Meidän kesäolkkari

Herrajumala, että voi mennä aikaan viikossa siihen, että ottaa käyttöön uutta tietokonetta. Tai kun sitä aikaa ei oo muutenkaan liikaa, niin tuntuu, että jokaisen hetken varastaa tällä hetkellä sieltä sun täältä, että saa järjestettyä itelleen uuden koneen oikeesti siihen kuntoon, että vanhan uskaltaa laittaa eteenpäin. Kun on noin kuuden vuoden kuvat ja muut hujan hajan koneella, jota on järjestetty ehkä 10 %, niin aikaa on saanut tähän muutokseen uppoamaan. En oo ees selvittänyt saako Macin vaan kokonaan tuotua tähän uuteen PChen, koska nyt jos koska on oikea aika siivota toi mun kaaos nimeltä läppäri. Ja motivaatio tietokoneen järjestämiseen on niin nolla, kun haluais vaan olla perheen kanssa pihalla ja nauttia kesästä. Mitä oonki itse asiassa tehnyt paljon enemmän. Mulla tulee aina paha mieli kun hylkään blogin välillä ihan kokonaan, vaikken tee mitään “tärkeää”, vaan katoan vaan tonne arjenviettoon. Mut sit mä aina muistan, että niin teette tekin ja näistä keleistä on nyt nautittava, kun niitä Suomen kesä iloiseti tarjoilee 🙂 Ja tällä viikolla on tapahtunut tosi paljon, ihan supertärkeitä ja -mielenkiintoisia juttuja, joista kirjoittelen lähiviikkoina ja -kuukausina sitten, kun niiden aika on. Jotenkin sellainen kutkuttavan hassu olo tällä hetkellä ja en oo saanut pysäytettyä itseäni tänne blogin ääreen viime aikoina ihan toivomallani tavalla.

Ollaankin käytännössä asuttu meidän terassilla, jonka sain vihdoin kuvattua myös kuviin, kun purettiin meidän edellinen tramppa pois ja odotellaan alkuviikosta toinen tramppa saapuvaksi. Trampassa ei ollut mitään vikaa, paitsi se, että se oli liian iso sille paikalle, mihin se meidän pihalla sopii. Mun mielestä tramppa ku tramppa on ruma aina, eli ihan sama onko hieno vai ei, se ei mun ajatuksissa mennyt mitenkään tohon meidän nurtsille, josta se näkyy ihan joka suuntaan. Meidän talon kulmalla on sellainen paikka, mihin saisi paljun tai poreammeen hyvin, mutta ajateltiin nyt siihen sijoittaa toi tramppa, joka olis liian näkyvä oikeestaan missä tahansa muualla. Ai että ton pihan viihdyttävyys nous taas monta prosenttia kun toi liian iso tramppa siirtyi pois. Ihanahan sellainen iso tramppa on, mutta ei tollanen 4m halkaisijaltaan oleva vaan sopinut mihinkään järkevälle paikalle.

Tramppa oli siis tästä pöydän kuvasta katsottuna tossa oikealla puolella pöydän ja varastorakennuksen välissä ja täytti sen tilan täysin, joten tuli ihanan avara ja kiva fiilis, kun sen sai siitä pois. Ostettiin nyt tuohon tosiaan iso aurinkovarjo pöydän yläpuolelle, koska tuohon paistaa klo 10-21 koko ajan, ja lapset syö usein kesällä tän pöydän äärellä, joten aurinkovarjo oli must. Jalka näkyy näissä kuvissa tuolla takana, mutta varjo on tässä vielä pois paikaltaan.  Tykkäsin ihan tosi paljon tosta varjosta, kun se oli nii meidän terassille sopiva, vaalea varjo harmaalla jalalla. On siis IKEAsta ja oli hetken aikaa loppu, mutta just oli tullut lisää tällä viikolla 🙂 Ostin samalla reissulla noi tiimalasin malliset ihanat maljakot IKEAsta ja on ihan hurjan nätit mun mielestä, sopii harmaana tohon terassin pöydälle superhyvin ja mulla on melkeen aina terassilla kukkia, luonnonkukkia tai leikkokukkia. Vietetään melkeen enemmän aikaa ulkona kuin sisällä, niin siellähän niistä pääsee nauttimaankin 🙂

