Ihon suojauksen monitoimituote

       

Kirjoittelin tuossa alkuvuodesta Linola Suojaava Balsamista ja on ollut ilo saada muutamalta teistä viestiä, jossa tää on ollut ongelmallisen ihon pelastus. Tuote on aivan mahtava ja mä mielelläni kerron siitä uudelleen ja lisää, koska koen tosi tärkeäksi hyvät ja toimivat vauvavuoden tuotteet joka perheeseen.

Kuten kerroin viimeksi, pääsin tutustumaan Linola Suojaava Balsamiin jo kauan sitten, ja nykyisin se on tosi paljon meillä käytössä koko perheellä.

Rakastan tuossa balsamissa sen keveyttä. Se suojaa ja hoitaa ihoa, mutta kuitenkin iho saa hengittää, eikä muhi. Kalvomaisuus suojaa kunnolla pieniä haavoja ja ihottumia, mutta tätä uskaltaa käyttää, vaikka olisi kuinka kuuma. Meidän pieni on joutunut syömään korvatulehduksiin muutaman antibiootin, ja se on välillä näkynyt kevyenä vaippaihottumana, mutta vaikka vaippa olisi päällä koko yön, olen uskaltanut hyvillä mielin käyttää balsamia, sillä se päästää kosteutta läpi, antaa ihon hengittää ja parantaa aina tilannetta.

Mulla itelläni elää tosi paljon ihon kunto vuodenaikojen ja sen mukaan, muistanko juoda. Yleensä en ja iho on kuiva. Tuote ei sisällä silikonia, parabeeneja, lanoliinia tai mineraaliöljyjä, mutta sisältää bisabololia ja inkiväärijuuriuutetta, jotka toimivat antioksidantteina. Mä uskallan käyttää tätä ihan oikeesti aika lailla kaikkeen. Oon laittanut kasvoille ja koko kropalle milloin mihinkin, yleensä nimenomaan hoitamaan ihottumaa tai pieniä haavoja ja haavereita.

Kirjoitin jo viimeksi näin:

Linola Suojaava Balsami on vesi-öljy-emulsio ja se luo iholle tavallaan suojaavan pinnan, joka kuitenkin antaa ihon hengittää. Vähän jos mietitte ulkoiluvaatteissa olevaa Goretex-kalvopintaa, niin tämä antaa iholle sellaisen. Oon aika tarkka siitä, mitä käytän vauvalla tuotteina ja yleisesti ottaen otan käyttöön vaan apteekkituotteita, kliinisesti testattuja ja varmasti turvallisia. Linola on tällainen.

Voin kertoa, että edelleen allekirjoitan tämän, mutta tästä on lisäksi tullut ykköstuote esikoisen hoidossa. On oikeasti aika naurettavaa myös se, kuinka paljon pieniä naarmuja ja jälkiä 3-vuotias saa itselleen. Meillä on jatkuvasti polvet naarmuilla, hiekkalaatikosta jää pienen pieniä naarmuja helposti, isompia kerätään pyöräillen, kiipeillen, potkulautaillen ja mitä vielä. Lämpimillä keleillä lapsella on pelkät shortsit, joten iho on kontaktissa asfaltin kanssa vähän liiankin usein. Pitäisi laittaa aurinkosuojaa ja pienikin iho hikoilee, joten kaikki pienet naarmut tuntuu ikävän kirvelevältä. Laitan yleensä balsamia alle ja sitten vasta aurinkosuojan, eikä poika ikinä ole valittanut. Illalla leikkien jälkeen suihkun jälkeen tehdään lapsille tarkka punkki-/purematutkimus ja samalla rasvaillaan kaikki ikävät pikkunaarmut päivän ajalta. Tällainen kulkee myös lapsen päikkyrepussa aina mukana.

Kaukana on myös ne ajat, kun mulla oli thigh gap ja nykyisin lyhyessä mekossa reidet ottavat läheistä kontaktia toisiinsa hyvinkin usein. Kun helteellä tulee liikuttua pitkä päivä, on välillä mulla tullut sisäreisiin punaisuutta, kun kitkainen iho osuu yhteen. Balsami auttaa heti, suojaa sitä hiertymää, mutta antaa ihon hengittää ja ongelma paranee nopeammin.  Sama pätee sukattomiin kesäkenkiin ja mulla on itse asiassa melko usein pientä jälkeä varpaiden pohjissa, kun ne ovat tunteja kontaktissa espadrillojen juuttikankaaseen. Balsamia yöksi ja aamulla ei oo mitään ongelmia enää. Alkavat hiertymät kantapäissä, pienet ihottumat ja muut kaikki hoituvat tällä. Niin itsellä kuin lapsilla. Kun esikoinen sisäänajoi uusia Crocsejaan koon muuttuessa, rasvasin hänen jalkapöytäänsä muutaman päivän tällä, ettei tule hiertymiä ja kun niillä oli juostu kosteassa ja kyykitty ja pyöritty, niin ne oli heti pehmenneet siitä jalkapöydältä. Selvittiin täysin ilman hiertymiä, mitä tuli edellisten Crocsien kohdalla ekat päivät. Ja tää oikeasti auttaa jo ennen kuin pääsee syntymään hiertymiä, eli tää kantsis ottaa jo silloin käyttöön, jos vaan muistaa esimerkiksi kesäkengissä kantapäissä tai vaikka sisäreisiin levitettynä mekon alla. Jokainen rakkula kantapäässä kulkenut tietää, että sen hoitaminen on ihan hirveen hankalaa ja epämiellyttävää, joten kannattaa olla aina askel edellä ja ennaltaehkäistä hiertymien syntymistä.

Meidän lapsilla on itse asiassa aika herkkä iho, en tosin tiedä onko kaikilla lapsilla aika herkkä iho kun on niin pehmeä ja parkkiintumaton. Yritän aina suojata heidän ihoaan kaikelta auringosta hiertymiin, sillä mun mielestä esim. rakkulan kanssa kengän pitäminen on ihan hirveetä, nii miksi haluaisin sitä lapselleni?

Näin kesällä tää on ollut ihan mahtava koko perheelle, kun usein tulee just jotain pientä hiki-ihottumaa tai naarmua ja aina on hoitokassissa apu, joka menee kaikkeen. Laitoin Kuopion reissussa tätä jopa lapselle paarman pureman päälle, eikä se sen jälkeen kuulemma kutissut. En tiedä oliko vaikutus plaseboa, mutta toisaalta itse oon oppinut, että joku hyvä suojaava ja kosteuttava rasva oikeesti helpottaa kutinaa, koska tuollainen puremajälki on usein pieni tulehdustila iholla ja sen raapiminen on pahinta.

Tää ei tuoksu, ei tahmaa ja on just niin tehokas mutta lempeä kuin mitä lupaa. Lapsille en halua käyttää muuta kuin apteekkituotteita ja kliinisesti testattuja tuotteita, joten tää on yksi harvoja aina matkassa olevia tuotteita. Pieni 50 ml-pakkaus kulkee aina mukana helposti missä tahansa kassissa ja isompi pakkaus (100 ml) asuu kylppärissä tai apteekkikaapissa.

Jos tilaatte tuotteen Yliopiston Apteekin verkkokaupasta, saatte alennuskoodilla MUNGO20 kaikista Linola-tuotteista -20% alennuksen! Koodi on voimassa 26.8. asti.

3 thoughts on “Ihon suojauksen monitoimituote

Leave a Reply