Vauvan hoitoa reissussa

Viimeksi kun reissasimme pienen Danten kanssa, kaikenlaista tuli koettua. Hänen ensimmäisellä aurinkomatkalla olimme myös Arabiemiraateissa ja tuolloin pikkuinen sai itselleen kurkunpääntulehduksen, jonka kanssa päädyimme sairaalaan tarkkailuun yhdeksi yöksi. Muuten ollaan saatu reissata aika terveenä, mutta tuo jätti aika vahvan muiston ja nykyään reissuun lähtiessä pakkaan mukaan tutut ja turvalliset apuvälineet aurinkorasvojen ja passien lisäksi.

Kun Dante oli pieni, käytettiin me kotimaista vaippamerkkiä ja tuossa reissussa hän oli jo vieroittunu rinnalta, joten käytettiin myös sellaista Arlan valmista korviketta. Muistan pakkausvaiheessa, kun matkalaukuissa oli kolme lavaa korviketta ja hirveä määrä vaippoja. Nyt ollaan vähän viisastuttu tuosta ja tiedetään tasan mitä kohdemaasta on saatavilla. Vauva elää rintamaidolla ja vaippamerkkiämmekin saa paikan päältä. Mutta tietyt jutut tulee Suomesta mukaan varmuuden vuoksi. Kuumemittari, särkylääke, nenäimuri, laastareita ja Physiomer Baby Mist -suihke. Muistan itse asiassa tuosta kahden vuoden takaisesta reissustamme sen, kun soittelin hotellin respaan ja kysyin saisimmeko lainata imuria. He hieman hämmentyneinä ihmettelivät, että kyllä he voi lähettää siivoojan siivoamaan. Ei ei, kun mä haluan vaan sen imurin kymmeneksi minuutiksi lainaan. Siivooja katto aika äimistyneenä kun putsattiin Danten nenä (hän halusi jäädä odottamaan imuria) ja totesi, että hän haluaa lapsenlapsilleen samat välineet 😀

Valitettavasti Myttyskä on ehtinyt tässä ensimmäisen neljän kuukautensa aikana sairastamaan jo kahdesti korvatulehduksen (tai sitten jälkimmäinen oli ensimmäisen jälkitauti, kukapa näitä tietää), mutta ne on kyllä menneet yllättävän helpohkosti ohi ja pikkuinen alkaa olla jo aika tottunut tuohon nenän putsaukseen. Lentomatkoilla meillä on aina Baby Mist mukana, vaikka se on 115 ml ja lentokoneiden ne rajoitukset on se 100ml per purkki. Tuote on ponnekaasuton, eli ei tuota ongelmia lentomatkustamisessa ja me ollaan aika usein saatu tähän lääkäriltä ihan resepti, eikä oo ikinä kyseenalaistettu asiaa turvatarkastuksessa. En tosin mene vannomaan miten tätä saa oikeasti kuskata käsimatkatavaroissa, mutta meille se on joka tapauksessa aina olennaisinta saada mukaan reissuun.

Lentäessä tää on siitä kiva, että jos vauvalla/lapsella on vähääkään nuhaa, niin tätä kannattaa suihkauttaa juuri ennen lennolle lähtöä avaamaan tukkeutunut nenä. Tukossa oleva nenä nimittäin aivan varmasti aiheuttaa korvakipua pienelle matkaajalle nousussa tai laskussa. Sen lisäksi, että tuote putsaa tukkoisen nenän, se kosteuttaa nenän limakalvoja, joten on erittäin hyvä tuote kaiken sairastelun jälkimainingeissakin, jos on joutunut usein imuroimaan nenää. Myös kuivassa keinoilmassa lentokoneessa tai ilmastoidussa hotellihuoneessa voi limakalvot kuivahtaa hieman, joten tää on siitäkin kiva tuote käyttöön reissussa.

Meillä molemmat lapset on näköjään sitä sorttia, että ihan pieninkin nuha johtaa korvatulehdukseen. Tää on näköjään meillä perinnöllinen rakenteellinen juttu, joten on erityisen tärkeetä olla mahdollisimman varuillaan ennen kuin ensimmäisiä sairastumisen merkkejä näkyy kunnolla. Oon aika varovainen käyttämään mitään turhia tuotteita lapsella arjessa, mutta tää on niin luonnonmukainen tuote, että ei yhtään pohdituta sen käyttö. Tuote sisältää steriiliä, luonnollista ja isotonista merivettä, eikä siinä ole säilöntäaineita, minkä takia tuotetta voi käyttää vaikka päivittäin. Tätä saa tosiaan apteekista ilman mitään reseptiä ja suosittelen ehdottomasti jokaiselle perheen pienimmälle tätä oman putelin.

Physiomer Baby Mist on lastenlääkäreiden suosittelema tuote. Physiomer on valikoima terveydenhuollon tarvikkeita. Lue pakkausseloste huolellisesti ennen käyttöä.

4 thoughts on “Vauvan hoitoa reissussa

  1. Hei! Miten baby mistyä käytetään? Pitääkö se imeä pois suihkautuksen jälkeen vai miten? Olen käyttänyt aikuisten versiota ja se on mun mielestä aika sotkuista hommaa tai sitten en vaan osaa 😀

  2. Minua kanssa kiinnostaa, miten tuota käytätte. Kokeilimme kertaalleen sitä vauvalle flunssassa, mutta suihke oli niin voimakas, että näytti siltä, että itkevä vauva veti sen keuhkoihin ja yski kauheasti. Toista kertaa en uskaltanut kokeilla. Lisäksi mietin, että heitetäänkö koko pullo pois sen kyseisen flunssan jälkeen, kun ei se varmaan enää ole hygieeninen käytön jälkeen. Eli joutuuko heittämään 90%tuotteesta joka kerta roskiin?

    1. Itse myös totesin että suihke tulee aivan liian voimakkaasti, ainakin meidän 3 viikkoiselle vauvalle. Olen tehnyt sitten niin että olen suihkuttanut baby mistia puhtaaseen kuppiin josta olen vetänyt sen ruiskuun ja ruiskulla sitten laittanut vauvan nenään, näin on toiminut hyvin.

Leave a Reply