Valmiina välikauteen

                      

Säätiedotukset sahaa edestakaisin, kylmä tuuli puhaltaa, aurinko paistaa, sataa ei sada, lunta sataa, on +10. Mitä ihmettä tonne pitäisi pukea päälle muksuille? Välikausivaatteet herättää varmaan kaikissa vanhemmissa aina paljon kysymyksiä ja mä tiedän, että ainakin itelleni ne on aina olleet hankalin valita. Me ollaan päädytty ratkaisuun, että meillä on ns. tekniset vaatteet, siisti välikausivaatteet (joissa saa kuitenkin myös leikkiä tarvittaessa) ja sadevaatteet. Ja päikyssä omat, sillä meidän päikyssä saa pitää vaatteita säilössä ja ei haluta raahata eestaas kuravaatteita. Välikautena tärkeintä on se, että vaate hengittää, eikä siinä näin ollen tule kuuma, mutta on myös suojaava, eli kestää veden ja tuulen, ilman, että tulee kylmä. Kun sää vaihtelee päivittäin ja saman päivän aikana, pitää pystyä luottamaan, että se sama ulkovaate ajaa asiansa auringon paistaessa ja mennessä pilveen ja sateen yllättäessä.

Meidän luottomerkki teknisiin, toiminnallisiin vaatteisiin on ollut alusta asti Reima. Kotimainen, erittäin laadukas ja Dantelle hurjan hyvin sopinut. Tekniset vaatteet oikeesti ajaa asiansa just eikä melkein ja lisäks vaatteet ja kerngät on tyylikkäitä. Dantella on jonkun verran kesäkenkiä, mutta lokakuusta huhtikuuhun me kuljetaan melkein poikkeuksetta Reimoissa. Ja teknisissä välikausivaatteissa ei ole Reiman voittanutta. Oon ostanut osan Danten vaatteista käytettynä, osan uutena ja osa ollaan saatu Reimalta. Kaikki kestäneet käyttöä erinomaisesti. Löysin esimerkiksi kirpparilta Reimatecin talvihaalarin, joka on ollut päikkyhaalari, eikä ole valituksen sanaa.

Nyt saimme valita Reiman mallistosta Dantelle ja Mytylle välikausivaatteet, ja paketti saapui vähän aikaa sitten. Ai että mikä nautinto on sovitella ja hypistellä laadukkaita ja toimivia vaatteita ja kenkiä! Ja kun nää on kotimaisen yrityksen tuotteita, joissa jokaisessa roikkuu “Design from Finland” -merkki, niin on ilo käyttää näitä. Reima on maailman johtava toiminnallisten lastenvaatteiden merkki ja yksi niitä merkkejä, joista saa suomalaisena todellakin olla ylpeä. Hyvä esimerkki siitä, että toiminnallinen ja kestävä voi olla tyylikästä ja että lapsillekin on olemassa vaatteita, jotka ovat samaan aikaan erittäin kestäviä, säänmukaisia ja toiminnallisia, mutta samalla katseenkestäviä.

