Peli-ilta Finlaysonin kattojen yllä

Kirjoittelin tänään Danten harrastuksista hieman Instagramissani ja nyt tuli mieleeni yksi omiin harrastuksiin liittyvä juttu, mistä oon halunnut teille kertoa 🙂 Kuten varmasti tiedätte, oon tosi innokas pakohuonekävijä ja ollaan koluttu niitä aika paljon ympäri maailman ja viihdytty eri huoneissa Suomessakin. Tampereella ollaan käyty eri järjestäjillä, ja listailin mun Suomen suosikit tässä postauksessa. Vähän aikaa sitten Room Escapelta otettiin yhteyttä ja kuulosteltiin mun mielenkiintoa käydä testaamassa heidän uutta huonetta. Todellakin! Sainkin mahdollisuuden järjestää hauskan illan mun ystäville Finlaysonin Room Escapella, joka on itse asiassa tilana ollut mulle mieluisin pakohuonepaikka ja heti kun ensi kerran sinne astuin, mietin, että sinne pitää joskus järkkää hauska ilta ystävien kanssa.

Room Escape sijaitsee siis Tampereen Finlaysonilla, Finlayson Event Loungessa. Tila on ihan mahtava! Siellä on terassi Finlaysonin kattojen yllä, minne voi hyvällä säällä laittaa ulos ruokapöydän, tilata pitopalvelun ja järjestää siellä yksityiset juhlat tai yritystapahtuman! Mikä tekee Room Escapesta ihan mielettömän kivan, on se, että lähes kaikkia huoneita on kaksi tai kolme identtistä. Tää on oikeesti aika harvinaista, koska oon usein ettinyt tällaista mahdollisuutta polttareihin tai esim. mun kahden vuoden takaisiin Ahmazing Race -synttärijuhliin. Mun mielestä pakohuone on parhaimmillaan 4, max. 5-6 hengen joukkueessa ja itse asiassa ihan paras on mun mielestä aina toi neljä. Siinä ei levii pakka, mutta on tarpeeks paljon erilaisia mieliä, mikä usein jää puuttumaan 2 hengen jengillä. Jos sitten taas järkkää synttärit, illanistujaiset tai polttarit, niin helposti pitäs pelata neljä tuntia aina putkeen, jos kaikki haluis pelaa vuorotellen saman huoneen. Tai sitten pitäis pelata eri huoneet, eikä sit oikeen vois vertailla niitä. No, Room Escapella ei ole tätä ongelmaa, koska parhaimmillaan 18 henkeä pääsee suorittamaan samaa huonetta samanaikaisesti, nimittäin Cabinia on tuolla peräti kolme kappaletta ja Out of Marsia ja tätä uutta Ballpit Takeoveria onkin kaksi kumpaistakin.

Pienenpieniä eroja huoneessa voi olla erinäisten pienten esineiden muodossa, sillä Room Escapen erottaa monista kilpailijoista se, että Room Escapen jengi itse rakentaa huoneet alusta loppuun. Ne ei tule valmiina paketteina jostain, vaan jokainen yksityiskohta on mietitty, testattu, muokattu ja tehty intohimoisten pelinrakentajien toimesta täällä. Kuten mä viimeks kirjoitin, huonoin kokemus on huoneesta, jossa vihjeisiin ei ollut selkeää logiikkaa eikä pelinrakentajakaan osaa kertoa vastausta, koska “peli on ostettu valmiina Venäjältä / Jenkeistä” tms. Arvostan aina eniten näitä täysin itse tehtyjä huoneita, koska ne on oikeesti loogisia ja hauskoja pelata, kun vihjeet perustuu selkeään asiaan, eikä oo silleen, että jah, mistäs tää ois pitäny keksiä?

Room Escapen pelit ei oo lineaarisia, mikä tekee niistä mun mielestä vaikeampia, mutta hauskempia. Et tiedä mistä aloittaa, ja joskus saatat jumittaa vartin, mutta sitten alkaa flow ja teet 10 minuutissa hurjasti.

