Kaunis, käytännöllinen keittiömme

Ei synttäreitä ilman keittiöremppaa… Sellainen fiilis tuli tänä vuonna kun käytännössä 32-vuotislahjaksi mulle tuli uudet viimeistelyt meidän yhdelle keittiöseinälle, päivää ennen kuin täytin 32. Viime vuonna mun synttäreinä kannettiin ulos meidän edellinen keittiö ja viikon päästä siinä oli uusi, upea ihana Aina-keittiömme. Paras lahja ikinä, itseltä itselle. Kun tossa miehen kanssa mietittiin vuoden alkupuolella 2019 parhaita hankintoja (oli tarkoitus listailla blogiin), niin ensin mies huudahti, että Festivo! Mutta sitten heti perään totesi, että itse asiassa koko keittiö.

Ajattelin palata nyt vuoden kohdalla asiaan uudelleen, sillä tää keittiö on ollut niin mieluinen ja tuntuu, että vastahan se laitettiin, vaikka kyllä vaan, siitä on jo vuosi. Ei näytä siltä, on nimittäin edelleen kuin uusi. Pieni lisäjuttu siihen kuitenkin tuli. Tai no, pieni ja pieni, kun koko seinän mitalta laitettiin verhoilukiveä. Ja my GOD mikä ero! En koskaan ajatellut, että tosta puuttui jotain, kun sitä ei siinä ollut. Mutta kun vanha tuttu Aitokivi otti yhteyttä ja kertoi, että uudeksi verhoilukiveksi tuli marmori, olin kiinnostunut. Mä palaan tähän ihan omalla postauksella, on nimittäin paristakin Aitokiven kivestä jo kokemusta, mutta voi että. Nyt kun tuo uusi seinä on tuossa, niin nyt ihmetyttää, miten se ei muka ole aina ollut tossa. Se ei pelkästään ole täydellisen kaunis itse, vaan se tuo tämän meidän Aina-keittiömme aivan uskomattoman kauniisti esille, vielä kauniimmin kuin ennen.

Keittiöremppa-postaukset ennen ja jälkeen löytyy täältä ja täältä, joten kiinnostuneet voivat lukea sieltä, jos ei vielä ole tullut tutustuttua. Tai jos haluaa virkistää muistiaan. Nimittäin nyt mä haluan ihan käyttökokemuksin fiilistellä tätä.

Aloitetaan tärkeimmästä. Keittiö on mun mielestä 10/10 edelleen, tykkään siitä valtavasti ja se tuo lisäarvoa joka ikinen päivä. Voi pojat, miten oikeaan aikaan tämä tehtiinkään, sillä kukapa olisi tiennyt, että seuraavana keväänä tulisi pandemiakevät ja oltaisiin helkkarin paljon kotona. Viihtyvyys on aika eri, sillä keittiö on meidän kodin sydän, jossa vietetään paljon aikaa. Se on avointa tilaa ruokailutilan ja olkkarin kanssa ja sinne näkyy kaikista muista huoneista paitsi lastenhuoneista, eli esim. toimistosta näkyy tällä hetkellä tämä kaunis marmoriseinä ja tämä ihana vaalea keittiömme sen vanhan liesituulettimen sijaan.

No mutta niin. Itse valinnat. Perustelin niitä jo tuolloin vuosi sitten enemmän, mutta otan niihin vähän nyt vuoden kohdalta ajatusta. Kaksi pienen pientä miinusta keksin, jotka oli ihan meidän omia valintoja. Aloitetaan niistä. Olisi vaan kannattanut ottaa ne kaksi laatikkoa ylimmiksikin tonne meidän kaappiin, mutta korit on nyt ajanut saman asian. Edullisempi toki näin, mutta räjähti aina ennen kuin ostin korit tuohon. Käyttömukavuuden kannalta ne vetolaatikot ylös asti ois olleet ehkä vielä paremmat. Ja se toinen oli ihan oma moka. Nimittäin ostettiin tohon mikro, joka aukeaa alaspäin, mikä on tosi kiva, mutta toi mikron kahva on nyt niin, että jos ton Festivon pakastimen avaa täysin auki (aukeaa nimittäin niin halutessa), osuu se tohon kahvaan. Alunperin suunnitelmissa oli sivuaukeava mikro. Me aikuiset osaamme kyllä avata tuon räväyttämättä sitä auki kuin kirjaa, mutta pieni jäätelöhakija pari kertaa avasi sen aika vauhdilla. Hyvin tosin kestää Festivon rosteri, ei tullut näkyviä vaurioita. Siinäpä ne miinukset, ihan rehellisesti. Aika pientä, sanoisin.

