Viimeinen kommenttini Business Finland -rahoitusasiaan

Viime päivät ovat olleet aikamoista myllytystä Business Finlandin tukiin liittyen.

Osa yrityksistä on päätynyt ratkaisuun palauttaa tuen. Esimerkiksi Huutokauppakeisarin saamat uhkailut ovat olleet aivan käsittämättömiä ja itsekin olen saanut mitä järkyttävämpiä yhteydenottoja.

Yritykseni ei tule palauttamaan saatua rahoitusta esiselvitystyöhön, ellei hakemukseni käsittelyssä osoiteta tapahtuneen virhettä ja Business Finland käsittele tilannetta uudelleen ja peru rahoitusta.

Olen alunperinkin hakenut rahoitusta kriteerit täyttäen tarpeeseen, en huvikseni, joten en näe syytä taipua kiusaajien vaatimuksiin tai uhkailuihin.

Suunnittelemani liiketoimintamuutos on ensiselvityksen pohjalta mielenkiintoinen, sillä on kansainvälisiä menestymismahdollisuuksia ja se on potentiaalisesti suomalaista työllisyyttä lisäävä ja yrittäjänä uskon sen menestymismahdollisuuksiin. Näistä syistä pidän sen liikesalaisuutena valmisteluvaiheessa.

Ymmärrän niitä yrityksiä, jotka ovat päätyneet rahoituksen palauttamaan, mutta on tosi harmillista, että nykypäivänä voidaan kiusata yrittäjät tekemään kuten joku muu haluaa uhkailuin ja ahdisteluin.

On tietenkin harmillista, jos tätä tukea on haettu väärin perustein ja käytetty turhaan Business Finlandin resursseja, mutta hienoa, että ne yritykset, jotka ovat nyt kokeneet rahoituksen tarpeettomaksi yritykselleen, ovat sen palauttaneet.

Oman yritystoiminnan puolesta voin kommentoida, että yrityksen tekemä esiselvitystyö on jo alkanut ja esiselvitystyö jatkuu suunnitellun aikataulun puolesta heinäkuuhun asti, jolloin toivottavasti selvitystyö on saatu loppuun ja päästään aloittamaan kehitystyö.

Omalta osaltani on todettava, että olen kaiken sanottavani asiaan sanonut, enkä koe asiaa tarpeelliseksi tämän enempää kommentoida tässä välissä. Business Finlandin rahoittamat projektit tulee ilmoittaa BF:n rahoittamiksi, joten tilanteen edetessä varmasti jokainen asiasta kiinnostunut saa mahdollisuuden yhdistää tämän uuden liiketoiminnan tähän rahoitukseen. Suunnittelemani aikataulu uuden liiketoiminnan käynnistymiselle on loppuvuosi 2020 / alkuvuosi 2021.

Kiitos kaikille valtavasta tuesta ja tsempistä, se on ollut korvaamatonta!