Meillä oli tosiaan sellainen 17 hengen porukka tuolla pelaamassa, ja jaettiin se suositusten mukaan “eritasoisten” pelaajien kesken. Meitä oli 4 konkaria, jotka ovat pelanneet paljon ja sitten muutama ihan ensikertalainen ja muut asettui jonnekin sinne välille. Tehtiin siis joukkueet, ja mentiin yksi hauska ilta pelaamaan! Ensin kaksi joukkuetta ja sitten kaksi muuta. Oli ihan superhauskaa, kun kaikki pelas samanlaisen huoneen ja jännitys tiivistyi loppuun asti, kun emme tienneet kuka voitti! Meidän joukkueessa oli yksi konkari, yksi ensikertalainen, yksi useamman kerran ollut ja yksi kerran ollut. Ja se toimi ihan hyvin, mutta toisaalta kaikkien luonteet aika vahvoja ja aktiivisia, niin olipahan häsellystä paikoitellen ku kaikki kaakatti omaansa 😀

Mutta hitsi miten hauska huone! Vaikea, mutta mielekäs! Hyvin tehty ja hyvällä logiikalla, jos ei ois jäänyt selkeitä asioita vähän huomaamatta. Hups. No, tärkeintä oli, että oli hauskaa. (JA että voitettiin meidän puolisojen joukkue :D)  Musta huoneessa oli supehauskoja elementtejä, jotka rokattiin! Kvaak kvaak, tietäjät tietää 😉 Puolisoidemme joukkue oli ikimuistoinen varmasti järjestäjille, siellä nimittäin keksitiin jotain sellaista, että juttuja saatiin vähän ruuvata. Olivat ekat, jotka keksivät kokeilla väkivallatta ja sääntöjenmukaisesti jotain mikä nauratti meitä muita pitkään.

Mutta tosiaan, mikä tekee Room Escapesta erityisen on se, että siellä ei ole pelkästään pakohuoneita, vaan tilassa on neukkareita, terassi ja viihtyisä lounge-alue. Sillä aikaa kun 2 joukkuetta pelasi, 2 odottavaa sai ihan oman haasteen. Neukkaripelin, jota modattiin niin, että sinne jemmattiin kaikenlaista kummallista. Appelsiinia ja limua ja viiniä. Nimittäin odottavien joukkueiden tehtävä oli ratkaista se neukkaripeli ja tehdä toisille sangria!

Neukkaripeli on siitä hauska, että sitä voi pelata illanistujaisissa tai palaverin “välitunnilla” osissa tai miten vaan. Neukkarit voi vuokrata muuten vaan tai pelin kanssa ja tila on tosi valoisa ja viihtyisä kattoikkunoineen. Me ruokailtiin toisessa neukkarissa terassin sijaan koska perus heinäkuun sade, mutta oli silti ihanan valoisaa ja mukava olla. Tilaan saa tilata omat ruoat tai pitopalvelun ja paikan henkilökunta on IHAN SUPER! Kiitos vielä, meillä oli mahtava ilta! Tää on tosi kätevää, nimittäin RoomEscape räätälöi pyynnöstä erilaisia paketteja ja heillä on mm. Polttaripaketti.

Suuntaa-antavasti kerrottakoot, että tällainen ilta, jota me vietettiin kustantaa alkaen 760 euroa 20 hengeltä. Kuulostaa tavallaan paljolta tollasena summana, mutta se on itse asiassa 40 e per henkilö sisältäen tosiaan sen pakohuoneen ja tilan, missä olla ja hengailla ihan kaupungin ytimessä, joten ei todellakaan paha hinta! Polttaripakettiin sisältyy yksi pakohuone (max 6 hengelle) ja neuvottelutila tunniksi sisältäen Arkkupulman ja tän hinta on alkaen 200 €, 12:lle hengelle alkaen 350 €. Polttaripaketti on loistava polttareiden lisäksi esim. synttäreille tai illanistujaisiksi. Mutta tosiaan, tuolla pystytään järjestämään parhaimmillaan paljon isommallekin porukalle tila ja pakohuoneet, joten kannattaa olla yhteydessä Room Escapeen suoraan ja kysellä räätälöityä hintaa.

