Entä jos…

… tuleekin muutto pk-seudulle?

Meillä on aina vähän kysymysmerkki se, missä me tullaan asumaan. Mieheni työn vuoksi meille saattaa tulla yllättäväkin lähtö jonnekin, mutta todennäköisesti meillä on tiedossa jollakin aikavälillä lähitulevaisuudessa muutto pk-seudulle tai ainakin työpaikan siirtyminen sinne. Mitään ei vielä tiedetä, eikä edes olla päätetty halutaanko ikinä täältä lähteä. Viihdytään tässä niin hyvin nyt, etten koskaan haluaisi pakata muuttokuormaa, mutta samalla tiedän, että se on hyvin potentiaalisesti jossain vaiheessa edessä. Ollaan myös mielenkiinnosta haluttu selvittää minkä arvoinen on meidän talo ja millaisia myyntiaikoja on tällä hetkellä. Ja tietenkin minne me lähtisimme asumaan, jos mies menisi töihin Helsinkiin.

Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä siihen, että valittiin Lempäälä. Verrattuna Tampereen asumiseen, tässä on hieman edullisempaa, tontti on oma eikä vuokra (mikä yleistä Tampereella) ja me ollaan lähempänä Helsinkiä, kun ollaan tässä motarin varrella etelään Tampereesta. Mutta isoin onni on tuo vieressä menevä juna, jolla pääsee sekä Tampereelle, että Helsinkiin helposti ja verrattuna esim. Nokiaan, Pirkkalaan, Kangasalaan ja Ylöjärveen, Lempäälän sijainti on meille ihan ykkönen, ja ihan erityisesti junan takia. Palveluista en osaa sanoa näissä mitään, mutta Lempäälässä oon ollut tosi tyytyväinen. Eli kaiken kaikkiaan asuinpaikan valinta on ihan a ja o, jos joskus muutto tulee. Ja sit meneekin sormi suuhun, vaikka vuosia oon Helsingissä asunut. Nimittäin on hieman eri asia elää sinkkuna ja nuorena opiskelijana Helsingissä kuin nyt lapsiperheen äitinä. Minne päin muuttaisimme, jos etelämmäs tulisi lähtö?

Sain mahdollisuuden tehdä yhteistyötä OP Kodin kanssa, mikä oli tosi hurjan mielenkiintoista. Oma Helsinki-tuntemus viimeisen viiden vuoden aikana on mennyt jyrkästi alaspäin ja oma ymmärrys lapsiperheen elämästä pk-seudulla on hyvin vähäinen. Niinpä oli kiinnostavaa jutella OP Kodin kiinteistövälityksen asiantuntijan, pk-seudun erityisen hyvin tuntevan, Kirsi Tenhusen kanssa siitä, millaisia asumismahdollisuuksia meillä olisi pk-seudulla milläkin budjetilla. Meillä on nyt 150 neliötä omakotitaloa ja vajaa 1500 neliöinen tontti, joten en osaa kuvitella meitä lainkaan kerrostaloasujiksi keskustaan. Tiedän, että moni tykkää siitä, mutta itse olen niin ihastunut tähän isoon pihaan ja isoon taloon, että en osaisi kuvitella muuta juuri nyt. Ja tällaista neliömäärää pihalla ei ihan helposti Helsingissä saa, ellei ole valmis maksamaan hurjaa summaa, ainakaan siis mistään keskustan huudeilta. Me halutaan neliöitä sen verran, että mahdutaan mukavasti ja ei tunnu ahtaalta, vaikka oltais pitkiä aikoja kaikki kotona. Oma iso piha ja kiva näköala on kyllä yksi tärkeimpiä kriteerejä, koska mieheni osaa ja voi remontoida paljon, mutta tällaisia asioita ei voi muuttaa. Ja onhan tämä ihanaa, kun nyt asumme sellaisella alueella, mitä vitsillä aina nimitäin Wisteria Laneksi. Rauhallinen pieni alue, jossa on paljon pientaloja, ja pihat täynnä lapsia. Idyllisen rauhallinen ympäristö meille nyt ja Tampereen keskusta 20 min matkan päässä. Meille siis tärkeintä asuinalueessa on sen helppous ja hyvä sijainti arjessa ja kiva oma tontti. Palveluja ei tarvii olla heti vieressä, voidaan kulkea autolla sitä varten. Nytkin lähikauppa on 1,5km päässä ja hyvin on mennyt sen suhteen.

OP Koti tuntee Suomen ja valtakunnallisena kiinteistönvälitystoimijana sillä on vahva paikallinen osaaminen, eikä siellä keskitytä vain tiettyyn alueeseen, vaan tunnetaan alueet, asunnot ja taloyhtiöt, eli osataan miettiä asuntomarkkinoita kokonaisvaltaisesti ja hintakehitys huomioiden. Mua kiinnosti tietää lapsiperhettä hyvin palveleva alue, jossa omakotitalon voisi saada 400-500 000 euron hinnalla niin, että matkaa keskustaan ei tulisi hirveästi yli kolmen vartin. Todennäköisesti jos joskus tästä etelämmäs päädymme, olisin minä töissä jossakin keskustassa ja mies ei, joten tämäkin piti huomioida. Joustoa olisi tuon hintabudjetin suhteen todennäköisesti reippaastikin, mutta tuosta lähdettiin ajatuksena, josta sitten voisi lähteä kasvattamaan.

