Kesäisen Tampereen parhaat palat

Meillä on ollut ihana kesä ihan täällä Suomessa ja aika paljon vietetty aikaa ja tehty perheenä nimenomaan tässä lähialueilla. Pirkanmaa on ihanaa aluetta ja Tampere ihan mielettömän ihana kesäkaupunki! Lapset on pieniä, joten tekeminen on aika painottunutta heidän kanssaan olemiseen ja puuhailuun, mutta ollaan onneksi saatu myös omaa aikaa kahden kesken mieheni kanssa. Me ollaan nyt vähän kateltu tota maailman tilannetta herkällä silmällä koko ajan, ja mä luulen, että loppuvuonnakin pysytellään ihan oman maan rajojen sisällä, ehkä korkeintaan etelänaapurissa käydään lasten vaaria ja isomummia moikkaamassa, mutta juuri nyt en näe hyväksi mennä edestakaisin, kun tilanne on mitä on. Suomessakin on hyvä muistaa turvavälit ja mahdolliset maskisuositukset ottaa vakavasti. Toivottavasti mahdollisimman moni pysyttelee täällä kotimaassa, nyt jos joskus siihen on syytä! Koko maan turvallisuus ja hyvinvointi on nyt melko pienistä valinnoista kiinni ja kotimaiset yrittäjät ja palveluntarjoajat, varsinkin matkailu- ja tapahtumapuolella on erityisen hyvä pitää mielessä.

Ajattelin listailla teille tähän hieman kaikkia niitä juttuja, mitä me ollaan tehty tässä kesä-heinäkuun aikana ja mitä voisin lämpimästi suositella nyt teille jokaiselle vielä kesän tekemiseksi ihan yhtä lailla kuin alkusyksynkin aktiviteeteiksi. Tiedän, että monilla on kesäloma vasta alkanut ja lapsetkaan ei vielä ole koulussa tai välttämättä päikyssäkään. Joten, jos olette matkalla tänne päin, niin kannattaa lukea tämä lista. Tai no, kannattaa lukea se anyway, sieltä saattaa löytyä ideoita, minkä vuoksi tulla tänne päin 🙂 Nää  koko perheen aktiviteetit on musta tosi kivoja myös ilman lapsia, eli kannattaa tsekkaa nekin, vaikka puhun paljon lapsiperheiden puuhailusta, sellaisena me nimittäin ollaan tää kesä puuhailtu täällä. Lopussa myös muutama ravintolavinkki! 🙂

Yhteistyö VisitTampereen kanssa on ollut mulle kyllä ihan supermieluisa, nimittäin oon saanut sieltä superkivoja vinkkejä ja mulla on nykyään VisitTampereen sivu kirjainmerkeissä ja aina löydän jotain kivaa sieltä. Kannattaa ehdottomasti tutustua siihen, huikea määrä tarjoamaa listattu, jos olette täältä päin tai vierailemassa. Mä löydän jatkuvasti uusia juttuja ja ollaankin menossa nyt viikonlopuksi sen kautta löytämääni uuteen ihan superkivan näköiseen kohteeseen.

TAMPEREEN MAAUIMALA & UINTIKESKUS

Aloitan tällä, koska haluan vilauttaa hieman maauimalaa kuvalla, mitä oon yrittänyt hieman peitellä, että ei näy hirveesti ketään, ja koska tää on viimeisin minne itse mentiin, kun oltiin täällä hieman spontaanisti viime viikonloppuna kaverin kutsumana, niin on tuoreimmassa muistossa 🙂 Ei maailman kaunein muokkaus, mutta mennään sillä. Maauimala sijaitsee Kalevassa uimahallin kyljessä ihanalla paikalla, missä on loputtoman iso nurtsialue, leikkipaikka, pieni ja iso lastenallas, kuntoallas, hyppytornit ja vaikka mitä. Tosi siisti paikka mennä koko perheenä tai lasten kanssa. Alle 4-vuotiaat lapset menee ilmaiseksi ja aikuinenkaan ei ollut kovin kallis. Tampereen matkakortilla pääsymaksu on edullisempi ja voi mennä sekä pelkästään maauimalaan, että lisäksi tuonne sisälle. Me varmaan hyödynnetään tätä nyt tulevina lämpiminä päivinä, nimittäin molemmat vesipedot viihtyivät erinomaisesti. Erittäin kiva paikka kahden pienen kanssa, koska siinä missä taaperolle / pikkulapselle on tekemistä altaissa, voi pienempi myllää nurtsilla, leikkipaikalla tai pötkötellä aurinkotuolilla. Rattaiden kanssa mahtuu hyvin ja paikalla on kahvila.

