Synttäriviikonloppu

Huhhei mikä viikonloppu! Siis ihan uskomaton! Meillä on aina ollut ihan mieletön tuuri säiden kanssa kun on ollut synttäreitä, joita ollaan järjestetty, mutten mä olis kyllä heti uskonut, että täällä on terassilla sairaan kuuma ja lapset juoksis pihalla lähes alasti sprinklerilelun alla kiljuen ilosta. Kalenterissa häämöttää lokakuu, mutta niin vaan tänään sai lisäillä aurinkorasvaa kun lapset oli koko päivän pihalla.

En muista, että olis ikinä ollut näin kaunis ruska-aika, kun aurinko paistaa, on kuuma ja silti puut on ihan oransseina ja tunnelma on niin syksyinen. Voi, jos aina olisi tällaista, olisin ikinonnellinen! Ihan parasta fiilistä tällaiset kelit!

   

Adrianilla oli eilen synttärijuhlat, kun pikkumies täytti toissapäivänä vuoden. Olipas kivaa pitkästä aikaa pitää juhlat kotona ja nähdä kaikkia läheisiä ja rakkaita. Ihan jotenki surrealistista oli istua pihalla ku muksut juoksi shortseissa pitkin pihaa koko päivän ja itse istuskelin ohuessa shortsipuvussa terassilla. Ihanaa! Tätä kaipasin vielä! Toki se myös tarkotti kiireistä tätä päivää kun otin useita kuvattavia kun keli oli hyvin salliva, mutta ai että tuli ihania kuvia!!

On taas hirveen hienoa huomata, että mun kamerassa on 8 kuvaa tarjottavista (eli kakusta) ja synttärisankarista ilmapallojen kanssa, mutta muuten oon ystävien ja läheisten kuvien varassa 😀 Perus! Mä en ikinä omissa juhlissa ehi ees syömään vaan sit oon illalla silleen jah, ois vähän nälkä, mitäs rääpittävää täällä onkaan. Siis aina sama juttu. Kun on pari pientä ja emännöinti, niin ei tod. tarvii hirveesti syödä ja veden tankkaaminenki jää tosi vähälle. Mut sit toisaalta onneks moni ystävä kuvailee paljon kaikenlaista, niin näkee sit sellasia kuvia, missä iteki on mukana. En vaan jotenki tykkää viettää tapahtumia kameran takaa tai puhelin kädessä, vaikka sitten muuten tykkäänkin kuvata. Meil on myös vähän silleen, että jos on tulossa juhliin, jotka alkaa 13.30, niin sen klo 13 jälkeen ei oikeen enää kannata kuvitella, että mut saa kii. Puhelin löytyy jostain kasan alta jossain välissä jos tulee sellainen tilanne, että tarviin sitä. Se on yks mun mielestä tietyllä tapaa hirveen kivakin juttu, mut sit taas toisaalta jää kuvia ja videoita ottamatta.

Mä menin tällä kertaa sieltä, missä aita on matalin. Tilasin kakun koristelemattomana ja koristelin lasten leluilla (kyllä, pesin ne, ennen ku joku saa sätkyn :D) ja oman pihan pensaan lehdillä. Äidin villiintyminen metsään ja ruskaan näkyi koristeissa, sillä metsän eläimet teemalla mentiin, kun kutsunkin tein Adrianin metsäkuvasta joskus muutama viikko sitten. Tarjottavana oli kolmea eri makua lohta, vihreetä salaattia, kesäistä perunasalaattia a la anoppi, kasvispiirakkaa (feta-pinaatti-paprika, nam!) ja kinkku-tomaatti -piirakkaa sekä suolainen versio numerokakusta, eli vuohenjuusto-mascarpone-kana -“kakku” piirakkataikinaan. Porkkanakakkua, pikkunaposteltavaa ja hedelmiä. Lapsille lihapullia, nakkeja (joojoo) ja ristikkoperunoita. Hyvin riitti, vaikka panostin aika minimillä edellisillan verran 🙂 Koivut on paikallisen sedän sahaamia koristeiksi ja ne toi kyllä ihanasti tunnelmaa!

En kestä, että mun pieni vauva ei oo enää lainkaan vauva. Mut skoolattiin myös miehen kanssa sille, että toinen vauvavuosi on kestetty, jee, hyvä me 😀 Siitä vähän ajatuksia alkavalla viikolla, nyt meen suukottelee mun pienen 1-vuotiaan käkkäräpään ja isoveikkansa ja käperryn itsekin unille. Viikonloppu oli ehkä hektinen, mutta myös henkisesti lataava 🙂 En varmaan saa nukkua, koska mieheni metsästää täällä kärpästä, jota on metsästänyt kohta tunnin. Vähän ehkä naurattaa 😀

Oliko teillä kiva viikonloppu? Ja siis musta tuntuu, että tänä viikonloppuna oli poikkeuksellisen monet synttärit. Juteltiin tästä eilen, että jotenki hauskasti monilla osuu tähän juhlat. Onks teillä kans ollut synttärihulinoita tänä viikonloppuna? 

2 thoughts on “Synttäriviikonloppu

  1. Suolainen numerokakku kuulostaa hyvälle! Saisko siitä ohjetta? Meillä juhlitaan yksivuotissynttäreitä marraskuussa ja tarjottavat on vielä hakusessa.

Leave a Reply