OP Kodilta sain ehdotuksia niin Helsingissä kuin muuallakin antamani etäisyyden puolesta pohdittuna ja hyvän havainnon siitä, että omakotitaloasuminen Helsingissä poikkeaa hyvin pitkälti muusta Suomesta. OKT-asuminen on keskittynyt tietyille alueille ja tontit ovat pienempiä. Budjettimielessä on hyvä miettiä olisiko rivitalo tai paritalo paremmin toimiva ratkaisu ja tehdä yleisesti ottaen tarkka harkinta siitä, mikä on oma prioriteett; lyhyt matka-aika ja sijainti vai esim. tontin koko ja omakotitalo. Meidän ajatusten pohjalta ihanteellisimmaksi nousi alueet, joilta olisi yhteys metroon, ja tästä olen samaa mieltä, ottaen huomioon aikatoiveen sekä keskustaan, että miehen todennäköiselle työpaikalle Helsingissä. Nimittäin metro helpottaa menemistä, koska onhan Helsingissä todella kallista pysäköinti ja autoilu mun mielestä puolittain järjetöntä ruuhkien ja pysäköinnin vuoksi. Ihan metron yhteydestä ei meidän kriteereillä löydy sopivaa, mutta OP Kodilta suositeltiin alueita, joilta pääsee helposti liityntälinjoille ja liityntäpysäkeille. Viihtyisiä alueita, joilta löytyisi meidän työmatkaan ja tähän budjettiin sopivia alueita (rivitalo- ja paritaloasumisvaihtoehtoina) olisi mm.  Vartiokylä, Viikinmäki, Roihupelto, Jollas, Laajasalo, Marjaniemi ja Ramsinranta. Hauskaa sinänsä, että vaikka oma Helsinki-tuntemus on vähän jäissä tällä hetkellä, olisin näistä laittanut ainakin Marjaniemen, Vartiokylän ja Jollaksen tai Laajasalon kiinnostuslistalle. Eli aika yksiin osui ajatus kyllä OP Kodin kanssa. Vanhemmista omakotitaloalueista meille suositeltiin Pakilaa, Paloheinää ja Pirkkolaa, joista ei ole yhtä hyvät yhteydet, mutta jotka ovat kuulemma hyvin viehättäviä alueita. Nää on jonkin verran tuttuja, oon nimittäin ollut lukioni Pohjois-Haagassa, eli siinä samalla suunnalla. Myös kehyskuntia tuli listalle, junavarren kaupungeista Kerava ja Järvenpää nousi siellä vaihtoehdoiksi ja pakko sanoa, että Järvenpää on ollut sellainen, mitä ollaan itsekin vähän mielessä pyöritelty. Nää vaihtoehdot nousi tähän pitkälti senkin vuoksi, että junayhteyksien takia tuolta pääsee helposti ja nopeasti liikkumaan, mutta tarjolla on enemmän omakotitaloja ja hintataso on edullisempi. Myös Tuusulaa ollaan itse mietitty. OP Koti nosti lisäksi Sipoon, josta voisi auto + metro -kombolla päästä aika hyvin liikkumaan ja Sipoo on jopa jonkin verran tuttukin. Mulla on edelleen nuoruusvuosilta jostain syystä negatiivinen kuva Keravasta, mutta tosi moni on sitä viime vuosina kehunut.

OP Kodin listaamista alueista moni oli tuttu, mutten välttämättä niistä montaakaan olisi tullut ajatelleeksi, ja esim. Ramsinranta oli mulle ihan uusi juttu. OP Kodin kanssa myös pohdittiin asuntojen hintakehitystä. OP Kodilla asumista pohditaan asuntokaupan turvallisuutta ja luotettavuutta korostavasta arvomaailmasta, ja kun ammattilaiset tuntevat alueen ja paikallisen asumisen, on helppo ottaa kaikki huomioon. Onko tarvetta päiväkodille tai koululle? Millaisia toiveita ja onko esimerkiksi jokin erikoistunut päiväkoti tai koulu kiikarissa. Silloin kannattaa toki huomioida sen sijainti asunnon sijainnissa.