Viikonlopuks on luvattu mieletöntä keliä, käykää tsekkaamassa tää!

KOULUKADUN MINIGOLF

Koulukadun minigolf on tosi viihtyisällä paikalla Pyynikin kupeessa. Vieressä välkkyy vesi, iso nurtsialue ja leikkipuisto on ihan vieressä ja on useempi erilainen rata. Hinnat ei päätä huimaa ja on kiva lämpimän päivän aktiviteetti koko perheenä, ellei ihan hirveetä skabaa halua, nimittäin siihen ei 3-vuotiaasta ole. Tää on jotenkin tosi mukava ympäristö olla ja leikkipaikkakin on tosi kiva, pienille sopiva. Mukava levittäytyä piknikille tuohon viereen minigolfin jälkeen tai jakautua kahteen ryhmään, lasten viihtyessä leikkipuistossa.

 

Ja siitä onkin sangen lyhyt matka Pyynikille, mistä on ihanat näköalat, mistä saa munkkeja ja missä pääsee vähän kuntoilemaankin halutessaan.

Portaita pitkin pääsee ihan täydelliseen rauhaan tonne keskelle ei mitään nauttiaan rauhasta ja rennosta olemisesta. Tosi kiva retkipaikka tai sitten ihan vaikka kuntoilun puolesta erittäin rattoisa. Kahden pienen kanssa ei ehkä ihan paras, koska toisaalla on vesi ja toisaalla korkeat portaat, mutta toisaalta meidän 3-v. tykkäsi tästä metsäretkestä, kun pystyi ottamaan porraskisaa. En tajua miten niin pieneen pakettiin mahtuu niin paljon energiaa.

Ehkä koska tiesi, mitä on tulossa…

 

PYYNIKIN NÄÖALATORNI, MUNKKIKAHVILA JA TORNILASKEUTUMINEN

No hei Suomen paras paikka Danten mielestä. Pyynikin munkkikahvila. Ai että! Tuolta saa muuten myös sokerittomia munkkeja ja riisipiirakkaa, jos ei ihan sokerilinjalle lähde, mutta me ollaan yleensä sallittu se kerran kuussa toi sokeripommi Dantellekin 😀 Hän rrrrrrrrrrrrakastaa sokeripullapaikkaa. Ja pakko sanoa, vaikka en ole supersokeristen leivonnaisten ystävä, onhan noi Pyynikin munkit omaa luokkaansa!

Pyynikillä pääsee näkötorniin, jossa on mielettömät näköalat…

Ja jos oikeen villillä tuulella on, niin tota tornia pitkin pääsee laskeutumaan. Me tehtiin tää miehen kaa ihan sydän kurkussa (minä), mutta pakko sanoa, että superhauska kokemus. Esim. treffeille, jos on vähän aktiivisempi pariskunta tai polttareihin tää on superhyvä!

Käykää tsekkaamassa Visit Tampereen sivuilta, miten näitä järjestetään “walk-ineille” tai isommalle porukalle voi varata yksityistilaisuudenkin. Mukava tyyppi vetää tota näkötornin laskeutumista, vaikka olin varmaan vuoden ärsyttävin asiakas kun kyselin tuhat kertaa ja olin ihan pupu pöksyissä tuolla. Mut pääsin alas ja ylitin itseni! 🙂 Näitä on kalenteroitu tonne syyskuun lopulle asti, eli hyvin ehtii vielä 🙂

