Suklaasta inspiroitunut pääsiäiskakku

Mä oon erikoinen sekoitus tosi pikkutarkkaa ja tosi sinnepäin suuripiirteisesti tekevää ihmistä. Välillä haluan tehdä tosi tarkkaa jälkeä ja sen näkee leivonnassa, värityksessä tai vaikkapa kodin sisustamisessa. Ja välillä haluan vaan lätkiä asioita sinne tänne tunteella ja spontaanisti, miettimättä ja mallaamatta. Yrittämättä saada kultaista leikkausta, symmetriaa tai mitään muutakaan. Lapsen kanssa puuhaillessa on pakko oppia suurpiirteisyyttä, spontaaniutta ja tietynlaista välinpitämättömyyttä yksityiskohtia kohtaan. Lapsi on itse asiassa ihan poikkeuksellisen luova olento, kun hänelle antaa siihen tilan. Oon ihaillen kattonut Danten puuhailuja kun hän saa käteen siveltimen tai kynän. Hän ei mieti värien yhteensopivuutta tai tee sääntöjen mukaan. Hän vaan tekee. Dante myös rakastaa keittiössä puuhailua. Hän tykkää kokkailla mun kanssa ja silloinkin kun leikkii esim. muovailuvahalla, tekee hän keksejä tai muuta siitä ja leikissä ne muovailuvahapalat käy hänen leikkiuunissa ja erilaisia hienoja värikkäitä annoksia tarjoillaan koko perheelle. Jopa SmartMaxeista hän rakentaa kakun, johon tulee kynttilät. Nyt kun joka päivä tehdään jotain kivaa yhdessä kun ei ole kerhoja tai päikkyjä, niin lupasin lapselle, että hän saa tehdä mun kanssa pääsiäiskakun.

Lapsen kanssa puuhailu ei tarkoita sitä, että rima on jotenkin matalamalla kauneudelle tai maulle. Lapsen kanssa jälki voi olla lähinnä tosi yllättävää. Ja pieni on kiinnostunut kaikesta. Haluaa maistaa jauhoja ja kanelia, haluaa vatkata ja koristella. Niinpä annoin. Hän sai sanella ja auttaa ja kertoa mikä menee mihinkin ja riittääkö vielä karkit. Kuten näette, ne ei ihan heti riittäneet 😀

Kakun inspiraationa toimi Nick’sin sininen suklaapatukka, jossa ei ole lisättyä sokeria. Esittelin näitä Nicks’in patukoita tässä postauksessa ja tuo sininen on meillä huvennut kaikista nopeiten. Danten synttäreillä se oli sellainen kiva suklaa, jota tarjosi myös lapsille mieluummin kuin tavallista suklaata ja tuon ihana maku ja struktuuri on pyörinyt päässäni nimenomaan kakkuideana. Niinpä teimme suklaakakun, jonka väliin tuli vähän tavallista terveellisempi sisus ja kreemi. Täytimme suklaakakun kookos-vaniljarahka-kerma-tuorejuusto -sekoitteella (kaikkea samassa suhteessa) ja päälle tulleessa kreemissä oli rahkaa, tuorejuustoa ja kermaa. Emme lisänneet sokeria lainkaan, edes tomusokeria. Kreemistä tuli vähän juoksevampaa kuin yleensä, koristeluruusut eivät ihan näyttäneet siltä kuin yleensä ja kakku oli pienen ihmisen iloinen väripommi kaikkea mitä hän halusi. Jopa eilen maalaamamme pääsiäismuna piti saada koristeeksi. Äidin maalaama hieno sininen piti saada. Ja kukkia, koska äitikin laittaa kakkuun kukkia.

Yleensä yritän tehdä kakkuja, jotka on näyttäviä, mutta ne jotenkin toimivat yhteen. Niissä ei ole liikaa kaikkea. Tässä on ihan liikaa kaikkea, mutta erityisesti aivan mielettömän paljon iloa ja hyvää mieltä. “Wauuuuu“-sana kuultiin monta kertaa.

