Timantit syntyvät kovassa paineessa

Mulle rantautui vajaa pari viikkoa sitten uusi puhelin. Uudenkiiltävä P40 Pro kuoriutui postipaketista ja minähän malttamattomana otin sen käyttöön. Ja kohtasin ensimmäistä kertaa ikinä tämän Kiina-USA -kauppasodan aiheuttaman tilanteen, jossa puhelimessani ei ollutkaan tuttua ja turvallista Google Playta. Olen toiminut Huawein brändilähettiläänä jo ties kuinka monta puhelinmallia ja ollut erittäin tyytyväinen puhelimiini koko tämän ajan. Viimeisin puhelimeni, P30 Pro palveli mua vuoden uskollisesti enkä kertaakaan keksinyt puhelimesta valitettavaa. Huawein puhelimet täyttää aina juuri ne mun toivomuslistan tärkeimmät toiveet, nimittäin arvostan puhelimessani ensisijaisesti hyvää kameraa, akunkestoa ja tökimmättömyyttä. Ja nämä ovat olleet Huawein puhelimissa aina 10/10.

Mutta puhutaan nyt hetki ihan tästä uusimmasta. Sanoisin, että olen puhelinten ja muiden teknisten vimpaimien sellainen “keskiverto”-käyttäjä, en ole kovin edistyksellinen, mutta en myöskään ihan aloittelija. Niinpä mua kiinnosti testata ihan itse, miten tämä puhelin lähtee pelittämään tällaisen käyttäjän käsissä ilman tuttua ja turvallista Google Playta.

Mulla on Huawei P40 Pro värissä Kristalli, joka on hyvin samantyyppinen kuin mun P30 Pro, mutta väreiltään pikkuisen himmeämpi. Mä en koskaan malta käyttää näissä suojakuoria, kun nää on niin kauniita puhelimia sellaisenaan. Tämä liukuvärjätty pastellinen puhelin on vaan niin kaunis, etten halua peittää sitä kuorella. Puhelin on molemminpuolisesti lasia, mutta ei tunnu yhtään liukkaalle. Hieman jämerämmän tuntuinen kuin edeltäjänsä, ja katse osuu kyllä heti ensimmäisenä tähän älyttömään kameraan. Leica-yhteistyö on jatkunut puhelimissa jo usean puhelinmallin ajan ja vastaan päivittäin Instagramissani viesteihin “ei kai tätä oo kuvattu puhelimella?”. On, lähes kaikki mun IG-materiaali on puhelimella kuvattua. Ja miksi ei, koska tämäkin puhelin on maailmanlaajuisesti palkittu nimenomaan kamerapuhelimena. TIPAn voittaja 2020, eikä ihme. Ultra Vision -kamera yhdistää 50 MP:n SuperSensing pääkameran, 40 MP:n Cine laajakulma-kameran, 12 MP:n kauko-objektiivikameran (5x optinen zoomaus ja 10 x hybridizoomaus) ja 3D Depth Sensing -kameran. Nämä yhdessä mittaavat kuvan monella eri tavalla ja tunnistavat värit, syvyyden, valon ja yksityiskohdat, tehden siitä täydellisen kuvan yhdistämällä näitä kaikkia. Tässäkin puhelimessa kameraa voi käyttää “tavallisena” tai tekoälyn johtamana ja puhelin myös oppii koko ajan käyttäjästä, millaisia kuvia sillä haluaa ottaa.

Hirveesti numeroita, mitä ne tarkoittaa? Noooo, aika paljon. Perusmatikka lienee kaikilla hanskassa, joten otetaan vertaus. Esimerkiksi iPhone 11 Prossa kaikki kolme kameraa on 12 MP:n kameroita. Tässä ne ovat 50, 40 ja 12 MP. Helppoa matikkaa.