Ja kun alueella ollaan, niin läheltä löytyy…

VARALAN FLOWPARK

Varalan Flowpark, jossa siis ihan hurjan mahtavan näköiset radat aikuisille ja skidirata muksuille. Optimaalinen just 3-4v.+ sanoisin, mutta varmasti hauska vielä 6-7 -vuotiaallekin. Tää oli Danten mielestä aivan mahtava paikka ja kyllä muaki hirveesti himotti mennä kiipeilee ja lentelee flying foxilla. Jos mun synttäreillä on hyvä sää, niin suunnataan tänne miehen kanssa treffi-illan alkuun, kun on lapsenvahtikin sopivasti sitten 😀

Skidirata oli mun mielestä tosi hyvin järjestetty ja siinä pääs vähän kokeilee erilaisia ja kerää rohkeutta lapsi, ja loppujen lopuksi tätä ei ois saanut sieltä poiskaan. Onneks oli munkit seuraavana ohjelmassa 😀

Mun mielestä ihan superhyvä yhdistelmä Tamperepäiväksi lasten kanssa aurinkoisella kelillä ois Minigolf + Flowpark + Munkit Pyynikillä (tässä siirtymät autolla n. 5min) ja siitä vaikka maauimalaan iltapäiväks köllimään. Eikä tuu älyttömän hintaiseksikaan tällainen päivä, mutta ikimuistoinen se todellakin on!

Mutta jos sataa tai on epävakaa sää, niin takuuvarma hitti löytyy kyllä Tampereelta myös!

 

TAMPERE-TALON MUUMIMUSEO, TUHTO-RAVINTOLA JA SORSAPUISTO

Tampere-talossa oleva Muumimuseo on ihanan rauhallinen vierailukohde pienten kanssa, ja on ihmeellin niin 3-4-vuotiaalle kuin ihan pienellekin. Valoja ja kimaltavia juttuja, erilaisia isoja kirjoja ja pienmalleja. Jos Muumi-faneja löytyy, niin pieniä kuin isoja, suosittelen tätä lämmöllä, toki tänne pääsee ympäri vuoden, mutta jos ei sadepäiväksi keksi aktiviteettia, niin tää on varmasti mieleenpainuva kokemus.

Tampere-talossa on Muumimuseon lisäksi mm. Tuhto-ravintola, josta oon maininnut joskus aiemminkin. Tosi hyvää ruokaa on täältä aina saanut ja lounasaikaan tää palvelee edullisella lounaalla, mutta voi tilata myös listalta. Ihan superhyvä halloumisalaatti saa multa suositukset ainaskin ja lounaspöydässäkin oon ollut useamman kerran. Tosi kiva ruokapaikka, jos on liikkeellä pienten kanssa, koska pääsee helposti puiston puolelta sisään ja kun on syönyt, on ympärillä tekemistä riittämiin.

The halloumisalaatti. Erittäin hyvää.

Tätä syödessä kohdattiin pieni yllättävä näky…

Oi että sitä ilon ja tutinan määrää kun ykskaks näköpiiriin ilmestyi Muumit, joiden kanssa pääsee kuvaan! Pienempi oli ihan hölmistynyt, isompi aivan onnesta soikeena. Ilmeet kertonevat kaiken. Muumien kanssa kuvaaminen ei ole jatkuva aktiviteetti, vaan sattui osumaan silloin kohdalle, kannattaa tsekkailla, jos näitä järjestellään enemmänkin 🙂

Tampere-talon edustalla oleva Sorsapuisto on mun mielestä hurjan kaunis, vähän sellainen keskieurooppalaishenkinen puisto, jossa voi viettää ihanaa päivää piknikillä tai mennä tuonne ihmettelemään sorsia ja syömään jäätelöä veden viereen.

Lisäsi paikalla on ihan mielettömän kiva leikkipuisto, joka on yksi suosikkejani Tampereella. Lapset viihtyy tuolla erinomaisen hyvin.

Ja Sorsapuiston reunalla on häkeissä kanoja, jotka on tosi mielenkiintoisia pienelle eläin-intoilijalle. Rehellisesti sanottuna tuolla saa helposti lounasaikaan kulumaan 4-5 h kun käy ensin leikkipuistossa ja sitten syömässä ja sitten Muumimuseossa tai toisinpäin.

