Mielipidemaanantai – Mielipiteiden historiakatsaus

Mulla oli yks puolivalmis Mielipidemaanantai täällä, mutta en halunnu julkasta sitä. On niin hyvä mieli mun kivasta IG Livestä, etten jaksa nyt niin mitään negatiiviseen tai koronaan viittaavaakaan ja koska aiheena oli negatiivisuus koronakriisin keskellä ja whataboutismi tässä tilanteessa, niin jätetään se johonkin toiseen hetkeen tai ikuisiksi ajoiksi luonnos-kansioon.

Tossa livessä mentiin vähän historiaan ja pariin vähän diipimpään hetkeen sitä ja tuli mieleeni, että voisin tehdä tällaisen leikkimielisen historiakatsauksen mun mielipiteisiin vuosien varrelta.

2008: Musta tulee muutaman vuoden päästä vakavasti otettava juristi, joka tahkoo hyvin palkkaa ja tekee tosi tärkeetä työtä ja saa tyydytystä siitä, että tekee tärkeetä työtä.
2020: Musta tulee isona sitten… emmätiedä, katellaan. 

2009: Mun mielestä uskonto ja kaikki henkinen tollanen on ihan mielen hölmöyttä ja mä en kyllä sellaiseen sorru ja oon tosi realisti ja tässä maailmassa.
2020: Lupaan jättää yhden pahan tapani sen jälkeen kun mun vauva lipsahtaa sylistä ja melkein tulee tonttiin ja ensimmäinen asia, jonka huomaan tän läheltä-piti-tilanteen jälkeen, on tää mun paha tapa, mitä oon yrittänyt lopettaa tuhat kertaa. Päätettyäni tämän en oo tehny tätä pahaa tapaa kertaakaan sen jälkeen, koska mitä jos joku korkeempi voima on oikeesti olemassa ja mähän lupasin lopettaa, jos ne kormeemmat voimat pitää huolen, että mun muksut saa aina elää terveinä ilman vaurioita ja nyt mä en todellakaan tee sitä, ettei niille vaan kävis huonosti. 

2010: Suomi on paska paikka.
2020: Suomi on maailman paras maa asua. 

2011: Australialaiset on maailman ihanin kansa.
2020: Suomalaiset on kaikessa ärsyttävyydessään kyllä mun kansa. 

2012: Musta tulee vielä jotain, millä on tekemistä muotimaailman kanssa ja sit teen tosi makeeta työtä jossain isossa kaupungissa. Oon esim. Mulberryn Brand Manager Lontoossa.
2020: Mä rakastan eniten mun pehmeitä kollaripukuja ja mä oon kotiäiti/bloggaaja Lempäälässä pellon keskellä ja mua hirvittäis ajatuski piinkovasta elämästä Lontoossa miettien nahan värejä. 

2013: Mä en enää ikinä muuta takaisin Suomeen.
2020: En oo ihan varma haluanko enää ikinä muuttaa ulkomaille, korkeintaan pariks vuodeks Ausseihin voisin harkita. Loma-asunto Kroatiassa ois kiva. 

2014: Mä en enää jaksa seurustella yhenkään miehen kanssa, mua ei oo luotu sellaiseen.
2020: Mun mielestä kaikista hirveintä on se, kun mun mies on työmatkalla, enkä nää sitä muutamaan päivään. 

2015: Kaikki pienet kaupungit ja kunnat on ihan tylsiä asuinpaikkoja, en kyllä nää itteeni sellaisessa. Pitää olla ison kaupungin tuntua.
2020: Jos meidän täytyy töiden puolesta muuttaa joskus Helsinkiin/pk-seudulle, niin mä haluun asua Jokelassa. 

2016: Jos musta tulee joskus äiti, mun lapset ei sit kyl kato ipadia.
2020: Koronakaranteeni ilman youtubea ois helvetti maan päällä. 

2017: En voisi koskaan rakastaa ketään niin paljon kuin Dantea.
2020: Mytty. Ei tarvii sanoa enempää. 

2018: En voisi koskaan ikinä äänestää demaria.
2020: Total woman crush Sanna Mariniin. 

2019: “Naama ei ole sana, mitä opetamme lapsellemme. Naama on inhottava, se on kasvot.”
2020: “NYT NAAMAPESULLE SIITÄ!”

So där. Ainoa asia, joka on varma mun mielipiteissä on se, että ne tulevat aika varmasti vielä muuttumaan.

Haluutteko kysyä jostain mun mielipiteistä vuosien varrelta, että mitä mieltä olen niistä nyt? 

Kuva: Täysin random-generaattorilla historian kuvista. Sopii ihan hyvin.

17 thoughts on “Mielipidemaanantai – Mielipiteiden historiakatsaus

 1. Näin ne mielipiteet muuttuu kun ikää ja elämänkokemusta karttuu 😊. Mutta pakko kommentoida, en oikein ymmärtäny 2020 version pitkää lausetta uskon asioista, puuttuuko sieltä joku ydin sana vai onko minun lukutaito nolla? Ja kohta, jossa pohdit, että jos Helsinkiin muuttaisitte, niin haluaisit asua Jokelassa, mutta mielestäni Jokela on Tuusulassa eikä Helsingissä 🤔 Oliko tämä tarkoitettu ymmärtää, että jos olisi pakko muuttaa lähemmäksi Helsinkiä, niin haluaisit muuttaa Jokelaan?