Mut hetkinen, mikä Arkkupulma you ask? No, siellä on sellaisia arkkuja. Niihin voi jemmata jotain. Ne voi olla yrityspäivissä tai yksityistilaisuuksissa tai missä vaan ja niihin voi jemistellä esim. alkoholia tai karkkia tai mitä nyt ikinä. Hauskaa, kun sillä voi aloittaa tai sitten pakohuoneen jälkeen vielä pikkutehtävä ennen seuraavaa vaihetta.

Jos mä oisin tiennyt tästä mahdollisuudesta mun Ahmazing Race -synttäreiden aikaan, mä lupaan, että me oltais päädytty tonne viimeiselle etapille ja illaksi! Ottakaa korvan taakse tää suositus, lämpimästi suosittelen! Mahdollisuus viedä ruokaa ja juomaa etukäteen, kylmäkaappeja ja tilaa on, mahdollisuuksia laittaa musiikkia ja hengailla samassa paikkaa ilman siirtymiä, varsinkin kun paikka on tosi viihtyisä, niin ihan super!

  

Mitä tulee sitten itse pakohuoneisiin, niin me mennään miehen kanssa seuraavaksi kokeilemaan se Cabin. Sitä suositellaan ekaksi huoneeksi tuolla, kuulemma tosi hauska ja veikeä huone, joka tarpeeksi haastava kahdelle, eli pitää mennä treffeille miehen kanssa testaamaan. Mä suosittelen aina soittamaan Room Escapelle ja kertomaan vähän oman joukkueen tilanne. Mikä olis paras huone? Teema on toki tärkeä, mutta toisaalta Room Escapella on tarkkaa statistiikkaa siitä, miten vaikeita tai helppoja huoneet on, mitkä on poispääsyprosentit jne. Sieltä tulee aina hyvää vinkkiä siitä, mihin kannattaa mennä. Tää on ihan superhauskaa kaveriporukalla, puolison kanssa tai vaikka työjengillä. Mä oon ollut omien läheisteni lisäksi esim. yrityksen tiimipäivässä tollaisessa (oli tosi hauskaa!) ja tätä käytetään maailmalla aika paljon itse asiassa rekrytoinnissa ja tiimiarvioinnissa, koska tuollainen huone näyttää aika paljon pelaajista. Pelinjohtajat myös voivat kommentoida peliä sen jälkeen mm. kommunikaation ja tiimityöskentelyn puolelta. Tää Ballpit Takeover oli hankala. Tosi hauska, mutta haastava huone. Ihan ensikertalaisille en voisi suositella, mutta toisaalta konkareille voin suositella lämpimästi, ei tuu olemaan liian helppoa!

Pakohuoneiden menestys riippuu mun mielestä paljolti siitä, että siellä pitää saada hypättyä sellaiseen hyvään flowhun, missä ei muista muuta kuin sen tehtävän siinä mielessä. Huoneen pitää olla haastava ja jännittävä, mutta ei liian. On tylsää, jos peli jää kesken, koska aika loppuu kesken, mutta toisaalta ei oo hauskaa päästä huoneesta ulos 20 min ennen ku aika on loppu. Jää sellainen fiilis, että on liian helppo. Paitsi, tähän on pakko sanoa, että ei aina niinkään. Nimittäin mähän arvoin joskus alkuvuonna tollaisen pakohuonepelikäynnin yhteistyössä Elämyslahjojen kanssa ja meitä oli minä + 3 mun IG-seuraajaa Helsingissä pelaamassa vähän aikaa sitten. Me tavattiin 2h ennen peliä ja tavattiin kaikki ekaa kertaa ja voi että! Siis ei oo IKINÄ kulkenu peli niin hyvin ku tällä porukalla, me vaan seilattiin ongelmasta toiseen ja oltiin ulkona jossain 40 min kohdalla ilman yhtäkään vihjettä. Pelinohjaajakin oli vähän hämmentynyt. Mutta siitä jäi sellainen fiilis, että superhauska huone, ei liian helppo, mut kaikki vaan meni nappiin. Eli joskus tuo voi olla hauskinta nimenomaan tuntemattomien ihmisten kanssa!

