Elämyksellinen Tallinnan reissu

Meillä oli ihan mielettömän kiva ja elämyksellinen reissu Viroon viime viikolla ja onkin mennyt monta päivää saada kaikki kuvat koneelle ja käytyä näitä läpi. Lasten kanssa reissatessa tulee räpsittyä kuvia ihan hurjan paljon ja tuntuu, että äsken sain elettyä uusiksi koko matkan, kun mietin kaikkea kivaa, mitä meillä olikaan siellä reissussa.

Huomaan jatkuvasti mitä pidemmälle elämä menee, sitä enemmän panostaa materian sijaan elämyksiin ja kokemuksiin. Tuntuu, että elämän vauhti kasvaa koko ajan, lapset on ykskaks jo molemmat kauhean isoja eikä pikkuvauvoja ja “justhan me oltiin täällä” -tyyppiset kokemukset onkin jo parin vuoden takaa. Musta on kiva aina tehdä yhdessä perheenä ja haluan kokea erilaisia juttuja. Niinpä meidän tän vuoden ensimmäinen kesälomareissu suuntasi Tallinnaan perhettä näkemään, mutta samalla myös viettämään ikimuistoista kesäreissua perheenä. Klikkailin itseni taas Elämyslahjojen sivuille ideoiden toivossa ja niitähän riittää! Elämyslahjat -konsepti on musta oikeesti maailman paras! Mun ei oo tarvinnut miettiä yhdenkään läheisen lahjaa nimittäin pariin vuoteen ja heti kun postilaatikkoon kilahtaa hääkutsu tai vastaava, laitan lahjakortin tilaukseen. Oon ostanut tosi usein Elämyslahjojen oman avoimen lahjakortin, sillä se on musta paras lahja. Valikoimaa on jokaiseen makuun, enkä mä voi tietää jokaisen ihmisen omaa mieltymystä tai sitä, mihin haluaisi käyttää lahjakortin. AINA, ihan aina se on ollut mieluinen lahja ja on ollut hauska kuulla, mihin lahjan saaja on lahjansa käyttänyt. Nyt kun noiden lahjakorttien voimassaoloaikaa on pidennetty 3 vuoteen, niin ei tarvii murehtia muuttuvista maailmantilanteista, kun aikaa käyttää lahjakortti on vaikka kuinka paljon.

Koronakevät opetti varmasti monille sen, että elämä on ennalta-arvaamatonta ja voi olla, että kaikkia palveluntarjoajia ei ole ensi vuonna ja senkin takia Elämyslahjat on ihan superhyvä, kun kyseessä on niin paljon erilaisia palveluja yhdistävä sivusto, että omien toiveiden muuttuessa tai maailmantilanteen muuttuessa Elämyslahjojen lahjakortille voikin tulla ihan erilainen käyttöidea.

Me kokeiltiin reissumme aikana pari eri vaihtoehtoa Elämyslahjojen valikoimasta ja voin suositella kyllä lämpimästi molempia. Tallinnaan löytyy itse asiassa tosi kivoja elämyksiä Elämyslahjoilta ja oli melkein vaikeus valita, mutta koska meidän pikkuinen Mytty on vielä niin pieni, halusimme mennä koko perhe reissuun ja valitsimme perheystävälliset reissut. Aloitettiin reissu Viimsi SPA ja Atlantis H2O-vesipuiston vierailulla, mitä Dante odotti tosi paljon. Mieheni isoäiti asuu tuosta alle kilometrin päässä ja me tykätään Viimsin alueesta tosi paljon, joten tää oli täydellinen elämys meille! Elämys sisälsi siis vuorokauden majoituksen perhehuoneessa, joka oli käytännössä kaksi tilavaa huonetta, jotka yhdistyi väliovella, eli oli meille ihan superjees! Isompi lapsi sai rauhassa nukkua omassa huoneessa, eikä herännyt pienemmän heräilyihin. Alkuillan nuo nukkuivat molemmat toisessa huoneessa, ja me saatiin syödä rauhassa illallinen ilman, että tartti kuiskailla. Elämykseen kuuluu tosi paljon kaikkea kuntosalista uima-altaan rajoittamattomaan käyttöön ja spa- sekä saunaosaston käyttöön sekä lastenkeskuksen käyttöön. Lisäksi tuohon kuuluu pysäköinti ja vesipuistoliput, eli käytännössä tää tarkoitti erittäin huoletonta saapumista laivalta hotellin respaan, ilmoittautumista, Elämyslahjojen lahjakortin esittämisen ja saatiin rannekkeet ja avaimet ja kaikki oli reilassa. En ottanut tuolla kylpylässä ja vesipuistossa hirveesti kuvia, koska ihmisiä oli ympärillä ja en koe oikeaksi kuvata uimatilanteissa niin, että ihmiset näkyvät.