Mua aina huolettaa tässä mieheni ammatissa se, että työpaikan osoite voi vaihtua melko nopeastikin, mutta asuminen jossain nykyisen tyylisessä paikassa ei yleensä tarjoa mahdollisuutta myydä tosi nopeasti, mutta hyvään hintaan. Se on pk-seudun positiivinen puoli. Nimittäin kuulemma pk-seudulla ominaispiirteenä on se, että asukkaita on enemmän kuin asuntotarjontaa, eli sikäli “myyjälle mieluisat markkinat”. OP Kodin mukaan hyvät asunnot hyvillä sijainneilla menevät aina kaupaksi suhdanteesta riippumatta. Lähikaupungeissa ja -kunnissakin kysyntää riittää, eli tätä ei välttämättä tarvitse korostaa oman asuinalueen etsimisessä. OP Kodilta suositeltiin lämpimästi tutustumaan alueisiin käymällä kävelyllä ja fiilistelemällä tunnelmia ja asuntoportaalien videoesittelyjä tutkailemalla. Mä itse asiassa menin vanhanaikaisesti, eli selailin myytävien tarjontaa OP Kodin sivuilla. Sain aikaiseksi hirveän asuntokuumeen, mutta onneksi olen erittäin tyytyväinen nyt tässä. Sitten jos sellainen tilanne tulee eteen, niin tiedän selvittää sen hetkisen tilanteen markkinoilla ja lähteä rakentamaan omaa muuttounelmaa ammattilaisten tukemana, sillä lapsiperheenä muuttamisessa tulee mieleen niin monta asiaa, joita täytyy miettiä.  Me ostettiin ja myytiin viimeksi ilman välittäjää, ostettiin yksityiseltä ja myytiin itse ja näin lapsiperheen arjessa ajatuskin tuntuu sekopäiseltä. Jotenkin mun ahdistusta tulevaisuuden epätietoisuuden suhteen helpotti myös se, että pääsi konkreettisesti kokemaan, että esimerkiksi OP Kodin avulla saa helposti hoidettua koko muuton myymisine ja uuden etsimisine.

Nykytilanteessa ei voi vaan ajatella sitä, missä sitä haluaisi asua siltä pohjalta, mitä kokemus oli itsellä vuosia sitten. On hyvä miettiä etäisyys isovanhempiin, päikkyyn, kouluun, harrastusmahdollisuuksiin ja totta kai vanhempien työpaikoille. Tällaisessa tilanteessa pohtiminen luo ainakin mulle vaan hyvää fiilistä ja luottamusta siihen, että jos joskus täytyy tästä muuttaa, niin varmasti löytyy jotain vähintään yhtä ihanaa.

Jos asuntoasiat on pohdinnassa, kannattaa ottaa yhteyttä osaaviin ammattilaisiin ja miettiä, mitkä on omat prioriteetit ja lähteä siitä toteuttamaan omaa asumisen unelmaa 🙂

Mitä mieltä olette näistä asuinalueista, joita on suositeltu? Onko yksi ylitse muiden tai tuleeko mieleen joku, mikä tästä listasta puuttuu? Itse huomasin, että meille tärkeintä on rauhallinen ja kaunis asuinympäristö ja se maan tasalla asuminen vähintäänkin pienellä pihalla, mutta mikä on teille tärkeintä unelmien kodissa?

53 thoughts on “Entä jos…

 1. Hei Anna, hyviä havaintoja. ☺️ Huomasitko muuten, että tekstissä on kohtia, joissa lause jää kesken ja parissa lauseessa on sama asia toistona? Vai onko mulla puhelimessa nyt joku häiriö? 🙈

  Näin järvenpääläisenä suosittelen hintojen puolesta tänne muuttoa, mutta palvelut on kyllä vielä todella huonolla tasolla: ostoksille on lähdettävä Jumboon tai Helsinkiin, (joihin kylläkin pääsee helposti) ja kaupungista puuttuu viihtyisät kahvilat ja ravintolat. Keskustaan piti tulla kävelykadulle noin 10.000 neliötä liiketilaa, mutta koska kerrostalojen asuntojen neliöhinnat oli pilviä hipovia, niin rakentaminen on ollut jäissä. Tähän pitäisi tulla lähiaikoina muutosta, mutta sitä odotellessa.. 😆

  1. Siinä tökki aluksi joku, mä päivitin uudelleen ja pitäisi olla viimeisin teksti päivittynyt, onko nyt kokonaiset lauseet? 🙂 Ja mielenkiintoista, kiitos tiedosta 🙂

   1. Huomenta, kyllä, nyt näyttää päivittyneen ne keskeneräiset lauseet, mutta onko tässä joku ajatusvirhe: ”Nimittäin metro helpottaa menemistä, koska onhan Helsingissä todella kallista pysäköinti ja autoilu mun mielestä puolittain järjetöntä ruuhkien ja pysäköinnin vuoksi. ”

    Mukavaa viikonloppua! ☺️❤️

 2. Asutaan miehen ja lapsen kanssa Sipoossa ja ollaan oltu erittäin tyytyväisiä! Palvelut on täällä hyvät, mutta silti asumisessa myös omaa rauhaa ja sellaista pienen paikan tunnelmaa. Silti meillä menee ihan vierestä 4 bussia keskustaan, 3 bussia juna-asemalle ja 1 bussi itäkeskukseen. Eli metron äärelle pääsee itäkeskukselle päin tai keskustaan (hakaniemi, sörnäinen). Täällä on monta hyvää päiväkotia ja koulua ja peruspalvelut lähellä. Autolla pääsee nopeasti ja helposti tarvittaviin paikkoihin Sipoon sisällä ja ulkopuolella, ja esimerkiksi juna-asemalle (riippuen missä päin Sipoota asuu) noin 10-15min, josta sitten junalla 25min keskustaan.

