Staycation Tampereella

Me saatiin mahdollisuus yhteistyössä Visit Tampereen kanssa viettää ihana Tampere-viikonloppu tuossa reilu viikko sitten, kun oli mieheni syntymäpäivä. On jotenkin hauskaa, että me ollaan päädytty asumaan miehen kanssa juuri Tampereen lähelle, nimittäin ollaan tavattu Tampereella ja sieltä on lähtenyt meidän rakkaustarina. Joskus Kuopiossa mietimme, että haluaisimme päätyä nimenomaan Tampereelle ja kun mahdollisuus töiden puolest tuli, emme empineet Pirkanmaalle muuttoa. Päädyimme tähän 20 km etelään Tampereelta, Lempäälään, mutta Tampereella tulee käytyä useamman kerran viikossa. Ja aina tulee fiilisteltyä sitä, miten ihana kaupunki se on.

Nyt saimme nauttia staycationia Tampereella ihan oman makumme mukaan, ja me haluttiin viettää päivät koko perheenä tehden kivoja juttuja, mutta kahtena iltana suuntasimme hotellille nukkumaan täysi keskeytyksetön yö, sillä aikaa kun isovanhemmat vahtivat lapsia yön yli. Aamulla aamupalan jälkeen sitten virkeinä kotiin 🙂 Tällainen staycation ihan vieressä oli täydellinen ja mulla on ihan hirveä matkakuume, tällä kertaa ihan täällä kotimaassa. Haluan vaikka ja minne kaikkialle ja ennen kaikkea just nyt mua ei ahdista lainkaan se, ettei pääse ulkomaille, kun täällä ihan lähellä on vaikka mitä tekemistä ja kelit aivan mielettömän kesäisiä jo nyt!

Mä listailin nyt tähän postaukseen sellaisia mun mielestä ihania paikkoja Tampereella, jotka valikoitui meidän ajanviettoon staycationimme aikana.

Arboretum 

       

Rakastan Hatanpään Arboretumia. Se on n. 5 minuutin ajomatkan päässä ihan ytimessä ja ihan täysin pyöräiltävissä/sähköpotkulautailtavissa. Arboretum on tosi kaunis, se ruusutarha on upea ja tuo japanilaistyylinen aluekin on musta hurjan suloinen. Sinne syrjemmälle on kiva mennä piknikille tai sitten kun ravintolat avautuu, kannattaa käydä Arboretumin kahvilassa. Oon ollut siellä useita kertoja ja se on jotenkin tosi ihanan symppis paikka. Arboretum on sellainen paikka, minne välillä oon ajellut ihan vaan kävelemään ympärille ajatuksiani keräilemään. Viihdyn siellä erittäin hyvin ja se on sopivan rauhallinen paikka myös lasten kanssa. On oravia ja sorsia, on ihmeteltävää.

Tällä kertaa me käytiin hakemassa Kauppahallista eväät koko perheelle ja suunnattiin piknikille mun vanhempien kanssa nauttimaan ekoista vähän lämpösemmistä päivistä, vaikka eihän ne mitenkään olleet verrattavissa tähän. Nyt on taas lähipäivien suunnitelmana suunnata koko perheenä Arboretumiin piknikille, tällä kertaa ehkä jo ilman takkeja 🙂

 

Kauppahalli

   

