Se sokerittomampi herkku

Vähän makeaa tähän masentavaan aikaan on ihan paikallaan? Eikö? Kellekään ei liene jäänyt epäselväksi, että mä oon sellainen pieni herkkuhiiri, jolle suklaa on elämänehto. Mä rakastan sitä pientä hetkeä itsekseni, kun otan kahvia tai teetä ja jotain pientä herkkua ja lueskelen uutisia tai katson hetken jotain sarjaa. Se on sellainen hyvä nollaus, jonka jälkeen jaksaa taas. Meillä on aina herkkuja kotona. Meillä on myös 2-vuotias kotona, joka haluaa päästä osingoilla vähän kaikkeen ja oon yrittänyt tehdä usein valintoja, joissa on mahdollisimman vähän lisättyä sokeria ja ylipäätään tehdä niitä “fiksumpia” valintoja herkuttelussa.

Onkin iloni päästä tekemään yhteistyötä Nick’sin kanssa, sillä Nick’sin valikoimista löytyy niin suklaa- ja keksipatukoita kuin jäätelöitä pienemmillä sokerimäärillä, ilman lainkaan lisättyä sokeria. Onko Nick’s teille jo tuttu? Ruotsalainen Nick’s on nimittäin saanut alkunsa ihan todellisesta intohimosta arkipäivän parempaa ja terveellisempää herkuttelua kohtaan ja sillä tiellä ollaan nyt monessa maassa ja päivittäistavarakaupoissa. Yksinkertainen ajatus, mahtavat tuotteet ja aito palo tehdä parempia herkkuja.

Nick’sin kaikki tuotteet ovat gluteenittomia ja niissä ei ole lainakaan lisättyä sokeria eivätkä ne sisällä palmuöljyä. Mutta mitä nämä ihmetuotteet sitten ovat? Laihduttavaa suklaata? No ei suinkaan! Asioista on hyvä puhua niiden oikeilla nimillä. Nämä eivät ole terveellisiä verrattuna porkkanaan, mutta terveellisempi, vähäkalorisempi ja sokeroimaton vaihtoehto suklaapatukalle tai jäätelölle. Nämä eivät ole täysin sokerittomia, sillä niissä on luontaisesti pieni määrä sokeria, mutta näissä ei ole mitään lisättyä sokeria ja tuotteiden makeutuksessa käytetäänkin steviaa, erythritolia, makeita kuituja ja xylitolia. Näistä stevia ja xylitoli on varmasti jo ennestään tuttuja, mutta erythritolin jouduin alkuun ainakin itse googlaamaan. Kyseessä on luumuista ja päärynöistä saatava makeutus, jolla on todella vähäinen vaikutus verensokeriin.

Nick’sin patukat on siitä mahtavia, että niistä ei tule sellaista suklaapatukoille ominaista verensokeripiikkiä, kuten runsassokeriset suklaapatukat. Tuoteselosteita verrattessa on helppo huomata, että Nick’sin patukoissa vähemmän hiilihydraatteja, mutta ennen kaikkea merkittävästi vähemmän nimenomaan sokereita. Ja mikä parasta, tästä huolimatta Nick’sin patukat on ihan superhyviä!

Suomessa on markkinoilla kolme erilaista herkkupatukkaa, Nick’s Peanuts & Fudge, Nick’s Coconut ja Nick’s Kexbar. Mun suosikki ja tänhetkinen lemppariherkku on ehdottomasti Nick’s Coconut, joita voisin syödä loputtomasti. Rakastan kaikkea kookosta muutenkin ja tää on ihan täydellinen koostumukseltaan ja maultaan. Makea ja sokerihimon vievä, mutta patukassa on vain 2,5 gr sokereita! Sikäli Nick’sin valikoima osuu ihan mun makumieltymyksiin, että mä rakastan myös maapähkinöitä ja kinuskia/toffeeta ja tuo vaaleanpunainen patukka on ihan superhyvää! Keltainen keksimainen patukka on se, mistä Dante haluaisi aina eniten päästä osingoille. Patukoissa on hyvin proteiinia ja rasvaakin on, mutta sokerit on minimissä. Rasvan ja hiilareiden välttely sinällään ei oo järkevää, vaan nimenomaan sitä omaa sokerikulutusta pitäisi meidän jokaisen vähän miettiä. Mä oon alkanut vähentää sokeria kahvista ja muita sellaisia huomaamattomia sokeripommeja, ja meillä ei esim. ikinä syödä maustettuja jugurtteja ja muita piilosokereita pyritään välttämään. Teen granolan itse ja maustan kanelilla ja kookosöljyllä tai hunajalla. Reissussa kun piti valita kolmeksi viikoksi granola, tutkin tuoteselosteita ja järkytyin sokerimääristä. Päädyin tekemään itse.

