hemmetin hyviä pizzerioita. Taikinafaneille suosittelen kyllä Il Postoa kokeiluun, mutta itse ajattelin testata nyt syyslomalla vihdoin Lucan.

Bang bang -kukkakaalimania on täällä edelleen kova, ja sitä käytiin taas vähän rauhoittelemassa Bonkerin Hoaxissa (vegaaniravintola!), mutta tuntuu vaan lisänneen sitä rakkautta. Muusa ja Hoax kannattaa ottaa listalle jo ihan senkin takia 😀 Hoaxissa on muuten plussaa myös sen sijainti, nimittäin se on ihan kiinni rautatieasemassa, eli jos olette vain ohimenomatkalla, pistäytykää. Nyt kun Bonkerissa oltiin just, niin pakko seuraavaksi mennä varmaan Muusaan sitten lähiaikoina ja hirveä himo myös lounaalle Kauppahallin 4 Vuodenaikaan. Loputon määrä kehuja tätä paikkaa kohtaan! Lounasaikaan kannattaa muutenkin tsekata Kauppahallin tarjontaa, siellä on superhyvää sushia, siipiä ja burgereitakin. Pitää taas itekin mennä pitkästä aikaa.

Kattava ravintolapaketti löytyy täältä, ja sieltä saa aika tarkat kuvailutkin eri paikoista.

YÖPYMINEN 

Hotelli Lillania olen kehunut ja on ollut ihana nähdä teiltä viestejä, kun olette siellä käyneet ja tykänneet. Jee, se on tosi ihana. Nyt oltiin tosi erityyppisellä majoituksella, kun majoituttiin ekaa kertaa Marriottiin. Täysin erilainen, ihana sekin. Nimittäin jos olette Tampereella ilman autoa, kannattaa tutustua erilaisiin hotelleihin keskustan alueella. Tammer on ihan ytimessä Tammerkosken vieressä ja Marriott taas Tampere-talossa kiinni. Lapland Hotel löytyy Tampere-talon vastapäätä ja siellä on mahdollisuus yöpyä lemmikinkin kanssa. Benji sai aikanaan täällä hirveän herkkupussin ja leluja ja viihtyi oikein hyvin. Marriotin aamupala oli oikein kattava, Laplandissa se on aina ollut ihan superhyvä! Tammerissa en ole itse vielä yöpynyt, mutta ehdottomasti listalla, koska se on vaan niin ihanan kaunis paikka.

Mikään ei ole niin ihanaa kun hauskan päivän ja illallisen jälkeen heittäytyä pehmeisiin hotellilakanoihin. Ai että, illasta aamuun keskeytyksettä nukkuminen on noussut arvoon arvaamattomaan 😀

Arvon Instagramin puolella nyt ihan mahtavat kaksi pakettia Tampereen syyslomaan kahdelle onnekkaalle perheineen/kaverin kanssa ja viikonlopun aikana on tulossa myös Tampere-vinkkejä lisää IG Storyjen puolella ja siellä saatte myös kysellä kaikenlaista. Jos en osaa vastata, saan VisitTampereelta apuja 🙂

Jos siis Pirkanmaan alueen vinkit kiinnostaa, niin kannattaa tsekkailla myös IG:n puolelta 🙂

One thought on “Syysloma Pirkanmaalla

  1. Missä arvonta on? En löytänyt sitä.
    Kun sulla on kokemusta pakohuoneista,niin miten on niiden esteettömyyden laita.

Leave a Reply