DIY kuivakukka-asetelmia

Näin yksi päivä Instagramissa jonkun mainoksen, jossa katseeni kiinnitti kuivakukkien kimppu maljakossa. Pampaheiniä mulla olikin jo kotona, mutta kävin hakemassa muitakin kuivaoksia oman fiiliksen mukaan ja asettelin ne kahteen ruukkuun kimpuiksi. Näistä tuli ihan superkivat! ♥

Mulla on ollut pampaheiniä jo varmaan puolitoista vuotta kotona muutamassa maljakossa ja ruukussa ja oon tykännyt niistä ihan valtavasti. Ne ei vieläkään oo pitkästyttäneet mua missään vaiheessa, vaan päinvastoin. Vaikka rakastan leikkokukkia, niin noi kuivaoksat on musta jotenkin tosi elegantin viehättäviä ja lisäksi helppohoitoisia. Ikuisia ja lisäksi niihin ei tarvii vaihtaa vettä tai hoitaa mitenkään. Ja sopii niin kesään kuin talveen.

Mulla oli näissä kahdessa ruukussa kuusi pientä nippua erilaisia kuivaoksia, sisältäen 5 pampaheinän oksaa, jotka rikoin vähän pienemmäksi ja ruukkuun sopivaksi. Napsin niistä ylimääräiset korret pois, ja leikkasin niitä saksilla lyhyemmäksi ja erimittaisiksi, että ne sai nätisti asettumaan maljakkoon. En sitonut näitä mitenkään yhteen, mikä antaa mahdollisuuden vaihdella helpostikin järjestystä, jos ei miellytäkään näin. Aikaa meni vartti ja ainoa tarvittava väline oli sakset.

Näitä kuivakukkia myydään aika monissa kukkakaupoissa nykyisin, joten jokainen voi kokeilla rakentaa omanlaisensa nipun. Mä hain nää kukkatukusta, kun hain kukkia erääseen kuvaukseen, mutta jos innostutte, kannattaa kysellä saatavuutta omasta lähi-kukkakaupasta 🙂

 

Jätin toisen kimpuista keittiöön ja toisen toin toimistooni ja nyt syyhyäis sormet tehdä lisää, mutta ehkä nämä kaksi riittää meidän kotiin 😀 Mun ihmeellinen askarteluinto on lähtenyt ihan käsistä tän kevään aikana, mut siitä on seurannut paljon kauniita juttuja. Se kranssi, jonka tein IG-livessä teidän kanssa edelleen elää ja voi hyvin meidän ovessa ja mulla on tossa toinen rengas oottelemassa kranssin tekemistä, mutta nyt sain sellaisen idean, että tekisin näistä kuivaheinistä uuden kranssin. Se vois olla aika nätti nimittäin! Kuivunut eukalyptus on sekin kaunis, mutta hieman ehkä yksitoikkoinen tällä hetkellä, kun taas näistä kuivaheinistä voisi saada näyttävän kranssin vähän erilaisista oksista. Katotaan jos ehdin vaikka ensi viikolla hakemaan näitä lisää ja pidän taas uuden liven kranssintekohommissa 🙂

 

Onko kivat vai ootteko jo saaneet yliannostuksen näitä trendi-kuivaoksia? 

