Grilli kuumaksi, terassikelit on täällä!

Ai että miten ihanat ilmat nyt on ollut! 2-3 päivää täydellisen aurinkoista kevätsäätä ja meidän takapihalla on tuntunut ihan jopa siltä, että siellä olis +20. Muistan, että viime vuonna jo ennen vappua lapset pulikoivat puhallettavassa altaassa, kun täällä oli joku päivä +24, eli sikäli tämä on ihan samassa rytmissä, mutta jotenkin tää kevät menee aina ihan kylmästä talvesta kesäkeleihin. Mut mikäs sen ihanampaa! Mies vahasi melkein koko terassin yksi päivä, ollaan laitettu kaikki pihakukat ruukkuihin ja nyt mies istuttelee vielä viimeisiä maahan. Apua, kello on jo yli 21, ja tuolla edelleen paistaa. Mieletöntä!

Ollaan nyt syöty melkeen joka päivä pihalla. Grilli on käynyt kuumana, kun ollaan tehty vartaita ja parsaa grillissä. Tänään oli pakko saada pihviä. Me syödään nykyään tosi harvoin nautaa, mutta kunnon lankkupihvi grillissä on yksi parhaita kesäruokia, mitä tiedän. Ja aina mediumina! Tilaan ravintolassakin aina pihvin mediumina ja ulkomailla medium rare on melkein parasta mitä on. Medium- on mun suosikki, mutta tehdään yleensä perheelle mediumina ja Dantekin syö ihan mielellään punertavaa pihviä.

Musta tulee kesällä ihan valkoviinin ja roseen fani ja punkku jää tosi paljon vähemmälle. Mutta aina kun on karitsan karetta tai grillipihviä, punaviini on parasta kylkeen. Nortonin punkut ovat olleet meillä jo muutama vuosi suosikkiviinien joukossa ja tälläkin kertaa valikoitui ruoan kylkeen Norton Barrel Select Cabernet Sauvignon 2019 -punaviini, joka on ihan täydellinen punaviini grillipihvin kylkeen. Täyteläinen, tumma ja marjaisa viini on ihana seurusteluviini ja sopii hyvin mun rakastamien vähän miedompien juustojen kaveriksi, mutta erityisen ihana tää on lammas- ja nautaruokien sekä grilliruokien kanssa.

Odotan jo sitä, että nämä korona-rajoitukset hieman hellittävät ja elämä jatkuu normaalina ja voi pitää kunnon illanistujaisia isommalla porukalla. Heti ekana järjestän kyllä grillijuhlat takapihalla, kun aika on otollinen. Nyt on ihanaa välillä pukea päälle jotain vähän nätimpää, kutsua ystäväperhe kylään ja hyvää ruokaa. Ollaan itse asiassa otettu mun rakkaan ystävän kanssa lähes jokaviikkoinen traditio “vuoroin vieraissa”, jossa toinen kokkaa ja toinen tuo viinin. Ja sitten istutaan aamun pikkutunneille juttelemassa jomman kumman kotona, kun lapset ja miehet on jo nukkumassa. Parasta! Nimittäin meidän energiapakkausten kanssa ei kyllä ehdi ikinä juttelemaan rauhassa. Nyt kun illat pitenee, lämmintä riittää ja kesä on kohta täällä, on pakko jatkaa tätä traditiota ja voidaan sitten käpertyä vilttien kätköihin juomaan viiniä ja höpöttämään kaikesta mahdollisesta; perheestä, töistä ja elämästä.

Tällä kertaa lihan kaveriksi oli perunamuusia ja herkkusienikastiketta, mikä on mun melkeenpä sellainen ikuinen suosikki yhdistelmä, ihan lapsuudesta asti. Herkkusienikastike on vaan aivan täydellistä varsinkin uusien perunoiden kanssa, mutta vielä kun ei suomalaisia varhaispottuja oo näkynyt, niin mennään muusilla. Kylkeen parsakaalia ja parsaa, joita yllättäen jopa meidän napero syö, vaikka muuten on ihan valikoiva ruokansa suhteen. Helppoa, yksinkertaista ja törkeän hyvää.

Suosittelen ryöpsäyttää parsat ja parsakaalit nopeasti kuumassa vedessä, uittaa ne voissa ja käännellä grillissä. Aijai, ihan parasta. Parsa ja parsakaali molemmat kuuluvat mun ihan lempparivihanneksiin ja voisin syödä niitä joka päivä. Pyritään usein grillaamaan ihan vaan kasvisvartaita tai kasvisnyyttejä, mutta tänään oli lihapäivä. Sinänsä tässä korona-arjessa on hauskaa se, että ei enää ole väliä onko arki vai viikonloppu, kaikki päivät menee samalla tavalla, joten on ihan OK pitää terassilounas silloin kun on hyvä keli, eikä juuri esimerkiksi sunnuntain. No, toivotaan, että tänä sunnuntaina on myös ihana sää ja päästään nauttimaan äitienpäivästä sitten samanlaisissa merkeissä.

Joko olette kokeilleet Nortonin viinejä? Onko suosikkeja? Ja mikä on teidän grillibravuuri? Nyt kaikki ohjeet kehiin, tehään aivan liikaa samooja ruokia aina!!

10 thoughts on “Grilli kuumaksi, terassikelit on täällä!

 1. Nam nam ja nam! Mitä flank steakkia yleensä ostat ja mistä? Näyttää super herkulliselta! Ja tuo viini lähtee testiin myös 🙂

  1. Me ollaan tykästytty nyt siihen Tammisen lihan tjsp Flat Iron Steakiin tai Flanksteakiin, ainakin ihan meidän Smarketista löytyy 🙂

  1. Ihan puhtaasti mun virhe, mielestäni täppäsin tuota merkintä-kohtaa, mutta nähtävästi en päivittänyt sitä postaukseen, hyvä kun huomasitte! On korjattu hetimmiten 🙂

  1. On! Hyvä kun huomasitte, mulla on jäänyt jostain syystä tuo täppi painamatta näköjään 🙁 Olen pahoillani, jos aiheutti epätietoutta :/

 2. Moikka,
  suosittelen kokeilemaan lihapäiviin esim. Metsäojan ympäri vuoden ulkoilevaa ylämaankarjaa. Metsäojan tuotteita saa Tampereen seudulla kätevästi (tsekkaa metsaoja.fi). Tällainen eettinen vaihtoehto voisi kiinnostaa, kun kerran lihan kulutusta muutenkin näytät miettivän.

 3. Moi! Olet varmaan joskus kertonutkin, mutta mennyt itseltäni ainakin ohi. Elikkä mitkä ovat nämä teidän ihanat viinilasit? 🙂

Leave a Reply