(Huomaa Mytyn käsiltä piiloon nostettu kukkamaljakko :D) 

Tässä pari nopeaa räpsäsyä varjon kanssa, se on jotenkin paljon kivempi livenä kuin kuvissa. Kiva kun taipuu vähän miten haluaa, niin saa peitettyä vaan lapset pois auringolta tai koko seurueen ja kun aurinko paistaa matalammalta, saa silti suojaa 🙂

 

Kukista puheen ollen, en pääse yli näistä pioneista, ihan älyttömän värisiä 🙂

 

Toi siitepöly ajaa mut hulluks atm. Siitepölykausi on se aika, kun mä toivoisin aina sitä, että terassi ois lasitettu, mutta toisaalta ois aika homma pestä niitä ikkunoita. Me kun ostettiin tämä talo, mietittiin terassin koko- tai osittaislasitusta. Ei sit lähdetty siihen, koska haluttiin avaruutta tohon terassille ja päätettiin kokeilla yks vuosi ilman. Ihastuttiin ekana kesänä tähän ja jätettiin lasittamatta. Lämpölamppu tekee paljon alkukeväästä ja syksyllä. Meidän terassille paistaa niin paljon, että mä luulen sellaisen lasitetun terassin olevan jopa huono idea tähän. Meidän terde on siis osittain katettu, osittain ei. Tosi moni kysyy tätä aina, mut siis suurin osa on kattamatonta ja kaikki pihalla asuva on joko säänkestävää tai katoksen alla 🙂

Viimeisin lisäys terassille on tää aivan mielettömän kaunis matto. Heti kun näin tän Elloksen sivuilla, ihastuin täysin ja tilasin samantien. Sopii täydellisesti tohon meidän oleskelutilaan terassilla. Nyt oikeestaan ainoa asia, joka uupuu, on joku kiva rahi tolle megatuolille, josta saan aina kysymyksiä Instagramissani. Hän on Bauhausista ja mielestäni aivan mieletön 🙂

Sohvaryhmä ja pöytäryhmä on JYSKistä, matot Ellokselta (molemmat sateenkestäviä ulkomattoja siis), iso tuoli Bauhausista ja tuo tarjoilukärry Clas Ohlsonilta. Noi huonekalut on seisseete nyt kaks kesää satoi tai paistoi tossa pihalla ja kerran on pesty tyynyt ja edelleen kuin bränikät. Laatu on kyllä erittäin hyvä! Talvet pehmusteet on asuneet lämminvarastossa, mutta kalusteet pressun alla tossa ja tosiaan, erittäin hyvässä kunnossa.

 

Tarjoilukärryyn ostin tänä kesänä Hemtexistä superkivoja muovisia astioita, jotka ei näytä yhtään muovilta. Nyt siitepölykautena noiden säilytyspaikka ei oo paras tossa, mutta olkoot nyt siinä, huuhdellaan aina kun käytetään 🙂 Muoviset astiat on superjees, kun ei tarvii pelätä edestakaisin näiden kantamista sisälle pesua varten 🙂

Meille terassi on tosiaan kuin toinen olohuone, ollaan täällä tosi paljon ja siks halutaan, että tää on mahdollisimman mukava. Multa on muutamaan otteeseen kysytty mm. tosta teltasta ja matosta, niin mun mielestä ne on kivoja elementtejä pihalle, koska tarjoaa lapsille paremmat olosuhteet. Meillä on puinen terassi, joka ei lämpene mitenkään älyttömästi (käsittääkseni jotkut komposiitit lämpenee aika paljonkin?), mutta on se silti suorassa auringossa aika lämmin. Matto on paljon mukavampi pienelle konttaajalle. Matolla on myös sillai turvallisempaa, että hiomisesta ja vahaamisesta huolimatta Dante on ainakin onnistunut joka kesä saamaan useamman tikun itelleen terassilla pyöriessä. Mytty viettää siis suurimman osan ajasta tossa varjoisalla alueella matolla, teltassa tai varjon alla ja mieluusti niin, että ei oo ihan suorassa auringossa juurikaan.