Mitä tällaiseen siis tulee? Mikä tahansa toimiva suklaatäytekakun pohja, jonka laittaa kahteen osaan ja laittaa väliin seosta, missä on vaniljarahkaa, kermavaahdoksi vatkattua kuohukermaa ja tuorejuustoa kaikkia 1 dl ja lisäksi kookosmaidossa kostutettuja kookoshiutaleita 1dl. Samaa seosta laitoin suklaakakun päälle ennen kreemin pursotteluja. Kreemissä on 2 dl kuohukermaa, 2 dl vaniljarahkaa ja 200 gr tuorejuustoa ja väriaineita. Kakun koristeluun ei tarvitse käyttää muuta kuin mielikuvitusta ja kaikkea, mistä tykkää. En jaksanut alkaa hinkkaamaan täydellistä voikreemipintaa ja tekemään suklaadrippiä. Lätkittiin kuorrutteita sinne päin ja koristeltiin keksiaidalla, joka sekin on vähän sinne päin.

Noi Nick’sin kookospatukat on ihan superhyviä herkutteluun. Ne on gluteenittomia eikä ne sisällä palmuöljyä tai lisättyä sokeria. Nämä ovat herkkuja, mutta vähäkalorisempi ja sokeroimaton vaihtoehto suklaapatukaksi. Luontaisesti näissä on pieni määrä sokeria, mutta lisättyä sokeria ei ole, vaan sen sijaan steviaa, erythirolia, makeita kuituja ja xylitolia. Nick’s -patukoiden erikoisuus on myös siinä, että niissä on kuitua ja proteiinia ihan eri tavalla kuin tavallisissa suklaapatukoissa. Jos ette ole vielä maistaneet näitä, niin suosittelen kokeilemaan. Näitä löytyy kolmea eri makua (tämä Coconut, keltainen Kexbar ja vaaleanpunainen Peanuts n’ fudge), joista mun suosikki on toi Coconut, joka inspiroi tätäkin kakkua. Ja voin muuten kertoa, että tämä Nick’s kakku oli ihan törkeä hyvää, vaikka siinä oli paaaaaljon vähemmän sokeria kuin normaalisti tällaisessa kakussa!

Voi pojat miten onnellinen oli tuo pikkupoika, joka sai “karkkikeksikakun”, jossa oli “sinistä suklaata ja pääsiäismunia!!!”. Silmät taitaa tuikkia edelleen ilosta.

Vaikka en olisi ihan pelkästään itsekseni tämännäköistä kakkua tehnyt, on tämä ehkä mun kaikkien aikojen lempparein pääsiäiskakku. Siinä näkee tuon mun pienen höpöttäjän vaikutus alusta loppuun!

Onko muita suklaan ja kookosen makuyhdistelmän faneja? Ja joko ootte kokeilleet näitä Nick’sin suklaita? 

7 thoughts on “Suklaasta inspiroitunut pääsiäiskakku

 1. Kiitos ohjeesta!! Kookos on yksi niistä mauista, jota en ennen saattanut syödä ja mielestäni jos ruuassa/leivoksessa oli kookoksen makua, se oli pilalla. Ja nykyään rakastan! 😀 niin ruuassa kuin leivonnaisissakin yksi lemppareista

  1. Just söin tossa palan kahvin kaa ja MY GOD toi on hyvää ku on sellanen pehmee kookos ja makee suklaa yhessä 😍

 2. Siis mikä logiikka laittaa kääreessä oleva patukka kakun päälle? Tosi hölmön näköstä ja vähän epähygieenistäkin. 😀

  1. Onneksi sun ei tarvinnut syödä tota hölmönnäköistä ja epähygieenistä kakkua siis <3
   Sun mielestä hölmön näköistä, lapsen mielestä kivaa. En tiedä missä sä säilytät sun suklaapatukoita, meillä ne säilyy kyllä ihan keittiön kaapista, mistä se on pesun kautta laitettu kakun päälle.

  2. Mun mielestä ei yhtään hölmön näköistä, voin vaan kuvitella kuinka onnellinen lapsi teillä on ollut siellä tekemässä tätä 😍 onneksi hänen ei tarvi tietää näistä kommenteista joissa hänen tekemisiään sanotaan hölmöiksi ja epähygieenisiksi, vaan hän voi olla täysillä onnellinen tekemästään. 🤗

Leave a Reply