Lisäksi Sorsapuistossa on näköjään puistokirppis joka sunnuntai, ja mä ainakin aion ilmaantua sinne myymään joku sateeton sunnuntai heti kun sopii aikatauluihin. Toivottavasti 16.8., mutta katsotaan säätä sitten kans. Infoilen! 🙂 Mikäs sen mukavampaa kuin kirppistellä kesäsäällä samalla kun lapset voi telmiä miehen kanssa tuolla leikkipuiston puolella! Mistä tuliki mieleeni, että VisitTampereen sivuilla on myös tosi kattava lista kirppiksista, kun haette kohteista sanalla “kirpputori”. Ihan vaan silleen välihuomiona…

Ja sitten se kesän kohokohta…

 

SÄRKÄNNIEMI

Särkänniemessä on huomioitu epidemia-tilanne erilaisin turvallisuusrajoituksin ja esimerkiksi Särkänniemeen pitää varata “paikka”, mutta kalenterissa näyttäisi olevan vihreää mikä tahansa päivä. Dante rakasti tota sen verran, että mennään varmaan vielä kerran tän kesän aikana tuonne ja vähän harkitsen nyt sitä, että ostettais kausikortti. Maksaa 129 euroa ja poikkeuksellisesti sisältää myös ensi vuoden, tai siis on voimassa ensi kesän päättäreihin asti. Sisältää myös “huvipuiston kahden kesäkauden lisäksi talvikauden kohteiden (Akvaario, Planetaario, Näsinneulan näkötorni) rajattoman käytön ja loppuvuoden 2020 sesongit (esim. Karmiva karnevaali).” Tässä ehtis hyvin hyödyntää tuota vielä ja lisäksi ens kesänä tuolla vois käydä vaikka kuinka usein aikuisen sisäänpääsymaksulla.

Paikan varaaminen Särkänniemeen ei maksa mitään, ja jos suunnitelmat muuttuu tai tulee sade, ei ole ongelmaa. Sisäänpääsy Särkänniemeen oli 8,90 euroa, sisältäen oikeuden mennä yhteen laitteeseen. Eli käytännössä pääsylippu on laitelippu yhteen laitteeseen. Alle 3-vuotiaat pääsee ilmaiseksi 🙂

Särkänniemi on musta ihana ja siellä on paljon kivoja aikuisten laitteita, mutta olin itse asiassa jopa hieman yllättynyt siitä, miten ihanan paljon puuhaa siellä oli 3-vuotiaalle. Paljon laitteita tuonikäiselle, joihin sai mennä itse ja useita, jonne sai mennä aikuisen kanssa. Possujuna oli kaikista mieluisin, mutta nuo lentokoneet oli vahva kakkonen 😀 Ja tosiaan tuolla olis saanut aika kevyesti kulumaan sen koko päivän Alle 120 cm -rannekkeen kanssa.

Myttykin pääsi hakemaan ensikosketusta paikkaan, nimittäin alle 3-vuotiaat saavat mennä sopiviin laitteisiin ilmaiseksi, joten isoveli ajelutti meitä muutamaan otteeseen isolla autolla. Oli kivaa molempien mielestä!

Ja kivaa oli myös hattara. Ai että. Lapsuusaikana huvipuistot on maailman paras asia kyllä. Pakko ehkä ostaa se kausikortti 😀

Särkänniemi on mun mielestä ihan superihana jo sen sijainnin takia, kun se on veden äärellä, mutta kuitenkin tosi lähellä keskustaa. Helppo mennä, ja mukava olla, kun on jotenkin niin rauhallisen kiva alue.

 

Aikusille suosittelisin lämpimästi päivää vesiurheilun tai vesilillumisen parissa näköalalla kohti Särkänniemeä, nimittäin…

HIKING TRAVEL

Kaupinojan uimarannalta löytyy Hiking Travel, jonka palveluissa on vaikka ja mitä kanooteista SUP-lautoihin ja muuhun vesi- ja maaurheiluun. Kaupinojan sauna on tässä ihan vieressä ja tossa voi käydä ensin vaikka yhdessä puuhailemassa vedellä jotain kivaa, me oltiin melomassa tai no, nauttimassa oikeastaan vaan kesäpäivästä ja vedellä olosta ja maisemista, ja sen jälkeen suunnata vaikkapa saunaan.