(Iltahämärällä kuvattu, suoraan puhelimesta editoimatta. Katsokaa tuota viinin kiipeilyä lasissa, jokainen yksityiskohta näkyy)
(Ylempi suoraan puhelimesta, jälkimmäistä inasen värikäsitelty. Katsokaapa yläkulman pilviä, nuo yksityiskohdat usein katoavat täysin kuvatessa ja taivas näyttää yksiväriseltä)
(Syväterävyydellä leikkiminen on helppoa, ja kamera poimii kaikki yksityiskohdat)
(Editoimaton suoraan puhelimesta, otettu kävellessä)

Video-puolella jo edeltäjä P30 Pro oli ihan älytön. 4K-toiminnon mentyä ekan kerran päälle poissa oli heiluvan käden kuvakohteen siirtelyt ja niiden tilalla oli sellainen leffamainen kamera-ajo. Tässä P40 Prossa on 4K-video myös etukamerapuolella, eli esimerkiksi meikkivideon tai vastaavan tekeminen tapahtuu todellakin erittäin laadukkaalla, ammattitasoisella kuvalla. Puhelimesta löytyy ultra slow motion -videot ja timelapse-videot ja 4K-hämärävideot. En ole käyttänyt muuta kuin puhelinta videoihin aikoihin, sillä tämä on vaan paljon parempi. Yökuvauksessa ja maisemakuvauksessa puhelin on musta järkkäriä parempi myös.

Puhelin on jokaisen puhelimella kuvaavan unelma. Ja rehellisesti sanottuna nämä viime mallit ovat olleet myös järkkärillä kuvaajaan unelma. Mulla on usein kamera matkassa mukana ja jotkut kuvat tykkään ottaa täyskennoisella järjestelmäkamerallani, mutta usein huomaan, että haluankin napata kuvan mieluummin puhelimella. Järkkärillä esimerkiksi ulkona kuvatessa voi kohde (esim. lapsi) olla tosi tarkka, mutta taustalla olevat pilvet eivät olekaan selkeästi kuvassa, vaan taivas menee vähän yhdenväriseksi. Toi on hyvä esimerkki hetkistä, kun valitsen ennemmin puhelimen, sillä tää piirtää tosi kauniisti taivaan, pilvet ja yksityiskohdat sekä edessä että takana. Huawei XD Fusion Engine käsittelee kaiken tämän tietotulvan yö- tai päiväkuvissa ja parantaa kuvia. Tämän “jälkikäsittelyn” näkee omassa puhelimessa heti kuvan ottamisen jälkeen omin silmin.

(Nuo hattarapilvet tuon pienen nököhampaan takana eivät ylivalotu vaan piirtyvät tarkasti. Editoimaton kuva.)
(Editoimaton selfie. En nyt tiedä tarvisko tän olla ihan näin tarkka. Täytynee nyppiä kulmakarvat tarkemmin jatkossa :D) 
(Tuulessa huojuvat kirsikankukat. Tämä hieman itse asiassa heilahti, ja kuva ei ole ihan tarkka, mutta halusin näyttää sen teille, sillä tässä alla on 4x zoomaus samasta kukkarykelmästä)
(Tämä on editoimaton kuva kameran zoomilla. Heiluvasta oksasta. Tarkkuus on zoomatessa ihan älytön) (Tällä puhelimella kuvaamisen kivoin puoli on se, että saa usein sellaisen kuvan, jossa on tarkkaa kaikki. Etuala, takan siintävä auringonlasku ja kaikki värit. Editoimaton auringonlasku-kuva on esimerkki siitä, miten tarkkana kuvat onnistuvat)
(Kirkkaiden värien toisto on ihan mieletön! Editoimaton kuva)

Kun puhun tästä käytöstä, niin puhun enemmästä kuin tästä parista viikosta, sillä vaikka tämä kyseinen puhelin on ollut mulla vasta hetken, tässä on kaikki sama kuin edeltäjässä, mutta paljon parempana ja monipuolisemmin. Mutta jo edeltäjä oli aivan mieletön puhelin, joten puhun nyt yli vuoden kokemuksella. Aika usein ollaan otettu kuva kavereiden tai läheisten kanssa niin, että on useampi erilainen puhelin ollut käytössä. Kyllä nää Huawein puhelimet vaan niissä hetkissä erottuu ihan eri lailla edukseen värien toistamisessa, tarkkuudessa ja kuvanlaadussa. Varsinkin jos kohteena on liikkuvat nopeat vauvat tai lemmikit. Iso hyppy edeltävästäkin mallista on myös tämä uusi etukamera, joka on 32 MP:n kamera ja ihan supertarkka kuva. Tästäkin voi ottaa vertauksen iPhone 11 Prohon, jossa on edelleen 12 MP:n etukamera.

