Korurasiani kaunein koru

Kirjoittelin tammikuussa siitä, että pääsin tilaamaan aivan ihanan Keto-sormuksen Au3-Kultasepiltä. Tuo Jussi Louesalmen suunnittelema Keto-sormus valmistui juuri ennen meidän Dubai-reissua ja on ollut sormessani käytännössä siitä lähtien. Halusin hieman kerryttää kokemuksia sormuksesta ennen sen esittelyä blogissani, sillä tämä on varmasti sellainen hankinta, joita ei tee montaa samanlaista elämässään ja haluan pystyä antamaan oman arvioni tästä jo hieman kokemukseenkin perustuen. Olettekin ehkä jo bonganneet sen sormestani tai näistä kuvista.

Mun Keto-sormus on upea. Sykähdyttävä. Täydellinen. Sanoinko jo upea?

Mä annoin Jussille vapaat kädet sormukseni kanssa. Rakastuin vaaleanpunaisin safiirein ja timantein kimaltelevaan sormukseen platinassa, (Keto Kevät) mutta sanoin Jussille, että siihen saa tehdä jotain ekstraa. Ehkä mun pojat saisi näkyä siinä jotenkin mukana. Keto-sormuksia on monta valmista upeaa väriyhdistelmää, mutta niitä valmistetaan myös juuri jokaisen omien persoonallisten toiveiden mukaan erilaisin mahdollisin väriyhdistelmin. Jokainen sormus valmistetaan joka tapauksessa tilauksesta. Värisommittelun saa nähtäväkseen aina ennen kuin sormusta lähdetään oikeasti tekemään, mutta mä luotin Jussiin ja ilmoitin, että haluan sormukseni olevan yllätys. Mulla on aina hirveesti mielipiteitä ja jään pohtimaan asioita ja mun mielestä oli tärkeä antaa tässä taiteilijalle vapaus tehdä kuten paremmaksi näkee ja hän näkee varmasti tämän paremmin kuin minä. Ja mikä upea kokonaisuus tästä tulikaan!

Ihan kädet täristen ja innosta pinkeenä hain sormukseni liikkeestä ja melkein tuli kyynel silmään. Kaunis. Ei ole muita sanoja. Mä todella ymmärrän, miksi tämä oli Vuoden Kaunein Sormus (2017).

Mun sormuksessa on timantteja ja vaaleanpunaisia sekä sinisiä safiireja. Yleisilme on edelleen ihanan hempeä ja naisellinen. Yksi Keto-sormusten suosikeistani on tuo kaikista värikkäin Keto, mutta tiedän, että jokapäiväisessä käytössä tällainen hempeämpi väriyhdistelmä on enemmän minua. Haluan pystyä pitämään sormusta joka ikinen päivä niin, että se sopii kaikkeen ja niin olen nyt tehnytkin. Olettekin jo osa bonganneet tämän IG-storyissani käsieni hosuessa kaikenlaista.

Sormus on nyt kulkenut sormessani Suomen pakkasessa ja Dubain +30 asteessa, erilaisissa valo-olosuhteissa ja aamusta iltaan ja yön ylikin. Se on näyttävä, mutta kevyt sormessa. Viimeistely on sellainen, että leveäkin (6mm) sormus tuntuu kevyeltä eikä hierrä mistään kohti. Kivien kiilto on mieletön, auringonvalossa sormus suorastaan säkenöi. Se ei ole kuitenkaan yhtään toomuch, vaan erittäin elegantti ja hillityn arvokkaan näköinen. Valon osuessa kiviin sormus on aivan mielettömän kaunis, kuin värien kaunis tanssi. Hämärämmässä vuorostaan eriväriset kivet pääsevät kauniisti ja syvemmin oikeuksiinsa.

Tämä ei ole sellainen silmänkääntävä isolla kivellä varustettu jenkkityylinen sormus. Se ei huuda metrien päähän, että katsokaa täällä olen! Se on hillitty, mutta lähietäisyydeltä aivan älyttömän kaunis. Kaukaa se näyttää jopa ajoittain ihan minimalistiselta paksulta sormukselta, mutta hieman lähempää sitä ei voi missata. Oon joutunut antaa tän sovitettavaks varmaan joka toiselle kaverilleni jo. Materiaalivalinnoista sen verran että olen tosi tyytyväinen. Platinassakin tämä on kevyt ja pehmeän pyöristetty. Se ei tunnu terävältä mistään suunnasta. Mua vähän jännitti koko, sillä mä aina jään arpomaan kokoa. Jotenkin tuntuu aina kamalan hankalalta valita oikea koko. Onko se tämä vai tuo, onko mun sormet nyt turvoksissa vai päinvastoin turpoavatko ne lämpimässä. Jussi mallaili pitkään mulle kokoa ja valitsi jonkun kokojen väliin osuvan koon. Minulta mielipidettä kyseli myös. Totesin, että hän tietää paremmin. Ja niin hän tietääkin. Nimittäin tämä on aivan nappivalinta! Ei ahdistanut kertaakaan Dubain lämmössä sormien ollessa turvoksissa ja sain sen aina kikkailematta pois sormesta. Ei ole pyörinyt ympyrää sormessani myöskään pakkasella. Ja itse asiassa tästä on pakko antaa kiitosta, sillä mun muut sormukset on aina vähän haastavia tässä asiassa. Mun kihlasormus pyörii aika paljon sormessani, koska kiven istutus on korkea, joten se on ihan ymmärettävää. Mutta mun nuo kaksi timanttisormustakin pyörivät paljon. Mun vihki- ja 5v-sormukset on sellaisia, että niissä on puoliksi kiviä ja puoliksi ei, eli taustapuoli on sileä. Oon jälkeenpäin miettinyt, että olisi ehkä pitänyt ottaa kokonaan timanttisormukset, kun nääkin pyörii vimmatusti, vaikka koko on oikea. No, Keto ei pyöri lainkaan. En tiedä millä magialla se pysyy paikallaan, mutta pysyy. Ei oo kertaakaan tarvinnut kääntää sormusta oikeinpäin, ei kylmimmälläkään ilmalla.

