Anna Pastak Visuals

Olen viime vuosina usein miettinyt, mitä haluan tehdä työkseni ja mihin haluan käyttää aikaani. Työ bloggaajana ja sisällöntuottajana on todella palkitsevaa, mutta olen jo pidemmän aikaa kaivannut rinnalle muuta. Kotiäitiys on ollut yksi haaste, joka on rikastuttanut tätä, mutta samalla olen miettinyt myös pidemmällä tähtäimellä unelmiani. On mielenkiintoisia mahdollisuuksia, joissa on hyvät taloudelliset näkymät, mutta itse työ päivästä toiseen ei tunnu mielekkäältä. On paljon mielekkäitä asioita, joilla ei ns. pääse rikastumaan, tai siis, joilla ei saisi katettua omaa osaa tämän perheen toisena vanhempana. On asioita, joissa on hyvä ja asioita, jotka kiinnostaa.

Opiskellessani oikiksessa päädyin töihin arvostettuu asianajotoimistoon. Seurattuani sitä arkea nuorempana oikkarina, totesin, etten halua juristiksi. Monestakin syystä, joista yksi oli ylitse muiden. Juristi pyörii lähtökohtaisesti lähes aina ihmisen elämän negatiivisimpien asioiden äärellä ja minä haluaisin olla kosketuksissa muihin positiivisella tavalla. Muistan haaveilleeni jo kymmenkunta vuotta sitten hääsuunnittelijan ammatista, koska siinä oltais aina iloisen äärellä. Kyllä, naiivissa ajatusmaailmassani kuvittelin häiden järjestämisen onnelliseksi, enkä stressaavaksi 😀

Viimeisen vuosikymmenen aikana olen useita kertoja miettinyt, mitä haluaisin tehdä, mistä saan eniten iloa? Rakastan maalaamista ja leipomista, mutta eipä tuotoksillani varmasti maksaisi lainalyhennystä saati mitään muutakaan. Juhlien järjestäminen ja valokuvaaminen on ollut pitkään kiinnostavia asioita, mutta olen aina kääntänyt selkäni sille ajatukselle. Olen aina yhdistänyt valokuvaamisen hääkuvaamiseen ja päätynyt aina samaan johtopäätökseen niin valokuvaamisen kuin juhlajärjestämisen kanssa. En halua tehdä töitä aina iltaisin ja viikonloppuisin, kun perhe ja lapset on elämässä ykkösasia. Hääkuvaus myös kauhistuttaa mua, koska se ei ole koskaan sellainen asia, jonka “voisi ottaa uusiksi”, jos kameran säätö tökkii tai tekee jonkin inhimillisen virheen.

Aina välillä valokuvaaminen on kuitenkin tuntunut hirveän houkuttelevalta. Kun olen kasannut kurpitsoja kasaksi kuvatakseni yhden lapsen hauskassa lavasteessa tai kun olen ollut onnesta ja ilosta sekaisin kauniiden kuvien äärellä. Kuvat omasta perheestä ja omista lapsista ovat aiheuttaneet aina minussa paljon positiivisia tunteita. Meidän käyttämät ammattikuvaajat ovat olleet ihan mielettömiä ja oon arvostanut kovasti heidän työnsä jälkeä, eli meidän perheen ikuisia muistoja, kuvia tästä hetkestä.

Kun Danten synttäreiden jälkeen kyselin paikallisessa ryhmässä tarvetta tai halua hakea synttäri-ilmapallopilvi, jokin pieni ajatusprosessi lähti liikkeelle, mutta sain sen kokonaan kiinni vasta hieman myöhemmin. Katsoin poikieni jotakin kuvaa ja mietin, että olen onnekas, kun minulla on välineet ja vuosien kuvaustausta ja saan ikuistettua poikiemme hetket kuviin melko vaivatta. Ammattikuvaajien työn jälki on monille sellaista hintaluokkaa, että kuvauksissa voi käydä kerran tai korkeintaan pari vuodessa, jos senkään vertaa. Minä voin hakea lapseni iloksi ilmapallopilven synttäreille, mutta tuntui superhyvältä antaa se eteenpäin niin, että useampi sai nauttia siitä. Kun tein ystävälle kukkaseppelettä juhliin, mietin miten hintava sellainen on minimikuluinkin. Mutta jos samaa kukkaseppelettä pitäisi useampi, laskisi sen kertakustannus merkittävästi.