Muuten Katin meille suunnittelema keittiö on ihan mieletön!

Aloitetaan siitä tasosta. Marmorikuvioitu, hieman röpelöinen pinta on pikkulapsiperheen täydellisin valinta. Okei, kivikomposiitti olisi ehkä vielä ihanampi ja kauniimpi, mutta koska siihen ei haluttu käyttää koko budjettia, on tää kyllä paras. Ja no, en koe, että se hintaero olisi ollut rahalle vastinetta, sillä olen 100% tyytyväinen tähän meidän laminaattivalintaan. Pölyhiukkaset ei osu silmään jyrkimmässäkään vastavalossa ja tuo pinnan epätasaisuus niin pinnan kuin kuvion osalta, on oikeasti aika anteeksiantava. Kuljetuksessa tuosta itse asiassa lohkesi joku pienen pieni pala, joka liimattiin kiinni ja nyt pitää oikeen ettimällä ettiä, missä se olikaan. Voi laskea kuumaa, päälle on tempastu vaikka ja mitä, en näe siinä naarmun naarmua tai muuta käytön jälkeä. Kaunis, mutta ahh-niin-käytännöllinen, toisin kuin edellinen valintamme aito marmori.

Tää kotitaloushana-tyyppinen hana on kyllä kans ihan omaa luokkaansa. Master-S Semi Profi -hanaa en voisi enempää kyllä fiilistellä. Niiiin helppo pitää iso allas puhtaana, ja suihkuominaisuus on esim. siivilän pesemisessä ihan ässä. Tulee käytettyä molempia ominaisuuksia, veden lämpö ei koskaan elä ja kaikin puolin erinomainen laite isojen maljakoiden, patojen ja peltien pesuun. Silloinkin kun altaassa on jo jotain muutakin, kun sitä voi irrottaa ja siirrellä altaan kulmaan. Ja hei, ei onnistuisi kaikki tämä ilman tota isoa allasta. Sellaisesta oli toki kokemuksia muutenkin, mutta tää vaaleanharmaa saa multa kyllä isosti kiitosta! Ollaan vuoden aikana kerran “tehopesty” se. Yleensä riittää ihan tiskiharja ja pesuaine, välillä pahimmat rasvat tai tummat tahrat (esim. edellisillan bbq-kastike, hups!) on vaatinyt kevyen pesun ihmesienellä. Naarmuja ei näy nimekskään ja käytössä ihan superkätevä. Vauvaperheen käytössä erityisesti. Nimittäin on parit aamupuurot pesty alastomalta vauvalta pienessä kylpyhetkessä tässä 😀

Liesituuletintahan me siirrettiin ja mua vähän jännitti tää hormiton taulutelkkarin näköinen laite. Kova-ääninen se kyllä on, pakko sanoam mutta herrajumala miten tehokas! Oikeen näkee kun paistinpannun päältä alkaa katoamaan höyry heti kun tän laittaa päälle. Ja siis ei oo sen kovaäänisempi ku edellinenkään, mutta markkinoiden sieltä halvemmasta päästä on tämä, ja näitä hormittomia löytyy kyllä tosi hiljaisiakin. Ja puhtaanapito ihan taivaallista verrattuna edeltäjään. Sama pätee kyllä lieteen. Moni varoitteli valkoisesta liedestä, mutta pyhpah. Sama lasi siinä on päällä, tausta vaan erivärinen. Ihan samalla tapaa siinä mustassakin näkyy liat käytössä, mutta ei tähän mikään sen enempää pinty. Rätillä pääsee 97% ajasta, välillä jonku uppopaiston jälkeen ihmesieni on tämänkin kohdannut. Uudenveroinen edelleen.

Festivosta oon sanonut kaiken sanottavani ja pysyn kannassani. Maailman paras kodinkone. Aina välillä illalla humisee hetken vähän kovemmin, en tiedä mitä tekee sillä aikaa, mutta muuten aivan fantastinen laite! Hiljainen, mahduttaa kaiken ja pitää ruoan niiin tuoreena! Koko kesän ollut täynnä marjaa, koskaan mitään kansia tarvii käyttää tai olla huolissaan mistään seinien kylmyydestä tai mistään. En oikeesti välillä ymmärrä, miksei tätä hankittu jo aiemmin. No, ei ollut sen arvoista keittiötä.