31 thoughts on “DIY kuivakukka-asetelmia

 1. Hienoja kuvia, kuin sisustuslehdestä kopioitu. Sitten näkyy kuvaaja pieruverkkareissa heijastuksena 😄 #professional

  1. Kiitoksia. Pahempaako loukkausta et keksinyt? 😀 Ihana totta, mistä te ootte kerääntyneet tänne blogiin?
   Näissä kuvissa on minun koti. Ei sisustuskohde, museo tai joku liike. Mun koti. Minä liikun kotonani verkkareissa tai jossain mukavissa vaatteissa. En tiedä onko sulla jotain isojakin ongelmia ilmavaivojen kanssa, kun tämä on sulle kommentoinnin arvoinen huomio. Menikö kauan zoomailla? Näin kun mietin, että blogi tosiaan on pieni ikkuna elämän tiettyihin osiin, niin kyllä mun oikeaan elämään ainakin kuuluu verkkarit. Että ihan #professional taitaa olla, kun on linjassa sen kanssa, mitkä ovat tämän blogin avainasemassa. Aidot asiat ja hetket. Eiköhän sulle oo tarpeeks #professional tilejä loppuun hiottuine epätodellisine kuvineen, niin miks ihmeessä tuut kattelee mun pieruverkkareita? Onpas surullista, etten tajunnut laittaa päälle jakkupukua noihin kuviin. Osaan kyllä itsekin nähdä sen, että kuvissa on heijastus, en vaan koe sitä mitenkään tarpeelliseksi BLOGISSA alkaa kuvia blurrailemaan. Huoh.
   Menisitte hei valittajat vaikka ulos, hengittäisitte vähän raikasta ilmaa ja nauttisitte kesästä. Ei tää elämä oo niin rankkaa ku mitä teidän jutuista ymmärtää. Eikä tätä kesää kannata tuhlata siihen, että zoomailee toisen verkkareita maljakkoheijastuksista. I’m not that interesting.

   1. Jos kutsuu itseään ammattibloggaajaksi ja asettelee kuvaan jopa viltin (tai shaalin,mikä lie tuo onkaan) pöydälle kannattaisi tsekata, että kaikki aspektit täyttää ammattibloggaajan kriteerit. Saahan sitä vaikka alasti kuvailla,mutta kannattanee valita kuvakulmat siten, ettei se oma pärstä siellä näy. Tai vaikka käytellä photoshoppia. Vai eikö tässä olekaan kyseessä ammattibloggaajan blogi?

    1. 😂
     Selevä. Kantsii tsekkaa mikä itse asiassa on blogin tarkoitus, ja sit mennä muualle pätemään, kun sitä ei tajua kuitenkaan.

     Asukuvia on toivottu niin paljon, että tää ammattibloggaaja vaan päätti lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kiva kun huomasit 💋💋

     P.S. Tällä ammattibloggaajalla asuu shaali tuolla jakkaralla aina, eikä ole esitelty.

     1. On kyllä hämmentävää kommentointia. Ihanko todella ihmisistä on mielekästä käyttää aikaa tuollaisten kommenttien kirjoitteluun…

  2. Nyt pakko kysyä että mitä väliä sillä on, missä asussa kuvia ottaa ja miten verkkarit tekee kuvaajasta vähemmän ammattiaisen?

  3. Oikeasti? Kysyn vielä kerran, oikeasti? Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa, niin käyttäisitkö jatkossa tuonkin ajan muuhun tekemiseen, kuin joutavanpäiväiseen nillittämiseen ja epämiellyttävän fiiliksen tartuttamiseen muihinkin?

 2. Kauniit pampaheinät! Teitkö niille jotain, kun ovat noin tuuheita? 😍

  Omani ovat ihan liruja noihin verrattuna 😂

  1. Toi hopea pyöreä on Elloksen, toi valkoinen vähän mysteeri mun muistikuville, mut muistelisin että IKEAn 🙂 Ja hei, mielettömän pitkään oot ollut mukana <3

 3. Anna, anna olla, noi provosoijat yrittää kaikkensa saadakseen itselleen huomiota. Älä anna sitä heille. Yksi skitsofreenikko piinaa taloyhtiössämme kaikkia muita, mutta ei minua, koska hän on minulle ilmaa, en reagoi hänen juttuihinsa millään lailla. Sitähän nämä sekopäät odottavat, kun heillä raukoilla ei negatiivisuutensa vuoksi ole mitään muutakaan. Yleensä ei ulkonäköä, ei rahaa, ei koulutusta, ei ystäviä, alhainen sosiaalinen tausta ym. ym. Joten jätetään ne rauhaan itsesääliin rypemään, ei mennä mukaan, koska meillähän on kaikki hyvin.Ja sekös harmittaa. Toisaalta kai pitäisi ymmärtää, koska hehän ovat sairaita.
  Asiasta viidenteen, kuivakukkakuvasi ovat ihania. Lähdenpä tästä kaupoille.
  Hyvää kesää Anna sinulle ja perheellesi.