Aloitetaan kengistä, sillä siitä tää koko homma itse asiassa lähti liikkeelle. Meillä on nimittäin Dantella ollut välikausikenkiä (talvikenkinäkin, kun ei ole ollut pakkasta kovin paljoa) Patterit ja Wetterit. Pattereissa on tarrat, Wettereissä nauhat, mutta helposti jalkaan menevä versio, sillä nauhat on kuminauhaa, eli jalat solahtaa sisään iisisti. Ja silti kengät pysyy hyvin jalassa. Me ollaan nyt opeteltu pukemaan kengät oikeisiin jalkoihin ja laittamaan kengät itse. Pattereiden tarrat on tähän tosi sopivat. Molemmat kengät on ihan superhyvät! Nilkat on tuettuna, kenkä on kuitenkin kevyt, mutta märältä ja kylmältä suojaava. Kaikenlaisissa leikeissä toimii hyvin, likaiseksi mennessään helppo putsata ja erityisesti Patterit on musta ihan supertyylikkäät! Makuasioita, itse tykkään Pattereista pikkusen enemmän kuin Wettereistä, mieheni taas valitsee Wetterit ennen Pattereita. Syksyllä itse asiassa ostettiinkin molemmat, sillä toiset oli päikyssä ja toiset kotona. Nyt otettiin jo seuraava koko ja tällä kertaa mustana, edelliset oli siniset ja edellisvuonna oli mustat. Ootte varmaan huomannu mun IG-materiaaleista, että Dantella on melkein aina pihaleikeissä nää jalassa. Jos pitäisi valita vain yhdet kengät, niin Patterit ottaisin lapselle välikausikengiksi ihan milloin vaan. Patter  ja Wetter Washit ovat vieläpä konekestävät ja tulevat pyykkikoneesta melko lailla uudenveroisen näköisenä. Iso plussa mutaleikkien jälkeen, tosin useimmiten pesen kengät ihan käsin suihkun alla. Helposti lähtee lika pinnasta.

Vaatepuoli on kanssa monille ongelma. Haalari vai kaksiosainen puku? Tekninen vai ei? Kuinka tekninen?

Meillä on seisomaan nousun jälkeen ja kävelemään lähdön jälkeen ollut sekä haalari, että takki ja housut. Molemmissa omat puolensa. Haalari on siitä kätevä, että siinä ei pääse koskaan käymään niin, että alaosa ja yläosa jotenki liukuu eri suuntiin ja jää ihoa näkyviin tai pääsee kylmää välistä. Toisaalta kaksiosainen on helpompi kun pitää käydä vaikka vessassa, niin ei tarvii ottaa niin paljoa vaatteita pois. Molemmilla varmasti omat kannattajakuntansa. Mun mielestä haalari on ihan paras leikkeihin, joissa kiipeillään ja myllätään, mutta tykkään myös tosi paljon meidän takeista ja niihin kaveriks hyvät välikausihousut ja avot.

Meillä on ollut nyt Dantella harmaa Reiman Reitti-haalari, josta oon saanut oikeasti kymmeniä kyselyjä Instagramissa. Ostin sen viime vuonna ja se oli paras hankinta ikinä kun sen satuin alesta bongaamaan. Harmaa on ollut täydellinen väri, missä ei näy yhtään kulumaa, sen saa kivasti asustettua millä tahansa pipolla ja huivilla ja haalari on teknisen lisäksi tyylikäs. Ei siis ollut kysymystäkään siitä, minkä halusin seuraavassa koossa, nimittäin Flygar-haalari. on aivan mielettömän hyvä! Kaunis harmaa, vielä tyylikkäämpi leikkaus kuin tuossa edellisessä ja kaikki viimeisen päälle. Korkeat kaulukset irroitettavassa hupussa tuulensuojana. Huppu helppo nepparein irrottaa ja laittaa takaisin. Vetoketjulliset taskut pikkutyypin aarteille, kunnon heijastimet kauttaaltaan, hihoissa ja selässä. Kumilenkit jaloissa ja kunnon tiukat resorit. Vahva kangas, tuulempitävä, likaahylkivä ja vedenkestävä ja tässä on kauttaaltan teipatut saumat. Pepussa ja lahkeissa on vahvikkeet. Tykkään tässä siitä, että tää on tosi huomaamaton, esim. harmaat heijastimet eivät juuri erotu tästä muuta kuin valon osuessa.

Flygarin alle menee erinomaisesti Vuoro-välikerros-haalari. Tässä on sellainen erikoinen materiaali, joka on tosi sileä päältä, siis sellainen ei-pörröinen, vaan sileä ja sisältä tää on mukavan pehmoinen. Dante tykkää tästä hurjasti, on kuulemma autokorjaajan haalari 😀 Tänään taa etittiin “mekaaaaaanikon haalaria”, koska se on mieluisin vaate tällä hetkellä. Haluis melkeen nukkuakin siinä 😀 On varsinaisesti itse asiassa välikerrastohaalari, mutta mun mielestä toimii myös sellaisenaan sitten lämpimämmillä keleillä, koska pinta ei ole sellainen pörheä.