  1. Hei kiinnostaisi näin Sipoota harkitsevana, että mitkä asuinalueet Sipoossa ovat noita hyvien kulkuyhteyksien paikkoja, joista olis esim. tuollainen aika junalle?

   1. Me asutaan Nikkilässä, noin 1,5km Nikkilän keskustan palveluista, tästä ajaa noin 15min keravan juna-asemalle ja samoin esimerkiksi Keravan prismaan jos haluaa isompaan kauppaan ruokaostoksille. Lidl sitten taas on 10min ajomatkan päässä (kaksi lidliä) ja k-supermarket ja s-market kävelymatkan päässä tai autolla alle 5min

 3. Hauska postaus, sillä olemme juurikin kolmisen vuotta sitten muuttaneet Lempäälästä (joka valikoitui samoista syistä kun teillä) pk-seudulle töiden takia. Me päädyttiin Helsingin länsipuolelle Kirkkonummelle, joka on ollut täys kymppi valinta. Asutaan 1km päässä juna-asemalta, josta juna kestää nopeimmillaan alle 30min Helsinkiin. Aivan ihana paikka, meri lähellä, turvallista ja hyvä elää ja hyvät kulkuyhteydet. Itseasiassa ihmettelin, miksei Kirkkonummi tullut postauksen vaihtoehdoissa vastaan, vai olitteko itse jättäneet Espoon ja länsipuolen pois?
  Joka tapauksessa, Kirkkonummea voin suositella oikein lämpimästi ❤️

  1. Espoo on jäänyt pois todennäköisesti sen takia, että miehen työpaikka olisi todennäköisesti toisessa suunnassa ja silloin ylittyisi tuo meidän toivoma matka-aika, mutta voi olla, että miehenkin työpaikka olisi keskustassa, jolloin pitäisi taas avata ajatuksia sinnekin päin. Kirkkonummi onkin kiinnostava, täytyy tutustua 🙂

 4. Me asutaan Jollaksessa. Lapsiperheelle ihan täydellinen ihanteellinen paikka olla ja asua. Rauhallinen ja jotenkin sellainen oma maailmansa verrattuna moneen muuhun paikkaan Helsingissä. 😊 Aluksi ahdisti kun on niin kaukana monesta paikasta mutta nyt jo tottunut välimatkoihin eikä tunnu enää nii pahalta.

 5. Mä suosittelen kyllä Laajasaloa ja sen osa-aluetta Jollasta myös 😊 Me ollaan nyt asuttu Laajasalossa kohta kaksi vuotta ja sitä ennen Viikissä ja kyllä tää Laajasalo vie voiton! Ihanan rauhallista, paljon luontoa lähellä, paljon lapsiperheitä, meille sopivat palvelut tällä saarella ja tulevaisuudessa tulee raitiovaunuyhteys keskustaan. Bussilla pääsee tällä hetkellä nopeasti metrolle ja esim. työmatka mulla on julkisilla vain 30min. Keskustaan pääsee nopeimmillaan samassa ajassa myös!

 6. Metroradan läheisyydestä lännestä löytyy myös esim. Westend ja Haukilahti, jotka ovat molemmat todella kauniita ja turvallisia merenrannalla sijaitsevia alueita. Myös Tapiola on viihtyisä alue. Kaikista näistä löytyy omakoti-, rivi- ja paritaloja. Toki mainitsemani alueet eivät ole halvimmasta päästä, mutta ymmärsin, että budjettinne joustaa tuosta mainitsemastasi summasta. Itselleni meren rannalla asuminen on ykkös prioriteetti, koska tykkään ulkoilla paljon.

 7. Ootko tutustunut Espoon ja Kirkkonummen rajalla sijaitsevaan Sundsbergiin? 😊 Tunnetaan myös Onnellisten Kylänä ja on erityisesti lapsiperheiden suosiossa! Ihana idyllinen pientaloalue luonnon ympäröimänä ja vain 25 km Helsingistä. Me ostettiin vastikään ensi keväänä valmistuva talo sieltä eikä malteta odottaa, että päästään muuttamaan!

 8. Ihan uteliaisuuttani kysyn, että miksi Helsinki, kun esim. Espoosta pääsee kätevämmin Helsingin keskustaan kuin monista Hkin alueista? Ja varmaan myös Vantaalta, jota tosin tunnen vähemmän.

  1. Ei siis ole välttämätön Helsinki, kuten postauksessa mun mielestä oli aika selkeää, kun siellä oli Järvenpäätä, Sipoota yms 🙂 Työpaikkojen sijainnit olis ensisijainen asia, ettei työmatkat olisi liian pitkät 🙂

 9. Ei kannata unohtaa Porvoota, rakasta kotikaupunkiani. Busseja kulkee Helsinkiin hyvin tiuhaan ja omalla autolla keskustaan noin 45 min. Itse jätän auton usein Mellunmäkeen (alle puoli tuntia Porvoosta+ ilmainen parkkkis) ja jatkan siitä metrolla. Huomattavasti edullisempaa kuin Helsingissä ja mun mielestä varmaankin kaunein kaupunki Suomessa. Pieni, mutta kaikki tarvittavat palvelut löytyy. Lisäksi paljon ravintoloita ja kahviloita ja paljon eri harrastusmahdollisuuksia. Plussaa se, että on meren rannalla ja voi pitää omaa venettä lähellä. Jopa laskettelukeskus löytyy. Kannattaa siis harkita tätäkin. 🙂

