Mansikka-raparperi -piirakka

Niiiiiin moni toivoi raparperipiirakan ohjetta blogiin, että täältä pesee 🙂 Ehkä vielä ehtii aamulla tekemään äitienpäiväksi? Tää on ainakin maailman helpoin, joten ei muuta kuin tekemään.

Voit käyttää valmista murotaikinaa tai tehdä itse. Tässä mun postauksessa on murotaikina-ohje. Jos teet vaan pohjan, tee tuolla ohjeella, jos haluat päälle koristelua tai ripottelua tai mitä ikinä, niin tee isompi satsi. Valmistaikinoista yksi riittää piirakan pohjalle, kaksi tarvitaan jos haluaa koristella päälle. Mä tein ekan valmistaikinaan, kun oli kiire, toinen oli omatekoiseen taikinaan. Koristelu oli kivempi ehkä siinä ekassa, mutta tämäkin menetteli, vaikka en jaksanut panostaa. Letti reunoille on musta kivoin koristelu piirakkaan, mutta kunhan nyt kokeilin jotain muutakin 🙂 Tää on ihan täydellinen tarjottava silloin kun ei keksi mitään kummempaa ja kesäsäille tää sopii erinomaisesti, sillä tää on tosi raikas mun mielestä. Ja tää taipuu moneen, omenasta mustikkaan. Helppo, nopea ja aina varma.

TARVITSET:

Mansikoita (N. puoli litraa / litra)
Raparperia (mulla oli ehkä 400 gr?)
Maitorahkaa 300 gr
Kananmunaa 2 kpl
Vaniljasokeria 1 rkl
Sokeria 0,5 dl (tai enemmän, jos haluat makeampaa)

Painele pohja vuokaan ja laita päälle mansikat ja raparperit. Sekoita sokeri, maitorahka, kananmuna ja vaniljasokeri kulhossa keskenään ja kaada mansikoiden ja raparperin päälle. Painele päälle taikinaa koristeluksi miten haluat ja laita uuniiin 200 asteeseen n.45-60 minuutiksi. Koristele mielesi mukaan.

Done. Maailman helpointa. Sama ohje käy myös jos tekee vaikka mustikkaa tai kuningatarta tai mitä vaan marjapiirakkaa 🙂 Rahka sopii tohon ihanasti ja täytteestä tulee tosi raikas, mutta silti jälkkärimakea 🙂

 

Meneekö kokeiluun? 

13 thoughts on “Mansikka-raparperi -piirakka

 1. Kyllä menee!

  Olen aiemminkin inspiroitunut sun kuvien ja reseptien myötä kokeilemaan itselleni uusia juttuja, ja koko perhe on tykännyt. Tämäkin vaikuttaa sangen herkulliselta.

  Ylipäätään haluaisin kiittää sinua inspiroivasta blogista ja sen sisällöstä teksteineen ja kuvineen. Sulla on hyvin paljon silmää kaikelle kauniille. Lisäksi haluaisin toivottaa oikein ihanaa äitienpäivää sinulle ja koko perheellesi.

   1. No, jotkut kukat on myrkyllisiä ja niissä voi olla kemikaaleja, mitä käytetään niiden kasvun aikana, niin sikäli ihan validi kysymys 🙂

  1. Käytän foliota niiden varsien peittona 🙂 En käytä luomukukkia, vaan ihan mitä kotona maljakosta löytyy 🙂

 2. Menee kokeiluun mutta raparperit vasta pilkistävät maasta, vielä ei onnistu! Saitko sinä jo omalta maalta raparperit?

 3. En löytänyt murotaikinan ohjettasi, olisi kiva nähdä eroaako omastani.
  Joskus käytän valmistaikinaa, harvemmin kuitenkin, kun on itse niin helppo tehdä.
  Raparperi-mansikka toimii niin hyvin piirakassa ja myös kiisselissä.
  Ja huomasin muuten, että raparperia saa myös pakasteena.

Leave a Reply