Me napattiin tonne ruoat mukaan Natsusta, joka on Kauppahallissa siis. Kaksi eri japanilaista löytyy Tampereen Kauppahallista ja molemmat superhyviä! Natsusta saa tällaista lämmintä japanilaista ruokaa ja sushibowlia ja Umamista kaupungin varmasti parhaat sushit. Niiden kanssa pitää olla tosin kärppänä, koska yleensä ne myydään loppuun jo 15 mennessä. Ravintola sulkeutuu kun ainekset loppuu ja menulla on aina vaihtelevaa sushia sen mukaan, mitä on tuoreena saatavilla. Natsun japanilaiset annokset on ihan superhyvät myös, ja Kauppahallin sijainti on tosi kätevä. Käyn itse asiassa aika usein Kauppahallissa tai lähetän miehen ostoslistan kanssa. Parhaat juustot löytyy sieltä ja esim. Kauppahallista haettu bresola ja ilmakuivattu kinkku on ihan eri luokassa kuin valmispakkaukset ruokakaupasta. Sieltä kannattaa siis ehdottomasti käydä hakemassa ainekset juustolautaselle. Kauppahallista löytyy myös kaikki tuoreimmat kalat ja ihan superhyvää leipää. Kauppahallin Juustosopesta saa myös paikallisia hilloja ja muuta hyvää juustolautasen kylkeen ja juustoja on tosi erikoisia vähän joka makuun.

 

Pyynikki

    

Pyynikin munkit on legendaariset, eikä suotta. Kahvila on ihan supersymppis, vaikka näin pandemia-aikaan sinne ei voinut jäädä, vaan siellä sai käydä hakemassa juomat ja ruoat mukaan. Näköala on kaunis ja no, munkit on mielettömän hyvät! Plussaa siitä, että saa pieniä ja isoja munkkeja, jolloin lapsikin saa omansa, joka on sopivan kokoinen. Ei oo tainnut lapsi olla koskaan niin onnessaan kun munkkia mutustaessa tuolla puiston penkillä, kun sai ihan oman munkin 🙂

Pyynikissä on ihanat ulkoilumaisemat munkkien lisäksi, joten lämmin suositus sillekin.

 

Frenckellinaukio & Tammerkosken ympäristö

     

Mä rakastan tota Frenckellinaukion lähiympäristöä. Finlaysonia, Frenckellinaukion kirsikkapuita, toria, ratikkakahvilaa, Tammerkosken rantaa ja Jack the Roosteria. Kesällä ihana vaan käppäillä perheenä tai pariskuntana näillä alueilla ja nauttia kauneudesta. Ihana vohvelikahvila löytyy hotelli Tammerin lähettyviltä, Roosterista saa superhyvää ruokaa ihanan tilavalle terassille ja Patosilta huokuu rakkautta lukkoineen päivineen. Meidänkin lukko, kovin ruosteisena on siellä kiinni. Laitoimme sen sinne lähes viisi vuotta sitten ja siellä on 🙂 Kirsikankukat kukkivat tosiaan tuossa Frenckellinaukiolla joka kevät ja Tammerkosken ympärillä on paljon piknik-paikkoja, penkkejä ja kukkaistutuksia. Todella viihtyisä paikka ja aivan ytimessä. Lähettyvillä on myös mm. Puisto-ravintola, jossa on superhyvä aamupala tilavassa paikassa. Suosittelen! Ja tuossa Tammerkosken vieressä on Pikku Kakkosen leikkipuisto, jossa on ihmeteltävää lapsille vaikka kuinka paljon! Dante on ainakin aina viihtynyt tuolla tosi hyvin. Parkkipaikkoja on vaikka kuinka ja kaupungissa liikkuminen on tosi helppoa ja mukavaa. Nyt kun vielä noi ratikkakiskot saadaan joskus valmiiksi, niin poistuu noi työmaat hankaloittamasta tilannetta.

 

Tampere-talon alue ja Sorsapuisto

Leikkipaikoista pakko muuten mainita myös Tammelan torin laidalla oleva Emil Aaltosen leikkipuisto, joka on yksi meidän top3 -suosikkeja. Se kolmas on sitten Sorsapuiston leikkipuisto, joka on älyttömän viihtyisällä paikalla ja siellä on tosi kiva olla näiden ihan pienten kanssa. Sorsapuisto on tosi kaunis ja Tampere-talo on siinä taustalla ihanan tunnelmallinen. Tampere-talosta löytyy muuten tosi kiva Tuhto-ravintola ja tietenkin Muumimuseo. Oltiin viime vuonna, mennään tänäkin vuonna, vaikka itse en edes Muumeista niin perusta. On tosi lapsiystävällinen paikka ja Dante viihtyy siellä hurjan hyvin.