Jostakin tästä kaikesta muotoutui ensimmäinen ajatus, joka sittemmin johti tähän hetkeen. Anna Pastak Visuals.

Minulle valokuvaaminen ja kuvakäsittely on ilo ja intohimo. En ole ammattikuvaaja, mutta olen painanut sulkimen pohjaan aika monta sataa tuhatta kertaa vuosien aikana. Bloggaaminen on kehittänyt visuaalista silmää ja kamerakokeilut ovat opettaneet monenlaista. Ja yksi päivä viime keväällä tajusin, mikä on musta mahtavaa tekemistä! Perhekuvaaminen. Lasten kuvaaminen. Arkinen kuvaaminen. Ja samalla sellainen unelman- ja sadunomainen kuvaaminen, jossa lapsi pääsee kokemaan tai olemaan jossakin sellaisessa, mikä poikkeaa arjesta. Haluan mahdollistaa perheille kuvaushetket, joissa ei ole kiire tai stressi. Haluan ikuistaa lapsiperheiden dynamiikkaa ja kommunikaatiota juuri sellaisena kuin se on. Hassuina ilmeinä ja tunteentäyteisillä katseilla. Ja minun on helppo lähteä tähän, kun välineet ja tarvikkeet löytyy jo. Omien lasten kautta olen oppinut nauttimaan hurjasti muiden lasten kanssa puuhailusta ja heidän kuvaamisesta. Ilmeet, eleet ja puuhailu on niin aseistariisuvan aitoa. Ja samalla niin haastavaa, koska lapsia ei pysty pakottamaan, heitä voi vain ohjata ja toivoa, että ehtii mukaan tallentamaan jokaisen ilmeen ja iloisen hetken.

Olen onnekas, sillä mulla on bloggaamisen (ja lastenvaateintoilun) myötä aika paljon mahdollisuuksia lainata kivoja kuvausvaatteita vaikka koko perheelle. Olen täydentänyt valikoimaa kuvauslainoja (mikä ihana tekosyy ostaa hiuspantoja ja tyllihameita!) kirppareilta ja suomalaisella käsityöllä. Olen opetellut ja opiskellut lisää kuvankäsittelyä ja tehnyt pieniä lisähankintoja kuvaustarvikkeisiin. Olen rakentanut alusta loppuun kokonaisen lasten kuumailmapallon! 😀 Tällä viikolla hain avaimet ikiomaan studioon Tampereen keskustassa. Syksy on kauneimmillaan ja ulkokuvaukset ovat juuri nyt aivan mielettömiä, mutta vääjäämättä on tulossa pimeä vuodenaika ennakoimattomin sääolosuhtein. Ja sitä paitsi, en malta odottaa, että pääsen rakentamaan sisätiloihin erilaisia kuvauslavasteita, synttärikuvista joulukorttikuviin ja erilaisiin mielikuvituksellisiin lasten ihmemaailmoihin. Studio myös mahdollistaa muunlaisia juttuja kuin kuvauksia. Nimittäin olette usein toivoneet vaikkapa yhdessä maalaamista tai kranssin tekoa pienellä porukalla. Studiotila mahdollistaa sen, että voin järjestää myös hauskoja “workshoppeja”.