 2. Tää oli ihana😄🖤
  Olen samanikäinen kuin sinä ja kulkenut todella samantyyppisen kulun. Samaistun KAIKKEEN.

 3. Tää oli hauska postaus 🙂 Voisinpa melkein viihdyttää itseäni tekemällä vastaavan listan omasta elämästä.

 4. Tää oli ihana ja hyväntuulinen ❤️😁 Kuulostaa tutulta, elämä menee eteenpäin ja asiat muuttuu. Hyvä niin. Mukavaa viikonjatkoa ja kiitos mahti blogista 🌻🌻

 5. Mikä se paha tapa on/oli? Tuli heti mieleen itselle kahden asian tekeminen samaan aikaan, esim. puhelin kädessä ja yrittää katsoa sitä samalla kun yrittää nostaa vauvaa syliin.

 6. “Lupaan jättää yhden pahan tapani sen jälkeen kun mun vauva lipsahtaa sylistä ja melkein tulee tonttiin ja ensimmäinen asia, jonka huomaan tän läheltä-piti-tilanteen jälkeen, on tää mun paha tapa, mitä oon yrittänyt lopettaa tuhat kertaa. Päätettyäni tämän en oo tehny tätä pahaa tapaa kertaakaan sen jälkeen, koska mitä jos joku korkeempi voima on oikeesti olemassa ja mähän lupasin lopettaa, jos ne kormeemmat voimat pitää huolen, että mun muksut saa aina elää terveinä ilman vaurioita ja nyt mä en todellakaan tee sitä, ettei niille vaan kävis huonosti.”
  Onko tää nyt se korjattu lause? On kyllä edelleen niin kryptinen tarina että mun väsyneet aivot ei ymmärrä tosta mitään 😀 kokeile lyhentää noita kilometrilauseita. Muuten kyllä tosi hauska postaus, olisipa jossain tallella omiakin vanhoja mielipiteitäni vuosien takaa 🙂

  1. Ääh, mä oikein palasin tänne uudestaan lukemaan ton kohdan, koska en tajunnut sitä ekalla kerralla ja jäi vaivaamaan. Nyt se on korjattu, enkä vieläkään ymmärrä mitä siinä sanotaan. Noh, onneksi tää ei ole vakavaa ja voin ehkä elää ilman tätä tietoa :’) (palaan kuitenkin vielä kolmannen kerran katsomaan. Sen verran tunnen itseni 😂)

 7. Mitä mieltä olet siitä pitäisikö työttömien rynnätä äkkiä johonkin työpajakurssille että olisi työteliäs varmasti? onko merkit tärkeitä vai voisitko käyttää myös ei luksusmerkkilaukkua?

 8. Onpa ihana postaus! Harvoin ihmiset on valmiita myöntämään että on muuttanut mieltään tai on ollut ehkä väärässäkin jossain asiassa aiemmin. Sun blogissa on viime vuosina ollut paljon lempeämpi tunnelma ja arvostan sitä tosi paljon. Etenkin näinä aikoina sun tuottama sisältö on ollut pakopaikka kaikesta ikävästä. Kiitos!

 9. Moikka,

  Hauska postaus 😊 Mä ymmärsin sen korkeampi voima homman ihan silleen, että ylipäätään sun ajatteluun on tullut mukaan tämä “korkeampi voima”. Aiemmin et olisi tällaisia ajatuskulkuja käynyt. Toisaalta tuo kuulostaa myös taikauskolta (koputan puuta jne). No, ehkä taikausko menee samaan kategoriaan korkeamman voiman kanssa.

  Eniveis. Mulle on jäänyt mieleen sun postaus, jossa luettelit sun kasvatusperiaatteita. Esimerkiksi, että “uutta leikkiä ei koskaan aloiteta, ennen kuin edellinen on viety pois” jne. Muistatko tällaista? Miten on näiden periaatteiden laita? Mä ite oon syönyt sanani lähes kaikissa kasvatusperiaatteissa. Oikeesti, jos vielä välillä käykin niin, että pällistelen jotain asiaa, että mä en sentään toimi noin…. Niin yleensä päädyn toimimaan niin. Esimerkiksi tosi pitkään pidin kiinni siitä, että en uhkaile lasta, no, millään. Sitten se vähän lipsahti ja viimeisin mistä koitin pitää kiinni oli, etten uhkaile sillä, että telkka-aika menee. Kunnes lipsahti. Ja surullista kyllä, se toimii. Joskus mulla oli näitä eines-ajatuksiakin, josta taannoin puhuit, ettei ikinä. Kunnes lueskelin Kokkikartanon lohikiusauksen sisällysluetteloa ja totesin, että se näyttää oikein järkevältä.

  No joo, tällaista ajatusten virtaa. Iloa viikkoosi!

 10. Tämä ei liity asiaan mitenkään, mutta haluan kiittää sinua blogin pitämisestä ja erityisesti instalivestä! On ollut oikeasti ihan älyttömän tärkeää saada uppoutua hetkeksi kevyeeseen, normaaliin ja ehkä vähän hattaraiseen maailmaan. Unohtaa yleinen ahdistava tunnelma, ikävä ja pelko.

  Kiitos, ja jatka samaan malliin.

Leave a Reply