En voi sanoa, että meillä tietoisesti syödään jotenkin superterveellisesti vaan ennemminkin yritetään vaan tehdä valinnat niin, että perusruoassa ja arjen syömisissä tehdään järkeviä valintoja, mutta syödään myös herkkuja hyvällä omallatunnolla. Nick’seja voi syödä vielä vähän paremmalla omallatunnolla. Me halutaan antaa lapsillekin sellainen malli kotona, että saa herkutella, ja siksi mun mielestä erilaiset herkkuvalinnat on hyvä valita sieltä selkeästi paremmista ja terveellisemmistä valikoimista.

Patukoiden lisäksi Nick’s löytyy Suomesta edustettuna jätskihyllystä. Makuja on kolme. Vanilja, Kermatoffee suklaalla ja Kakkutaikina kinuskikastikkeella. Uudistettu vanilja ja kakkutaikina-kinuski ovat laktoosittomia. Nää on niiiiiiiin hyviä! Usein jäätelön ongelma mulle on se, että se on liian makeeta. Mä itse asiassa en oo kovin kummoinen jälkkärisyöjä. Tykkään leipoa, mutta en syö ihan hirveesti leipomuksiani. Kun taas suolaiset herkut on mun juttu! Ravintolassakin tilaan jälkkärin aika harvoin. Mutta mä rrrrakastan frozen yoghurtia ja sellaisia kevyemmän makuisia jäätelöitä! Mieheni ja Dante on ihan jäätelöhiiriä ja jos pitäisi valita kahden väliltä loppuelämäksi, niin mä en vois luopua suklaasta, mieheni pitäisi jäätelön. Niinpä nuo Nick’sin jäätelöpaketit on meillä aika kovassa huudossa.

Let me get one thing straight. Kukaan ei laihdu jäätelöllä ja suklaalla. Sen idean, että nää ois jotain laihistuotteita, voi heittää ulos ikkunasta. Mutta, jos vertaan Nick’sin jäätelöä vaikkapa toiseen suosikkiimme, niin kaloreita tässä on puolet vähemmän per 100gr ja sokereita peräti neljä kertaa vähemmän, vaikka hiilareita on vain puolet vähemmän. Kun lähtee vertaamaan Nick’sin tuoteselosteita ns. tavallisiin herkkuihin, huomaa näissä olevan kaksi kohtaa, jotka monista muista puuttuu. Kuitua ja proteiinia. Niillä on korvattu tyydyttyneitä rasvoja ja sokereita, eli tämä on kaikin puolin parempi valinta. Nick’sin jäätelöt on aivan ihania! Makeita, mutta ei ällömakeita ja koostumukseltaan ihanan pehmeitä ja sellaisia kevyentuntuisia. Sellainen samettisen pehmeä koostumus. Helppo rullata palloksi tai lusikoida suoraan purkista! Koukuttavaa. Ostin tossa yhden paketin ihan sillä silmällä, että voisin esitellä näissä kuvissa. Löysin sen seuraavana päivänä puoliksi syötynä. Tää ja mies ei siis mahdu varsinaisesti samaan taloon 😀

Pääsen lähiaikoina toteuttamaan Nick’sin kanssa kaikkia kivoja juttuja, mutta halusin näin alkuun kertoa teille hieman tuoteperheestä ylipäätään. Näitä löytyy aika hyvin kaupoista ympäri Suomen. Patukoita löytyy kaikista Prismoista ja valikoiduista K-kaupoista. Jätskejä taas löytyy sekä S- että K-kaupoista jo aika hyvin, esim. meidän lähikaupasta löytyi noi muut maut paitsi vanilja. Näitä kannattaa myös toivoa omaan lähikauppaan, jos ei vielä löydy! K-kaupoissa kauppiaat usein ottavat huomioon asiakkaiden toiveita ja saattavat ottaa valikoimiinsa tuotteita toiveiden mukaan ja S-kauppoihinkin kannattaa aina laittaa toivetta.