  1. Hieman ikävää nimitellä sairasta ihmistä. Toki on inhimillistä, että on ikävää, että sairauden oireista joutuu ulkopuolinen saamaan osansa, mutta niin varmaan on jo sairastunut ihminen saanut osansa. Sairastunut ihminen ei välttämättä ole synonyymi ilkeille ja ikäville ihmisille.

 4. Möh, ite voin vain haaveilla taas ajoista, jolloin voin pitää esillä kaikkee tollaista kaunista. Meillä 2v jätkä repisi noi alas alta aika yksikön. Jos sulla on vinkkejä tällaiseen “ongelmaan” niin otetaan vastaan 😀 Mukavaa kesän alkua!

 5. Todella ihania! Haluaisin itsekin laittaa kotiin, mutta – kerääkö nää miten pölyä? Puhdistatko näitä jotenkin? Olispa sulla joku hyvä vinkki miten pitää pölyttöminä!

  1. Mä en oo huomannut, että nää keräis erityisemmin pölyä. Nää nyt toki on ihan uusia mut meidän pampaheinät ei mun mielestä kerää mitenkää erityisesti pölyä? En oo ainakaan huomannut 🙂

 6. Nyt on kommentoitava tätä tupakantumppi/ihmisroska-asiaa. Sä olet mun mielestä hyvä äiti, sun mies vaikuttaa kivalta ja ihanalta ja sun lapset on söpöjä. Mutta sun lasten yksityisyys ja sen myyminen ei ole ollut sun päätettävissä eikä se ole mielipideasia. Se on yksiselitteisesti väärin ja toivottavasti asiaan saadaan jotain muutosta pian ennen kuin tähän liittyviä ennakkotapauksia tulee.

  1. Minä en ole myynyt lasteni yksityisyyttä. Minä en ole saanut rahaa lasteni yksityisyydestä, enkä saa korvauksia mistään, missä lasteni yksityisyyttä myydään. Yksityisyys ei myöskään ole mikään mitattava asia, jonka voisi myydä, eli väittämäsi on faktuaalisesti virheellinen. Ja sun mielipiteellä asiaan ei ole mitään painoarvoa mulle. Se, kuinka lapseni esiintyvät sosiaalisessa mediassa on nimenomaan heidän huoltajiensa päätettävissä, eikä sun mielipiteellä ole asiaan painoarvoa, etkä sinä sitä voi päättää. Ellet säädä Suomen lakeja tai ole KKO:n tuomari, niin mielipiteesi ei tosiaan paina mitään tässä asiassa, sillä se on vain ja ainoastaan mielipide. Asian sääntely ei ole ajan tasalla ja toivoisin itse asiassa kovastikin ennakkotapausta asiassa. Ja haluaisin todella nähdä mihin lakiin pohjattaisiin esim. kielto siitä, että vanhempi saa julkaista kuvia lapsesta, jotka eivät ole loukkaavia tai muuten hyvän tavan vastaisia. Olisi huikeaa nähdä, kuinka oikeuskäytäntö yrittäisi toteuttaa tämän. Olisiko laki sama heille, joilla on FB:ssa 100 kaveria ja niille joilla on 10 000. Ja mihin tämä erotus sitten perustettaisiin. Lait on aika yksiselitteisiä ja yksioikoisia ja niitä ei tulkita jonkun henkilökohtaisen fiiliksen mukaan. Olisi hienoa saada asiassa ennakkotapaus, että kaltaisesi oman elämänsä juristit, tuomarit ja oikeuden ylijumalat saisi ruotuun tässä vanhempien syyllistyksessä. Asialla on kiva mässäillä omien mieltymysten ja moraalien puolesta, mutta ne eivät ole minua velvoittava tai tuomitseva arvio sen enempää kuin vegaanin lihansyöjään kohdistuva halveksunta. Jos haluat tuomita minut, niin tuomitse sitten kaikki nekin vanhemmat, jotka ovat antaneet luvan lapsilleen koulun luokkakuvaan, joka on laitettu jonkun kodin jääkaapin oveen. Mittasuhteet ovat ehkä eri, mutta oikeus yksityisyyteen on sama. Sitä paitsi, laki tuntee käsitteen “yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen”, ei “yksityisyyden myyminen” tms.