Dante on nyt 98 cm pitkä (kotimittauksen mukaan) ja nää molemmat on meillä 98 cm. Molemmat menee takuuvarmasti vielä syksyllä ja todennäköisesti vielä ensi keväälläkin, nimittäin Reima on mun kokemuksen mukaan hieman reilumpaa mitoitusta, vaatteissa on hyvin kasvunvaraa.

Tuon harmaan haalarin lisäksi mun ehdoton suosikki on nää välikausihousut! Välikausihousuja on tosi vaikeeta löytää oikeessa koossa ja hyvällä istuvuudella, oikeesti. Meillä on pitkäjalkainen kapea lapsi, joten kaikki välikausihousut tuntuu olevan hirveän leveitä ja epämukavan näköisiä käytössä. Lento-housut on ihan täydelliset! Otettiin nää tummansinisenä lapsen mieliksi ja nää on täydelliset! Jalat on tarpeeksi kapeat, voi kiristää vyötärönauhalla, mutta istuu jo näin tosi hyvin ja vahvistetut polvet ja pylly sopii näihin lähes huomaamattomasti. Hengittävä kangas, täysin veden- ja tuulenkestävät. Näissä on myös vetoketjulliset taskut ja lahkeiden kiristys toimii niin hienosti, etten meinannut ensin keksiä. Kiristysnauha on jemmattu kankaanpalan sisälle lahkeiden sisäosaan ja ei sieltä siis roiku häiritsemässä tai hajoamassa askelten alle.

Näiden kaveriksi tuli Huukois-bomber, joka on tosi tyylikäs, mutta samalla kuitenkin tekninen; veden- ja tuulenpitävästä, likaahylkivästä, mutta hengittävästä materiaalista. Resorit on käytännölliset ja tyylikkäät. Sellainen takki, jossa uskaltaa leikkiä leikkipuistossa, mutta kehtaa mennä vaikka kyläänkin.

Housuista meillä on koko 98, takista 104, sillä se on takin pienin koko. Housut on koosta 92 ylöspäin. 104-kokoinen takki on Dantelle jo nyt tosi hyvä, eli en sanoisi sen olevan mitenkään liian reilu. Mennee pari vuotta käytössä siis.

Asusteina Dantella on näissä kuvissa Lahti-pipo (tuo harmaa) ja Tokko (tuo ihana värikäs!) ja nää on tosi hyvät! Molemmat istuu päähän hyvin ja pysyy päässä leikin tiimellyksessä. Molemmat tosi kivannäköisiä ja sopii hyvin näihin asuihin!

Lisäksi pakko vielä hehkuttaa noita siistejä beigejä housuja bomber-takin kaverina. Nää on ihan mielettömän tuntuiset! Puuvilla-modaali -sekoitus on ihan superpehmeä ja sellainen, että itsekin haluaisin tämäntuntuiset housut. Nää Danten on kokoa 104 ja menevät varmasti vielä vuoden-pari. On ihan täydelliset, sillä mä käytän tosi usein Dantella tällaisia chinomaisia ruskeita housuja ihan juhlissakin, ja nää on sellaista kangasta, joka ei hevillä rypisty. Ja jos menee suklaakakkua reisille, niin lähtee helpommin tuolta pinnalta. Nää tuntuu myös käteen sellaisilta, että näissä ei pääse hiki tulemaan kovemmassakaan leikissä sitten kesällä! Ihanat ja niin kivannäköiset yhdessä ton bomberin kanssa. Eikä haittaa vaikka tulee vähän likaa leikkiessä, lähtee helposti pesussa. Reiman vaatteet on tarkoitettu lapselle ominaiseen, leikkivään, käyttöön.