Minun piti saada studio täysin valmiiksi ja hioa nettisivuja vielä tarkemmin, mutta meillä on tällä hetkellä aivan älytön syksy ja viikonlopuksi luvattu aurinkoista ja tuuletonta keliä, jossa saatetaan päästä jopa +20 lukemiin, joten olen istunut pitkää iltaa parina päivänä ja viimeistellyt olennaisimmat toivoen, että joku teistä uskaltaa tulla kokeilemaan millaista on olla mun kameran edessä!

Olen innoissani. Tää tuntuu hyvältä. Ja tuntuu superkivalta kertoa tää vihdoin myös teille!

Käykää siis vilkaisemassa mun uusi nettisivu ja jos teillä on intoa lähteä perhekuviin, niin tervetuloa! Ja ottakaa ihmeessä seurantaan myös mun valokuvaustili @annapastakvisuals Instagramissa!

82 thoughts on “Anna Pastak Visuals

 1. Moikka. Mitä mä just luin 😍 Ihan mielettömän kiva juttu! Tosi hieno idea. Luulenpa, että otan jossain kohtaa yhteyttä! Kotisivut oli tosi kauniit ja selkeät. Hinnat olivat myös tosi järkevän tuntuiset. Vau, onnea ja menestystä!

 2. Aivan mieletöntä! ❤️🙌🏼 Ihana uutinen! Saat niin hyvin aina luotua kauniin ja inspiroivan tunnelman joka kuvaan. Tämä pistetään korvan taakse ja aikaa varaamaan, kun sen aika on😊

 3. Ihan huippuidea! Heti aloin miettiä et haluisin kummitytön kans yhdessä kuviin tai vaikka koko perheen kanssa 🙂 Ehkä vielä joskus!

 4. Vau, onnea tästä, kuulostaa todella hyvältä. Sullahan toden totta on monen vuoden kokemus jo näistä hommista blogin kautta. Noi kuvat oli tosi upeita. Itsellä on toiveissa perheenlisäys heti kun tärppää, aion sitten todellakin ottaa suhun yhteyttä! Jotenkin tuntui helpolta tulla sun kuvattavaks, koska oon lukenut sun blogia melkein koko sen olemassa olon ajan!
  Onnea vaan kaikkeen tulevaan!!

 5. Ihan mahtava juttu !!!! 💪💪💪
  Insta menee varmasti seurantaan, plus että olisi blogissa tosi kiva saada esim behind The scene -tyylisiä juttuja, et miten mikäkin on toteutettu jne.
  Paljon onnea ! ❤️

  1. Eihän se voi olla, rahat on pitänyt kai Annan omien sanojen ja sääntöjenkin mukaan käyttää johonkin mikä hänellä oli aihiona jo tukea haettaessa? Tämähän on uusi🤔 Toivon mukaan senkin liikeidean kuulemme pian. Ei kai kukaan halua pimittä bf-tukeen liittyviä faktoja?
   Reipas askel kun mitään koulutusta alalle ei ole.

   1. Ihana kun te olette niin kovin huolissanne tästä. Kyllä ne BF:lla osaavat tukian itsekin varmasti valvoa ihan ilman seuraajieni apua 🙂

    Ja ei, ette saa kuulla liikeideaani pian. Ihan koska mun yritystuki on selvitystyöhön, eikä sitä saa käyttää liiketoiminnan kehittämiseen eikä mulla ole pienintäkään tarvetta kertoa potentiaalisesti erittäin mielekkäästä konseptista ennen kuin se on tarpeeksi pitkällä julkaisuun.
    En tiennyt, että kameran ajamiseksi tarvitaan tutkintopaperia, tähän asiaan kun voi kouluttautua ja oppia hyvin monin tavoin.

