Housuvaihe, tervetuloa!

 
Ähinää, puhinaa, jupinaa, kiukuttelua ja kiljahduksia. Sitä meillä on tällä hetkellä aika paljon. Pikkutyyppi on saanut vauhtia. Selältä mahalle kääntyminen käy silmänräpäyksessä ja hänellä on omintakeinen tekniikka siirtyä sinne minne haluaa, konttaamisen ja ryömimisen välimaastoa. Ensin navan ympäri selällään ja pää haluamansa suuntaan. Sitten kiepsahdus vatsalleen ja ryömimisen ensivaihde silmään. Pää kyntää maata ja jalat työntää eteenpäin. Kädet ei vielä aina muista mitä tehdä. Edessä on saalis, jonka hän haluaa ja sitä kohti hän tekee lujasti töitä. Jep, meillä ei enää pysytä paikallaan sekuntiakaan. Ja tällä viikolla hänestä tulikin jo puolivuotias. Apua.

Vaipanvaihto on yhtä akrobatiaa. Kaveri iskee kantapäät hoitotasoon ja ponnistaa kuin painija matolla. Yritä siinä taiteilla vaippa päälle. Ja sitten nää pienet sormet, jotka löytää kaiken mielenkiintoisen, kuten vaippojen teipit. Juu ei. Meillä on siirrytty tässä hyvin haipakkaa jo housuvaippoihin. Ei tuo malta olla sekuntiakaan paikallaan, niin helpompi ottaa syliin ja pukea ilmassa housut jalkaan. Tai sitten vaipan jalka-aukoista kädet läpi ja molemmista jaloista samaan aikaan kiinni ja hop. Vähän ku lakanan kulmia käyttäisi! 

Housuvaippaan siirtyminen herättää monilla kysymyksiä. Mun mielestä sille siirtymiselle ei ole yksiselitteistä aikaa, vaan siihen siirtyy sitten kun hyvälle tuntuu ja mulle se on aina ollut tää vaihe, kun vauva on oppinut pyörähtämisen jalon taidon ja kehittänyt sitä sellaiseksi, että kääntyy sekunnissa. Housuvaipan vaihto käy mun mielestä kätevämmin, nyt kun vauva on jäntevyydeltään sellainen, että päätä ei tarvii tukea. Uimahallin pienessä vaihtokopissa (meidän uimahallissa ei oo isoa pukkaria, vaan kaikki saa sellaisen pikkuisen kopin, jossa riisua ja vaihtaa vaatteet. Se koppi on siis samalla oma säilytyskaappi. Siellä ei tosiaan oo mitään tasoa, minne levittää vauva vaan vaippa vaihtuu melko lailla sylissä), missä tahansa vaipanvaihtopisteessä, lentokoneen vessassa… Housuvaippa on mun mielestä hirveän paljon helpompi kuin teippivaippa, sillä sen saa päälle vaikka yhdellä kädellä samalla kun toisella pitää vauvaa paikallaan. Ja pois lähtee niin ehjänä jalkojen kautta kuin sivuista rikki vaivatta repäisemällä.Jollain tasolla koen ihan hirveetä haikeutta. Teippivaipat on pikkuvauvan merkki mulle. Sellainen pieni möhkäle, joka vielä on kiltisti paikallaan ja jolle saa puettua mitä haluaa. Jotenkin nostalgista täyttää kaappi housuvaipoilla ja tiedostaa, että taas yksi ajanjakso on ohitettu. 

Me siirryttiin Dantella Pampersiin kun tuli housuvaipan aika. Pampers Premium Protection oli meidän valinta silloin ja myös nyt. Nyt Myttyskä käyttää kokoa 3 housuvaipoista ja se on hyvä varmaan tästä melkeenpä seuraavan vuoden. Muistan, että Dante käytti tosi pitkään tätä kokoa, sillä tää on suositeltu 6-11 -kiloiselle ja me lopeteltiin vaipat muutenkin muistaakseni 12-13 kilon tienoilla. Lapset on kaikki vähän erikokoisia ja erimallisia ja kaikille sopii erilaiset vaipatkin. Dante oli pitkä ja hoikka, Mytty hieman lyhyempi ja pullampi, mutta silti ennemmin kaponen kuin mahakas. Kintuissa on mukavasti vuosirenkaita onneksi 🙂 Pampersin housuvaipat sopii just nyt ihan superhyvin ja niissä on kaikki samat hyvät ominaisuudet kuin teippivaipassakin. Kosteusindikaattori, silkkisen pehmeä materiaali ja hyvä imukyky. Ei vaihdeta juuri ikinä öisin vaippaa ja aina meillä herätään peti kuivana ja vauvan pylly kuivana, eikä yhtään hautuneen tuntuisena. Kolme viikkoa lähes 30 asteen lämpöasteissakin meni täysin ongelmitta. 

