Perjantain parhaat – koronaepidemian aikainen ajanviete

Korona on ihan ehdottomasti todella vakava asia, ja sitä ei pidä huumorilla sivuuttaa. Mutta jokaisesta negatiivisestakin tilanteesta voi etsiä jotain positiivista. Nyt kun mulla on joku lenssu, joka pitää oirehtia kotona alusta loppuun, niin oon eristyksissä täällä kotosalla ja omalla pihalla. Oireettomana pyörivä perhekin jää ainakin nyt kotiin, ja varmaan muutama lähiviikkokin menee huomattavasti hitaammin kuin yleensä, koska välttämällä kaikkea epäolennaista, saadaan ehkä epidemiaa hidastettua ja annettua meidän terveydenhuollolle paremmat mahdollisuudet selviytyä tästä. Jos nyt jotain positiivista tässä haen, niin seuraavat 7 päivää kalenterissa näyttää aika lailla tyhjältä. Pois kalenterista on äiti-vauva -jumpat, lasten harrastukset, ruokakaupassa käymiset ja muut. Tai no, vauvauintia ei ole vielä peruttu, mutta eiköhän se ole vain ajan kysymys, vaikka ryhmä on pieni. Mihin kuluttaa aika?

Voi pojat, mä oon jopa pikkuisen innoissani siitä, että nyt kun “ei saisi” mennä minnekään, voi tehdä kotona kaikki ne asiat, jotka on odottaneet tekemistä! Toki mikään ei olisi voinut estää mua tekemästä näitä jo aiemmin, että ei siihen pandemiaa, talouskriisiä ja koko yhteiskunnan seisahtumista oltais vaadittu, mut you know. Kun ei yleensä malta pysähtyä, niin nyt täytyy. Otan tän lomana omassa kotona. Ei tässä maailma varmasti ihan täysin pysähdy, mutta hidastuu kuitenkin sen verran, että moni aktiviteetti on pois normaalista päivärytmistämme.

Tämä perjantain parhaat olkoot nyt siis erilainen kuin yleensä. Viisi juttua, mitä odotan eniten tältä eristyksessä ololta.

1. Kauhukaapin ja lämminvaraston kevätsiivous. Kauhukaapissa on treenivaatteet, kotivaatteet, maljakoita, siivousjuttuja ja ties mitä kaikkea sekaisin. Kuraeteisemme kaappi on aina se, joka jää siivoamatta joka kerta kun teen suursiivousta ja nyt mulla on mahdollisuus hyökätä sen kimppuun ihan urakalla. Kun ei tule lähdettyä ex tempore kahvittelemaan kavereiden kanssa tai luuhaamaan jonnekin, niin kotona on kyllä tekemistä. Jahka saan varaston kevätsiivottua, voin pitää Mungokirppiksen sitten kun tilanne on sille järkevä.

2. Maalaaminen. Varastossa odottaa yksi iso canvas ja laatikossa monta eri väriä. Niistä pitää pystyä kehittämään joku kiva väriyhdistelmä ja toteuttaa se. Ihanaa! Odotan innolla, että pääsen tekemään tuon loppuun. Toisena maalaushommana voisin saattaa vihdoin loppuun Adrianin nimikirjan-kuutiot, jotka aloitettiin Danten kanssa tossa yks ilta. Tähän saa tapettua aikaa kyllä vaikka kuinka paljon! Aloitin maalailun ennen Adrianin syntymää ja nyt se on ollut tauolla tän ajan.

3. Suoratoistopalvelujen tarjonta ja e-kirjat. Saatiin katottua Joker tossa yks päivä mieheni kanssa vihdoin illan päätteeksi. Ollut asialistalla 4kk. (En muuten tykännyt, vaikka odotin paljon.) Nyt on miljoona muuta sarjaa ja leffaa, jotka haluisin kattoa, ja nyt on ehkä iltaisin aikaakin, kun ei tarvii siivota ja järkätä päivän tekemisiä, jos ollaan oltu koko päivä menossa. Kirjapuolellakin on ties kuinka monta kirjaa, joita haluaisin lukea rauhassa.

4. Leipominen ja uudet ruoat! Ahh, se on niiin terapeuttista. Haluan leipoa jonku kakun ja koristella sen. Menee sitten pakastimeen se, mitä ei tuu syödyksi. Voidaan leipoa Danten kanssa sämpylöitä, niin ei tarvii mennä kauppaan vaan tuoreen leivän takia. Voidaan tehdä skonsseja aamupalaksi, kun ei tarvii lähtee kiireellä harrastuksiin ja voidaan muutenkin ottaa aikaa ja tutustua uusiin ruokaohjeisiin ja tehdä ruokalistaa, jossa ei oo kaikki samat perinteiset meidän ruoat. Tän mä selkeesti alotin jo 😀

5. “Sitten kun mulla on aikaa “-projektit. Läppärin siivous (huutaa tilanpuutetta), kännykän siivous (huutaa tilanpuutetta), pöytäkoneen siivous (muuten vaan sekaisin), kuvakirjastojen järjestäminen ja kuvakirjojen tilaaminen.

Voisi olla myös vihdoin aikaa enemmän pyhittää blogille ja tehdä sellaisia kotoisia postauksia. Reissuostokset ja ruokaohjeet odottelevat, samaten reissupostaus ylipäätään. Aikahan menee varmaan kuin siivillä!

Toivottavasti kelit on tämänkaltaiset, niin voidaan viettää myös paljon aikaa omalla pihalla ja nauttia keväästä. Vielä kun keksis millä viihdyttää taaperoa aamusta iltaan, niin avot. Tosin, jos sen vie pihalle purkaa energiat heti aamusta, niin on onnistumisen mahdollisuuksia meillä kaikilla 😀 Mistähän keräisi energian vastata tuhanteen kysymykseen siitä, “miksi?!” kaikki harrastukset on kiinni?

4 thoughts on “Perjantain parhaat – koronaepidemian aikainen ajanviete

 1. Hyviä ja järkeviä mietteitä,olen samaa mieltä että pandemia ikään kuin pakottaa ihmiskunnan pysähtymään,vähentämään kuluttamista ja esimerkiksi ajattelemaan ympäristöä/eläimiä – kunnes se pian taas unohtuu..
  Sydämeni särkee se,että Koronavirusta ei olisi ihmisten keskuudessa, jos eläimiä ei kidutettaisi ja syötäisi. Ei olis ollut myöskään HIV:ta, sarsia tai ebolaa, jotka kaikki tarttuivat ihmiseen alunperin lihasta.
  Se on asia, josta kukaan ei halua puhua työpaikan kahvipöydässä tai mediassa, on helpompi pohtia sijoitussalkkua.

  No, se siitä! Pakko kysyä off topicina, miksi et pitänyt Jokerista? 🙂 Minusta se oli paras elokuva aikoihin, hieno yksinäisyyden, ulkopuolisuuden ja mielenterveysongelmien tuottaman stigman kuvaus. Odotin näkeväni actionia, eikä harmittanut nähdä draama joka itketti vielä kotimatkallakin.

  Rauhallisia kotoilupäiviä ja auringonpaistetta!

  1. Olin kysymässä samaa Jokeriin liittyen! Lähdin myös sillä osoituksella, että tulee actionia, mutta elokuva pysäytti. Jotkut ovat sanoneet elokuvan ”romantisoivan” outcasteja ja alamaailman pahuutta, mutta itse en asiaa niin nähnyt.

 2. Olisi kiva, jos jaksaisit tehdä vaihe vaiheelta postauksen, miten koristelit esim. tämän kakun 🙂 Tosi upea ja kaunis 🙂

Leave a Reply