Nää kuvat näyttää siltä kuin me hukuttais suklaapatukoihin, mutta ei hätää! Parilla onnekkaalla joukossanne on myös mahdollisuus päästä nyt laittamaan herkkukaappiin sylintäydeltä herkkuja. Instagramin puolella nimittäin arvon kahdelle onnekkaalle 3 laatikollista suklaita kumpaisellekin! Tsekatkaa siis arvonta @mungoanna -tilillä!

10 thoughts on “Se sokerittomampi herkku

 1. Haha, just alkuviikosta ostin noita Nicksin patukoita, kun satuin karkkihyllyltä bongaamaan, en oo tosin vielä maistanut. Jotain noista jätskeistä oon aiemmin syönyt, ja sen perusteella on aika korkeella odotukset suklaapatukoiden maustakin 😀 Täytyypä viikonloppuna muistaa vihdoin “korkata” 🙂

 2. Moikka Anna 🙂 Olisi mielenkiintoista kuulla sun fiiliksiä rautainfuusiosta nyt kun siitä on kulunut jo jonkin aikaa. Onko energinen olo pysynyt? Seurataanko sun rauta-arvoja vielä säännöllisesti?

  Kiitti!

 3. Oletko päättänyt mennä ripsihuoltoon? Mulla olisi sama edessä, mutta nyt arvon, että uskallanko… Mieheni on kovasti vastaan ottaa turhaa riskiä, kun ripsien laittaja on aivan iholla ja varsinkin, kun virus leviää helposti juuri silmien kautta. Miten sinä näet tämän riskin? Toiseksi kysyisin, mitä aineita käytät kasvojen puhdistukseen aamuin illoin, kun sulla on ripsipidennykset ja kaikki aineet eivät silloin sovi. Kiitos!

  1. Joo kyllä mä meen. Mun ripsihuoltaja ainakin käyttää aina maskia ja nyt sillä oli jo viimeks tosi sellanen high-tech maski ja luotan kyllä siihen, että hän osaa pitää huolen, ettei tule sairaana töihin. Mitä tulee oireettomaan levittämiseen, niin ideahan on flatten the curve, ja jos mä oon vähentänyt omia sosiaalisia kontaktejani 90 %, niin se on mun osalta se flatten. Mä aion tukea näitä pienyrittäjiä menemällä normaalisti mun varaamiin aikoihin ja sitten on muutama kaveri, joita nähdään kotioloissa tänä aikana. Ihonhoidosta ja meikinputsaamisesta on tulossa pian videopostaus 🙂

   1. Kertoisitko vielä, miten voit olla varma, että tuo mainitsemasi maski suojaa 100%? Olisiko sinulla siitä ihan jotain varmaa tietoa? Huollossa ollaan kuitenkin tosi pitkä aika. Kiitos taas!

    1. No en mä voi olla varma mistään 100%. Ihan yhtä lailla voin koskea ruokakaupassa pakkaukseen, jonka päälle on just aivastanu koronaa sairastava 😂 En koe ongelmaksi mennä 1 on 1 kauneudenhoitotoimenpiteisiin tms. nyt, sillä molempien huolehtiessa hygieniasta en näe sitä kovin riskaabeliksi toiminnaksi 🙂

     1. Kiitos mielipiteestäsi. Nyt mun pitää sitten vaan miettiä, kuinka tärkeät ripsut ovat ja joko ottaa tietoinen riski tai sitten ei. Ruokakaupassa käynnin jälkeenhän kädet pestään, joten siinä aika pieni riski tartunnalle. Yritin kovasti selvittää noiden eri maskien varmuutta, mutta sanottiin vaan että voivat vähentää sitä, kovin yleistä kuitenkin on, etteivät estä viruksen leviämistä.

  1. Joo, kiitos, tää on ollut pitkään tiedossa 🙂 mun ripsihuoltajalla on sellainen järeämpi hengityssuoja ja kuten sanottu, olen tietoinen riskistä, mutta koen myös tärkeäksi pienyrittäjien tilanteen huomioimisen, minähän voisin vaikka käyttää ripsiväriä ja olen ennenkin ollut ilman ripsiä, eikä aiheuttaisi nytkään ongelmaa.

Leave a Reply