Kun puhutaan hardwaresta, tästä fyysisestä laitteistosta, voittaa se joka sektorilla. Melkein 25 % kestävämpi akku, selkeästi voittavat (ja sen vuoksi myös jo palkitut) kamerat ja enemmän RAMia ja vahvempi prosessori. Ei kysymystäkään siitä, onko tämä ylivoimainen puhelin laitteena.

No entä se ohjelmistopuoli? Miten pärjää ilman Facebookia ja Instagramia, kun eikös ne oo jenkkivalmistajien? No hyviä uutisia, ei tarvitse pärjätä ilman! Puhelimen asentaminen käyttöön on ihan pienen piirun verran haastavampaa ilman Google Play -kauppaa, mutta loppujen lopuksi aika helppoa. Olen jo ennenkin käyttänyt Phone Clonea kun olen vaihtanut puhelimesta toiseen. Se siirtää suurimman osan applikaatioista samoille paikoille kuin edellisessä puhelimessa ne oli. Google Play Storen sijaan puhelimesta löytyy Huawei AppGallery, johon tulee jatkuvasti lisää appeja ladattavaksi ja valikoima on jo nyt valtava. Kaikki mun toivomani jenkki-applikaatiot pelittävät tässä puhelimessa oikein ongelmitta. Huawei AppGallerysta löytyy MoreApps-applikaatio, josta hakemalla tiettyä appia, löytyy sen lataus paikka (esim. Huawei AppGallery tai suoraan valmistajalta). Pientä kikkailua tämä vaatii verrattuna Play Storeen, mutta eipä siinä mennyt tuntia pidempään loppujen lopuksi. Spotify, Facebook, Instagram, Whatsapp, Google Chrome, Google Maps ja meiliohjelma toimivat kaikki ongelmitta. Toisaalta Huawei on tuonut näiden rinnalle jo aikamoiset kilpailijat, kuten Huawei Musicin ja Huawei Videon.

Mistä päästään tähän musiikinsoittamiseen Huawei P40 Prolla. Huawei on tosiaan lanseerannut juuri Suomessakin Huawei Music -applikaation, joka on Huawein oma musiikin suoratoistopalvelu. Musiikin laatu on ihan mieletöntä, ja 3D-säätömahdollisuudet takaa sen, että musiikkia voi kuunnella ihan omaan mieltymykseen sopivasti! Jos kuuntelet paljon musiikkia, Huawei Music on sellainen, joka tulee varmasti olemaan kiinnostava uusi tuttavuus. Tässä on myös paljon parempi etsi-toiminto kuin Spotifyssa 🙂

Pieniä tökkimisiä tässä siirtymävaiheessa vielä on, sillä kaikkien applikaatioiden kanssa ei vielä ole saatu yhteistyötä aikaiseksi. Osa verkkopankki-applikaatioista ei toimi (Aktian Wallet toimii hyvin), osa parkki-applikaatioista ei vielä toimi ja muutama muu appi vaatii taustalleen Google Playn, mutta tätä kehitetään koko ajan. Jotkut applikaatiot toimivat siitä huolimatta, että ensin ilmoittavat ettei ole Google Playta. Esimerkiksi MobilePay toimii oikein näppärästi.

Haluan olla mahdollisimman rehellinen yhteistyökumppaneideni tuotteista. Laitteisto tässä on aivan älytön, 10/10, en voisi toivoa parempaa. Google Play Storen puuttuminen hankaloittaa hieman käyttöä, muttei merkittävästi mun mielestä. Jollekin se voi olla tosi iso puute ja silloin kannattaa jäädä seuraamaan tilanteen kehittymistä ja mitä kehitystä tapahtuu seuraavaan puhelinmalliin mennessä. Mun eniten käyttämät applikaatiot toimii tässä kaikki erittäin hyvin ja mitään ongelmaa ei ole ollut. Mutta voi olla, että ohjelmisto-puoli aiheuttaa alkuun jollekin hieman harmaita hiuksia, jos joku ei menekään totutusti.

