“Sitten kun” -koti, smaragdinvihreässä ja messingissä

Mistä te ostatte sisustustuotteita? Entä mistä te haette sisustusinspiraatiota, -tietoa ja -ajatuksia? Mulla on ainakin ihan hirveesti erilaisia sisustusunelmia ja rakastan plärätä sisustuskuvia netissä. Sain mahdollisuuden tehdä yhteistyötä ihan mahtavan suomalaisen innovatiivisen monipuolisen sisustusyrityksen kanssa ja on mun ilo kertoa hieman teille tästä yrityksestä ja arpoa ihan mielettömän kivan lahjakortin, nimittäin nyt on jollekin teistä tarjolla 500 € sisustusrahaa! Pirkanmaalainen Piece of Furniture, eli POF, on sisustusammattilaisista koostuva yritys, jonka ydintoimintaa on myyntikohteiden sisustaminen, mutta yritys tekee aika paljon muutakin sisustamisen saralla. Mun lukijoita varmasti kiinnostaa erityisesti POFn rinnalla toimiva mahtava Giitu.fi -sisustusverkkokauppa, jossa on aivan upeita juttuja jokaiseen kotiin!

Mitä POF siis käytännössä tekee? No, kuvitelkaa rakennusprojekti, jossa rakennetaan kerrostaloa. Siinä voi olla mahtavat edellytykset ja siitä tehdään hienoja 3D-mallinnuksia. Mutta kuka ostaa kämpän näkemättä sitä kotina? Kuvitelkaa, jos kohteesta on keskellä työmaata yksi valmis asunto? Tyhjät huoneet ja seinät. Hyvällä silmällä varustetut potentiaaliset ostajaehdokkaat osaavat mahdollisesti kuvitella oman makunsa mukaisen sisustusratkaisun tilaan, mutta silti, ontto koti ei välitä ihan sellaista kodinomaista tunnelmaa. POF sisustaa kodin tietyn tyylin mukaiseksi jo rakennusaikana, jolloin sen tunnelma välittyy ihan eri tavalla. On ihana fiilis tulla kotiin, eikä rakennuskohteeseen.

Sain mahdollisuuden tutustua yhteen näistä POFin kohteista kuun alussa kun kävin tsekkaamassa POF Groupin ammattilaisten sisustaman  ja Bonavan rakennuttaman asunnon Espoon Steniuksenkummulla. Heti asuntoon sisään tullessani pääsi minulta varmasti ihastunut huokaisu. Niin jotenkin… lämmin, mutta fresh. En ollut katsonut kohteen kuvia etukäteen juurikaan, sillä halusin saada kokonaisen elämyksen astuessani sisään. Luin kylläkin sisustajan ajatukset kohteesta ennen, ja odotin innolla. Nimittäin…

“Steniuksenkumpu 1, esittelyasunnon sisustusprojekti oli erittäin hieno toteuttaa tilavaan 101,5 m2 ja toimivapohjaiseen asuntoon, joka mahdollisti luovia ratkaisuja. Suunnitellessani Bonavan Steniuksenkummun esittelyasuntoa valitsin pääasiassa kotimaisen Hakolan design-huonekalujen mallistosta suosikkini. Olohuone muodostuu upean tummanvihreän Lazy Velvet -sohvan ympärille. Yksi ehkä kauneimmista lepotuoleista, Hakolan Noma tuo yhdessä Edit -hyllyjen kanssa puun lämpöä tilaan. Ripaus messinkiä taulujen kehyksissä, messinkinen Tom Dixonin Etch-riippuvalaisin sekä Curva-lehtiteline sointuu loistavasti Musone tummanvihreä samettikankaan kanssa. Ruokailutilassa suuri 220cm massiivipuinen Woody-ruokapöytä, jonka kansi on valmistettu kokonaisesta tukista, täyttää juuri sopivasti tilavan keittiön, klassisten Pinna-tuolien kanssa.”

