Pikkupizzoja pikkuvaivalla

Kuka muu on vähän laiskistunut ruoanlaiton suhteen tässä viime aikoina kun kelit on ihan mielettömiä, eikä jaksais roikkua sisällä kokkaamassa? Me ollaan sairastettu tätä viikkoa, eikä olla päästy oikeen nauttimaan kesästä, mutta onneksi juhannus hemmotteli ennen tätä sairaskeissiä ja päästiin nauttimaan koko perheenä rennon letkeistä päivistä. Kun illalla on saanut muksut unille, niin ei oo jaksanut enää tehdä mitään monimutkaisia illallisia meille vanhemmille, jollei olla ehditty syömään kunnon päivällistä koko perheenä, vaan huolehdittu muksut ensin. Juhannuksena kuitenkin päätin järjestää lasten nukkuessa takapihallemme rennon piknikin mulle ja miehelle ja parilla itkuhälyttimellä varustettuna nautimme juhannuspiknikin tunnelmasta omalla pihallamme. Eikä valmisteluun mennyt puolta tuntia pidempään, sillä nappasin meille jääkaapista Danerollesin minipizzat ja tein kolme eri pikkupizzaa. Tää on niiiin nopeeta, kun taikina on valmis ja ruoka valmistuu alle puolessa tunnissa! Meillä on aina kotona pizzan perustarvikkeet, eli juustoa ja tomaattikastiketta ja kun bongasin jo joskus alkuvuonna nää Danerollesin minipizzat meidän lähikaupassa, olin aivan onnessani!

Niin iisit. Purkki auki ja taikinapallerot pellille, jossa riittää, että ne painelee litteiksi tai jos haluaa oikein ohuen pohjan, niin ne voi kaulia. Sitten vaan oman maun mukaisia täytteitä ja avot. Mä tein vähän aikaa sitten varhaisperunoita ja niitä jäi yli. Kokeilin niitä pizzatäytteeksi ja mieheni oli aivan ihastunut! Perunapizza onkin nyt yksi ruokatrendeistä, mikä on ihan perusteltua. On nimittäin hyvää! Mä tein pizzoihimme kolme eri täytettä ja ajattelin jakaa ne teillekin, jos saatte inspiksen! Ja tiesittehän, että pizza kuuluu tehdä niin, että taikinan ja kastikkeen päälle tulee juusto ja vasta sitten täytteet? Mä opin tän vasta aikuisena, mut ai että mikä muutos, kun pizza ei oo sellainen rasvainen kauttaaltaan ja täytteiden maut pääsee hyvin esiin!

Danerollesin Mini Pizza -purkissa on siis kahdeksan pikkupizzan taikinaa, jotka voi käyttää sellaisenaan tai puristella yhteen ja tehdä yksi iso pizzapohja. Pikkupizzat on ihania, kun sitten voi tehdä monella eri täytteellä, makeilla ja suolaisilla lisillä ja erilaisin suosikein. En mä ainakaan ikinä osaa päättää mitä haluan pizzaan ja ylitäytän sen tai sitten jää ärsyttää, että sitä toista suosikkia ei saa. Rakastan käyttää pizzassa kaikkia erilaisia täytteitä, vaikka mun suosikit onkin aina ja ikuisesti parmankinkun ja vuohenjuuston yhdistelmä tai klassikko, eli pepperoni. Mä oon aina tosi laiska tekemään pizzapohjaa ja oon käyttänyt välillä tortilloita pizzapohjana, mut eihän se oo siis sama asia kuitenkaan. Valmispohjista ei oo koskaan löytynyt mitään nopeeta ja helppoa JA hyvää. Hiivan kanssa taikinan nostattaminen on ärsyttävän hidasta ja pizzaideasta valmiiseen lopputulokseen menee tosi kauan. Nää Danerollesin Mini Pizzat voi hakea kaupasta jääkaappiin pizzahimoa tai kiireistä iltaa odottamaan ja ne on heti valmiit käytettäväksi paketista suoraan. Ei tarvii nostatella, ei tarvii odotella. Paketti rullataan auki ja that’s it. Superhelppo esim. mökkireissulle mukaan tai tilanteisiin, joissa ei oo koko keittiön anti käytössä. Voi ku näitä ois ollut meidän keittiörempan aikana 😀 Tämä löytyy siis kaupasta kylmäosastolta (meidän kaupassa valmispizzojen vieressä) ja se pitää säilyttää kylmässä.

