Perjantain parhaat – Laukut

Tämän perjantain kunniaksi ajattelin listailla mun viisi tämänhetkistä suosikkilaukkuani. Tai no, jos käyttömäärää arvioi, niin viimeisen kuukauden on kovimmalla käytöllä ollut lähinnä ruokakaupan kestokassi, mutta jos ei ajatella tätä Korona-elämää, vaan ihan normaalia arkea. Ja tänään mulla on ikävä sitä, että voi pukea muutakin kuin trikoot ja suunnata hiekkalaatikon sijaan jonneki muualle, minne tarvii käsilaukun mukaan. Eli fiilistellään jooko hetki näitä, vaikka taas huomenna ainoa kassi, jota todennäköisesti kannan on roskapussi kotoa roskakatokseen 😀

TÄMÄN HETKEN SUOSIKKI – VAALEANHARMAA CHANEL MINI RECTANGULAR

Tää on ehdottomasti mun suosikki laukuistani tällä hetkellä. Alkusyksystä ostamani vaaleanharmaa Chanel Mini Rectangular on ihan mielettömän kaunis ja silmäniloa niinäkin päivinä kun en poistu kotoa minnekään. Tuo väri hipoo täydellisyyttä. Tai itse asiassa on täydellinen. Todella vaalea harmaa, jossa on ripaus violettia. Laventelinen vaaleanharmaa, joka sopii mun mielestä, yllättävää kyllä, aivan kaikkeen.

Ihana pehmeä nahka (calfskin), puhtaan hopeiset metallit ja tuo kylmän taittava harmaa on ihana yhdistelmä. Herkkähän tämä varmasti on, enkä välttämättä ensimmäisenä lähtisi tämän kanssa vesisateeseen, mutta toisaalta kun mietin, käytin tätä talvella yllättävän paljon. Crossbody-laukku mahtuu tarvittaessa vaikka takin alle suojaan. Mini Rectangular on mallina mun suosikki Chanelilta, sillä siihen mahtuu kaikki mitä haluan, mutta samalla se on tosi pieni ja näppäränkokoinen. Yli olan menevä laukkumalli on lasten kanssa mun suosikki, sillä laukun saa helposti selkäpuolelle pois edestä, kun joku pieni ihminen kaipaa syliin.

IKISUOSIKKI – CHANEL BOY OLD MEDIUM 

Musta tuntuu, etten vaan voi tehdä laukkupostausta ilman tätä. Mulla voi olla kausittaisia suosikkeja laukuissa, mutta jos mun pitäisi pelastaa yksi laukkuni tulipalosta, olisi se tämä. Tasan viisi vuotta yhteiseloa jo takana ja silti joka ikinen päivä tää sykähdyttää ja aina kun se on käytössä, niin rakastun tähän uudelleen ja uudelleen. Old medium -koko on paras Boy-koko mun mielestä ja tämä vasikannahkainen malli kulutetuin metallein on mun mielestä paras yhdistelmä, mitä on tehty Boyhin koskaan. En tule ikinä kyllästymään tähän.

YLLÄTTÄJÄ – BALENCIAGA CLASSIC MINI CITY 

Tää oli oikeesti vähän yllätys itsellenikin, kuinka paljon tästä oonkaan tykännyt. Kun olimme Euroopan reissulla kesällä, mulla oli metsästyslistalla Balenciagan Metallic Edge hieman miniä isommassa ja mustana hopeisin helyin. Se oli pieni pakkomielle, jota en löytänyt Suomesta tai netistä. Pariisissa sellainen tuli vastaan, mutta sitä pyörittäessäni osui silmiini Mini-kokoinen vaaleanbeige versio ja ihastuin jostain syystä palavasti. Pyöriteltyäni näitä hetken, päädyin siihen vaaleanbeigeen, mikä oli oikeesti paljon fiksumpi valinta, koska mulla on useita mustia crossbody-laukkuja, mutta multa uupui sellainen rento vaalea crossbody. Jo maksettuani sen (ja kun meillä alkoi olla jo kiire lähteä kohti juna-asemaa), jäin katselemaan yhtä alennuksessa ollutta laukkua, ja myyjä kertoi, että hänellä on itse asiassa tullut juuri pari muutakin laukkua varastosta alennushyllyyn. Tämä konjakinruskea oli toinen niistä ja mukavassa -40% alennuksessa. Tein aika nopean päätöksen ja ostin senkin, vaikka kaksi samanmallista laukkua samalla kertaa tuntui vähän hullulle. Varsinkin kun miellän yleensä konjakinruskean nahan kaveriksi kullanväriset metallit, mutta tässä toimi mun mielestä tosi jotenkin freesisti hopea. Ja tämä on ollut yllättäjä, koska oon käyttänyt tätä hurjan paljon ja tykkään tästä ihan tosi paljon.

Mallina tää mini-kokoinen Balenciaga on ihan mieletön! Kevyt, ja mahduttaa pienestä koostaan huolimatta tosi paljon! Mulla ollut aina jompikumpi näistä mun reissulaukkuina ja ihan paras arkilaukku mihin vaan. Helppohoitoinen, kestävä, kaunis ja tosi kätevä. Erinomainen ale-löytö siis.

