Kierteiset kanelipullat

Pyöritetyt kanelipullat herätti mielenkiintoa Instagramissa ja piti jakaa ne jo viime vkl, mutta lapset vei ensin mukanaan ja sitten flunssa. Otetaan nyt. Laitan IG videot näiden tekemisestä, koska kuvissa havainnollistaminen on hankalaa, kun tossa on sellai pyöräytys 😀

No anyway, tarviitte ihan kunnon vanhanaikaisen korvapuustiohjeen, mikä tahansa minkä ootte todennu hyväks. Mä teen näin:

KANELIPULLAT

5dl maitoa
50 gr hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
13-15 dl jauhoja
150 gr voita

Täytteeseen kanelia, sokeria ja voita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri ja suola. Lisää jauhot taikinaan vähitellen. Lisään eka 2 dl kerrallaan ja sekoitan ja sit ku on n. 10 dl mennyt, niin käsin sekoitan loput. Sulata voi ja lisää joukkoon. Älä käytä liikaa jauhoja niin, että tulee kovaa taikinaa, vaan saa olla aika löysää/pehmeetä. Anna taikinan kohota. Mä kohotan pyyhkeen alla mikrossa (mikro ei päällä) n. 30-60 min.

Kun taikina on kohonnut, vaivaa se tasaiseksi pullataikinaksi hieman lisää jauhoja käyttäen ja jaa se kolmeen samankokoiseen osaan. Kauli mahdollisimman ohueksi levyksi.

Levitä koko levylle sulatettua voita, kanelia ja sokeria.

Taittele 1/3 taikinasta ylhäältä alaspäin ja sitten alaosa sen päälle.

Leikkaa n. 1-2 cm paloja koko matkalta.

Asettele kaksi palaa päällekkäin.

Paina ei-terävällä puolella veistä tai syömäpuikolla viiva ylhäältä päin näihin.

Venytä mahdollisimman pitkäksi.

Taita kahtia.

 

Pidä sormilla kiinni päistä ja laita tikku sinne taitoksen kohtaan.

Sitten kiepauta. Kannattaa kattoa se video 😀

Laita pulla muffinivuokaan ja paista n. 12 minuuttia  200 asteessa. Voitele kananmunalla ennen uuniin laittoa.

Näyttää paljon hankalammalta kuin on, on oikeesti helppoa. Ja nää on paljon parempia ku peruskorvarit, koska on tosi ohuesti tota taikinaa monta kerrosta, niin on tosi ilmavia ja pehmeitä.

  

Muffinivuoka ei pakollinen, toimii ilmankin, mutta nätimmän pyöreitä tulee näin 🙂 Hauskaa myös lapsen kanssa, jos lopputuloksen symmetrisyys ei ole tärkeää 😀

Tsekatkaa IG videot ja kokeilkaa, on kivan erilainen korvari herkkupöytään! 🙂 

5 thoughts on “Kierteiset kanelipullat

  1. Kiitos ohjeesta! Nää on hienoja, pakko testata tässä lomalla lähipäivinä 😀 En oo pullaa leiponut varmaan 3-4 vuoteen, joten nyt voisikin kokeilla pitkästä aikaa.

  2. Ihan loistava idea! Varmasti hyviä, kun tossa on noin monta “kerrosta”. Kiitos, sulla on kyllä aina hyviä vinkkejä:)

  3. Ei liity postaukseen, enkä tiedä onko kyseessä vika vai ominaisuus, mutta kun tulee pääsivulle (annapastak.com), niin siinä näkyy ensimmäisenä blogipostauksena edelleen “6kk valokuvaajana”. Ei siis tätä pulla-postausta. Mulla meinas mennä pullat ihan sivu suun, kun luulin, että uusimman postauksen näkee aina etusivulta. 🙂

    1. Kiitos vinkistä 🙂 Joo, tää oli kiinnitetty vanhoista postauksista tohon blogin yläpalkkiin vähäksi aikaa, ei siis ole uusi postaus, vaan vanhan nosto 🙂 Siksi ei näy tuolla etusivulla 🙂

  4. Pienenä infopläjäyksenä: tämä postaus ei näy etusivulla. Itselläni on kirjanmerkki pelkkään annapastak.comiin, ja siellä uusimpana postauksena on 6 kk valokuvaajana.

Leave a Reply