Siis kaiken kaikkiaan en vaan voisi olla tyytyväisempi! Nyt keittiö on oikeesti ihan älyttömän kaunis noiden verhoilujen jälkeen, mutta superkäytännöllinen se on ollut aina. Kertaakaan tänä vuonna mikään ei ole ärsyttänyt. Siis ei kertaakaan. Kaikki Aina-keittiöiden ja Katin suosittelemat ideat on olleet ihan täydellisiä käytössä ja kaikki valinnat osuneet just eikä melkein. Aina kaappien himmeyden sävystä layoutiin. Laatikot vetää paljon tavaraa, mutta kaikki näkyy. Kattilat, pannut ja muut on täydellisessä järjestyksessä, eikä kertaakaan oo lentäny ärräpäät keittiössä (keittiön takia ainakaan :D) toisin kuin ennen. Kaappien kaventaminen ja nostaminen teki keittiön paljon tilavammaksi, vaikka tilaa tuli enemmän.

Aivan täydestä sydämestäni en voisi olla tyytyväisempi ja eniten juuri niihin hankintoihin, joita en olisi osannut edes ajatella mahdolliseksi ennen keittiösuunnittelijan palkkaamista. Nimittäin aukivedettävästä maustehyllystä lähtien olisin valinnut itse ensin toisin. En olisi edes tiennyt hormittomasta liesituulettimesta ja olisin ottanut apteekkarikaapin, jossa olisi ollut mekanismit koetuksella tällä painolla kaikkea kuivaruokaa, mitä meillä on.

On oikeesti maailman paras tunne, kun suomalainen suunnittelu ja työ tekee lopputuloksen, josta tietää kestävän vuosiksi iloa. En ikinä halua muuttaa täältä pois, ihan jo senkin takia, että keittiötä ei saisi mukaansa. No, onneksi ei tarviikaan. Ja siis oon jo nyt keksinyt, miten tästä saa täydellisen pienillä muutoksilla, jos joskus sellainen fiilis tulee! Nimittäin, jos tähän laittaa mustan hanan ja vetimet tai kultaisen hanan ja vetimet, tulis tästä aivan erinäköinen, mutta ne sopisi silti aivan superhyvin! Tuo meidän Usva-harmaa on ihan superkaunis väri, joka sopii tohon keittiöön vaan niin hyvin ja koko meidän kotiin. Eipä sitäkään olisi meille tullut ilman keittiösuunnittelijaa, joka ehdotti muutakin kuin valkoista. Ja tuo materiaali. Kaksi pientä räpeltäjää keittiössä kyllä aiheuttaa sormenjälkiä, mutta ne eivät juurikaan näy ja korkeintaan kovassa valossa tulevat esiin. Puhtaanapito myös äärimmäisen helppoa, kun ei ole kiiltoa kaapeissa.

2019 vuoden paras hankinta on kyllä tämä keittiö. Johon nuo uudet verhoilut toivat vielä pikkuisen lisää ja imartelivat jo ennestään upeasta keittiöstä vielä enemmän irti. Mitään en vaihtaisi, edelleen 100 % täydellinen mulle ♥ Kiitos vielä tuhannesti AINA-keittiöt ja Kati Maajaakkola, joka suunnitteli keittiömme!

18 thoughts on “Kaunis, käytännöllinen keittiömme

 1. Ihana keittiö teillä! ☺️

  Onko teillä ollut lasten kanssa ongelmia alakaappien/laatikoiden kanssa? Meillä esikoinen on ollut jo alle vuoden ikäisestä kova purkamaan ja tonkimaan kaappeja. Iän myötä myös kiipeily kaappien hyllyjä pitkin on kehittynyt, joten esim. veitset ja sakset on hilattu hylly kerrallaan ylemmäksi 😅 Tänä päivänä katson ihmisten keittiöitä ja muita säilytysratkaisuja ensimmäiseksi juuri esikoiseni silmin. Miten helppoa on avata laatikot tai kaapit, ja mitä ihania kalliita astioita niihin onkaan sijoitettu rikottaviksi. Tuo teidän maustekaappi olisi meidän esikoiselle aarrekaappi 😄 Näistä lähtökohdista miettien meillä siis odotellaan vielä, milloin pääsisimme tekemään keittiötä tai muiden kaappien järkkäilyjä aikuisten tarpeiden mukaan. Nyt vain mietitään, mitä on helpointa järjestellä takaisin kaappeihin 100000 kertaa päivässä 🙈

  1. Meillä tämä oli todella helppo ratkaista lapsilukoilla. Laitoimme niitä alimmaisiin laatikoihin ja niihin, joissa veitsiä ja saksia. Loppui mielenkiinto kaappeja kohtaan näin myös tosi lyhyeen.