Kun tämä Kiina-USA -kauppasota alkoi, yksi asia oli mulle varma. iPhoneen en vaihda. Brändillään ratsastava puhelin ei mielestäni ole kehittynyt tarpeeksi ja häviää lähes joka osa-alueella kilpailijoilleen. Koko tämä kauppasota tuntuu olevan 5G-verkoista taistelun lisäksi ennen kaikkea huonon häviäjän tapa tasoittaa kenttää, jotta pärjäisi edes jotenkin. Kummasti tämä nimittäin alkoi juuri silloin kun Huawei nousi maailmanlaajuisesti kännykkämarkkinoiden johtavaksi merkiksi. Musta on aina hölmöä alkaa repimään kilpailijoilta mattoa jalkojen alta, jos itse ei pärjää. Tämä on ihan vain ja ainoastaan oma henkilökohtainen näkemykseni, ja siksi mä jatkan Huawein käyttäjänä. Tällä hetkellä harkitsen jopa seuraavaksi läppärikseni PC-konetta yli vuosikymmenen MacBookin käytön jälkeen. Muista Androideista mulla ei oo kokemusta kuin läheisten tai kavereiden kautta, ja se ei oo luonut mitenkään suurta mielenkiintoa niitä kohtaan.

Musta tuntuu usein, että toistan itseäni näissä Huawei-esittelyissä, kun aina puhelin on edeltäjää uskomattomampi, mutta niin se vaan on. Tämäkin puhelin ottaa ison harppauksen esimerkiksi kamera-puolella jo valmiiksi mahtavaan edeltäjään nähden. Mulle kamera, kuvankäsittely ja akunkesto on puhelimessa olennaisinta ja horisontissa ei vain yksinkertaisesti ole vielä tarpeeksi vakuuttavaa kilpailijaa puhelin-puolella.

Tässäkin postauksessa on merkintä kaupallisesta yhteistyöstä, joten tiedän osan teistä ottavan tämän “with a grain of salt”. Pieni skeptisyys kaupallisten sisältöjen aitoutta kohtaan on varmasti aina paikallaan, mutta haluan sanoa tästäkin sanasen. Ellen olisi Huawein brändilähettiläs, jatkaisin varmaan edelleen Huawei P30 Pron käyttöä. Jos mulla olisi vielä joku vanhemmista malleista, niin vaihtaisin tähän ja kiikuttaisin rahani tyytyväisenä kauppaan. Kuten aina yhteistyössämme, mulla on vapaat kädet sisällölle ja kerron aidon mielipiteeni tästä. Olisi helppo nykytilanteessa ajatella, että tässä nyt joku bloggaaja “laulaa niiden lauluja, joiden leipää syö”, mutta se olisi myös tietyllä tapaa aika yksinkertaista. Tämä uusi maailmantilanne olisi nimittäin mulle helppo hetki vaihtaa puhelinmerkkiä ja todeta, että tässä tilanteessa ei vaan toimi säilyttäen uskottavuuten. Mä otan kuitenkin mieluummin tän hetken sille, että totean, että haasteisessakin maailmantilanteessa mun mielestä markkinoiden paras puhelin on Huaweilla ja Huawei on osannut vastata nopeasti haasteeseen ja mä pysyn merkkiuskollisena jatkossakin. Myös tuo edellinen mallini P30 Pro on erittäin pätevä puhelin, ja nyt on aika hyvä hetki hankkia sellainen, jos haluaa ns. “best of both worlds” eli älyttömän kameran, akunkeston ja prosessorin, mutta kaikki Googlen tuomat mahdollisuudet, sillä siitä ne vielä löytyvät.

