Helppo parsapiirakkaohje ja viinisuositus vappuun!

Mainitsin IG Livessä viimeksi, että mulla on ohje superhyvään parsapiirakkaan! Nyt kun vappu lähestyy ja ensi viikolla päästään toivottamaan toukokuu ja piknik-kausi tervetulleeksi, ajattelin jakaa kanssanne helpon ja nopean parsa-piirakkaohjeen ja siihen erittäin hyvin sopivan viinin!

Mulla käy aina sama tässä keväällä, että punaviini kiinnostaa paljon vähemmän ja kesällä ruoan kanssa menee enimmäkseen valkoviintä ja roseeta. Rosee toimii hyvin niin grillilihan kaveriksi kuin vaikkapa juustoisen piirakan ja grillatun halloumin kaveriksi, joten se on tosi monipuolinen ja raikas kesäviini! Mud Housen Sauvignon Blanc sekä valkoviininä että rose-viininä on meidän suosikkeja! Jos Sauvignon Blanc on suosikkirypäleitä, kannattaa ehdottomasti tutustua tähän roseehen.

PARSA-SIENI-PIIRAKKA

TARVITSET:

1-2 nippua parsaa
3 pientä sipulia / 1 iso sipuli
200 gr herkkusieniä (jos et tykkää sienistä, niin voit laittaa tilalle vaikka paprikaa, tomaattia, kaurapalaa suikaleina tai kesäkurpitsaa)
Vuohenjuustoa oman mielen mukaan
3 kananmunaa
3 dl kermaa
Juustoraastetta
Mausteita

Valmis suolainen piirakka-taikina
tai
150 gr voita
3 dl jauhoja
0,25 dl vettä
1/4 tl suolaa
(Sekoita huoneenlämmössä pehmennyt voi ja jauhot keskenään. Lisää joukkoon vesi ja sola ja sekoita tasaiseksi. Levitä pyöreään vuokaan)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita piirakkapohja uuniin 10-15 minuutiksi.

Pilko sipulit, parsat ja sienet. Ruskista sipuli ja paista sienet pannulla. Napsi parsat pieniksi paloiksi ja raasta juusto isolla raastimella.

Kun piirakkapohja on ollut uunissa n. vartin, ota taikina uunista ja laita päälle sienisipuli-sekoitus ja tämän päälle pieneksi napsitut/leikatut parsapalat ja vuohenjuusto. Peitä kaikki juustoraasteella ja asettele kokonaisia parsoja juuston päälle kuvioksi tai riviksi. Sekoita kulhossa 3 dl kermaa 3 kananmunaa ja mausteita oman maun mukaan ja kaada kastike kaiken päälle. Laita uuniin n. 40 minuutiksi.

Sama piirakka toimii vaikka millä täytteillä, ite teen tosi usein tonnaripiirakkaa tai kinkkupiirakkaa. Tähän sopii lisätäytteeksi hienosti myös pekoni.

Piirakan kanssa me syötiin tällä kertaa grillattua halloumia ja grillivihannesnyyttejä. Nää on ihan superhyviä ja yksi lemppari-grillattavistani. Pieniksi paloiksi paprika, kesäkurpitsa, parsakaali ja ylijäämä-parsat piirakasta. Mausteeksi 1:1 suhteella tuorejuustoa 100 gr ja Creme Fraichea 100 gr ja mausteita. Kaikki sekaisin ja sitten folionyytteihin ja grilliin n. 20 minuutiksi. SUPERhyvää!

Grillikasvisten, halloumin ja parsapiirakan kaveriksi sopii Mud House Sauvignon Blanc Rosé, joka toimii muuten ihan superhyvin myös esim. vähän mausteisemman wokin kaverina. Tosi ihana yleisviini esim. vappupöytään. Me aiotaan viettää vappua omalla takapihalla grillaillen ja piknikillä, jos sää vaan sallii ja kylmässä on jo toinen pullo tätä odottamassa. Sauvignon Blancille on tyypillistä pieni happamuus ja Rieslingin lisäksi Sauvignon Blanc on mun suosikkirypäle viineissä. Tässä Mud House Roséssa on ihanan marjaisa maksu, raparperin lisäksi hieman punaherukkaa ja punakarviaista.

Rosé toimii oikeesti tosi kivasti grilliruokien kanssa ja suosittelen lämpimästi kesällä viilennettynä kaikkien ihanien kasvisruokien tai äyriäistenkin kanssa. Tänään olisi vuorossa sushi bowlit, joiden kylkeen tämä sopii kanssa superhyvin!  Kokeilkaa ihmeessä ja napatkaa ohje parsapiirakkaan talteen, nimittäin tää toimii koko kesän erittäin hyvin grilliruoan kaverinakin!

14 thoughts on “Helppo parsapiirakkaohje ja viinisuositus vappuun!

    1. Ei se ole blurrattu, syväterävyyden takia osassa kuvia tarkennus on etualalla ja taustalla asiat jää vähemmän teräväksi.

    1. Mä laitan fiiliksen mukaan, nyt oli vaan jämät kaapissa nii laitoin vähän, yleensä enemmän 🙂 mausteina pippuria ja parmesaanisuolaa 🙂

  1. Pakko kysyä mitä oot tykänny siitä Ilona Siekkisen ohjelmasta? Oon miettinyt kans jotain vastaavaa.

  2. Herkullista oli parsapiirakka. Olen tehnyt ohjeellasi myös tonnikala piirakkaa vapun 2018 postauksesta ja ajattelin tehdä sitä nyt äitien päivänä mutta linkki ei enää toimi. Voisinko jotenkin saada ohjeen tai saisitko linkin kuntoon. Se on niin todella herkullista myös.

Leave a Reply