Mun tavoite terassille on aina se, että se on kotoisa ja siellä on kiva olla, mutta kuitenkin kivannäköinen ja koska meillä on ihana näköala, niin en halua tohon pihalle hirveesti mitään. Meillä on tässä terassilla lasten keinut, jotka menee samoihin koukkuihin kuin renkaat, eli vaihdellaan siihen aina sen mukaan, kumpi keinuu. Oppivatpa samalla vähän odottamaan, kun ei me haluttu laittaa tohon pihalle mitään isoa keinutelinettä. Meillä on hiekkalaatikko ja tramppa ja lähialueella hyviä leikkipuistoja, joten mun mielestä tää on hyvä tasapaino. Kun kuitenkin pihalta löytyy myös puhallettava allas, maali ja uusimpana koriskori. Hiekkalaatikonkin mies maalasi samanväriseksi kuin kivialueen, jolla se on, joten sekään ei hyppää silmään pahasti (ainakaan silloin kun taapero muistaa siivota lelunsa arkkuun :D)

Ai että mä vihaan tota letkua tossa  kuvassa, mutta olkoot. Siinä se usein on muutenkin 😀 😀 Tästä kuitenkin näkee aika hyvin ton katoksen, eli se jatkuu about tohon sohvaryhmän pöydälle asti kokonaan ja siitä eteenpäin sitten kapeana, eli esim. tarjoilukärry ja sohva jää katoksen alle suojaan. Me ollaan mietitty jotain lasikattoa tohon, mutta katotaan, nyt on ollut hyvä näinkin 🙂

Terassilta löytyy myös meidän ihana valkoinen grilli ja tosiaan noi renkaat ja keinut, mutta ne saa napsautettua pois siitä näppärästi varastoon niiden taakse 🙂

Rakastan kyllä tätä isoa terassia yli kaiken, vaikka se on usein pienimuotoinen kaaos, ja tässäkin kuvasssa on kukat kastelun jälkeen miten sattuu 😀

Vielä pitäis vaihtaa vauloihin amppelit ja istuttaa maahan muutama näistä ruusuista, joiden tilalle tulee hortensiat, jotka on oikeestaan ainoat patiokukat, jotka viihtyy tosi hyvin tällä meidän superaurinkoisella takapihalla ruukuissa, vaikka nekin juopottelee hirveet määrät vettä päivittäin. Ja haluaisin keksiä jonkun siistin säilytysratkaisun noille meidän ulkokengille ja crocseille, jotka on tällä hetkellä vaan korissa. Myös noita isoja liuskakiviä (liuskekiviä?) pitäis ostaa lisää ja tehdä niistä polku pariin kohtaan pihaa. Sit tää on aika lailla set 🙂

Sellainen siis on meidän kesäolkkari 🙂 Mitäs tykkäätte? 

30 thoughts on “Meidän kesäolkkari

  1. Kiitos 🙂 Niin me melkein tehdäänkin, nimim. isäni halusi viimeksi yökyläillessään nukkua pihasängyssä 😀

 1. Teidän kesäolohuone on todella kaunis ja kutsuvan näköinen. Itsekin varmasti viettäisin kaikki päivät siellä jos tuollainen olisi! Muutenkin viehättää näissä ja muissa sun kuvissa teidän pihalta ja kodista avautuvat avarat, vehreät maisemat.

  Jotenkin turhauttavaa kun elämässä pitää tehdä toisensa poissulkevia valintoja. En voi esim. samanaikaisesti saada sekä autotonta kaupunkiasumista että tuollaista upeaa kesäparatiisia pellon laidalla! Toistaiseksi valinta on ensimmäinen mutta täytyy sanoa että kun näitä sun kuvia on katsellut niin tällainen paljasjalkainen stadilainenkin on alkanut pienesti haaveilla Lempäälästä 😀

  1. Sitähän se on, valintojen maailma. Nyt kun lapset on pieniä, tää on ehdottomasti mun suosikki valinta, mutta voi olla, että tilanne on ihan eri joskus myöhemmin elämässä 🙂 Tosin, luulen, että omakotitalosta kerrostaloon siirtyminen voi tuntua kummaliselle 😀

 2. Ihana terassi, ei muuta kuin hellekesä jatkukoon.
  Mitä tulee tramppoihin,ne on musta kauhean rumia. Meidänkin naapurustossa on neljän asunnon rivitalo, postimerkin kokoisilla pihaplänteillä ja katso, joka huushollissa on tramppa, eikä sitten mitään muuta.
  Ihmettelen miksei taloyhtiön asukkaat hommaa yhden trampan taloyhtiön yhteiselle alueelle, jolloin omat pihat jäisi muuhun käyttöön. Pitääkö jokaisella olla oma hirvitys?