Itse jään myös erittäin mielenkiinnolla odottamaan millä lailla tämä Huawein oma ekosysteemi kehittyy jatkossa, nimittäin jo tässä lyhyessä ajassa on saavutettu huipputuloksia. No, timantit tosiaan syntyvät kovassa paineessa ja Huawei on osoittanut sen tällä uusimmalla. Nimestä huolimatta, tässä mun Kristallissa on jotain aika timanttista 🙂

Jos joku teistä kiinnostuu tästä mallista ja päätyy sellaisen hankkimaan, kannattaa tsekata Huawein Suomen Chief Technical Advisorin Pekon videot Youtubesta, missä Pekko käy läpi asennusohjeita ja muita juttuja 🙂

Multa voi toki myös kysyä, ja jos en itse osaa vastata, niin varmasti voin kysyä apua Huawein puolelta! Kannattaa myös tsekkaa mu Instagramissa muutama video kuvaamisesta tällä 🙂 

26 thoughts on “Timantit syntyvät kovassa paineessa

 1. Mulla on nyt kolmas Huawei menossa, enkä vaihda esim iphoneen pelkästään akun keston takia! 😅 Itse tosin käytän näitä “halpis” malleja, eli noista “kunnon vehkeistä” ei ole kokemusta. Luin yhden arvostelun samasta puhelimesta kuin sulla, ja siinä suhtauduttiin paljon skeptisemmin tuohon play storen puutteeseen. 🤔 Itseä huolestuttaa oma puhelintilanne, kun nykyisen ruutu alkaa olla sirpaleina, uuteen pitäisi vaihtaa, mutta entä jos “halpamalleissa” tuki loppuu tai kalliimmat ei sitten kuitenkaan toimi niinkuin itse haluaisi…

  Ja siis vielä loppuun voi luoja noita kuvia!!! 🤤 En kestä! 🤤 Johan toi puhelin kannattais ostaa kameraksi, jos vaikka ei muuten toimisikaan! 😅

  1. No sepä se, että puhelin on mulla nykyään 95 % kamerana, järkkäri aika harvoin edes enää mukana.
   Mä suhtauduin kanssa tosi skeptisesti alkuun siihen, miten tuo lähtee toimimaan ilman play storea, mutta olin tosi positiivisesti yllättynyt siitä, miten helppoa se oli. Mun käyttämistäni apeista vaan parin kanssa on ollut hankaluuksia (maakohtaiset suomalaiset palveluntarjoajat), ja se on mulle vähäinen menetys sen rinnalla, mitä tää puhelin tuo sitten taas tuossa laitteisto-puolella 🙂

   Ja se on kyllä mieletöntä, miten hyvin Huawein “halpismallit” pelaa ja pelittää hyvin pitkänkin ajan, samaten kuin vanhat mallit, ainakin sillä kokemuksella mitä on äidin ja anopin puhelimista käytössä 🙂

  2. Heydi, suosittelen harkitsemaan Huawein Mate Pro 20 -mallia. 😊 Toimii tosi hyvin, on lippulaiva-luokkaa ja kamera on erinomainen. En muuta kameraa käytäkään enää ja tää riittä oikeen hyvin omaan käyttöön ja myös työpaikan somemateriaalien kuvaamiseen. Hintakin on varmaan jo laskenut uusien mallien myötä.

   1. Mä taas suosittelen ennemmin P30 Prota kuin Mate20 Prota. Molemmat on olleet, molemmat on tosi hyviä, P30 on musta selkeesti kummiskin parempi 🙂

 2. Moi! Kattava postaus, mielenkiinto huaweita kohtaan heräsi. Ootko ajatellut myydä eteenpäin sitä entistä P30 pro puhelintasi? Voisin olla kiinnostunut siitä 🙂

 3. Sanoit, että meiliohjelma toimii. Tarkennan vielä: pystyykö sillä käyttämään gmailia? Mulla on huawein puhelin enkä haluaisi ostaa seuraavaksi muuta, mutta gmailista en luovu. Se olis saatava toimimaan puhelimessa.