(POFn sisustusguru työssään)

Ahhh, tummanvihreä Lazy Velvet -sohva. Voi että mikä unelma! Joku kaunis päivä, kun mulla ei ole enää näitä pieniä murustelijoita, puklailijoita ja sotkijoita, niin mä hankin ton upean smaragdinvihreän sohvan, jolla vietän vapaapäiväni kirjojen kimpussa. Itse asiassa, heti kun kävelin asuntoon sisälle, mulle iski ihan mieletön sellainen “sitten joskus” fiilis. Sitten joskus mä haluan elää tällaisessa kodissa. Upeita ihania kalusteita, kaunis sisustus ja viimeisen päälle mietityt yksityiskohdat. Nyky-elämäntilanteeseen ei ehkä ihan kaikista sopivimpia ratkaisuja kahden pienen ihmistykinkuulan kanssa, mutta niin ihana koti, joka viestitti kaikella olemuksellaan omaa tarinaansa. Kenelle se on, millaisen elämäntilanteen perheelle. Mä näkisin tuolla keski-ikäisen pariskunnan, jonka lapset ovat juuri muuttaneen kotoa tai perheen, jonka lapset ovat muutaman vuoden päästä lähdössä omilleen. Tai itse asiassa jopa lapsiperheen, jossa useita pikkulapsia. Nimittäin asunnossa on huomioitu lapsiperheet niin erittäin järkevällä pohjalla kuin kahdella wc-tilalla ja pesutornin mahduttavalla paikalla pyykkikaappeineen. Miksei hillityn elegantti koti voisi olla lapsiperheen koti? Voisi se. “Sitten kun”on muutenkin ihan hölmö ajatus, pitäisi elää nyt ja tehdä nyt niitä valintoja, jotka haluaa. Ei sitten kun.

Jos olisin kävellyt tuohon kohteeseen ilman sisustusta, en olisi huomannut monia asunnon yksityiskohtia ja hienoja puolia. POF Groupin paikalle loihtima mustan, luonnonläheisen ja tummanvihreän kokonaisuuden luoma fiilis oli ylellinen, mutta rento. Arvokas, mutta asuttava. Tämä oli tosiaan koti, kodiksi suunniteltu. Rakastin muutamaa ennestään minulle tuttua yksityiskohtaa. Hakolan tummanvihreät rahit ja sohva vetivät mua pouleesnsa koko ajan. Upea Woody-ruokapöytä oli sellainen, että siihen teki mieli loihtia joku ihana kattaus. Me tilattiin oma ruokapöytämme mittatilaustyönä ja vaikka sen jalka olikin upea, olen ollut pettynyt sen pöytälevyyn aina. Olisin halunnut juuri jotakin tuollaista kuin Woodyssa.

Smaragdinvihreä ja messinki yhdessä ovat käsittämättömän kaunis ja lämmin yhdistelmä. Kaikki jalokivivärit oikein nousevat oikeuksiinsa kultaan tai messinkiin yhdistettynä ja tämä tumma syvä vihreä on mun mielestä tällä hetkellä yksi upeimpia värejä. Siinä rinnalla ihanan kermaisen pehmeät yksityiskohdat ja puun lämmin fiilis nostavat nämä voimakkaat elementit entistä enemmän esille. Joskus mulla oli sellainen asenne, että kodin piti olla kokonaan valkoinen, astiaston samaa sarjaa ja kaiken sopia yhteen. Nyt olen rakastunut juuri tällaiseen Steniuksenkummun kaltaiseen kotiin, jossa on paljon kaikkea erilaista, se on kuin mosaiikki erikokoisista ja -värisistä paloista, mutta kokonaisuus on täydellinen. Ja se imartelee jokaista yksityiskohtaa. Mä en vielä osaa tai edes uskalla. Mutta onneksi on ammattilaisia, jotka uskaltavat, sillä siitä saa valtavasti inspiraatiota. Täydellisen pehmeän ja ylellisen näköisistä matoista mustiin aterimiin, kaikki tässä kodissa on ajateltu loppuun. Tummat pinnat pääsevät oikeuksiinsa supervaloisassa kodissa, jossa on isot ikkunat ja vähän kaikki tässä kodissa henkii sellaista suomalaisuutta, alvaraaltomaisuutta ja tyylikkäällä tavalla retroa. Jopa ton kerrostalon muotokieli on kuin Aalto-maljakosta!