Hiking Travel vuokraa kaikki tarvittavat välineet, joten jos haluatte mennä vaikka suppailemaan, ei tarvii omaa lautaa! Hinnat on tosi kohtuulliset ja tonne pääsee helposti koko päivän kestävälle seikkailulle tai sitten vaan lyhyelle ajanvietolle, treffeille tai lapsivapaalle iltapäivälle. Lastenkin kanssa tänne toki voi mennä, esimerkiksi isoja perhekanootteja tuolla vuokrataan lapsiperheille ainakin, mutta mä en sen tarkemmin asiaa vielä tutkinut, kun noi meidän on niin pieniä vielä, etten lähtis viemään vielä mihinkään moiseen. Muutaman vuoden päästä sitten! 🙂 Fatbikea ja potkulautaa löytyy myös ja paljon kaikkea muuta, joten kannattaa tutustua, jos mielii vesiurheilemaan 🙂

Selkeä hinnasto löytyy nettisivuilta ja henkilökunta oli tosi auttavainen ja palvelualtis, joten sieltä saa kyllä apuja ja opastusta, arviota tarpeellisesta ajasta vuokraukselle ja konkreettisia neuvoja aloittelijoiden puuhaamiseen. Keskustasta tonne menee autolla alle vartin 🙂

Keskustasta puheen ollen. Tulipa testattua siellä myös tällainen uudehko kokemus, nimittäin…

 

ROOF WALK FINLAYSON

Finlaysonin Cafe Katton vierestä lähtee Roof Walk, joka kestää n. 45 minuuttia ja kiertää Finlaysonin katolla, mistä on kivat näköalat. Vaijerilla on kiinni koko ajan ja opas kulkee mukana. Tarinaa saa omaan korvanappiin Finlaysonin ja Tampereen historiasta ja kerrontatyyli on tosi hauska! Ei yhtään pitkästyttävä museokierros tyyppinen juttu, vaan oikeesti mielenkiintoinen ja hauskasti kerrottu katsaus historiaan. En voi suositella korkeanpaikan kammoisille, mutta jollei ihan mahdottomasti pelkää, niin hauska kokemus tuo on! Ollaan turvallisesti tasaisella katolla ja edessä on suurimmaksi osaksi aikaa korkea kaide. Turvallisuudesta huolehditaan koko ajan, joten ei pitäisi ihan heti tulla pelko puseroon, ellei nyt kovin pelkää korkeita paikkoja. Tuo Cafe Katto oli muuten tosi kiva uus tuttavuus, joten suosittelen sitä tässä samaan syssyyn 🙂

Ja sit mun mieliasiaan… Ravintolat!!

Aamupalaksi…

 

LILLAN

Oon kehunut tätä jo aiemminkin ja tää on aivan ihana! Oltiin täällä syömässä koko perheenä ystävän kanssa ja tää on vaan niin viihtyisä paikka lasten kanssa. Suojaisa omakotitalopihan kaltainen paikka, missä on superhyvää ruokaa ja hyvä palvelu! Lillanin brunssi on Tampereella kai jo omanlaisensa paikallisten kulttisuosikki, sitä ei oo ainakaan vielä silloin ollut kun oltiin viimeksi, mutta aamupalaa on saanut ja se on ollut oikein erinomaista! Lillania suosittelen myös majapaikaksi, nimittäin tuo on tosi symppis kiva hotelli, joka sijaitsee Viinikassa, ihan heti Tampereen keskustan ulkopuolella. Hyvät yhteydet, ihana butiikkihotelli ja ihan mahtava viikonlopun aamupalapaikka!