ENITEN KÄYTÖSSÄ – LOUIS VUITTON MY LOCKME BB 

Mieheltäni lahjaksi saamani laukku on mulla ehdottomasti eniten käytössä arjessa, ja se onkin yksi suosikkejani. Pehmeä, tosi tilava, kaikkeen sopiva ja jotenkin superkätevä arjessa. Tän kanssa tulee kuljetua kaikista eniten ja aina kun jotain on hukassa, se on todennäköisesti jäänyt tänne. Jos valitsen kiireessä nopeasti päivän laukun, niin lähes aina tartun tähän. Tämä ei ole yhtä rakas kuin esimerkiksi musta Boy, mutta päätyy useammin käyttöön. En osaa sanoa miksi. Ehkä säästelen Boyta aina välillä ja tämä korvaa sen käytössä. Mutta tämä on kyllä erinomainen arkipalvelija. Pehmeä ja kevyt laukku on hyvä tällaiselle hamsterille, joka tarvii mukaan tuhat asiaa. En välillä ymmärrä, mitä kaikkea tämänkokoiseen laukkuun edes mahtuu, kun tuntuu, että tää on pohjaton.

Jos tästä tulisi joku kiva väri, niin mä todennäköisesti päätyisin hankkimaan toisen samanlaisen. Mulla menee laukkujen kanssa tosi kausittain nää ihastumiset, mutta tämä ja Louis Vuittonin Pochette Metis on mulla ehkä eniten käytössä monipuolisuutensa ja tilavuutensa vuoksi.

KUN MUKANA ON KOKO ELÄMÄ – LOUIS VUITTON BOSPHORE

Teknisesti ottaen tämä ei ole laukku vaan reppu, mutta menkööt tähän listaukseen. Ostin tän viime vuonna ja oon aivan rakastunut! Palvellut hyvin reissuissa ja arjessa. Aina jos tarvitsen mukaan enemmän tavaraa tai sitten vaikka läppärin ja järkkärin, niin tää valikoituu mun mukaan. Jos mukana on hirveä määrä tavaraa, ei tarvii huolehtia siitä, että laukku painaa, kun repussa paino jakautuu tasaisemmin. Paksut hihnat on tosi kätevät ja laukussa on paljon taskuja pientavaralle. Yksi parhaita ostoksiani viime vuonna!

Nyt mua häiritsee megapaljon toi pieni tahra kuvassa, pakko mennä heti pyyhkimään pois 😀

Tällä hetkellä haavelistalla: Louis Vuitton Multi Pochette (toivon, että on ohimenevä rakastuminen, sillä kyseessä ei todellakaan ole ajaton klassikko), Chanel Mini Rectangular viininpunaisessa hopeisin metallein ja jos jostain löytäisin Chanel Mini Rectangular siinä kiiltävässä vihreässä. Myös minikokoinen Lady Dior kauniissa hempeässä värissä kutkuttelee.

Tällä hetkellä harkitsen myymistä: Saint Laurent Sunset Monogram

Mikä on teidän suosikki näistä? Mistä laukusta haaveilette juuri nyt vai onko haavelistalla mitään? 

10 thoughts on “Perjantain parhaat – Laukut

 1. Kerro jos päädyt myymään Sunset Monogramin! 😅

  Juuri tuli hankittua Givenchy Antigona mini vaaleanharmaassa calfskin nahassa, mutta itsekin rakastan Chanelin Boyta ja Mini Rectanglea, joten ne ja Saint Laurentin tuo Sunset Monogram ja woc toiveena jossain vaiheessa 🥰

 2. Aivan mielettömän upeita laukkuja! Ja täydellisin konjakin sävy tossa Balenciagassa👌 Intohimoisena laukkuharrastajana ois supermielenkiintosta nähdä kaikki sun kokoelman aarteet😍

  1. Kiitos 🙂 Mä oon pari krt tehnytkin koosteen asiasta, mut se palaute on aina vähän sellaista, etten jaksa edes tehdä koostetta laukuista nykyään.

 3. Ylempi Chanel oli ehdottomasti mun mieleen. Tykkään siroista, ehkä aavistuksen tyttömäisistä laukuista. Tällä hetkellä omalla toivelistalla ei ole mitään ku viimein sain Furlan Metropoliksen helmikuussa 20vuotis lahjaksi laventelin sävyisenä. Aivan ihana ja kokoajan mukana 😍 Normaalisti en voi sietää kultaa en koruissa enkä yksityiskohdissa, mutta Metropoliksessa se toimii enemän kuin hyvin. Ja mun ikuinen kullan sävyn viha on alkanut väistyä.

  1. Mulla on myös laventelin värinen Furla Metropolis, en oo varma onko sama sävy, kun mun on kai vuotta sitten hankittu. Mutta se on ihana! Ja Furlan käyttämä light gold on ihana, kun ei ole liian keltainen kulta 🙂

 4. Ihana postaus korona-arjen keskellä. Tällainen turhamainen ja materialistinen, mutta silti niin ihana. Laukut on kivoja, niitä on kiva katsella ja fiilistellä pehmeää nahkaa ja kaunista suunnittelua.

 5. Näistä toi harmaa Chanel ihastuttaa kovasti!
  Mun ikuinen haavelaukku on Louis Vuittonin neverfull😭 ehkä joku päivä!

Leave a Reply