 10. Sipoo, ehdottomasti Sipoo! Täältä me kaikki aikoinaan nuorena lähdettiin eikä koskaan aiottu palata koska tylsä paikka, mutta sitten kun oli aika lapsien kasvatuksen niin äkkiä takaisin ja nyt aikuisena osaa arvostaa rauhaa ja luontoa😂

 11. Laajasalolaisena en voi kuin suositella Laajasaloa kokonaisuutena Jollas mukaan lukien. Muistan raskaana ollessa ja silloin melko tuoreena laajasalolaisena, että neuvolassa sanottiin Laajasalossa olevan ehkä parasta asua lapsiperheenä Helsingissä (leikkipuistojen, mahdollisten aktiviteettien, luonnon ym puolesta) ja meidän perhe on aivan rakastunut tähän asuinalueeseen. Meri ja luonto on lähellä. Täältä kulkee helposti mm. keskustaan ja tulevaisuudessa Kruunusillan myötä myös raitiovaunuliikenne on tulossa saarelle. Minulta vahva ääni siis ko. asuinalueelle. 🙂

 12. Samat pohdinnat käynnissä, ja tosi pitkälti samat asuinalueet kiikarissa, hauska sattuma 🙂 Sitä tässä pähkäillään kovasti myös, että kuinka lähellä on koulu ja minkälaisia kokemuksia koulusta on kuultu. Esim. Marjaniemestä käydään itiksessä koulussa.. Paloheinä ois ihana, mut tosiaan ne kulkuyhteydet miinuksena. Lisää tällaista pohdintaa, tää on mielenkiintoista 🙂

 13. Järvenpäässä nyt kolmisen vuotta asuneena voin lämpimästi suositella. Me ollaan viihdytty ja koettu palvelut riittäviksi, koska autolla ja junalla pääsee sitten hoitamaan isommat shoppailut Jumboon tai Helsinkiin. Ostettiin täältä juuri eka oma asunto koska koettiin että täällä on just hyvä olla. 🙂

 14. Me asutaan Viikinmäessä ja viihdytään hyvin! Toki kerrostalossa, kun ei oo varaa noihin rivareihin.. Alepa ja prisma on vieressä ja keskustaan tai itikseen pääsee suoraan bussilla. Jokeriratikkakin tulee parin vuoden päästä viereen niin melkein ku asuis keskustassa 😀 ihanat ulkoilumahdollisuudet ihan vieressä!

  Miinuksena on nää helvatan ylämäet, ei meinaa kunto kestää tuplavaunuja työnnellen ja kauhulla odotan jo talvea..

 15. Luonto, turvallisuus, isot tontit, Helsinki erittäin hyvien kulkuyhteyksien päässä.On tullut asuttua ulkomailla, Espoossa, Porvoossa, stadissa useammallakin alueella ja kun aikoinaan pähkäiltiin omakotitalolle paikkaa, niin Sipoo valikoitui suhteellisen helposti juuri noilla kriteereillä (okei toinen meistä on syntyperäinen sipoolainen, joka saattoi painaa vaakakupissa enemmänkin) ja päivääkään ei olla päätöstä kaduttu.

  Kerava on ikävä kyllä tällä hetkellä aika kuihtunut ja edelleen kuihtumassaoleva kaupunki, mutta Järvenpää on ihan ok. Porvoo on kaunis, mutta hieman levottomampi vähän vanhemmille lapsille (tilastollisesti enemmän huumeidenkäyttöä kuin esimerkiksi muissa samankokoisissa kaupungeissa), mutta sinne voisin kyllä itse muuttaa kun lapset ovat jo isoja.

 16. Jollasta ja Laajasaloa suosittelisin vasta kun kruunusilta valmis tai valmistumassa. Nyt sieltä on tosi hidasta päästä mihinkään, vaikka yhteydet Hertsikan metrolle toimiikin.

 17. Hei,

  Tutustuppa Mäntsälään. Varsinkin Anttilan alue on aivan ihana. Kuulostaa, että on kaukana Helsingistä, mutta junalla ja autolla pääsee nopeasti joka puolelle, Helsinkiin, Lahteen, Järvenpäähän ja Porvooseen.
  Paljon ihanaa luontoa, rauhaa ja turvallista asua. Ehdottomasti lapsiperheelle hyvä paikka asua ja hinnatkin edullisemmat kuin esim. Järvenpäässä. Suosittelen! 🙂

 18. Helsinki on harmillisen eriarvoistunut kaupunki asuinalueissa ja varsinkin kouluissa on todella suuret erot. Kannattaakin lapsiperheellisenä ottaa huomioon, kun miettii mihin on muuttamassa, että mihin kouluun lapset siitä sijainnista päätyisivät. Esim. Jakomäen yläasteen oppilaat ovat KOLME vuotta opetusta Pakilan yläasteen oppilaita jäljessä. Ero on järkyttävän suuri!