   Lapsen vanhemmalla on lähtökohtaisesti oikeus päättää siitä, millaisia tietoja ja valokuvia omasta lapsestaan julkaisee. Huoltajalla ei ole lähtökohtaista vaitiolovelvollisuutta omaa lasta koskevista asioista (todettu jo kertaalleen KKO-ratkaisussa) ja vanhempien tulee toiminnallaan pyrkiä lapsille parhaaseen kaikin mahdollisin keinoin ja tämä tulkinta on jokaisen omissa käsissä. Oon kokenut tässä 12 vuoden bloggaamisen aikana tarpeeksi tietääkseni, että tiettyjä asioita olisi tapahtunut, jos lapseni eivät olisi olleet esillä millään muotoa ja me valitsimme sen polun, joka oli meidän lapsille meidän mielestä paras. Kannattaisi tutustua KKO:2018:81 -ennakkotapaukseen, joka ei sinänsä koske tätä, mutta sivuaa tätä asiaa. Kyseisessä ennakkopäätöksessä on viitattu rikoslain 24. luvun 8§, joka menee näin:

   Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen
   Joka oikeudettomasti

   1) joukkotiedotusvälinettä käyttämällä tai

   2) muuten toimittamalla lukuisten ihmisten saataville

   esittää toisen yksityiselämästä tiedon, vihjauksen tai kuvan siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa, on tuomittava yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä sakkoon.

   Olen tarkka siitä, mitä tietoja lapsistani tulee kanaviini, ja en julkaise heistä tietoa, joka on omiaan vahingoittamaan heitä. Jos he kuitenkin haluavat tehdä tulevaisuudessa asian eteen joitakin liikkeitä, niin heillä on siihen täysi oikeus ja olen valmis vastaamaan lapsilleni teoistani. Olen sen velkaa heille, en sinulle.

   En aio ottaa tähän asiaan tämän enempää kantaa.

   1. Minä tiedän tosi paljon sinun lapsistasi. Samoin muut lukijasi. Sitä voi olla ehkä bloggaajan vaikea hahmottaa, koska bloggaaja jakaa tiedonmurusia sieltä täältä, mutta niistä muodostuu kokonaisuus ja sitä tietoa on lopulta tosi paljon. Minä tiedän lapsistasi enemmän kuin monista tuttujeni lapsista. Mainosten lapsikasvot tai luokkakuvat ei ole mitenkään rinnastettavissa bloggaajien lapsiin. He ovat vain kasvot. Sinun lastesi koko nimet, harrastukset, persoonat, jotkin terveysasiat ym. on jaettu blogissa. Tiedämme heidän mieltymyksistään, näemme kuvia synttäreiltä päiväuniin ja tiedämme vanhempien nimet, ammatit, perheet jne. Sinun lapsesi eivät ole ”kasvottomia lapsia”.
    Päätös jakaa lapsista niin paljon tuntuu erikoiselta sitäkin taustaa vasten, että itse olet kertonut ettet erityisemmin pidä toisten lapsista, etkä koe heitä kiinnostaviksi. Mistä oletus että sinun lapsesi ovat muista kiinnostavia? Oma lapsi on aina maailman söpöin ja ihmeellisin, toisten silmin aivan tavallinen lapsi, ei mitenkään erityinen.

