Värikkäät uunidonitsit

Poikkeusajan vappu tai ei, överiks pitää vetää ruoan suhteen, eikö? Pienet serpentiinin inspiroimat donitsit oli tän vuoden vapputarjottava, skippasin kakun ja keskityin pikkunypläämisen pienempien leivonnaisten kanssa. Ai että, niiiin hyviä ja niin herkullisen näköisiä!

Nää on jonkun verran aikaavievät ja ennen kaikkea pipertämistä sisältävät, mutta jos nää tekee kaikki samanvärisenä tai vähän helpommalla, niin ei mee tätä kahta tuntia näihin. Itse taikina on superhelppo ja nopea, ja nää on tosiaan uunissa donitsipellillä tehtävät, joten ei tarvii uppopaistamisia harrastaa. Nää voi päällystää millä tahansa suklaasta sokeriin, mutta ite tein näihin tomusokeri-maito -glaseerauksen, jonka voi yhtä lailla tehdä marmorisena, jos haluaa. Mua alko ärsyttää, ku en löytäny ykskaks keltasta väriä ku oisin halunnu sellaisen serpparivärityksen, mutta nyt meillä on sitten sitä vajaa serpentiinirivi. Yksväristen tekeminen on paljon nopeampaa, koska näissä saa sekoitella värejä aika pitkän tovin. Varsinkin jos myös sulattaa suklaata ja värjää sitäkin neljään eri väriin 😀

TAIKINA:
(Tää taisi olla alunperin Kinuskikissan ohje, jota oon muokannut)

100 g voita
¾ dl fariinisokeria
¾ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
¾ dl vispikermaa
¾ dl maitoa

Sulata voita pikkuisen pehmeämmäksi (ei täysin sulaksi) ja vaahdota voi ja molemmat sokerit. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita keskenään kuivat aineet, voisokeri-sekoitus ja maito ja kerma. Voitele donitsipelti. Pursota pursotinpussilla donitsipellille rinkulat niin, että ne täyttävät sen puoliksi. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12 -15 minuuttia tai kun alkavat näyttää jo valmiille ja vähän kultaiselle.

  

GLASEERAUS: 

Per jokainen 1 dl tomusokeria, 0,5 ruokalusikallista maitoa.
(Mä taisin käyttää 7 dl tomusokeria)

Laita pieneen kattilaan vesi ja nosta sen päälle kuumaa kestävässä astiassa tomusokeri ja maito. Sekoita kuuman höyryn päällä ainekset toisiinsa tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu liian jämäkältä, lisää joukkoon tilkka maitoa. Jos tuntuu liian juoksevalta, lisää tomusokeria. Jaa kuorrute pariin eri kulhoon, sekoita haluamasi värit ja dippaa jäähtyneet donitsit kuorrutteeseen. Koristele mielesi mukaan. Mä sulatin valkoista suklaata, jaoin astioihin ja sekoitin samoja värejä, joilla sitten tein suklaarannut ja niiden päälle lisäsin nonparelleja, mansikoita, kultaa ja syötäviä kukkia.

Sellaiset tällä kertaa. Samalla sotkulla tein myös suklaakuorrutettuja mansikoita, jotka oli ihan superhyviä ja aivan yhtä ihanan näköisiä!

Ihanaa vappua kaikille! Herkutelkaa ja nauttikaa vuoden värikkäimmästä juhlasta, vaikka se tänä vuonna onkin vähän erilainen kuin yleensä! ♥

Meneekö donitsit testiin? 🙂 

6 thoughts on “Värikkäät uunidonitsit

  1. Sun leipomukset on aina NIIIN upeen näkösiä! Oot kyllä todella taitava koristelija, ihanaa kun saa kattoo näistä kuvia 🙂

  2. Näyttääpä ihanilta!
    Miten tuollainen glaseeraus eroaa siitä,että vaan sekoittelisi aineet? Siis sulaako se sokeri höyryttäessä jotenkin?

    Kysyy leipomisen aloittelija 😊

  3. Mun pitiki tänään tehä donitseja, joten tässähän tuliki ohje tilauksesta! Mutta kuorrutteeksi ajattelin kokeilla suolakinuskia ja osaan ihan vaan tummaa suklaata sulatettua. Ei niistä noin hienoja tuu, kun en jaksa tehdä niin paljon tiskiä 🤣

Leave a Reply