  Olisi ihanaa, että kaikissa kouluissa saisi samantasoista opetusta eikä tämmöisiä tarvitsisi ottaa huomioon, mutta se ei ole realismia, ainakaan tällä hetkellä 🙁

 19. Moikka,

  Me asutaan nyt Helsingissä, mutta ollaan mietitty monestakin syystä Tampereen seutua. Käytiin kesällä ajelemassa Lempäälässä ja olin jotenkin järkyttynyt 🙈 Odotin jotain vireää ja hyvinhoidettua. Kuitenkin jäi olo, että Tampere on se missä kaikki toiminta lopulta. Poikamme pelaavat fudista ja ajoimme katsomaan “keskuskenttää”. Se kasvoi 10 senttistä voikukkaa. Sitten ajoimme junaparkkiin. Kuoppainen hiekkaparkki, johon emme aluksi edes osanneet ajaa. Jotenkin masensi koko reissu. Olimme odottaneet, että innostuisimme vain entisestään. Myöskään mitään puistoja tai leikkipuistoja ei näkynyt. Helsingissä olemme tottuneet, että lapset kerääntyvät puistoihin leikkimään. Auta mua tässä, jos ehdit vastata 😲🥺 Ajeltiinko me ihan väärissä paikoissa ja tehtiinkö me aivan kummallisia päätelmiä?

 20. Nyt on pakko osallistua keskusteluun 🙂 itse asunut Järvenpäässä rivitalossa nelisen vuotta. Kaupunki on siisti, ihan kaunis ja sopivan kokoinen. Perus palvelut ok, mutta ravintolaan lähtiessä tuli kyllä aina lähdettyä Helsinkiin.

  Nykyään asun Keravalla, ja ainuttakaan positiivista asiaa en ole vielä keksinyt (paitsi sen että pois pääsee suht helposti) . Liikun paljon ulkona koirien kanssa ja olen mm todistanut avointa huumekauppaa useaan otteeseen. Todella paljon levottomia alueita, häiriö käyttäytymistä, huutelua ja päihtyneitä henkilöitä. Niin keskustassa kuin lähiöissäkin. En voi suositella.

  Seuraavaksi tarkoitus olisi muuttaa omakotitaloon, sipoo on ykkösenä listassa.
  Tuusulaa harkitsin, mutta valitettavasti tonttien hinnat mielestäni liian korkeat siihen nähden että mm junarata puuttuu ja huonosti suunnitellun tuusulan tien takia ruuhka-aikaan läpi ajaminen vie tuhottoman paljon aikaa. Myös palvelut huomattavasti heikommat kuin esim. Järvenpäässä. Etelätuusula voisi olla vaihtoehto jos vain järkevän hintaisia ja kokoisia tontteja tulisi joskus kaupan.

 21. Herttoniemenrannasta siirryttiin vuokralta Puistolaan omaan rivariasuntoon jouluna, joten on erittäin tuoreessa mielessä nämä pohdinnat 🙂
  Onhan tässä etäisyydessä keskustaan totuttelemista aiempaan verrattuna, mutta Puistola on kyllä ihana alue juurikin lapsen kanssa. Omakotitaloja on paljon, tunnelma on rauhallinen ja alue tosi erilainen muuhun Helsinkiin verrattuna (ei ole esim. kerrostaloja ollenkaan). Pyörällä pääsee helposti vaikka Tikkurilan palvelujen äärelle, juna kulkee keskustaan 20min, ja autollakin toki pääsee. Suosittelen tutustumaan 🙂

  1. Se Puistolan aseman seutu on kyllä aika karu. Juuri kuulin jonkun muuttaneen sieltä pois pienine lapsineen, kun ostarilla huumekauppaa ynnä muuta ihan huolella. Toki kaunista seutua monella tapaa, ei siinä.

 22. Vantaalla on muutamia paikkoja jotka saattaisivat olla budjettiin ja tarkoitukseenne sopivia, oliko näitä teille ehdotettu OP:n puolelta? Esimerkiksi Kuninkaanmäki josta ajaa viereistä motaria 20min keskustaan, rauhallinen omakotitaloalue, kylämäinen fiilis ja busseja menee keskustaan n.30min välein. Aitoa tarvii mutta n.10-15min ajomatkan päässä iso Citymarket, Jumbo, Itä-Helsingin palvelut, Tikkurilan juna-asema yms. Itä-Hakkila taitaakin olla alueena jo sinulle tuttua joka sijaitsee naapurissa 🙂 Myös tietyt alueet Nissaksesta voisi toimia.

 23. Mä muutin Vantaalta Sipooseen nelisen vuotta sitten, enkä koskaan muuta takaisin 😀 Autoa täällä kyllä tarvitsee, mutta kaksi autoa meillä olisi muutenkin ja esim Hakaniemeen ajaa vain 25min. Tää oma rauha on vaan korvaamatonta <3

 24. Suosittelen Järvenpäätä, noin 35-45 min Helsingin keskustaan ja verrattuna esim Jollakseen tai Pakilaan niin onhan täällä kävelykatu missä kaikki tarvittava (jokunen kahvila, jokunen ravintola, pari hyvää ruokakauppaa) ja vaateostokset teen Jumbossa (15 min) tai Helsingissä työmatkalla. Terveyspalvelut, lääkärit ym kattavat ja tosiaan Helsinki lähellä tarvittaessa. Tyytyväinen 🙂

 25. Porvoo! Ihana, rakas kotikaupunki joka kasvaa kovaa vauhtia, mutta on silti idyllisen pieni ja täydellinen näin lapsiperheen näkökulmasta 🙂 Loistavat palvelut ja mielettömät ulkoilumahdollisuudet. Helsinkiin ajaa hetkessä (45-55min).

