3 x näyttävä keksikakku

Pari kakkuliveä takanapäin ja ajattelin kerätä noiden kolmen eri kakun ohjeen nyt yksiin kansiin tähän postaukseen, sillä nää on aiheuttanu tosi paljon kysymyksiä ja ohjetoiveita. Nää kaikki kolme kakkua on variaatioita toisistaan ja oon tehnyt niitä nyt vähän eri ohjein. Oon varmaan jo enemmän ku viidesti tehnyt näitä kakkuja puoleen vuoteen ja tää on aina takuuvarma näyttävä onnistuja 🙂

Adrianin nimijuhlissa oli murotaikina-pohjainen kakku. Mytyn ja kavereiden 6kk-juhlinnassa oli piparipohjainen kakku ja nyt tässä Danten 3-vuotisyyden juhlinnassa oli ihan keksistä rakenneltu kakku. Myös täyte on vähän elänyt ja viimeisin on ollut oma suosikkini! Tää on tosi helppo tehdä, ja ton keksistä kasatun valmistumisaika on alle tunti alusta loppuun, mä nimittäin pidin liveä jotain 40 min ja aloittaessani oli keksit vasta aseteltu ekaan kerrokseen 🙂

NIMIJUHLA-KAKKU
Murotaikinapohja + Perustäyte

6KK – KAKKU (pojille ja tytölle)
Piparipohja + perustäyte

SYNTTÄRIKAKKU 
Kaurakeksit + Uusi täyte

Elikäs, pohjaksi kelpaa oman valinnan mukaan isot pyöreet keksit (2-3 pakettia) tai valmis murotaikina tai piparitaikina pakasteesta. Jos haluaa, taikinan voi myös tehdä itse. Keksistä rakennellessa ei tarvii tehdä sapluunaa, piparitaikina-pohjainen on empiirisen kokemuksen mukaan maultaan ihmisten suosikki.

Pohja onnistuu niin, että leikkaa taikinasta 2 tai 3 samanlaista isoa keksiä. Tää voi olla numero, kirjain tai joku muoto (sydän tms.) ja sitten paistaa keksit uunissa ja antaa jäähtyä. Kannattaa hankkia 2 pakettia valmistaikinaa, että riittää. Taikina kaulitaan ohueksi, leikataan muotoon ja paistetaan. (Tässä postauksessa tarkemmin) Muuten homma toimii samalla tavalla keksitaikinalla tai valmiskekseillä. Alimman keksi(e)n pohjalle kannattaa levittää ihan hieman tuota kerma-tuorejuusto-sekoitusta, että se pohja pysyy aloillaan siinä levyllä. Alin keksikerros kostutetaan mehulla tai vedellä, ihan mitä nyt jääkaapista löytyykään. Murotaikinaan suosittelen jotain makeeta, kekseihin tai piparitaikinaan riittää ihan vaikka vesi tai kauamaito tai mikä vaan. Mä käytin tosiaan keksikakussa Kantolan kaurakeksejä, jotka on sellaisia suht isoja kaurakeksejä. Yksi vaihtoehto on Digestive -keksit, ne on isoja ja pyöreitä, ja käytän niitä usein juusokakun pohjalla, mutta sitten mä tekisin täytteestä vähän makeampaa. Keksit on vieläkin helpompi vaihtoehto ja nää on itse asiassa tosi helppo “leikata”, kun siitä voi nappasta aina keksien välistä kakun poikki ja antaa kauniin pyöreän palan kaikille. MUTTA, muodon puolesta tykkään tehdä taikinasta enemmän, kekseistä tää jää hieman kapeaksi mun mielestä, mun Instassa on kuva toisesta 3-kakusta, ja siinä se muoto on musta paljon kauniimpi.

Täytteen oon tehnyt joka kerta eri tavalla. Nyt tää viimeisin oli mun mielestä koostumukseltaan ja maultaan parasta!

PERUSTÄYTE: 

800 gr tuorejuustoa (600 gr vaniljatuorejuustoa ja 200 gr maustamatonta)
n. 150 gr tomusokeria
1,5 dl kuohukermaa tai vispikermaa
väriaineita ja koristeita
glögiä
piparminttuesanssia

UUSI TÄYTE: 

4 dl kuohukermaa tai vispikermaa
500 gr tuorejuustoa (esim. 200 gr vaniljatuorejuustoa ja 300 gr maustamatonta)
1 prk vaniljarahkaa
150 gr tomusokeria
väriaineita
piparminttuesanssia

Vatkaa kerma kermavaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto (ja rahka) sekä viimeisenä tomusokeri. Siirrä sivuun n. 70%  täytteestä valkoisena. Värjää loput haluamisi värein. Suosittelen pastavärejä tai jauhevärejä kaikessa leipomisessa, en juuri koskaan käytä nestemäisiä värejä.