Keto-sormuksilla on elinikäinen materiaali- ja valmistustakuu normaalille käytölle, jos sormuksen käyttää ensimmäisen vuoden aikana vuosihuollossa Au3:ssa. Näin parin kuukauden kokemuksella voin sanoa, että ainakin platinainen tuntuu ottavan mun tällaisen huolettoman arkikäytön tosi hyvin, en ole vielä bongannut tästä käytön jälkiä.

Kuten jo viimeksi kirjoitin, Keto ei ole pelkästään sormus. Se on kokonainen mallisto koruja. Sormuksia, kaulakoruja ja korvakoruja. Jo viimeksi hehkutin, miten ihana idea on Keto-korvikset, kun niitä myydään yksittäin ja niistä voi tehdä juuri omanlaisensa mix & match -parin, joka sopii täydellisesti yhteen, mutta ei ole samanlainen. Mun on vielä joskus saatava korvikset tälle kaveriksi.

On jotenkin ihan mieletön fiilis kantaa sormessaan koko ajan jotain uniikkia. Tämä on minulle tehty, minulle valmistettu. Rakkaudella ja työllä. Joka päivä mä nään tän naputellessani tietokonetta, nytkin tätä kirjoittaessa. Tämän on joku raudanluja ammattilainen minulle suunnitellut ja tehnyt. Tätä osaa arvostaa älyttömän paljon. 100 % suomalaista designia, 100 % suomalaista työtä.

Tässä sekopäisessä kulutus-maailmassa tällaiset hankinnat on hyviä opetuksia itsellekin. Siitä, millaisia tunteita kaikkien hankintojen pitäisi aiheuttaa. En halua myydä tätä ikinä, en halua luopua tästä ikinä. Näen tämän itselläni nyt ja 20 vuoden päästä. Näen tämän poikani morsiamella, jos sellainen joskus tulee.

Nyt kun tilanne on mitä on ja maailma on ihan sekaisin, tulee se näkymään myös Suomen taloudessa. Nyt jos koskaan on hyvä hetki tarkastaa omia kulutustottumuksia ja valita tulevissa hetkissä enemmän kotimaista, enemmän käsityötä, enemmän aikaa kestävää. Ja tämä on juuri sitä. Joko kihlasormukseksi tai muuten vaan ajattomaksi arvokoruksi, tämä on joka mittarilla upea.

En voisi enää lämpimämmin tätä suositella <3

Kiitos Jussi ja kiitos Julia Weckmanille upeasta kuvasta mun sormuksestani. Lupaan pitää tästä hyvää huolta ja tuoda näytille vielä 2020 aikana!

Käykää lukemassa mun postaus aiheesta täällä ja tutustumassa mallistoon lisää täällä. Mitäs tykkäätte mun sormuksesta? Eikö olekin upea? 

13 thoughts on “Korurasiani kaunein koru

  1. Aivan ihana! Tuollainen on vaan niin saatava joskus, haaveilen jo nyt kaikista hienoista värivaihtoehdoista kivissä 😀

    1. No sama, mun on pakko saada vielä korvikset, ja ehkä joskus vielä tohon kaveriks 2mm sormuskin vielä 🙂

  2. Kaunis sormus ja sopii tyyliisi! Olen hankkimassa pian vihkisormusta ja päätökseni panostaa suomalaiseen suunnitteluun ja tuotantoon tässä tärkeässä hankinnassa vielä vahvistui nykytilanteen myötä.

  3. Ihan huikean kaunis 😍 vihkisormukseni on Keto ja allekirjoitan saman, se ei ole koskaan väärinpäin (toisin kuin kihlani vaikka siinäkin on upotetut timantit) ja enpä ois uskonut eläissäni tätä sanovani, mutta mulla on sormusta ihan kova ikävä, koska tällä hetkellä en töissä päikyssä sitä voi käyttää ja kotona se saa olla rasiassaan josta käyn sitä vilkuilemassa 😅

  4. Ihastuin kun näin jossain lehdessä mainoksen. Ei ihme että rakastat… Mäkin toivon että olisi omassa sormessa joskus tuollainen ihanuus.. ❤️

  5. Ihan kaunis sormus.. . Itse olen aina vierastanut värillisiä, mut näkyy toimivan tässä mallissa hyvin. Saako kysyä minkä hintainen oli ?

    1. Mä en kanssa lähtökohtaisesti tykkää värillisistä kivistä, ellei ole yksi iso värillinen tms., mutta tässä tykkään. Tää vaihtelee vähän materiaalien mukaan, mutta tässä leveydessä alkaen 3490 € 🙂

Leave a Reply