 

(EDIT: Kiitos nopeasta huomiosta, kuva on vaihdettu! En tajunnut yhtään, että taustalla näkyivät kaksi henkilöä. Sumeina, mutta näkyivät silti tunnistettavasti, ihan mun huolimattomuuttani, hyvä, että joku huomasi 🙂 

Molemmat lapset viihtyivät tosi hyvin ja Dante oli varsinkin aivan supermielissään! Tuolla sai mennä liukumäissä taaperon kanssa ja pienemmän kanssa oli kiva viihtyä tuossa lasten nurkassa. Vesi oli lämmintä, ja kaikkialla tosi siistiä. Sanoisin, että optimaalisin kokemus n. 5+ lasten kanssa, mutta meidän 3,5v vesipeto oli aivan onnesta soikeena tuolla myös. Vanhemman kanssa pystyi menemään tosi hyvin! Elämyksessä on luvattu 3 tunnin lippu tuonne, mutta meille sanottiin, että saa mennä molempina päivinä, joten me oltiin iltapäivällä ja aamupäivällä tuolla. En tiedä onko jokin pandemian jälkimaininkien erikoisuus sitten. Oli sateinen päivä ja ihmisiä riitti, mutta tungosta ei ollut yhtään. Spa-osastot oli kanssa ihania kun vesi oli tosi lämmintä ja perheen pienin olisi tuolla spassa viihtynyt vaikka kuinka. Toisena päivänä isi ja taapero pyöri vesipuistossa ja me pienemmän kanssa lähinnä lämpimissä kylpylän altaissa.

Aivan pakko muuten kehua tuolla hotellissa sisällä olevaa sushiravintolaa! Me tilattiin miehen kanssa sushit illalliseksi ja lapselle hotellissa kiinni olevasta pubi/ravintolasta pasta. Pasta maksoi muistaakseni alle 5 euroa ja siitä olis riittänyt aikuisellekin! Mut nää sushit! Ihan superhyviä! Yleensä otetaan aina 4 makirullaa kahdelle, mutta kun tätä tilailin, tarjoilija katsoi mua ja hymyili, että kahdelle riittää kolme. Jep, todellakin riittää. Nää oli valtavia ja niiiiiiin hyviä! Jäi ylikin vaikka oltiin aivan ähky.

Aamupala oli tosi kattava, pannukakkuja ja rahkapannareita ja lettuja ja vielä mitä, plus kattava salaattipöytä ja puurot, munakkaat jne. Kaiken kaikkiaan aivan superjees 24h! Hotellin alueelta ei tarvinnut poistua mihinkään, kun oli kaikki saatavilla. Mä tosin kävin pyörimässä illalla Rimissä, kun rakastan virolaisia ruokakauppoja. Tuossa ihan alle 5 minuutin kävelymatkan päässä on kolme isoa kauppaa, eli sijainti on tosi kiva. En ois ikinä tullut taas tätäkään ajatelleeks, ellen ois bongannut Elämyslahjojen kautta tätä ja tonne mennään ehdottomasti uudelleenkin. Elämyslahjoilta löytyy erikokoisille perheille lahjakortteja tuonne ja paikalla on myös esim. K18-spa, jos lapsivetoinen loma ei ole itseään varten, mutta kylpylä ja vesipuisto kiinnostaa.

Käytiin tämän jälkeen Olustveressa hääpaikallamme viipymässä pari päivää ja sen jälkeen suunnattiin takaisin Tallinnaan. Vuorossa toinen Elämyslahjojen kokeilu, nimittäin Romantiikkapaketti L’Ermitagessa!