  1. Mä olin samaa mieltä ennen itsekin, kun saimme käydä naapurilla trampassa, mutta sitten tuli korona ja piti välttää kontakteja, niin meille tuli oma. Ja naapurikin sattui juuri taannoin myymään talonsa, joten ihan kiva, että nyt on oma, varsinkin kun tontti on ihan kivankokoinen, että sen saa piilotettua tonne piiloon 🙂

   1. maahan upotettu on ihan paras vaihtoehto, jos se vain on mahdollista.
    Trampat on niin rumia, kun ne hyökkää silmille pihalla 😣

 3. Hyvä, levollinen terassi. Olet edullisesti luonut nätin tilan. Ruokapöydän alla voisi olla isompi matto, että jää mattoa tuolien alle, kun niillä istutaan. Yleensä ihmiset ostavat liian pieniä mattoja.

  1. Onpas perin kummallinen kommentti 😀 Ensinnäkään en kyllä sanoisi tuon olleen kovin edullinen, mutta mittarinsa kullakin 🙂 Ja mitä tulee mattojen kokoon, niin ymmärtääkseni siihen ei ole mitään universaalia oikeaa kokoa, vaan jokainen valitsee oman maun mukaan. Jos sä olet eri mieltä, ei se tarkoita, että ihmiset ostavat liian pieniä mattoja, vaan sinä tykkäät isommista matoista. Ruokapöydän alla oleva matto on kierrätetty oleskeluryhmän alta tuohon ruokapöydän alle ja ajaa erinomaisesti asiansa siinä, sen sijaan, että olisin ostanut uuden.

   1. No kyllä. Piilovittuileva kommentti, ilmeisen tarkoituksellinen sellainen. Ziisus.
    No anyway, itse lasitin toisen terasseistani (enemmän käytetyn) toissavuonna ja se oli virhe. Toki terassia voi nyt käyttää aiemmin keväältä myöhempään syksyyn, mutta kesäaikaan jolloin haluaisin terassia eniten käyttää, se on nyt aivan liian kuuma. Laseja saa kyllä auki, mutta silti tekisi mieli purkaa kaikki lasiseinät ja jättää vain kate, jotta käyttömukavuus kasvaisi/palaisi.
    Ihana terassikokonaisuus teillä ja erityisesti se (loppuunmyyty) Bauhausin megaihana tuoli! Sulla on kyllä visuaalista silmää keskivertosisustajaa selvästi enemmän!

   2. Olen hämmästynyt! Mitä kummallista kommentistani löysit?? Miksi sinulla on noin hyökkäävä asenne? Ihailen aina ihmisiä, jotka luovat viihtyisyyden hyvällä maulla, silti edullisesti. Jyskin ja Ikean tuotteet koen sopuhintaisiksi sisustumarkkinoilla. Ok, ei ole mitään universaalia mattojen kokoja, kukin laittaa oman maun mukaan . Mutta yleinen suositus on, että ruokailupöydän alla olisi matto, jossa mattoa riittää tuolien alle silloinkin, kun ruokailijat niillä istuvat.

    1. No, ehkä ymmärsin väärin kommenttisi, vierastan vaan aivan täysin konseptia, jossa omaa sisustusmakua jaetaan jonain ihmeellisenä tietona tai faktana. Enkä tiedä missä kohtaa pidät jalkoja istuessasi ruokapöydän äärellä, mutta kyllä tämä matto on täysin sopivankokoinen siihen, että jalat on matolla kun istuu sen äärellä 🙂

 4. Aivan ihana! Jos joskus omakotitaloasuminen tulee ajankohtaiseksi, tässä on kyllä sellainen terassi, josta voisi vähän inspiraatiota ammentaa. 🙂

