Vauvan aurinkoloman tärkein varuste – pehmeä kuiva vaippa

Hieman vajaa kaksi vuotta sitten vaihdoimme vaippamerkkiämme juuri täällä Arabiemiraateisssa ollessamme. Kotimaista vaippamerkkiä pakkasimme reissuun mukaan mielestämme hurjan määrän, mutta kolmen viikon reissussa jouduttiin auttamatta vaippakaupoille. Sormi meinasi mennä suuhun sen suhteen, mitäs tehdä kun on vauvasta asti pidetty samaa merkkiä. Varsinkin kun kokemus yhdetä kilpailevasta merkistä oli sellainen, että koko pylly meni ihan punaiseksi. Kaupassa Pampers kuulosti tutuimmalta (ja sitä myötä turvallisimmalta) merkiltä ja kiinnitin huomiota kahteen eri tuotteeseen, nimittäin Pampers Premium Protection löytyi perus-Pampersin vierestä. Omalle lapselle haluaa tietty aina parasta ja sana premium kuulosti siltä. Päädyimme kokeilemaan. Ja sille tielle oikeastaan jäimme! Ihastuimme vaipan paljon silkkisempään tuntuun ja kun Dantelle ei vaan löytynyt sopivan kokoista housuvaippaa toiselta merkiltä, niin siitä asti valintamme on ollut Pampers.

Oon tykännyt alusta asti Pampersissa niiden keveydestä ja pehmoisuudesta ja siitä, että jopa täällä lämpötilojen kolkutellessa 30 lämpöastetta, vaippa ei tunnu ikinä hiostavalta. Ei toki olla koskaan pidetty vauvaa samassa vaipassa tuntitolkulla, mutta jo vaipan täyttyessäkään, se ei tunnu koskaan kostealta tai hiostavalta. Ja sen eron kyllä huomaa! Ihoa ei tarvii rasvailla tai hoitaa ja vauva viihtyy hyvin vaipoissa. Mekin ollaan köllitty tosi paljon allasalueella palmujen varjossa uv-teltassa ihan vaan vaippasilteen vauvaa pitäen.

Jotenkin kun Dante ehti kasvamaan jo aika isoksi ja pois vaipoista ennen toista lasta, niin tää koko vauvarumbaan palaaminen on tuntunut ihan hassulle. Niitä vaippoja oikeesti menee ihan reippaasti, sillä oikeastaan vauvan kuuluu kastella vaippa 5-6 kertaa päivässä vähintään. Tai se on ainakin sellainen hyvänä pidetty turvaraja sille, ettei vauva ole kuiva. Oon aika tarkka sen suhteen, että pidän päässä lukua siitä, montako vaippaa päivässä on mennyt. Pampers Premium Protection kestää meillä ihan helposti tuollaisen 12-tuntisen yön ja meillä ei oo lähes ikinä tarve vaihtaa vaippaa yöllä, koska ei vaihdeta pissavaippoja yön aikana. Ikinä ei ole ollut aamulla peppu punainen tai iho kostean tuntuinen, eli tuo 12 tunnin kuivuuslupaus pitää kyllä erittäin hyvin. Päivän aikana vaippoja menee meillä just se 5-6, joten jos tuosta laskette, niin kolmen viikon aikana reissussa tarvii noin 130 vaippaa! Kuvitelkaa mikä määrä! Tykkään kun nää Pampersit on tosi ohkaisia ja vie vähän tilaa hoitokassissa, koska me usein lähdetään liikkeelle ihan vaan aisakassilla hoitolaukkuna ja sitten mulla saattaa olla käsilaukussa vielä jotain vaihtovaatetta ja sen sellaista. Helposti pieneen aisakassiin mahtuu märkäliinat, 4 vaippaa, pullo maitoa, tutit ja kuolalaput.

Nyt kun Mytty on hieman isompi, eikä vaippa kastu ihan samaan tahtiin kuin alussa, niin samassa vaipassa voi mennä useampikin tunti. Noi Pampers Premium Protectioneiden heart quilts-pintakerroksella varustetut vaipat on ihan täydellisiä, sillä tuo pintakerros on ihan silkinpehmeä ja kaikki imeytyy sen läpi pois kosketuksista vauvan iholle. Ja edelleen tykkään hirveästi tosta kosteusindikaattorista, joka helpottaa kuumalla vauvan nestetasapainon valvomista ja kertoo hyvin helposti vaipanvaihdon tarpeen.

Tässä vaiheessa kuivuuden ja pehmeyden lisäksi tärkeimmäksi ominaisuudeksi on kyllä noussut noiden pysyvyys päällä ja se, ettei vaippa liiku ja falskaa kovemmassakaan menossa. Koska meillä on tällä hetkellä menoa ja meininkiä! Tyyppi nimittäin kierii ja pyörii minkä ehtii ja tässä reissussa on otettu myös ensimmäiset ryömimismatkat! Isoveli aikanaan lähti kävelemään Dubaissa, joten ihan kai linjassa se, että tämä pienempi ottaa täällä nelivedon päälle. Nyt kun paikallaan ei malta pysyä yhtään, osaan kyllä arvostaa sitä, että koskaan ei oo tarvinnu vaihtaa vaatteita sen takia, että vaippa on falskannut. Tuo istuvuus on meidän pitkänmallisille pojille ihan paras, ja vaikka se pysyy napakasti, ei se ole vielä ikinä vaikuttanut painavan mistään kohtaa.

Reissun päällä arvostaa kyllä kansainvälisiä merkkejä, kun löytää aina turvallisen tutun merkin. Ei tarvii lähteä arpomaan ja kokeilemaan mitään muita, kun Pampersia saa kansainvälisesti ympäri maailman ja tietää, että se on laadukas valinta, kliinisesti ja dermatologisesti testattu ja lastenlääkäreiden kanssa yhteistyössä kehitetty. Nytkin tämän reissun päättyessä on hieman auki, jos lähdetäänkin vielä uudelleen tämän kevään aikana reissuun ja jos taas saa pakata kimpsut ja kampsut, niin ainakin voi onneksi luottaa aina siihen, että sama tuttu tuote löytyy toiselta puolelta maailmaa, eikä mukaan tarvii mahduttaa 100 vaippaa 🙂

On ilo päästä edustamaan Pampersia, sillä Mytty on alusta asti ollut ja tulee varmasti jatkossakin olemaan Pampersvauva. Kotona ja reissussa 🙂

One thought on “Vauvan aurinkoloman tärkein varuste – pehmeä kuiva vaippa

Leave a Reply