  1. En ollu ennen tätä ladannut, mutta kokeilin, toimii 🙂 siinä Mail-kohdassa tarjoaa yhdeksi tiliksi Gmailia suoraan 🙂 15 sek meni laittaa se 🙂

 4. Pystyykö puhelinta käyttämään vain yhdellä kädellä? Hinta? Saako tuohon Otterboxin tms kuoret?

 5. Mun ois ehkä kokeiltava tuota ennen kun voin todeta IPhone-uskollisuuteni. iPhonen akun kesto on kyllä kehno jos paljon käyttää ja kun puh alkaa olla vuoden ollut käytössä ni pakko myöntää että siinä päivän lopulla pakko latailla, en tiedä sitten mitä meinaat huawein hyvällä akun kestolla? Lataatko joka yö kuitenkin? Se on aika normi missä tahansa älypuhelimessa. Itseä aina miellyttänyt iPhonessa sen simppeliys verrattuna esim Samsungiin mitä käytin vuosia ennen kuin siirryin IPhoneen. Ja maku kysymyksiä, mutta omani, iPhone 8 on valkoisena on musta superkaunis 😍

  1. Ja toki itse kuvailen vähän, joten itselle kamera ei niin tärkeä, että ymmärrän jos se tärkein ominaisuus mitä puhelimelta toivoo ni sitten huawei varmasti vie voiton. 😊

   1. Joo, tässä nimenomaan tärkeintä on ymmärtää se oma ykköstarve, ja mulla se on kamera.

  2. Ihan numerotasolla Huawein akku on kestämpi selkeästi, ja suoraa vertausta Iphoneen ei kokemuksena oo, ku viimeisin iPhoneni oli muistaakseni 7. Mutta tosi aktiivisessa käytössä vuoden kohdalla latasin P30 Pro yleensä jossain välissä päivää 15-25 min ajankohdasta riippuen. Lataamatta akku kesti 1,5 päivää yleensä aina ja käsittelen kuvat puhelimella, mitkä on akkusyöppöjä appeja 🙂

  3. Itsellä ollut Huawei P10 tasan kolme vuotta ja vasta nyt pitää ladata joka päivä, tähän asti selvinnyt lataamalla vain joka toinen päivä 😀 muilla perheenjäsenillä käytössä uudemmat iPhonet joita pitää ladata monta kertaa päivässä. Huaweista en enää luovu <3

  4. “Itseä aina miellyttänyt iPhonessa sen simppeliys verrattuna esim Samsungiin”

   Itse vaihdoin Huaweihin juuri iPhonesta viime kesänä, ja Huawein käyttöjärjestelmä oli todella helppo oppia ja on ihan yhtä simppeli kuin iPhonessa! Työpuhelin on Samsung ja sen käyttöjärjestelmää inhoan syvästi. Isoin kritiikki on ehkä siitä, että käynnistäessä sekä puhelimen että SIM-kortin lukituskoodeihin viitatan PIN-koodina, ja onnistun aina sekoittamaan järjestyksen. 😀 Tykkään myös pikalaturista, ei tarvitse ladata koko yötä vaan latautuu ihan hetkessä! Itse lataan päivittäin, mutta käytän puhelinta (erityisesti somea ja kameraa) toooodella paljon.

 6. Huawei P40 Pro on aivan varmasti hintansa väärti, kamerana.

  “Google Play Storen puuttuminen hankaloittaa hieman käyttöä, muttei merkittävästi mun mielestä”

  Voi olla ettet tunne tekniikkaa, tai sitten sinulle on haluttu olla kertomatta tosiasioita.

  Jos arvostaa oman identiteetin turvallisuutta, niin Google Play Storyn puuttuminen on tosi iso riski Android laitteessa. Lataamalla applikaatioita ohi Play Storyn jostain tuntemattomasta lähteestä, saat sian säkissä puhelimeesi, eikä sitä sikaa ruokita puhtailla rehuilla.

  Google Play Story tarkistaa latausvaiheessa, kuten myös App Story, että ladattava applikaatio on aito, eikä sitä ole peukaloitu. Storyt pitävät myös huolen siitä, että sieltä ladattua ohjelmaa turvapäivitetään aina kun siihen on tarvetta, mitä villistä lähteistä ladatuille ei tehdä. Yksi väärästä paikasta tehty varmentamaton applikaatiolataus saattaa puhelimen käyttäjän identiteetin ja puhelimen sisällön konnien käyttöön.

