Kodin keskipiste, juhlassa ja arjessa

Enpä olisi osannut arvatakaan kuinka onnellinen olisin tänä keväänä siitä, että meidän keittiöremontti tehtiin viime syksynä. Kun olin viimeisilläni raskaana maha pystyssä elokuun lopussa viikon ilman keittiötä taaperon kanssa keittolevyllä pärjäten, manasin ajoittain tuota ajoitusta. Silloin mietin vaan sitä, että keittiöremontti yhden lapsen kanssa on helpompi kuin kahden, enkä yhtään ajatellut, millainen kevät meillä saattaisi olla edessämme. Kukapa olisi osannut tällaista kevättä kuvitellakaan? Nyt olen ollut joka ikinen päivä kiitollinen tästä meidän keittiöremontista, sillä jos meidän entinen keittiö hiersi silmiäni olemassa olollaan jo ennestään, niin paljonko mulla olis mennyt järki nyt, kun ollaan oltu ihan järkyttävän paljon ihan vaan kotona. Rakastan meidän harmaata AINA-keittiötä, joka edelleen joka päivä tuntuu nappivalinnalta. Kaikki miellyttää käytössä ja arjessa viihdyn keittiössä tosi paljon. Tykkään meidän tilavasta Festivo-kylmiöstä, joka on vähentänyt meidän hävikin käytännössä nollaan ja vienyt mennessään myös kaiken tuskailun juhlien järjestämisestä, kun sinne mahtuu kaikki mahdollinen. Rakastan vaaleaa yksiväristä keittiötämme, vaaleita pintoja ja vaaleaa liesituuletinta ja liettä. Kaikki toimii. Isoon lavuaariin saa laitettua isommankin porukan juhlatiskit ja keittiössä mahtuu olemaan.

Oon huomannut näin erilaisten juhlien aikaan kuinka eri tavalla suhtaudun nykyään keittiöömme. Tiedättekö kun juhlissa jengillä on jostain syystä tapana kerääntyä keittiöön? En tajua miten juhlissa aina melkein puolet juhlijoista hengaa keittiössä ja isot sohvat ammottaa tyhjyyttään. Joku siinä on. Mua aina ennen ärsytti meidän keittiö juhlien aikaan poikkeuksellisen paljon. Ärsytti vieraiden läsnäollessa kaivaa sieltä jotain tarpeellista jääkaapista tai kaapeista. En tykännyt siitä keittiöstä, joten yleensä halusin viedä ihmisten, ja omat, katseet pois siitä koristelemalla muuta kotia, ja järjestämällä niin, ettei vieraiden tarvitsisi edes nähdä keittiöön. Ja silti vieraat aina löysivät itsensä keittiöstä. Nyt kun tämä meidän ihana AINA-keittiö tuli meille, ollaan järjestetty muutamatkin juhlat jo täällä. Adrianin nimijuhlat, joulu, Danten synttärit ja pienempiä illanistujaisia. Nykyään koristelen eniten juuri keittiötä ja se on todellakin juhlien keskipiste. Iso saareke mahdollistaa kivat kattaukset ja koristelut ja silloin ruokapöytään ja olkkariin jää ruokailu- ja seurustelutilat. Mutta nyt ei haittaa yhtään, vaikka kaikkien katseet kääntyisivät keittiöön, sillä se on mielestäni aivan ihana! Valoisa ja viehättävä.

Juhlien siivoaminen on helppoa kun isoon altaaseen mahtuu hurja määrä tiskejä, säilytystilaa on paljon ja saa helposti kaikki mahdolliset vuoat, tarjoiluastiat ja muut helposti paikalleen. Jääkaappi ei pursua juhlien aikana ja keittiötä on edelleen ilo jopa siivota, sillä siellä vaan viihtyy niin hyvin. Pikkuassarit ovat paljon mukana keittiössä, Dante omalla jakkarallaan aina osallistumassa kaikkeen tekemiseen ja Mytty. No, Mytty osallistuu myös. Vähintäänkin silputen talouspaperia ja maistaen kaikkia työvälineitä. Mä myös rakastan sitä, että kokkaillaan yhdessä tai niin, että vähintäänkin viimeistellään ruoat vieraiden kanssa. En tykkää yrittää tehdä kaikkea valmiiksi ja sitten pelätä ruoan jäähtymistä, vaan on kivaa tehdä yhdessä. Kun on avara olkkari-keittiö -tila, niin on helppo jutella ja seurustella samalla kun tekee ruokaa ja voi yhdessä viihtyen tehdä samalla.

Suosittelen kaikkia lämpimästi panostamaan keittiössä yksityiskohtiin. Ne saattavat tuntua pieneltä jutulta, mutta voivat olla ratkaisevan ihania siellä keittiössä silloin kun sitä käyttää joka ikinen päivä. Esimerkiksi tuo pyörivä pistorasia tasossa on ollut ihan suosikkijuttujani! Manasin nimittäin ennen samalla paikalla seinässä olevaa pistorasiaa maailman rumimmaksi, mitä se toki olikin. Nyt joka kerta kun pyöräytän tuon auki, olen iloinen siitä, miten nätti ja huomaamaton se onkaan. Auki liukuva maustekaappi, juuri täydellisen kokoinen iso allas, helppokäyttöinen kotitalous-hana ja se vaikeasti löydettävä valkoinen liesi ovat kaikki mukavuuksia, jotka ilahduttavat keittiötä jatkuvasti käyttäessä.

Oon ollut hurjan tyytyväinen meidän pintamateriaaleihin, mutta palaan niihin toisella kertaa. Nyt halusin vaan fiilistellä tätä meidän keittiötä juhlien keskipisteenä, sillä vaikka olemme olleet kotona poikkeuksellisen paljon, on ollut aivan ihanaa nää pari viime päivää taas häärätä keittiössä. En kyllästy tuohon varmaan ikinä. Täydellinen valinta meille!

Kirjoitin muuten alkuvuonna AINA-keittiöiden blogiin hieman ajatuksiani keittiörempasta, käykää tsekkaamassa se täältä! 🙂

Kirjoittelen lähiaikoina tästä muutoksesta ja siitä, miten olen kokenut nämä keittiön valintamme näin reilu npuolen vuoden kohdalla, mutta ajattelin kysellä ensin teiltä, onko teillä jotain, mitä haluaisitte tietää keittiöstä? 🙂

3 thoughts on “Kodin keskipiste, juhlassa ja arjessa

  1. Teillä on kyllä tosi kaunis keittiö! Olen itsekseni ihastellut sitä aina, kun sitä kuvissa näkyy, joten mukavaa kuulla siitä enemmänkin.

    Meillä suunnitellaan keittiöremppaa, joten tähän liittyen kyllä ihan kaikki kiinnostaa.

    Tästä postauksesta kiinnostaa just ehkä eniten nuo mainitsemasi yksityiskohdat (onko niitä lisää?) ja pintamateriaalit, mutta niistä olikin juttua tulossa jossain välissä.

  2. Mua kiinnostaa kaikki kätevät yksityiskohdat, joita ei välttämättä hoksaa itse esim. just tuo pistorasiajuttu.

Leave a Reply