Tulee sellainen fiilis, että minäkin voisin asua näin. Itse asiassa tulee sellainen fiilis, että saisinko ostaa kohteen sellaisenaan? Itse asiassa, saisin. POFin lähtökohta on sisustaa aina asuntomyynti edellä, mutta halutessaan asiakas voi ostaa koko paketin tai elementtejä siitä. Kämppä ja sisustuspalvelu samaan syssyyn. Säästäis aikaa, hermoja ja vikatikkejä. POFin sisustuksesta saa hyvin myös viitteitä siitä, mitä kaikkea ja minkä verran asuntoon mahtuu. Tämä kyseinen koti on 101,5-neliöinen kolmen makkarin koti, jossa on tilava kylpyhuone, tilava ruokailutila ja paljon työskentelytasoa keittiössä. Vaikken sitä ensiksi mieltänyt pikkulapsikodiksi, mahtuisi sinne hyvin isompikin perhe. Kaiken keskiössä kodissa on olohuone, oleskelutila, johon mahtuu koko perhe ja vieraatkin. Tila näkyy heti ensimmäisenä eteisestä ja tuntuu erittäin kutsuvalta ja lämpimältä. Sellaiselta, mihin on kiva tulla kylään tai kotiin. Pienillä kauniilla yksityiskohdilla on onnistuttu luomaan todella avara, mutta silti lämpimän kutsuva tunnelma.

Tähän liittyen, suosittelen lämpimästi tutustumaan POFin ohessa toimivaan verkkokauppaan – Giitu.fi:hin. Sieltä löytyy aivan ihania sisustuselementtejä, joista keräsin tähän muutaman suosikkini. Ja mikä parasta, yksi teistä voi voittaa 500 €:n lahjakortin POF:n verkkokauppaan!

Nuo kultaiset korit ovat hyvin samantyyppiset kuin POFn Steniuksenkummulla käyttämä ihana aaltomainen kultainen lehtiteline, mutta tykkään näistä jopa enempi. Kori on monikäyttöinen ja menee niin lehtitelineenä kuin monena muunakin asiana. Valikoimassa on niin ihania koristetyynyjä kuin maljakoitakin (tuo mun valkkaama hyvin samanlainen kuin meillä löytyvä saviruukku, josta saan aina kymmeniä kyselyjä) ja paljon piensisustusta tuomaan uutta fiilistä kotiin. Mä en nyt saa mielestäni tuollaista tummaa samettista huonekalua olohuoneen keskipisteenä ja tuo petroolinvärinen simpukkamainen nojatuoli on tatuoinut itsensä verkkokalvoilleni. Ja löysin itseni himoitsemasta jotain tummasävyisiä kauniita samettisiä koristetyynyjä. Huomasin myös hauskasti, että ihasteltuani tuota kotia, innostuin verkkokaupassa juuri samanhenkisistä tuotteista, kuin mitä tuolla kodissa oli käytetty. Jep, kodin tunnelma välittyi mulle kyllä hyvin vahvasti.

koritvaasi / lepotuoli / punainen tyyny / rahi / mustavalkoinen tyyny

Mä haluan nää kaikki. Pitäisi varmaan etsiä myös uusi aviomies, jos kiikuttaisin kotiin leopardikuosisen nahkaisen koristetyynyn, mutta onhan toi nyt ihan mielettömän kaunis! Ja toi petroolinvärinen sohva! UPEA! Varautukaa lähiaikoina tummanvihreän tai petroolinsinisen ja kullan yhdistelmien fiilaamiseen blogissani. Nämä ovat nyt vahvasti mielen päällä.

valaisin / tyyny / matto / lepakkotuoli

Jos te ihastuitte näihin ihaniin sisustusesineisiin, ne löytyvät Giitu.fi-verkkokaupasta. Jos taas ihastuitte tähän asuntoon, niin käykää tsekkaamassa siitä lisää Bonavan sivuilta, sillä nämä Tapiolan sydämessä sijaitsevat asunnot ovat muuttovalmiita!

Jos sisustusasiat on lähellä sydäntä, niin hypätkääs Instan puolelle (@mungoanna), sillä siellä on arvonta, jossa voi voittaa 500 € shoppailurahaa Giituun. Ja jos haluatte nähdä lisää ja fiilistellä kauniita ratkaisuja, tutustukaa tuohon POFn blogiin. Siellä on monien bloggaajien vieraskynäkirjoituksia ja erilaisten kohteiden esittelyä. POFilla kun on 126 tämänkaltaista esittelyasuntoa ympäri Suomen ja niitä löytyy koon, tyylin ja sijainnin puolesta ihan laidasta laitaan. Inspistä on aika loputtomiin.

Myös pakkomielteitä saattaa herätä. Mä ehkä tarvitsen elämääni kirkkaanvärisen samettirahin, kun en sohvaa voi nyt saada. Apua. Menkää mun IG ja voittakaa sisustusrahaa!

One thought on ““Sitten kun” -koti, smaragdinvihreässä ja messingissä

Leave a Reply