Housuvaipassa on mun mielestä tosi tärkeetä se, että se pysyy hyvin paikallaan, ei purista ja on just oikean mallinen, sillä näissä vauva oppii istumaan, konttaamaan, seisomaan ja kävelemään, ja vaipan pitää tukea kehitystä eikä tuntua painavalta ja rajoittavalta. Nää ei juuri imukykyisyytensä takia koskaan näytä yhtään möhkäleeltä housuissa, vaan kapeammatkin housut sujahtaa helposti jalkaan. 

Hän on jo niin iso poika. Siinä hän ryömii menemään housuvaipassa. Apua, miksi aika menee näin nopeasti? 
Haluatteko muuten voittaa 3 kuukauden vaipat? Jos haluatte, suunnatkaa mun IG, siellä on arvonta asiaan liittyen! 🙂

Minkä ikäisenä teillä on siirrytty housuvaippaan?

13 thoughts on “Housuvaihe, tervetuloa!

 1. Meidän 1,5-vuotias käyttää vielä teippivaippoja 😀 Hyvin saadaan ne päälle ilman riehumista, joten ei ole vielä tullut mieleenkään, että pitäisi siirtyä housuihin 😀 hahaa, en tiedä kuinka harvinaista tää on. Ja ehkä vähän on epäilyttänyt, falskaako housuvaipat helpommin. Kiva kuulla ettei, ehkä niitä voisi joskus kokeilla. Tai sitten siirrytään teipeistä suoraan vaippattomuuteen 😀

  1. Meillä 1v7kk käyttää myös pelkkiä teippivaippoja 😀 Ollaan kyllä kokeiltu housuvaippoja, mutta lapsi vihaa niitä jostain syystä? Hirveä huuto kun vaan näkeekin housuvaipan.. Tässä näkee kuinka erilaisia lapset on 🙂

  2. Mä muistan, että meillä 1,5v käveli jo niin paljon ja pyöri, että oli helpompi vaan seisovalle lapselle iskeä päälle housut, plus mielsin sen harjoitteluksi alkkareita varten 🙂

 2. Meillä neiti 13 kk on vielä teippivaipoissa, ostin paketin housuvaippoja muutama kuukausi sitten kun vaipan vaihto meni rimpuilemiseksi vähäksi aikaa mutta ne ei jotenkin istuneet meidän tirpan päälle. Ehkä kokeillaan niitä jossain vaiheessa uudestaan, kunhan käveleminen alkaa kunnolla ja nelos koko ei enää holsky päällä!

  1. Oliko minkä merkin? Meille ei nimittäin istunu Dantelle aikanaan kuin vaan nämä Pampersin, nää on istuvuudeltaan musta ihan täydelliset! 🙂

   1. Ihan vaan Asdan Little Angels housuvaippoja kun asutaan briteissa, niitten teippivaipat on ollu tosi hyviä meidän tytön päällä nolla koosta asti 🙂

 3. En olekkaan huomannut kosteusindikaattoria näissä! Onko se samanlainen viiva joka vaihtaa väriä niinkun pampersin pienissä teippareissa?

  1. No nyt kun rupesin kattomaan näitä uusimmasta paketista tulleita, niin ei niissä oo! 😮 Mutta mun mielestä edellisissä oli ainakin, oisko ne ollu sit ne Arabiemiraateista ostetut. Hmmmm. Täytyyki tutkia 🙂

 4. Meilläkin 1v5kk kulkee hyvin teippivaipoissa. Tosin potalla käy 3-8krt/pvä, iso osa pissoista menee jo sinne, niin ei oikein ole edes käynyt housuvaippa mielessä. Ehkä mulla on kotonakin työmoodi vaippa-ajattelussa, teipit voi vaihtaa niin kätevästi ilman kokoriisumisia.

  1. Joo, meillä taas tuntui pottavaiheessa housut helpommalta, kun ne sai vedettyä nilkkoihin niinku mitkä tahansa housut. Meillä nyt lapset muutenki kotona pyörii yleensä t-paita+vaippa/bokserit yhdistelmässä tai sitten pelkässä bodyssa, niin riisuminen ei vaikuta tohon 🙂

 5. Meillä aloitettiin pottailu puoli vuotiaana ja aika pian sen jälkeen siirryttiin housuvaippoihin, kun oli paljon kätevämpi, kun sai vain laskettua alas ja nostettua ylös. Nelos koolla aloitettiin ja ne meni koko käyttöajan, 1,5 vuotiaana oli päiväkuiva ja siitä pari kuukautta eteenpäin myös yökuiva. Nyt ikää 2v ja 4kk ja edelleen menee nelos koon vaippa jos varoiksi laitetaan jollekin pidemmälle metsäreissulle tms. Hih.

 6. Hei, mistä myymälästä teilläpäin löytyy tuota prem.protection housuvaippa kokoa 3? En täällä Kuopiossa löydä niin mistään.

Leave a Reply