 26. Ransinranta sopii niilke, jotka eivät käy koulua ja kulkevat autolla.
  Rastilan asemalta kun kävelee ajotietä pitkin rantaa, on matka täynnä kaupungin vuokra-asuntoja ja alueella suomen kieltä äidinkieltä puhuvien osuus on pieni.

  Mm alueen alakouluun ei ole helppo saada pysyvää henkilökuntaa.

  Yksi helppo tapa tutustua alueeseen on mennä iltaisin alueelle.
  Realismi tulee suoraan päin naamaa.

 27. Itse asun Landbossa, ei varmaan kovin tuttu monelle. Mutta tältä voi saada omakotitalon 400- 500 000 lla. Alue on Helsinkiä, Sipoon rajalla, Helsinki siis osti sen joskus Sipoolta. Täältä menee autolla vartin keskustaan, jos haluaa käyttää julkisia , niin auton voi ajaa Puotilaan ja jättää liityntäpysäköintiin ja jatkaa metrolla. Bussitkin kulkevat ihan vierestä. Motari on ihan lähellä, mutta ei haittaa asumista, pääsee nopeasti vaikka Lahteen. Porvooseen ajaa 20 min. Sijainniltaan on mielestäni parhaimmistoa, jos oma auto on. Koulut ja päiväkoti ihan vieressä. Monesti tämä alue jää ihmisiltä tsekkaamatta, kun etsitään omakotitaloa. Talot rakennettu 2000-luvun alkupuolella niin ei tarvitse alkaa kunnostamaankaan mitään 60-luvun taloa. Taloja myös myynissä aika ajoittain, kun ovat aika isoja, juuri lapsiperheille ja kun lapset kasvavat ja muuttavat pois, ihmiset saattavat muuttaa.

 28. Suosittelen harkitsemaan Hyvinkäätä. Juna Helsinkiin menee 2-3 kertaa tunnissa ja matka kestää 45min. Kaupungissa on kaikki palvelut ja harrastukset lapsille ja omakotitalon saa kohtuuhintaan. Itse muutin puolisoni kanssa tänne Helsingistä joku vuosi sitten ja olemme viihtynyt hyvin.

 29. Hei! Voin kyllä lämpimästi suositella Keravaa! Osuu täsmälleen noihin teidän vaatimuksiin, ja paljon hyviä omakotitalo-alueita. Kulkeminen junalla myös huomattavasti helpompaa Keravalta kuin esim Järvenpäästä: Keravalta kulkee ruuhka-aikoina parhaimmillaan 10min välein juna Helsinkiin (Järvenpäästä kai kahdesti tunnissa…). Ehdottomasti Keski-uudenmaan parhaat yhteydet ja parhaiten hoidettu kaupungin talous!

 30. Itse asun Aurinkolahdessa ja on tullut paljon lenkkeilyä ramsinrannan alueella. Siellä on upeita taloja ja ihanat merimaisemat. Itse olen myös miettinyt muuttoa sinne sitten, kun tulee perheenlisäystä. Aurinkolahdessa, kun on vain kerrostaloja, niin ramsinranta tai laajasalo ovat sellaisia alueita, missä voisi myös nauttia kauniista merimaisemista, mutta olisi mahdollisuus asua rivi-, pari- tai omakotitalossa. 😊 Molemmista myös hyvät kulkuyhteydet ja suht lyhyt matka keskustaan. 👍🏼

 31. Asumme Marjaniemessä ja voin lämpimästi suositella !! Todella rauhallinen alue meren läheisyydessä . Itikseen kävelee meiltä noin vartissa . Alueella on koulu (3luokkaa). Ainoa miinus on se että täällä on melko vähön rt asuntoja , enrmmän paritalo ja Ok taloja

 32. Mitenkäs Espoo ja radanvarsi tai Länsimetron varrella. Kirkkonummi, esim Sundsberg, Saunalahti, Kurttila, Vanttila jne.

 33. Katsokaapa myös Kirkkonummi Sarvvik ja Sundsberg heti Espoonlahden toisella puolella. Itse päädyimme rakentamaan sinne. Metro tulee lähelle ja nopea hurauttaa myös autolla keskustaan.

 34. Moikka Anna, kiitos mielenkiintoisesta postauksesta. Voin itse suositella Puistolaa asuinaluuena (radan oikeanpuoleinen alue keskustasta päin katsottuna). Täällä on hyvin rauhallista, vehreää ja koulut/päiväkodit lähellä. Lisäksi junalla pääsee keskustaan 20 minuutissa.