Sorsapuisto on musta aivan ihana paikka mennä vaikka lukemaan kirjaa tai oleskelemaan, mutta hyvin siellä viihtyy koko perheenä ja esim. kesäpiknikille se on ihan mahtava kohde 🙂 Me oltiin Sorsapuistossa äitienpäivänä, eli nyt ei sinne menty, mutta ehdottomasti kuuluu suosikkeihini.

 

Ihania ruokapaikkoja

Tampereella on oikeesti hurjan paljon hyviä ruokapaikkoja! Ja nyt jos koskaan on tärkeää tukea ravintola-alan yrittäjiä, joita tää koronakriisi on koetellut tosi pahasti. Ravintolat ja hotellit ovat kärsineet tästä tilanteesta ihan hirveästi, joten nyt todellakin kannattaa käyttää ne ulkomaan reissuun varatut rahat siihen, että osaltaan auttaa elvyttää tilannetta täällä kotimaassa. Pizzeria Napolin ja Siipiweikot varmasti monet tuntee nimeltä Tampereelta, mutta täällä on oikeesti ihan hurjan paljon ihania ravintoloita. Broor on esimerkiksi yksi suosikkejani ja vielä on listalla monta monta ravintolaa, joita on pakko päästä kokeilemaan.

Nyt valitsin meille monen mun tutun suositteleman Ravitsemisliike Aistin ja otettiin sieltä mukaan menu, joka oli ihan todella hyvä! Nyt vielä muutaman päivän ajan ravintolat toteuttaa take awayna toimintaansa ennen kuin saavat avata ovet 1.6., tosin rajoituksia on edelleen, joten kannattaa jokaisen ravintolan kohdalta tsekata, miten pystyvät toimintansa järjestämään. Aistin ruoat oli osittain lämmitettävää sorttia, joten suuntasimme nauttimaan niistä terassille rennosti treffi-iltaa viettäen, kun ei tarvinnut kenenkään kokata tai tiskata. Maa-artisokkakeitto oli niin hyvää, että meni melkein riidaksi sen suhteen 😀

Toinen illallisemme oli ravintola Kajo, josta otettiin Oodi Luonnolle -menu, johon tuli mukaan myös juoma- ja musiikkivinkit. Ihan superhauska konsepti, ja sai ravintolaelämyksen suoraan hotellihuoneeseensa oikealla musiikilla. Ruoka oli syntisen hyvää! Oli ilahduttavaa saada niin monelt viestiä, jotka tuntevat Kajon omistajistoa, ja kuulin paljon hyvää ravintolasta myös teiltä. Ehdottomasti jatkossakin tulee käytyä, sillä tämä oli meidän ensimmäinen Kajo-illallinen.

Yksi lounaistamme oli Periscopen grilliboxi, joka tehtiin sitten neljälle hengelle kahden sijaan ja hyvin riitti. Periscopessa ollaan oltu useita kertoja syömässä ja se on ihan mahtavalla paikalla! Ratinan ylimmässä kerroksessa, ihana terassi ja tosi kaunis ja viihtyisä ravintola. Myös ruoka ja palvelu pelaa erinomaisen hyvin. Jos ette oo vielä käyneet Periscopessa, niin käykää ihmeessä nyt kun ravintolat taas aukeavat.

Ajanvietteenä suosittelen muuten Tampereen pakopelihuoneita, joista ehdottomasti paras on Elämysteeri. Siellä on myös katseluhuone, eli kun olette itse suoriutuneet, voitte katsoa vaikka kavereiden suoritusta. Me oltiin miehen kanssa ja sen jälkeen revittiin hiuksia päästä katsoen kun sisko ja lanko suoritti saman huoneen. Ollaan porukalla vedetty noita pakohuoneita Tampereella useampiakin ja suosittelin niistä muutamaa tässä postauksessa.