No entäs sitten Mytty?

Mulla oli heti ensimmäisenä ostolistalla tälle tyypille ensiaskel-kengät  kun näin nää Startti-kengät kaupassa. Nää on ihanan pehmeää nahkaa ja tosi kevyet. Juuri ensikengiksi suunnitellut ja hyvä kengät, mutta sellaiset, mitkä on samalla tyylikkäät ja söpöt. Meillä haetaan jo ajoittain seisomaan nousua ja siks uskon, että kevään / kesän aikana täällä otetaan ensiaskeleita, jolloin hyvät istuvat kengät on tosi tärkeet. Nää on vieläpä ihan supersuloiset, sellaiset, joita pitää mielellään! Meille tuli nyt ensikenkiin koko 20.

(Ei huolta, Mytty ulkoilee tumpuissa, sai vaan kuvia varten hetkeksi lelun, kun ei muuten malta pysyä aloillaan 🙂 

Danten vauva-ajalta on tallessa muutama tuollainen välikerroshaalari, joista ollaan tykätty ihan hurjasti! Dante ja Mytty on vaan syksy/kevät-vauvoja, eli vähän eri kokoja on ollut käytössä ja pari ihan alkuvaiheen haalaria on mennyt jo eteenpäin siskonpojalleni. Reiman Lauha on ollut molemmilla meidän pohilla suosikki välikerroshaalariksi, mutta tämä uusi Harmois on vieläkin kivempi, sillä tässä on huppu! Pehmeä, lämmin ja tyylikäs. Välikerroshaalariksi ihan liian tyylikäs, pidän tätä varmaan koko kevään ihan vaan haalarina päällä, koska on niin kaunis!

Alle meneekin sitten tarvittaessa tämä ihana muumikuosinen pyjama. Joo, tää on pyjama, mutta villasekoitetta, joten menee tosi näppärästi välikerrastoksi täydellisesti. Ja kevään unille pihalle ihan paras. Nää on jotenkin niin käteviä vauvalla, ku vetskari on alas asti, on tosi ohut, mutta lämmin ja kaikki suunnitellussa mietitty käytännöllisyys ja mukavuus edellä.

Adrianilla on nää koossa 68/74, koska nää on musta aika reiluja ja meillä menee varmasti vielä syksylläkin! 🙂 Asusteina on merinovillan ja tencelin yhdistelmästä oleva kypäräpipo, joita meillä on ollut Dantella syntymästä asti tähän päivään. Käyttää kypärän alla tälläkin hetkellä. Ihanan pehmeä, ohut ja lämmin ja pitää huolen, että ei tule kylmä, vaikka pipo vähän valahtais. Sillon ku pipon tuplaus on liikaa, lasken kypärähatun alas takaraivolta ja se toimii kaulurina. Ja Mytyllä samaan tyyliin Danten kanssa myös ihana harmaa Lahti-pipo 🙂

Siinä siis meidän poikien välikausivarustus vuodelle 2020. Löytyikö jo jotain tuttuja tai ostoslistalle päätyviä?

10 thoughts on “Valmiina välikauteen

 1. Awww, en kestä miten söpö Dante on noissa kuvissa (ja Mytty myös, mutta eritoten Dante). Ihana! Tais olla hauskaakin olla mallina äitin tapaan? 😀 Tosi hyviä kuvia.