  Toinen puute on se, ettei Google Map toimi Huawei P40 puhelimessa, eikä sitä saa millään konstilla siinä toimimaan.

  “Pieni skeptisyys kaupallisten sisältöjen aitoutta kohtaan on varmasti aina paikallaan”

  Niinpä, pieni skeptisyys on paikallan myös silloin, kun mietitään mistä lähteistä applikaatioita ladataan…

  Ehkä kannattaa vielä olla päivittämättä Huawei puhelinta P40 malliin. USA ja Kiina saattavat olla himpun verran lähestyneet G5 kysymyksessä.

  1. Mihinköhän nämä väittämät perustuvat? Kenenkään ei tarvitse mulle mitään kertoa, vaan kykenen itsekin tutustumaan, tutkimaan eri lähteitä ja etsimään tietoa.
   Ensinnäkin, jokaisen app-latauksen kohdalla AppGalleryn tai MoreAppsin kautta puhelin tekee kunnon turvallisuustarkistuksen ihan samalla tapaa kuin App Store tai Play Store. Jokainen applikaatio käy skannauksen, eli tuo väittämäsi ei pidä lainkaan paikkaansa.

   Myös Mapsin suhteen olet täysin väärässä, nimittäin tässä mä käytän Huawei P40 Prossa Google Mapsia navigoimiseen ihan paraikaa.

   Kukaan ei varmaan ole lataamassa appeja jostain epäluotettavista lähteistä muutenkaan, mutta tällainen kommentointi on täysin kummallista kun tästä on pääteltävissä, että P40 Pro tuskin on käsissä käynytkään ja nämä ajatukset pohjaa netistä luettuihin juttuihin korkeintaan.

 7. Hei! Tiedätkö, saako puhelimeen ladattua Netflixiä, Mtv:tä ja Ruutua? 🙂 Täytyy ehkä odottaa vielä sitä seuraavaa uutta mallia, jotta saa kaikki mahdolliset appit ladattua. Huaweista en luovu! 😀 Taisin tämän omani P30 Pron ostaa juuri sinun suosittelemana.

  1. Mä en käytä noita puhelimella paitsi Netflixiä, mutta kaikki näytti olevan ladattavissa MoreAppsista 🙂 Jos sun P30 pelaa edelleen toivotulla tavalla, niin kannattaa ehkä odottaa ja katsoa se seuraava malli, uskon että siinä tulee taas iso kehitysaskel 🙂

 8. Siirryin itse aikanaan Huaweihin kameran vuoksi, mutta parin vuoden käytön jälkeen palasin ihan softasyistä iPhoneen, hyväksyen sen, ettei kamera, tai akunkesto ole ihan samaa tasoa. Itselle tärkeintä oli se, miten helppokäyttöinen puhelin on, toki nyt Huawein softa on saattanut muuttua. Kamerassa taas pikseleitä enemmän vaikuttavat kameran softat, sillä iPhonen lippulaivamallit on pärjänneet todella hyvin pikseleistä huolimatta testeissä. Mutta näissäkin on makueroja, sillä softa vaikuttaa siihen, millaisia kuvista tulee, joten huawein softa on kyllä alansa huippua, ja erityisesti jos sitä käyttää työkseen, niin on valinta tällöin selkeä. Kannattaa tutustua puhelinten kameroihin ja testeihin, jotta näkee, millaisia kuvista tulee milläkin puhelimella. Tässä postauksessa olevat kuvat esimerkiksi toistavat värejä todella aidosti ja ovat tarkkoja. Oma Huawei alkoi vuoden jälkeen hiukan prakaamaan ja akun kestossa huomasi eroja, mutta sama on käynyt useamman eri puhelimen kanssa. iPhone 11 ja Mate 10 pro:ssa akunkestossa en huomannut tuntuvia eroja.Sitten taas iPhone pro-malleissa akunkesto on heikompi kun tässä 11 mallissa. Huawein uudemmissa malleissa taas on isompi akku, mutta sen kesto riippuu siitä, miten käytät puhelinta, ja miten olet säätänyt asetukset, jotka säätävät akkua. Huaweilla tulee oletuksena pikalaturi, joka oli kyllä melkoisen huikea. iPhone 11 mallissa taas sellaista ei tule, minkä huomaa siinä, että lataus kestää. Nämä on valintoja valintoja, ja on hienoa, että tällainen kattava arvostelu löytyy nyt uudemmasta Huawein puhelimesta, koska se varmasti askarruttaa ihmisiä 🙂 Puhelin on kyllä niin kaunis, ettei mitään rajaa!