 5. Näyttää ihanalta, nuo muoviset astiat on niin kauniit. Täytyy itse tilata myös,harmi kun ei näyttänyt olevan lautasia. Osaatko sanoa mistä saiai kivoja muovisia lautasia? Itsellä olen vasta laittamassa pihaa kesäkuntoon koska vauva 5kk ja aina ei kaikkea jaksa 😃. Ihanaa kesää teidän perheelle❤

  1. Kiitos 🙂 en osaa valitettavasti sanoa, sama ongelma nimittäin! Jos löydät kivoja, kerro mullekin! 🙂
   Ihanaa kesää myös teille 🙂

 6. Todella kaunista. 😍 tuolla viihtyisin itsekin aamusta iltaan.
  Meillä myös koronan takia ostettiin iso tramppa pihalle ja en kestä miten ruma se on, vaikka ostettiin hieno musta malli ja ajattelin, että kyllä sitä kestää katsoa niin ei kyllä kestä, mutta onneksi siitä on lapsille paljon iloa. 😊
  Olen itse myös harkinnut ostaa tuon Jyskin sohvaryhmän, mutta laittaisin sen terassille mitä ei ole katettu. Nostatko tyynyt aina sateen tullessa suojaan vai kestääkö ne pientä sadetta?
  Olen itse niin laiska raahaamaan tyynyjä suojaan, jos tulee pikku sade. Toki isossa myrskyssä aina vien suojaan.
  Meillä myös 4 hengen sandaalit levällään pitkin terassia. Pitääkin ostaa tuollainen kori niin saa edes vähän siistimmin ne.

  Ja aivan ihana tuo pallotuoli. Edellisten postauksien kuvat sinusta valkoisessa mekossa olivat todella upeita.

 7. Muuten tykkäisin paljonkin, mutta eri ruskean/beigen sävyjä on niin paljon, että ainakin kuvissa alkaa häiritsemään. Mutta kaikilla on makunsa. Ehkä kun tuotteita on useista edullisemmista kaupoista, niin värisävyistä on täytynyt tinkiä 🤔

  1. En kyllä ymmärrä, miksi terassillakin pitäisi olla Vepsäläistä ja väriharmoniaa 😂 Meillä ei oo kotonakaan matchy-matchy sävyt, koska ei kumpikaan tykätä sellaisesta kliinisestä sävymaailmasta. Joillekin kommentoijille nyt tuntuu olevan kovin häiritsevää terassimme “edullisuus”, onneksi tämä meidän köyhä terde ei meitä häiritse 🙂

 8. Saanko tulla teille leikkimään, ihana toi tiipiin tapanen ja korikeinu. <3 Ja teidän pihalla olis niin paljon kivoja piilopaikkoja leikkiin! Nim. Tiikerinvesa 30+, toistaiseksi lapseton. 😀

 9. Ihanan näköistä kyllä 🤩 Sulla on kyllä rutkasti visuaalista silmää! Minuakin kiinnostaa vietkö aina sateelta suojaan pehmusteet? Meidän talossa on kaksi terassia, joista toinen ilman kattoa oleva avoterassi enkä osaa “sisustaa” sitä lainkaan. Niinpä se seisoo edelleen yhdeksän(!) vuoden jälkeen tyhjillään. En vain löydä kivannäköisiä istuinryhmiä, jotka ois sateenkestäviä. Ois mahtavaa, jos pehmusteet voisi vain jättää sateeseen, mutta mahtavatko kuivua koskaan ja menevätkö pilalle heti 🤔 Miten teillä?

  1. Meillä nää on nähny sateita vaikka kuinka ja edelleen bränikät! Eli kestävät hyvin! Ollaan toki nostettu katon alle, jos ollut rankan sateisia päiviä monta, mutta perus kesäsateet aurinkoisten aikojen keskellä menee iisisti, ja kuivuu tosi nopeesti. Lämmin suositus näille tällä kokemuksella 🙂

 10. Täydellinen terassi! ❤️ Mistä olet hankkinut tuon “korvallisen” ruukun jossa pionit ovat ruokapöydällä? Olen etsinyt ikuisuuden vastaavaa 😊

 11. Aivan ihana terassi! <3 Tästä saa niin paljon inspiraatiota, kun vihdoin pääsimme muuttamaan asuntoon, jossa on iso oma piha laitettavaksi – ensimmäisenä rakennettiin puolet siitä terassiksi 🙂

Leave a Reply