 

Mun pizzoissa oli seuraavanlaiset täytteet: 

Peruna-savulohi-suolakurkku -pizza tummalla balsamikastikkeella (perunoita oli maustettu voilla ja parmesaanisuolalla). Tää oli miehen suosikki ja suolakurkun ja perunan combo pizzassa on kyllä jotenkin ihan rikollisen hyvä!

Peruna-mansikka-mozzarella -pizza, jossa oli siis sweet’n chili -kastiketta joukossa kaverina ja tää oli ihan täydellinen! Mä rakastan potato skinseja, missä on kermaviiliä ja hapanimeläkastiketta, ja tää oli ihan ku pizzaversio niistä! Mansikka tuo tähän ihanaa makeutta ja uunissa käynyt mansikka pizzassa on itse asiassa ihan superhyvää!

Ja perinteinen parmankinkku-vuohenjuusto -pizza balsamikastikkeella ja hunajamelonilla. Meloni ja parmankinkku on erottamaton pari ja meloni tuo pizzaan ihanaa makeaa hedelmäisyyttä, samoin kuin mansikka edellisessä. Jep, mun mielestä ananas ei kuulu pizzaan missään maailmassa, mut mansikat ja meloni? No todellakin! 😀

Mä teen nää aina niin, että pohjan päälle tulee jotain hyvää paseerattua tomaattikastiketta ja juustoraastetta. Sitten täytteet (pl. hedelmät/marjat) ja uuniin. Laitan mansikat ja melonit päälle n. viimeiseksi viideksi minuutiksi, että pehmenevät ja lämpenevät, muttei mene sellaiseksi ylikypsäksi. Pizzan päälle voi lisätä myös rucolaa uunista tullessa.

Ahh! Pizzaa, rauhallinen ilta, skumppaa ja hieman musiikkia. Täydellistä! Voisi tänäkin iltana tehdä pienen leirin tuohon takapihalle ja nauttia kesästä 😊

Danerolles Mini Pizzaa löytyy valikoiduista K-ja S-kaupoista (mm.K-Citymarketit, Prismat ja useat S-marketit). Mun Instagramissa on nyt kiva arvonta tähän liittyen, käykäähän osallistumassa.

Ja hei, jakakaa teidän lemppareimmat pizzatäytteet, haluan kokeilla kaikkia villejä toimivia komboja! 🙂 

2 thoughts on “Pikkupizzoja pikkuvaivalla

 1. Ai hitsi, tää tuote menee kyllä testiin! Tehdään yleensä itse taikina, lemppari on yön yli jääkaapissa kylmäkohotettu taikina. Mutta ois kyllä kiva löytää oikeasti hyvä valmistaikina.
  Tehdään nykyään myös pitsat oikeastaan aina kun on mahdollista, grillissä! Meillä on kaksi pitsakiveä kaasugrillissä ja näin käytössä aina oma pitsauuni 😀
  Lemppari täytekomboja ovat:
  -Kylmäsavulohi, ranskankerma ja kypsennyksen jälkeen rukola
  -Salami/pepperoni ja jalapeno/tms, minimozzarellapallot
  -Lidlin pakastevalkosipulietanat, ilmakuivattu kinkku ja kypsennyksen jälkeen päälle vielä itse tehtyä pestoa
  -Grillattu munakoiso, brie-juusto ja hunajaiset saksanpähkinät

  Sun näistä täytteistä kokeiluun menee Peruna-lohi-suolakurkku, vaikuttaa mielenkiintoiselta!

Leave a Reply