Kostuta alin kerros valitsemallasi mehulla/vedellä/kahvilla/milläikinä ja koristele alakerros valkoisin pikkuympyröin (kts. täällä postauksessa). Laita toinen kerros päälle. Mä tein tässä viimeisimmässä kakussa niin, että tein 3 kerrosta ja keskimmäinen oli eri väriä, näytti tosi kivalta. Oli toinen tai kolmas kerros se päällimmäinen, niin alakerroksissa pursottelen noi ympyrät reunoille tarkasti, mutta keskelle miten sattuu. Ylimmässä kerroksessa yritän pitää jonkunnäköisen symmetrian. Tää uusi täyte pursottuu musta vähän kauniimmin ja on jotenkin “muhkeampi”. Kun valkoinen pohja on tehty, niin sitten ei muuta kuin koristelemaan oman mielen mukaan. Mä käytän leikkokukkia, erilaisia nonparelleja, pähinöitä, marjoja, karkkia ja macaronseja sekä keksejä usein. Aloitan pursottelemalla erivärisiä ruusuja ja kukkasia tosta samasta täytteestä, mutta eri väriin värjättynä. Musta nää keksikakut/numerokakut on vähän sellaisia “More is more” koristelujen osalta, mut toisaalta oon aina leipomuksissa sitä mieltä.

Mä käytän tyllina Wilton 2A -tyllaa tohon pyöreään pursotukseen, ja Wilton 1A-tähtityllaa noihin ruusukkeisiin. Wilton 21-tylla on sellainen, millä teen pieniä kukkasia halutessani. Noita nonparelleja oon tilannut netistä, mutta Confetista saa aivan ihania nykyään myös. Mun on hankittu sieltä sun täältä. Sweetapolitasta ehkä suosikit. Ja niiiiin näyttävä kuin tuo kakku onkin, niin tossa oikeesti menee se tunti. Jep. Ihan pelastus! Meidän kylmiössä tällainen säilyy edellisillasta seuraavaan päivään ihan samannäköisenä. Tämän kakun tein illalla klo 23 ja otin kuvan:

Tässä sama kakku seuraavana päivänä klo 14.30:

Keksit/macaronit saattaa hieman kastua, mutta ei se näy kuin siinä kohtaa missä ne koskettaa tota täytettä. Mä en tosiaan tiedä yhtään miten tällainen kestää jääkaapissa, kun en oo koskaan sellaisessa pitänyt. Mutta siis uskaltaisin tehdä ihan reteesti muutamia tunteja ennen juhlaa 🙂

   

Ja eniten kysytty kysymys. Miten tän voi leikata? Todella helposti. Keksi pehmenee ihan tosi pehmeeks tuolla kun sen kostutaa ja kun siinä on toi täyte päällä, niin sekin pehmentää sitä hyvin. Sanoisin, että murotaikina tarvii eniten kostutusta, ettei jää kovaksi, mutta kyllä jokaisesta kakusta on mennyt veitsi helposti läpi ilman, että se kakku on lainkaan alkanut hajoilemaan. Ja kekseistä tehty kakku on ihan superhelppo annostella! 🙂 Tällaisesta riittää mun mielestä 12-16:lle ihmiselle ja näitähän voi tehdä ihan kaksiosaisiakin numeroita, kuten vaikka 30, jolloin siitä riittää useammalle.

Mä ootan, että siskonpojalla on nimijuhlat, niin saan uuden tekosyyn tehdä tällaisen! Näitä on superkiva tehdä, koska pääpaino on koristelussa, ei itse leipomisessa 😀 Kysykää mitä mieleen tulee, niin mä linkkaan sitten aina tähän postaukseen jos teen näitä jatkossa 🙂 

11 thoughts on “3 x näyttävä keksikakku

  1. Leivoin jo kaurakeksitaikinasta isot ympyrät, joista aion tehdä tollasen kakun. Onko tarpeeksi maukas, vaikka ei laittaisi mitään marjoja tai hilloa väliin?

  2. Aivan ihanan näkösiä kakkuja! Miten nuo kukat? Onko aitoja kukkia ja voiko mitä vaan aitoja kukkia käyttää koristeena?

      1. Pakosti jokin osa noista kukista koskee kakkuunkin esim ruusujen terälehdet niin se ei kai haittaa?😅 Ei jääny mitään ruusun makua kakkuun?🙊 Ihanan näköisiä!

  3. Siis wou! Niin hienoja kaikki, mutta mun lemppari ehkä toi 6. Kumpa osais koristella puolikskaan noin kauniisti kuin sä <3

  4. Upeita kakkuja! Mun oli tarkoitus tehdä vastaava meidän neidin kaksivuotispäiville, mutta sattuneesta syystä niitä ei nyt järjestetäkään…
    Onko muuten nuo macaronsit myös tehty itse? Upeita nekin.

  5. Ihanan näköisiä kakkuja! Ootko ajatellut, että lepoisit näitä tilauksesta? Varmasti olisi kysyntää, sen verran upeita on!

Leave a Reply