Lounaaksi…

 

PUISTO

Jo edellä mainitun Tuhton lisäksi voisin suositella Puistoa sellaiseksi helpoksi ja hyväksi lounaspaikaksi. Kattava lounaspöytä, josta kasata oma annos. Tää on siitä huikea, että se aukeaa Koskipuiston puolelle iiiiisolla terassilla, minne on helppo liikkua. Puistoa on just kevään aikana uudistettu ja se on entistä viihtyisämpi! Tää on ollut meidän vauvaporukan kantapaikka kun sinne mahtuu helposti monien rattaiden kanssa ja siellä on reilusti syöttötuoleja pienille. Ja kun sinne pääsee helposti kävellen tosta puiston puolelta ja lähellä on Pikkukakkosen leikkipuisto, niin ihan täydellinen lounaskohde koko perheelle. Ja täältä saa hyvää kahvia, ainakin mun mielestä latte täällä on superhyvää! 🙂

Illalliseksi…

 

MUUSA

Muusa oli mulle melko uusi tuttavuus, mutta voin heti suositella ja piru, että on pakko päästä sinne taas pian uudelleen, koska toi Bang Bang kukkakaali on vaan jotain liiiiian hyvää 😀 Olympiakorttelissa sijaitseva Muusa on hauskalla tavalla vähän hipster, mutta ei yhtään teennäinen. Ruoka on ihan superhyvää, ravintola tosi viihtyisä ja palvelu pelaa. Olutta on joka makuun (iso plussa joillekin, toisin kuin mulle, joka ei harrasta koko juomaa) ja ruokoapuolella tuli kanssa valinnan vaikeus. Mut se bang bang kukkakaali. Hello. No anyway. Täällä on hauska terassi sisäpihalla rakennusten välissä, missä on kivoja seinämaalauksia ja ihanat pihakeinut, joiden äärellä syödä tai olla yksillä tai useammilla. Tunnelmaltaan tosi viihtyisä ruokapaikka, jossa oli kiva pitää kahdenkeskiset illallistreffit miehen kanssa.

(Sanoinko jo, että edelleen haluaisin sitä hitsin kukkakaalia?! :D)

 

PERISCOPE

No tää on mun ikisuosikki. Ratinan yläilmoissa oleva Periscope on vähän sellainen fancympi fine dining -paikka, jonne mennään aina kun on jotain spessumpaa. Vietettiin täällä tyttöjen iltaa ystävän kanssa nauttien superhyvästä ruoasta ja seurasta ilman lapsia. Ollaan usein perheinä liikkeellä, joten tällaiset kahdenkeskiset hetket on aika ihania! Periscopen ruoka ei oo koskaan ollut mitään muuta ku superhyvää ja palvelu tuolla pelaa aina. Koronakeväänä laajennettu terassi on lämpiminä päivinä aivan mielettömän ihana ja viihtyisä, kuin ulkomailla olisi!  Kaikki mun maistamat annokset tuolla on olleet tosi hyviä, mutta noi ribsit on aina yhdet mun suosikeista!

Ja hei, Periscopen pornstar martinit on ihan älyttömän hyviä! Tota drinkkiä kuuluu harvoin millekään menulle ja sattuu olemaan suosikkini, niin oon ihan superinnoissani, että tota saa Periscopesta ja vielä ihan todella hyvin tehtynä! Periscopeen kannattaa varata pöytä viikonlopuksi ajoissa, terassilla on mahdollista ottaa päiväksi pienestä maksusta daybed ja nauttia aurinkoisesta päivästä siellä ruoan ja juoman merkeissä. Terassillekin tarjoillaan ruokaa, mutta siellä on supistettu menu. Nyt kesällä oon pari kertaa ollut tuolla lounaalla ja siellä on päivittäin vaihtuva lounas ja a la carte lista myös lounasaikaan ollut nyt. Kannattaa aina tsekkaa etukäteen, mutta kyllä tuolta takuuvarmasti hyvää ruokaa saa! Mä suosittelen niin lounaaksi kuin illalliseksi aina! 🙂 Periscopesta on myös aivan ihanat näköalat, kun on kuudennessa kerroksessa.

Näiden ruokapaikkojen lisäksi suosittelen ainakin lämpimästi:

Jack the Roosterin terassia ja wingsejä siellä, Brooria, Napolin pizzaa, Kajoa, Masua ja Bonker Moodcourtin Hoax-ravintolaa, jossa on mielettömiä vegaaniruokia, mm. ihan sairaan hyvää bang bang kukkakaalia täälläkin. Ja ehdottomasti Kauppahallin 4 vuodenaikaa, Umami ja Natsu! Nää nyt ihan silleen muutamana vinkkinä, Tampereella on ihan superpaljon hyviä ruokapaikkoja, en oo itekää ehtiny ku vasta murto-osaan 🙂 Jos olette vaan päivän Tampereella, niin jo pelkästään keskustan alueella on tosi paljon kivaa tekemistä ja Kauppahallissa kannattaa ehdottomasti käydä!