 35. Aivan ihania kuvia Herttoniemenrannasta, missä itse asun! Suosittelenkin kyseistä aluetta koko sydämestäni, mikäli joskus tulee ajankohtaiseksi muutto pk-seudulle.
  Laajasalo on mielestäni myös ihan kivaa aluetta, varsinkin jos ja kun auton omistaa.

 36. Vartiokylässä asuneena voin kyllä suositella aluetta täysin! Rauhallista pientaloaluetta, loistavat ulkoilumahdollisuudet ja palvelut superlähellä. Vaikka ei olisi ihan Puotilan metroaseman läheisyydessä, kulkee molemmilla puolilla Vartsikaa busseja hyvin, eli Itikseen pääsee nopsasti ja helposti. Alueella myös asuu aika paljon lapsiperheitä, eli kavereita ja seuraa löytyy varmasti lapsille ja vanhemmillekin. Monella on Itä-Helsingistä tosi negatiivinen kuva, mutta Vartsika on kyllä mun mielestäni erinomainen esimerkki siitä, miten ihanaa I-H:ssa voi myös olla. Ainut, mikä Vartsikassa ja muuallakin Helsingissä pientaloalueilla on ongelmana on tonttien koko. Etenkin ok-talotontteja on lohkottu koko ajan, eli ne on aika pieniä nykyisin, mutta jos talo on järkevästi tontilla, niin monella on kuitenkin ihan mukava piha jäänyt.

 37. Hei Anna! Ja terveisiä Hyvinkäältä 😀 Itse olen pitkän linjan stadilainen, vaikka olen asunut muuallakin ympäri Suomea. Kun “palasin reissuiltani” takaisin Helsinkiin, ajattelin ensin että sieltä en enää ikinä muuta pois. Asuinkin mieheni kanssa muutaman vuoden todella näppärästi niin, että molemmilla oli töihin alle 3km. Mutta sitten tuli tilanne, että halusimme enemmän tilaa (kerrostalo vaihtui pieneen rivitaloyhtiöön, mutta tuplasti isompaan asuntoon), oman pihan ja omaa rauhaa. Emme todella olleet ajatelleet Hyvinkäätä ennen kuin tulimme nykyistä kotiamme katsomaan, emmekä enää kääntyisi takaisin. Toki nykyään työmatkaan (molemmat siis Helsingissä töissä) menee kellonajasta riippuen 35-45min, mutta se ei haittaa. Myös juna-asema ja todella hyvät junayhteydet ovat plussaa. Lähikauppa on alle 2km päässä, Willaan (isoon ostoskompleksiin) ajaa 10min. Helsinkiin pääsee nopeasti, mutta myös esimerkiksi Tampereelle 🙂 Vaikka olin ajatellut, ettei minusta kehyskuntalaista tulisi, niin tuli sittenkin eikä se tosiaan haittaa lainkaan! Löydän vain hyviä puolia – samaan tapaan kuin sinä Lempäälästä! Eli suosittelen myös tutustumaan tähän alueena ja tämän alueen vaihtoehtoihin; tällä hetkellä täällä on vielä suhteellisen edullista, mutta jatkuvan muuttoliikkeen takia hinnat tulevat jatkossa nousemaan, eli mekin tiedämme, että tulemme tekemään voittoa jos/kun joskus päätämme kotia vaihtaa.

  Ihanaa syksyn jatkoa (ja pahoittelen tätä myöhäistä kommentointia, syistä xyz pääsin vasta nyt palaamaan blogin ääreen, vaikka Instassa olenkin laitellut kommentteja)! Terveisin violettipinkki-hattaratukka 😀

 38. Moni suosittelee täällä Söpöltä mutta itse harkitsisin 2 kertaa sinne muuttamista. Niin suureksi kunnaksi omaan makuuni liian vähän palveluita. Vertaan toisiin saman kokoisiin kuntiin ja kyllä niissä on enemmän palveluita. Julkiset kulkuyhteydet huononevat vuosi vuodelta. Autoilevan perheen alue siis. Läheisiltä olen kuullut kokemuksia ja itsekin seurannut Sipoon kehittymistä vuosien aikana.

  1. *Sipoota siis. Ja lisäyksenä noista julkisista yhteyksistä niin ne ovat esim. Nikkilästä pahimmillaan niin huonot että lauantaina kulkee vain pari bussia. Toki toisille se voi olla riittävästi. Tsemppiä asuinalueen mietintään! 🙂

 39. Lämmin suositus Vartiokylälle! Olen asunut Suomessa kolmessa keskisuuressa kaupungissa sekä Helsingissä toisessa lähiössä ja Vartsikka on kyllä ihan paras. 👌Rakensimme tänne talon ja kun se on nyt valmistunut, on ollut aikaa tutustua alueeseen paremmin. Pientaloja, kylämaista tunnelmaa ja kaunista luontoa paljon ihan äärellä. Kuitenkin metro, kehät ja Itiksen palvelut tosi lähellä. Välillä ihan harmittaa, että keskustaan tulee lähdettyä niin harvoin, kun palvelut idässä on erinomaiset. Tonttien koko toki on maltillinen, kun tontteja lohkottu ja alue melko tiiviisti rakennettu.

Leave a Reply