    1. ”Reipas askel kun mitään koulutusta alalle ei ole”. Voiii hohhoijaa. Kolme vuotta koulussa vs kymmenen vuotta itse oppineena, itse ainakin valitsen kokemuksen koulutuksen edelle – ja minulla on tuo kolmen vuoden valokuvaajan tutkinto. Onneksi Annan portfolio puhuu puolestaan eikä noita kuvia oteta millään koulutodistuksella. En edes tiedä miksi kommentoin mutta ärsyttää vaan tollaset Debbie Downersit. Miten ois vaikka ”Upeaa miten olet itseoppinut ja kehittynyt kuvaajana ja pystyt tekemään harrastuksesta työn?”

  2. Moi Ansku!
   Jos et tiedä rahoitusehtoja tai tarkalleen, mihin olen yritystukea saanut, niin kannattaisiko jättää asiassa päteminen turhaan pois omien oletuksin ladattujen kommenttien muodossa? BF-merkintää ei ole ja syystä. Ja se syy ei ole, että olisin unohtanut sen.

 6. Mahtavaa! Onkohan mahdollisesti tulossa myös “joulukorttikuvauksia” lähikuukausina? 🙂 Kiinnostusta olisi sellaiselle…

  1. Moikka! On joo, laitan niistä visuaalista ilmettä ensi viikolla, mutta tosiaan nettisivuilla on jo aikataulut kohdassa Ajankohtaista ja Minikuvaus, eli sieltä löytyy joulukorttikuvauksen aikatauluja 🙂

 7. Tää on upea juttu Anna!! Onnea hirmu paljon uuteen ja jännittävään aluevaltaukseen 🙂 Kuulostaa niin sun jutulta!!

 8. Mikä idea! <3 Voi kun pääsisin kuvauttamaan sulla omat lapset, mutta asutaan aivan liian kaukana. Onnea uudelle yritykselle!

 9. Vau! Upeat sivut ja tosi hyvä konsepti! Valitettavasti asutaan Helsingissä mutta täytyypä pitää silmällä jos täältä löytyy vastaavaa. Tai ilmoittele kanavissasi jos pistät joskus pk-seudulla kuvausta pystyyn!

  1. Kiitos ihana 🙂 Ja ehdottomasti aion järjestää pk-seudulla ajoittain kuvausmahdollisuuksia, ilmoittelen niistä aina sitten kanavissani 🙂

 10. Vau ihan mahtavaa, mielettömästi onnea <3 Sulta löytyy kyllä visuaalista silmää tällaiseen, upeita kuvia! Täytyy myös sanoa, että nettisivu on toteutettu hyvin selkeästi ja laadukkaan oloisesti.

   1. Omalla alalla BA eli bachelor of arts on käännetty humanististen tieteiden kandidaatiksi. En tiedä vaikuttavatko esimerkiksi opiskeltu ala tai virallinen tutkinto käännökseen jotenkin, ja usein samalle koulutustasolle onkin useampi nimi käytössä. 🙂

    Onpa hienoa, että olet saanut valokuvaustoimintaa käyntiin, pidän kuvistasi ja uskon, että kysyntää löytyy. Ajatukset rekvisiitan käytöstä ja tuollaisista kuvauspäivistä tietyssä rekvisiitassa on tosi kivat. Varsinkin kun sulla on itselläsi taitoa tehdä ja kykyä visualisoida kivaa rekvisiittaa, kuten nyt tuo kuumailmapallokin! Harmi että itse asutaan toisella puolella Suomea.

   2. Mutta siis ilmeisesti ihan Suomessakin voi valmistua muodin alalta taiteen kandidaatiksi, eli muodin alalle taiteiden kandi kuulostaa minusta ihan pätevältä käännökseltä 🙂

   3. Et oo vaan koskaan aiemmin muotoillut sitä noin. Oot puhunut opiskelleesi muodin johtamista. Taiteiden kandidaattina tituleeraaminen on tässä yhteydessä musta vähän harhaanjohtavaa.