   1. Heh joo lapsilukot on monille olleetkin toimiva idea, mutta meidän muksu oppi avaamaan ne kaikki hyvin nopeasti. On jopa asennettu kaksi lukkoa yhtä laatikkoa kohden, mutta näppäränä kaverina oppi avaamaan senkin. Jospa tuosta taidosta olisi joskus isompana hyötyä 🙈😄

  2. Ei oo, yllättävää kyllä! Luulen, että tässä avainasemassa on se, että a) Dante on ollut hyvin tottelevainen ja jo aika “iso” eli 2,5v kun keittiö muuttui ja b) Adrian ei ole vielä tarpeeksi vahva 😀 Mutta yllättävän vähän on mielenkiintoa näitä kohtaan, oikeastaan Adrianin mielenkiinto on lähinnä tiskikonetta ja jääkaappia kohtaan, ja jääkaapista löytyykin aina välillä joku lelu, jos se on ollut hetken auki, niin jäbä käy sinne omat juttunsa laittamassa 😀 Mutta on kyllä pakko sanoa, että ei oo ykskään astia mennyt rikki tai mihinkään kaappiin menty ilman lupaa. En tiedä miten mulla on sellaiset lapset, että noi ei vaan tunnu kiinnostavan, kun kuitenkin esim. pyykkikoria tykkää myllätä tuo pienempi ihan reteesti 😀

 2. Kaunis ja toimivannäköinen keittiö. Onko kertaakaan tullut tarvetta, että kaksi ihmistä pitäisi saada mahtumaan lieden ääreen?

  1. Ahmm, ei kai varsinaisesti tarve, mutta hyvin mahtuu kaksikin tohon? Tossa on sellanen about 30 cm tilaa kuitenki lieden ja seinän välissä ja toisella puolen tasoa vaikka kuinka, niin en ymmärrä miten tohon ei mahtuisi kaksin? Yleensä kokkaillaan muksun kanssa 🙈 Ei oo tuntunu yhtään tiukemmalta kuin ennen kun oli päätyseinällä? Ymmärsinkö oikein kysymyksen?

 3. Informatiivisemmat kuvat avasivat tätä keittiön upeutta paremmin. Nyt on monen monta kuvaa kukkamaljakosta ja paljon kaksittaisia samasta kohdasta otettuja kuvia joista toinen ei kerro sen enempää kuin ensimmäinenkään 🙂

  1. Minkälaisia kuvia tarkalleen ottaen siis kaipaisit, ottaen huomioon selkeät linkit postauksiin, jossa on erittäin informatiiviset kuvat valinnoistamme? Ja jos oikeen tarkkaan katsot niitä kaksittaisia kuvia, niin kas kummaa, niissä on tarkennus juurikin eri elementeissä, hanassa tai verhoilukivissä tai erilainen tilanne, kuten valot päällä tai ilman. Mutta on se kyllä harmi, jos näistä 25 kuvasta ja linkkaamistani postauksista ei ihan aukea keittiömme upeus. Ei auta kuin käyttää mielikuvitusta ja täydentää mielikuva siitä, miten meidän kattilat nyt on siellä laatikossa 🙂
   Mukavaa viikonloppua 🙂

 4. Moikka Anna

  Mulle jäi epäselväksi tämä “Olisi vaan kannattanut ottaa ne kaksi laatikkoa ylimmiksikin tonne meidän kaappiin, mutta korit on nyt ajanut saman asian” enkä kertakaikkiaan päässyt kärryille kuviakaan katsomalla, että mikä kaappi. En ehkä osaa katsoa oikeaan paikkaan, ja yhdistää tekstiä ja kuvaa. Mielikuvitus sit ei riittänyt itsellä ollenkaan 😀

  Mutta on teillä kaunis keittiö ja upeasti päivittyi vielä uudella seinäpinnalla!

  Jenki

  1. Kiitos 🙂
   Sori epäselvä kohta, oon tästä instagramissa jossain vaiheessa päivitellyt. Jääkaapin viereisen kaapin kaksi ylähyllyä 🙂

 5. Ihana keittiö ja sisustus myös. Voinko kysyä mitkä ovat nuo riippuvalaisimet? Tosi kauniit, jotain vastastaavia olen etsinyt.

 6. Teillä on kyllä kaunis keittiö! Ja upea tuo tehosteseinä!
  Mikä kahvikone + maidon vaahdotin teillä muuten on käytössä?

 7. Keittiö on todella kaunis ja kaappien väri kiva. Itseäni kiehtoi myös tuo valaisin niemekkeen päällä. Mistähän sellaisen löytäisi? 🙂

Leave a Reply