 

Majoitus

   

Ja hei, jos tuutte majoittumaan Tampereelle, niin ääääääärimmäisen lämmin suositus Hotelli Lillanista. Ihana väki siellä paikalla ja niiiiin sympaattinen hotelli, ettei mitään järkeä. Sijainti Viinikassa on tosi kätevä, alue ihan supersymppis ja huoneet tosi suloisia. Piha-alue on älyttömän viihtyisä ja Lillanissa on kuulemma kaupungin parhaat brunssit. En epäile. En ollut vielä käynyt, mutta heti kun siellä taas järkätään brunsseja, niin menen, koska miehen synttäreinä ollut brunssi hotellilla oli aivan  täydellinen!

Tampereelta löytyy oikeesti ihan hurjan paljon tekemistä ja paikkoja, joissa kannattaa käydä. Tää postaus on ihan nälkävuotta pidempi, eikä siinä ole kuin pintaraapaisu. Lupaan tehdä tässä kesän mittaan kotimaan kohteista tämäntyyppisiä listoja ja yritän päästä hieman syvemmälle tässä Tampereen alueellakin erilaisin listoin kivoista paikoista. 

Ja muistakaa tsekata Visit Tampereen sivuilta tapahtumakalenteri, siellä on listattu tosi paljon erilaisia tapahtumia Tampereella. Nytkin, rajoitusten aikana, sillä tosi paljon kaikkea on siirtynyt verkkoon. Me katsottiin esimerkiksi Apocalyptican live-konsertti tuolla hotellilla, mitä en kyllä olisi edes keksinyt itse, ellen olisi eksynyt selailemaan noita tapahtumia. Täältä löytyy kaikkia kivoja elämyksiä ja virtuaalitapahtumia ihan kotisohvalle 🙂

Hei jakakaa omia Tampere-helmiä! Ehkä siellä on mullekin uusia juttuja, missä olisi kiva käydä!

Kiitos Visit Tampereelle aivan ihanasta staycationista, se oli täydellisen virkistävä loma arjesta! 

7 thoughts on “Staycation Tampereella

  1. Uittotunnelin kahvila on aivan ihana herkullisine lettuineen ja siitä historiallisen tunnelin läpi Näsijärven rannalta Pyhäjärven rantaan tutustumaan kauniiseen ja historialliseen Tahmelaan. Sen jälkeen vielä kannattaa (ehkä autolla) poiketa Pyykkipuistoon, suomen yksi upeimpia maisemia!!!! Jos energiaa voi vierailla OIKEASTI Tampereen parhaalla brunssilla Cafe Pisplassa.

  2. Ravinteli Bertha ❤ Ah mitkä ruoat ja juomat, ja palvelu omistautunutta mutta leppoisaa. Vahva suositus!

  3. Ah mun rakas kaunis kotikaupunkini <3 asun ulkomailla ja ikävöin niin paljon että muutan kyllä vielä joku päivä takaisin.. yllä mainittu Lielahden kartanon alue on kiva ja jos tulee muualta päin suomea niin siinä Lielahdessa sijaitsee myös Tapolan tehtaanmyymälä ja mustamakkara baari siinä kyljessä, muistelisin että sä et ollut uskaltanut sitä vielä syödä 😀 Laukontori on kanssa kivaa aluetta mun mielestä, kesällä mukava ostaa jätski ja pysähtyä siihen nauttimaan ja siinä on myös radiokirppis 🙂

  4. Onko Tampereella vielä Vohvelikahvila? Lähemmäs 20 vuotta sitten tuli vierailtua siellä usein😊.

  5. Tammelantorille torikahveille ja Tapolan mustallemakkaralle! Pispalan rinteille ja Tahmelanrantaan rantaan. Mustaanlahteen ja Särkänniemeen. Laukontorille ja Viikinsaareen.

Leave a Reply