   4. Eikö Bachelor of Arts eli BA Suomessa vastaa humanista tutkintoa, eli humanistisen tieteiden kandidaattia? Ja kun valitaan opintoihin pääaine, tai opiskellaan jotain tiettyä alaa niin BA nimike täyttyy valitun pääaineen mukaan, esim Bachelor of Arts in Business and Management? Saa tulla korjaamaan jos olen ymmärtänyt väärin 😊 vaikeaa on kuitenkin ulkomaisia tutkintoja verrata Suomalaisiin..

   5. Suomennetaan myös esimerkiksi humanistisen tieteiden kandidaatti. 😊 Riippuu siitä, mitä alaa on opiskellut, ei siis useinkaan liity taiteisiin mitenkään.

    1. Minä olen kasvatustieteen maisteri ja englanninkielisessä käännöksessä tutkintotodistuksessa lukee Master of Arts (education). Minun ymmärtääkseni englanninkielisten tutkintojen nimet on Master (tai bachelor) of Arts, Science ja Theology, ja kaikki mitkä ei käytännössä ole ns. kovia tieteitä tai teologiaa, on Arts. Omaa tutkintoani en kääntäisi Taiteiden maisteriksi, mutta Annalla voi olla eri tilanne tutkinnon sisällöstä riippuen. Oletan kuitenkin, että Anna tutkinnon suorittaneena ja sisällöt läpäisseenä tietää tutkintonsa sisällön ja sen perusteella osaa nimetä tutkintonsa.

     p.s upeaa lillukan varsiin takertumista

     1. Suoraan sanottuna mä en edes tiedä, mikä on tuon käännös suomeksi. Sama tutkinto on nykypäivänä Bachelor of Science, vaikka sama sisältö, eli en nyt todellakaan tiedä mikä tuon oikea nimi suomeksi olisi, mutta kun tämä tuntuu nyt kovin harmia aiheuttavan, niin vaihdoin sen tönkösti englanninkieliseksi tuonne sivulle 😀 Eli eiköhän nyt jonkun mielestä se oli finglishmiä tai brassailua, mutta ihan sama mulle 😀

  1. Yliopistojen tutkinnoista annetun valtioneuvoston asetuksen liitteen mukaan Bachelor of Arts = humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto ja taiteiden kandidaatin tutkinto = Bachelor of Arts (Art and Design).

   1. Monilla generalistisilla aloilla on tutkintonimike tuo Master of Arts ja sitten joku tarkennus. Itsellä MA in education ja ihan kasvatustieteen maisteri on suomennos. Tuskin Annan käyttämästä käännöksestä haittaa on kellekään.

    1. Noniin, peli seis, aivan sama. Ei täälläkään nyt tunnu olevan konsensusta mikä tuo on, joten en nyt ymmärrä, miksi tästä asiasta pitää tehdä joku hirveä vääntö, kun ihan mun Linkedinissäkin on suoraan löydettävissä tutkinto, enkä sitä mitenkään piilottele. Siellä on nyt nettisivulla ihan tutkintonimikkeenä se, arpokoot ken haluaa mikä se on, kun mulle se on yks lysti. Ei vaikuta mun valokuvaamiseen mitenkään 😀
     Arts nyt kääntyy mun päässä taiteiksi ja miellään muodin taiteiden puolelle kuuluvaksi, humanistinen kuulostaa musta hyvin harhaanjohtavalta tässä, mutta mennään englannilla ja virallisella tutkintonimikkeellä, niin ei kellekään tule paha mieli 😀

 11. Vau! Onnea uuteen aluevaltaukseen! Olen jo pitkään ihaillut blogin ja instan puolen lapsikuvia ja miettinyt miten ihanaa on kun pienistä on niin paljon kauniita kuvia matkan varrelta! Tykkään kuvaustyylistäsi todella paljon, ja ihan mahtavaa että omasta mielenkiinnonkohteesta saa tehtyä työn (niin kirjoittamisesta kuin kuvauksestakin)!