 9. “Kummasti tämä nimittäin alkoi juuri silloin kun Huawei nousi maailmanlaajuisesti kännykkämarkkinoiden johtavaksi merkiksi. Musta on aina hölmöä alkaa repimään kilpailijoilta mattoa jalkojen alta, jos itse ei pärjää. Tämä on ihan vain ja ainoastaan oma henkilökohtainen näkemykseni,”

  Huawei ei ole koskaan ollut markkinaykkönen. Eikä Apple tämän takana ole ja Apple on aina pärjännyt oikeen hienosti. Lukujen valossa voisi sanoa, että Apple on markkinaykkönen ollut jo monia vuosia ja en puhu siitä kuka myy eniten puhelimia, koska esim Samsungin ja Huawein myynti on pääosin halpispuhelimissa, vaan siitä miten tulosta tehdään.

  Ei Huawei ole koskaan ollut uhka Applelle, Huawei kilpailee täysin Samsungin kanssa. Jengi jotka ostaa iPhonen ostaa sen käyttöjärjestelmän takia, jengi joka ostaa Huawein ostaisi muuten Samsungin, LG, oneplus puhelimen tai muun missä Android.Näkeehän sen meidän Suomen markkinoistakin, Huaweilla on jo vuosia ollut meillä vahva markkina ja koko sen ajan iPhone on porskuttanut eteenpäin oikeen hyvin, samaan aikaan Samsungin myynti laskenut merkittävästi.

  1. Nyt on inasen yksinkertaistettu tämä asia, mutta eipä se ole haitaksi, kaikilla meillä on mielipiteemme 🙂

   1. Ei silti kannata väärää infoa jakaa! Näyttää edelleen löytyvän artikkelista. Viä vaan pahasti uskottavuutta sun artikkelista, kun levität väärää tietoa Huawein tilanteesta minkä kaikki alaa seuraavat tietävät vääräksi ja vielä kun tämän väärän tiedon nojalla poljet kilpailijaa.

    Huawei ei ole koskaan ollut lähellekään Samsungin asemaa markkinaykkösenä. Mikäli kaikki olisi mennyt täydellisesti ja Samsung olisi samaan aikaan täysin romahtanut niin Huaweilla olisi ollut pieni mahdollisuus.

    1. No itse asiassa Huawei on ohittanut Applen ja hätyytteli globaalisti Samsungia ja oli myös paikoitellen markkinaykkönen. Oli myös kovin nousija. Ilman tätä tilannetta Huawei olisi ollut melko varmasti 2020 globaalistikin markkinaykkönen ja se söi vahvasti suosiota Applelta.

     Me emme tiedä kaikkia vaikuttimia asioissa, mutta olisi suorastaan typerää kuvitella, että 5G-verkoilla ja kansainvälisillä älypuhelinmarkkinoilla ei olisi asian kanssa valtavan paljon tekemistä.

 10. Mielenkiintoista! Kamera on kyllä ihan järjettömän hyvä, että tekisi mieli vaihtaa jo p30 pro:sta, mutta jään odottelemaan tilanteen kehitystä.
  Onko sulla tietoa miten turvallisuus puoli pelittää nyt kun ei ole heti saatavilla uusinta android järjestelmäpäivityksiä? Oletko itse miettinyt puhelimen turvallisuutta ja suojausta jotenkin erilailla nyt tämän uuden kohdalla? Entäs sovellukset, saako niihin päivitykset vanhaan tapaan? Myös niihin sovelluksiin, jotka pitää ladata esimerkiksi suoraan valmistajan kautta?

Leave a Reply