  1. Haha, kiitoksia, joo hänellä on nyt sellainen “äiti ota kuva!” -vaihe menossa, että tykkää olla kuvissa 🙂

 2. Lieneekö loppumattomalta tuntuneen kotonaolon jälkeen (ensin eristyksessä kaksi viikkoa ja sen jälkeen lähinnä sosiaalisen paineen takia vielä karanteenissakin), että tämä postaus sai kyyneleet virtamaan. Syy ei ollut pelkästään teidän suloisissa pojissa vaan myös siinä, että meillä käytettiin aina Reiman ulkovaatteita kun muksut oli pieniä. Siitä on tosin aikaa jo parikymmentä vuotta 😁

  Reimalla oli jo tuolloin ihan suvereenit vaatteet sekä kengät säähän kuin säähän ja kaikkiin Suomen keleihin. Hauskaa ja nostalgista huomata, että Reima on vieläkin markkinoilla ja heidän tuotekehittelynsä on edelleen erinomaista.

  Tämän voisi kuvitella olleen mainospuhe, mutta itseasiassa yritin pysyä asiallisena kuin todellisuudessa olisin halunnut kertoa nostalgisia muistoja meidän lasten ulkoleikeistä, jotka siis nyt ovat kauniita muistoja vain ❤️

  1. Musta on hauskaa, että myös minä muistan siskoni Reiman vaatteissa hiekkalaatikolla polvenkorkuisena. Siskoni ovat sen verran nuorempia, että minä muistan heidän lapsuudestaan jotain vaatteita ja sen, että äitini piti Reimaa aina erittäin laadukkaana. Ja nyt siskoni on jo aikuinen, naimisissa ja pukee omalle lapselleen Reiman vaatteita. On ihanaa, että jotkut brändit pitävät laatunsa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen ja ovat tietynlainen laadun tae jo ihan nimensä puolesta monille 🙂

 3. Iih en kestä, sun pojat on niin söpöjä noissa kuvissa! Ja tosi kivat vaatteet ja kengät. Kiva kun pojatkin puetaan nätisti. Ei mikään yleistys, mutta välillä näkee katukuvassa että tyttöjen vaatteisiin on panostettu, mutta pojilla on what ever sillisalaatti päällä.

  1. Kiitoksia 🙂 Niin, monilla tuntuu olevan tuollainen ajatus tai sellainen havainto. Se voi ollakin, tai sitten voi olla myös se, että usein pojille on paljon tylsempiä vaatteita. Ja kaikkia ei ehkä edes kiinnosta pukeutuminen. Monet myös antaa lapsen pukeutua itse omien valintojen mukaan. Dantekin saa tosi usein pukea just ne vaatteet, mitkä haluaa, mutta hänellä on sellainen vaatevarasto, joka melko lailla aina sopii toisiinsa. Mä tykkään, että pojatkin on puettu nätisti, mutta ei se oo mikään prioriteetti elämässä varmastikaan 🙂

 4. Ostin meidän taaperolla tuon saman harmaan välikausihaalarin vähän aikaa sitten, ihan loistava ostos! Hänellä oli viime vuonna Reimalta samannäköinen haalari denim blue värissä, joten valinta ei ollut vaikea kun näin tuon harmaan Reiman nettikaupassa. 😀

  Ollaan jo useampi vuosi suosittu ulkovaatteissa Reimaa, tykkään kun ovat alkaneet tehdä enemmän neutraalin näköistä vaatetta ja laatu on älyttömän hyvä. Tykkään myös siitä että monesti samaa tyyliä löytyy sekä haalareista että takeista, meillä kun esikoinen on ekaluokkalainen poika ja kuopus kaksivuotias tyttö niin on mahdollista ostaa vielä saman tyylistä tämän ansiosta. 🙂

  1. Toi haalari on ihan mahtava! Ja harmaasta toisen haalarin kokemuksella voin sanoa, että paras väri. Voi asustaa miten haluaa ja lisäksi siinä ei näy mikään 😀 Ei muta, ei hiekka, ei kuluma. TÄYDELLINEN. Meillä on kans Mytyllä Danten ajalta yks windfleece harmaana, niin sopivat hyvin yhteen 🙂 Ihanaa, että samistelet tyttöä ja poikaa, mun mielestä samistelevat lapset on niin suloisia! <3

Leave a Reply