 12. Tosi hienoa! Studio näyttää olevan Hatanpäällä eli loistosijainti Arboretumin kupeessa. Olitkohan tänään Ratinassa ison ilmapallonipun kanssa? Saadaankohan pian nähdä tuleeko niistä kuvausrekvisiittaa 😊

 13. Onnea uuteen! En tiedä kuvausalasta mitään, mutta kuvittelisin, että voisit saada myytyä esim. kakkukuvia jollekin kuvapankille. Kuvasi kattauksista ja leivonnaisista ovat tyylikkäitä.

  1. Kiitoksia 🙂 Mulla tällä hetkellä suurin inspis nimenomaan ihmisten ja lasten kuvaamiseen, mutta hauska idea, kiitos 🙂

 14. No nyt on kyllä oikein sopiva aluevaltaus! Sulla on tosi hyvä silmä väreihin ja sommitteluun, eli uskon että tää on sulle just oikea juttu! Jes!

  1. Kuvaan pääsääntöisesti Pirkanmaalla, voin tulla myös pk-seudulle perhekuvauksia tekemään ja järjestän välillä viikonloppuja pk-seudulle 🙂 Ilmoittelen niistä pian 🙂

 15. Moikka Anna

  Ihailen tarmokkuuttasi 🙂 Hieno idea!

  Asiasta toiseen olen huomannut, että suhtaudut negatiivisiin/kiperiin kommentteihin nykyään leppoisammin. Luuletko, että se voisi johtua adhd-lääkityksestä? 🙂 Itselläni on myös muuten adhd.

  1. Mmmjaa, mä luulen, että enemmän kyse siitä, että nyt kun näitä moderoidaan, en itse näe sitä kamalinta sontaa ollenkaan, niin se helpottaa. Kun tavallaan ennen te ette oo nähneet mitä kaikkea tulee ja sit oon voinu kilahtaa johonki, mikä ei ehkä kontekstissa näytä teille pahalta, mutta mulla se on vaan korsi kamelin selkään. Tää moderointi on ollut kyllä tosi jes. Ja siis varmaan myös hoito adhd:hen vaikuttaa, oon yleisesti ottaen vähän rauhallisemmalla mielin, kun ei oo kuormitus päällä koko ajan 🙂

 16. Hienoa, onnea tulevaan! Kuvaussessio kuulostaa kiinnostavalta. Koira-allergisena pohdin, ovatko kuvausrekvisiittana käytetyt vaatteet/asusteet ym. varmasti allergiavapaita? Teillä on kuitenkin koira perheessä?

  1. Heippa!
   En ole luvannut allergiavapaata rekvisiittaa tietääkseni missään 🙂
   Jos haluat varata kuvauksen, voidaan kuvata ulkona ja varmistaa, että on sellaista rekvisiittaa, joka on ollut vain studiolla, jossa koiramme ei käy.
   Iso osa esim. kuvauslainavaatteista on second handia, joten allergiattomuutta en voi taata kuin sen verran, että ulkokuvissa pidän etäisyyttä 🙂

 17. Oikein paljon onnea! Yks syy, miks oon seurannut sua pitkään on se, että sun kuvaus – ja editointitaidot on kehittynyt vuosien varrella ihan huimasti. Niin ihana palata sun postauksiin vaikka vaan katsomaan kauniita ja sadunomaisia kuvia. Uskon, että tuut menestymään kuvaajanakin:) Kaikkea hyvää syksyyn sinulle!

  1. Voi ihana, kiitos 🙂 joo, on tää bloggaaminen ollut opettavaista niin monella tapaa, varsinkin näin kuvaamisen jne. puolella. Mutta pakko kyllä todeta, että valtava rikkaus tää on ollut kyllä 🙂

 18. Vau ihanaa! Tää on minunkin yksi haave.. lapsikuvaus! Vau, paljon onnea uuteen, otat hienoja kuvia, varmasti tää homma menestyy! ❤😊

Leave a Reply