Mistä päästäänkin itse asiassa siihen, että mä vähän ehdotin Room Escapelle, että pidetään joskus joku peli-ilta mun seuraajille tuolla. Ois superhauskaa tavata teitä! Ja tiedostan sen, että olen onnekkaassa asemassa kun on yleensä aina pakohuonepeli-kaveri, kun mies on yhtä innostunut ja on innokkaita kavereita lähtemään mukaan, mutta kaikilla ei ole niin. Ehkä ei ole sellaisia kavereita, joiden kanssa lähteä jenginä pelaamaan, tai ei ole puolisoa tai puolisoa ei kiinnosta. Tai sitten on niin tiukat aikataulut lastenhoidon ja töiden kanssa, että yhteinen aika on kortilla, mutta tää kun on sellainen, minne ei voi mennä yksikseen pelailemaan. Mä mietin, että joskus ois hauska pitää joku peli-ilta teidän kanssa, ja mikäs sen parempaa ku tuolla upeassa lounge-tilassa. Pohditaan ja katsotaan miten pandemia etenee 🙂 Ja ei kannata pelätä pakohuoneita, vaan mennä kokeilemaan ihan reippaasti joskus, koska pakopelit ei ole pelottavia, ellei oo ihan älyttömän klaustrofobinen tai niitä oo merkitty pelottaviksi ja K-18 -huoneiksi. Ne on oikeesti tosi tosi hauskoja, ja siellä todellakin saa ajatukset muualle. Hauska näin jälkiviisaana miettiä asiaa, mutta ei ihme, että mä oon löytänyt nää “harrastukseks”. Mikäpä sen stimuloivampaa aivoille kuin adrenaliinin virtaus suonissa kun taistelee kelloa vastaan keskittyen pulmiin. Mähän nauroin jo ennen diagnoosia miehelle, että musta tuntuu, että pakohuone on mulle rentouttavin aktiviteetti, kun joutuu miettimään sitä yhtä asiaa, eikä mieleen mahdu muuta. Allekirjoitan edelleen, tuo on jotenkin ihan eri maailmaan sukellus aina!

Oli huippuhauska ilta, kiitos ystäville, jotka pääsitte kaikki paikalle ja kiitos Room Escapelle tästä mahdollisuudesta. Mulla on fiilis, että ei jäänyt vikaks kerraks! 🙂

Tähän liittyen mulla on tarjolla teille kiva arvonta, joten olkaapas kuulolla huomenna, varsinkin he, joilla on mahdollisuus pelata Helsingissä tai Tampereella! Arvonta tulee olemaan Instagramin puolella 🙂

One thought on “Peli-ilta Finlaysonin kattojen yllä

  1. Mä olen käynyt Helsingissä muutama vuosi sitten tuon The Cabinin, ja se oli vähän pettymys :/ Ehkä hyvä aloittelijoille tai sellaisille, jotka eivät ole käyneet monessa pakohuoneessa, mutta oma mielipiteeni on, että muille ei ehkä tarjoa suuria elämyksiä. Mutta kiitos tästä julkaisusta! Täytyy tutustua Finlaysonin tarjontaan muiden huoneiden osalta.

Leave a Reply