Tää oli aivan ihana ja toimi hyvin myös lasten kanssa. Me soitettiin hotellille ja ilmoitettiin, että otettais lapset mukaan, jos sopii ja saatiin lisäsänky huoneeseen. Alunperin ajateltiin, että mentäisiin kaksin ja lapset jäisi mummun hoitoon, mutta tällä hetkellä tää pienempi kaipaa öisin mua niin paljon, että mentiin koko perheenä. Ja oli aivan mahtavaa! Huone oli tilava koko perheelle, pysäköinti alueella kuului pakettiin. Huoneessa odotti kylmä raparperiskumppa ja suklaata, sekä kartta Tallinnan Vanhankaupungin romanttisiin paikkoihin.

Sijaintinsa puolesta toi on ihan huippupaikalla! Satamaan on alle 10 minuuttia matkaa ja hotellilta kävelee vartissa tuonne ihan ytimeen. Mä rakastan Tallinnan tuota keskustaa, Vanhakaupunkia ja voisin viettää siellä monta päivää. Se on myös tosi mielenkiintoinen jo ihan 3-vuotiaalle, kun on niin erilainen. Me päädyttiin jäämään L’Ermitageen kahdeksi yöksi ja kierreltiin paljon tuolla keskustassa ja samalla nähtiin mieheni sukulaisia ruokailujen merkeissä.

Elämyslahjojen pakettiin kuuluva kahden ruokalajin illalllinen sisälsi pääruoan ja jälkiruoan ja oli tosi hyvää!

Lapset huomioitiin ravintolassa piirtämisvälinein ja mieheni täti tuli mukaamme illalliselle. Oli ihanaa olla hyvässä ravintolassa syömässä ja siirtyä suoraan siitä väsyneiden muksujen kanssa huoneeseen.

L’Ermitagessa saa muuten varata poreammeen käyttöön tunniksi tai kahdeksi ja se oli oikeesti tosi edullinen ja kiva lisä! Meidän pikkujäbät oli illalla jo ihan väsyneitä, mutta varattiin toi lähtöaamuksi ja oli ihan mahtavaa. Ois varmasti ihana kahdestaan oman rakkaan kanssa illalla rentoutua tuolla viinilasillisten kanssa, mutta oli toi superhauskaa koko porukalla väsyttää nää pikkumiehet ennen laivalle lähtemistä.

Molemmat näistä Elämyslahjojen paketeista oli mulle ihan supermieluisat ja voin ehdottomasti suositella, jos olette suunnittelemassa Tallinnan reissua. Kannattaa myös ehdottomasti tutustua Elämyslahjojen muihin elämyksiin ja hyödyntää nyt tuo pidennetty voimassaoloaika kaikille lahjakorteille, nimittäin ne on tosiaan voimassa 3 vuotta. 

Ja nyt saatte mun seuraajina kivan alennuskoodin, joilla saa 10% alennuksen! Alennuksen saa nimittäin myös avoimesta lahjakortista ja sen saa koodilla MUNGO10!

Millaiseen elämykseen te käyttäisitte lahjakortin tänä kesänä? Mä just taas klikkailin tuolla sivulla ystävälle pientä synttäriylläriä, ja keräsin taas itelleni hirveän listan kaikkia kivoja ideoita, mitä voisi tehdä. 

Palailen pian meidän reissun Olustvere-osalla ja muutenkin vinkeillä Tallinnan reissuun lasten kanssa 🙂 Nyt kuitenkin toivon vähemmän elämyksellistä yötä tän mun pikkuriiviön kanssa 😀

7 thoughts on “Elämyksellinen Tallinnan reissu

  1. Ihania elämyksiä, täytyy heti tutustua Viron valikoimiin. Mies täyttää loppuvuodesta pyöreitä ja tässä olisi ihania lahjaideoita :).

  2. Hei!
    Kiva postaus muuten, mutta tuo “pandemian jälkimainingit” ei nyt ihan pidä paikkaansa. Uutisia seuraamalla on helppo havaita, että monilla maapallon väkirikkailla alueilla sairastuvuusluvut edelleen kasvavat.

    On ymmärrettävää, että pitkän kevään jälkeen monilla alkaa ote rajoituksista lipsua ja Suomen uutisiin keskittyessä syntyä käsitys, että homma olisi oli. Näinhän ei ole. Kovasti toivoisin, että isoja ihmisjoukkoja tavoittavat henkilöt eivät vahvistaisi väärää käsitystä ja/tai hälläväliä -asennetta.

  3. Tallina <3
    Minne muuten tallennat/säilytät valokuvat? Mietin pitäisikö ostaa joku ulkoinen kovalevy tms

Leave a Reply