    1. Tuntuvat olevan kiinnostavia, kun luet ja tallennat kaiken tiedon. Ja ehkä ne sadat viestit seuraajiltani avaavat hieman näkemystäni asiaan. Paremmin kuin sinun minäminäminä-ajatus. Etkä vieläkään onnistunut näyttämään, miten tämä lain silmissä eroaa asiassa. Sunhan ei siis tarvitse seurata mun tavallisia lapsia, jollet halua osaltasi asiaan vaikuttaa, joten kiva kun olit mukana, ei tarvii tulla takaisin 🙂

     Kuten sanottua, en käsittele asiaa tämän teeman osalta enempää.

   2. “…enkä saa korvauksia mistään, missä lasteni yksityisyyttä myydään”

    Et siis saa palkkaa tai mitään korvausta kaupallisista yhteistöistä, joissa lapsesi esiintyvät? Jos et, niin eihän kyse ole sitten edes kaupallisesta yhteistyöstä, vaan tyyliin hyväntekeväisyydestä.

    1. Kaupalliset yhteistyöt on erilaisia, kaikissa ei raha vaihda omistajaa. Merkitsen kaupalliseksi yhteistyöksi myös sellaisen, missä itse en saa mitään, vaan voin järjestää vaikkapa arvonnan.
     MINÄ en saa korvausta mistään, missä LASTENI YKSITYISYYTTÄ myydään. Minä en myöskään saa korvauksia sen mukaan, näkyvätkö lapseni/heidän kasvonsa.

     Tämä olkoot viimeinen kommentti asiaan, en todellakaan aio asiasta jankata, jos joku ei osaa/halua sisäistää lukemaansa tai haluaa jankata jostain, mikä on mielipide-ero. En jatka keskustelua asiasta.

 7. Siis aivan käsittämättömiä kommentteja jotkut white trash – urpot lähettävät bloggaajille. Ihan kauheita ihmisiä ovat, ja todennäköisesti sellaisia joilla oma elämä on pahasti pielessä.

  Jos somessa ei pysty sanomaan jostain asiasta mitään positiivista, kannattaa olla hiljaa. Jos on välttämätöntä antaa rakentavaa palautetta, fiksu ihminen antaa sen kauniisti.

  Mulle tulee paha mieli noista asiattomista kommenteista. Olisiko mitään mahdollisuutta saada kommentointiin jotain filtteriä? Blogin hyvän mielen sanoma ja tasokkaat sisällöt kärsii noista pahanilmanlinnuista.

 8. Totta, filtterit kehiin. En halua lukea yhtään noitten negatiivien lässytystä. Se on paras lääke niille, etteivät saa minkäänlaista huomiota tai näkyvyyttä. Eivät ole kommentoinnin arvoisia, roskasakkia.
  Kiitos Anna mukavasta perhekeskeisestä, kauniita kuvia sisältävästä blogista.

 9. Kivoja asetelmia! Jos teet kranssin ulko-oveen niin ei kannata valita sellaisia kasveja, joissa on lintuja kiinnostavia siemeniä. Nimittäin oli melkoisen karu pellavan siemenkodista tehty kranssi, kun naapuruston talitiaiset päättivät pitää napostelubileet.. 😀

 10. Noi kurjat kommentit pilaa kyllä fiiliksen, suoranaista bloggaajan kiusaamista. 😢 Tsemppiä Anna ja kiitos hyvän mielen blogista ja kauniista kuvista.

 11. Vau mitä ihanuuksia 🤩 onko noi lehdemalliset paperista vai? Mistä niitä saa ostettua? 😍 Onko jotai verkkokauppaa joka myy? 😊

Leave a Reply