Siinäpä multa vähän ideoita kivaan päivään tai useampaankin Tampereella, meneekö joku näistä testiin? 

7 thoughts on “Kesäisen Tampereen parhaat palat

 1. Tampere on kyllä siitä ihana paikka, että näin 9 vuotta täällä asuneenakin on edelleen ihan superpaljon ravintoloita, tekemistä ja aktiviteetteja, joita ei ole vielä ehtinyt testaamaan. Seuraavana to do-listalla ehdottomasti kattokävely! Myös Flow Park on pakko testata, hävettää melkein että asutaan lähes naapurissa eikä olla saatu aikaiseksi käydä 😀

  Me otettiin 4-vuotiaalle Särkänniemen kausari juuri ton ensi kesän tarjouksen takia. 2-vuotias on menny tän kesän vielä ilmaiseksi mutta ensi kesälle tarvii jo omansa. Ehdottomasti ollut hintansa väärti jo nyt! 🙂

 2. Kymmenen pistettä Anna, olet kyllä tehnyt perusteellista työtä Tampereen hyväksi. Kattava kuvaus monipuolisesta tarjonnasta.
  Kolmannen polven tamperelaisena lisäisin vielä Tammelantorin ja Laukontorin, unohtamatta Viikinsaaren laivayhteyttä Alarannasta.
  Rauhaniemen kansankylpylä on myös oma lukunsa.
  Ratikka sotkee tällähetkellä keskustan, mutta nämä kaikki kohteet ovat työmaan ulkopuolella.
  Ihanaa, kun kehuit Tampereen kauneinta puistoa, Sorsapuistoa, siellä olen leikkinyt lapsena monet kerrat.

 3. Kiitos, tällaista postausta olinkin toivonut! Itse nostaisin esiin myös lasten liikennepuiston maauimalan vieressä. Se tosin menee kiinni jo 8.8. Tosi kiva paikka 4-6-vuotiaalle ja pienempikin pääsee ajelemaan vanhemman kyydissä. Ja vielä maksuton, aivan huikeeta!!!

 4. Kiva postaus, jonka vinkeistä olen suurimmaksi osaksi samaa mieltä – paitsi Napolista 😀 Se jos mikä on ylimainostettu ravintola. Oman kokemukseni mukaan siellä tarjotaan lähinnä rasvaisia, ylihintaisia eineslättyjä, joita saa jonottaa riippumatta siitä, onko ravintolassa oikeasti ruuhkaa. Jonotus on suorastaan se Napolin juttu sen kilometrin mittaisen menun lisäksi. Itse välttelen napolijonoa ihan jo koronan vuoksi.

  Sen sijaan Luca ja Sitko on niitä hyviä pitserioita Tampereella 🙂

 5. Kiitos tästä postauksesta, tekipä heti mieli lähteä kaupunkireissulle Tampereen suuntaan! =) Harmillisesti postaus tuli sen verran myöhään että omat lomat on jo kulutettu, mutta täytyy muistaa tämä ensi kesänä..!

 6. Tuo roof walk täytyy kyllä testata! Muut onkin tuttuja, on täällä Tampereella vaan hyviä tärppejä lapsiperheille, ja niin mielettömiä ravintoloita! Lillan oli ennen mun kantiskahvila, mutta ystävä vei mut kerran sinne teille Lempäälään kahvila Siiriin, enkä sen jälkeen ole muihin kahviloihin vilkaissutkaan 😀 Aivan mahtava helmi teillä siellä!

 7. Kiitos Tampere-vinkeistä, se onkin mun yks suosikkikaupunkeja Suomessa! Ravintolasuositukset menee ainakin testiin ensi kerralla ja Pyynikin munkit! Aktiviteettisuosituksetkin oli tosi kiinnostavia, kiitos! 🙂

Leave a Reply