Imetys muslimimaassa, rintaraivarit matkalla ja imetysuikkarit sekä muita imetyskysymyksiä

Damn teillä on paljon kysymyksiä imetykseen liittyen 😀 Oikeesti, mun IG:n yksityisviestiosio on ehkä 50% imetykseen liittyvää tällä hetkellä 😀 No ei, mutta ymmärtäähän sen, kun seuraajilla on pieniä lapsia ja matkoja kalenteroituna, niin on paljon mielenkiintoisia kysymyksiä ja valehtelisin jos väittäisin, etten itse ole muka googlannut muutamaa kysymystä asiaan liittyen.

Ensinnäkin, aloitetaan pienestä päivityksestä kuulumisten suhteen. Täällä ei mitään uutta auringon alla imetyksen suhteen. Hän syö yöllä rintaa ja päivisin aina jos ehdin kärppänä sitä tarjoamaan heräilevälle vauvalle, muuten hän syö pumpattua maitoa pullosta. Kieltäytyy valveilla rinnasta ja jos yritän “pakottaa”, puree ja hermostuu. Sinnikkäästi edelleen tarjoan, mutta en tuputa. Hieman turhauttavaa ajankäytöllisesti, mutta onneksi saan hänelle sellaisen 125 ml annoksen pumpattua 10-15 minuutissa, eli ei tää nyt älyttömästi lisäaikaa tee, vaikka toki hieman haastavuutta tuo pumppujen ja pullojen pesut. Pakkasin mukaan meille lavallisen korviketta (12 pientä tetraa) reissua silmällä pitäen, jos nyt tuliskin tarve jossain vaiheessa, mutta eipä tuohon ole vielä tarvinnut onneksi kajota vaan ihan tällä pumppailulla ja pullolla on pärjätty.

Rintalakkoileva vauva + lento?

En edes suoraan sanottuna yrittänyt lennolla syöttää rinnasta. Valot, meteli ja meininki, niin en saanut tuota rääpälettä edes aseteltua siihen rinnalle fiksusti, saati että olisin saanut tupattua tissin suuhun. No go. Mulla on matkalla mukana kaksi pumppua, käsikäyttöinen ja sähkökäyttöinen (toimii pattereilla myös). Ne oli mulla molemmat kässäreissä ja 3 pulloa. Äidinmaitohan säilyy huoneenlämmössä kuutisen tuntia, joten lähinnä piti hieman katsella kelloa pumppausten mukaan kun matka kestikin lähtökankeuksien takia 10 tuntia. Pumppasin lennolla kolme kertaa maitoa ja se riitti pikkutyypille oikein hyvin, olin pumpannut yhden ruokakerran juuri ennen lähtöä. Lennolla aina pumpattuani pyysimme lentoemänniltä kuumaa vettä ja sillä pesimme pumpun aina käytön jälkeen, mukana oli pesuharja ja pieni purkki saippuaa. Huomattavasti hankalampaa kuin suoraan imettäminen, mutta mitenkäs pakotat ton rääpäleen tottelemaan? Et mitenkään. Ja vaikka voisinkin antaa korviketta lennolla, niin jos imetystä mielii jatkaa 10 tunnin tauko imetyksestä ei tee tolle idealle hyvää. En ees halua tietää, miten pahasti olisi ollut yläkerta pinkeenä, jollen olisi pumpannut lennolla. Varsinkin kun Mytty nukku kolmet päikkärit mun sylissä, läheisyys kun tuntuu aika hyvin tehostavan tota maidon määrää.

Rintalakkoileva vauva + rantaloma? 

No tää menee melko lailla samalla kaavalla, eli syö kun tähtien asento on oikea, muuten syö pullosta. Täällä ollaan keitetty vettä hotellin vedenkeittimessä ja sillä pesty pullot ja pumput. Kaks pumppua on avain onneen tässä, sillä voidaan olla liikkeellä helposti sellainen korkeintan 6-7 tuntia, jos haluan pitää yllä pumppaustahtia. Pahimmassa hädässä voi toki pumpata “likaisella” pumpulla, ja heittää maidon vaan menemään. Maitoa varten meillä on mukana kaksi termarimukia, joissa ei tarvitse huolehtia maidon säilymistä tuolla aurinkoisella kelillä ulkona. Mä en osaa tehdä silleen, että pumppaan juuri ennen syöttöä nälkäiselle vauvalle, ja tuota tyyppiä on välillä mahdoton ennakoida. Niinpä pumppaan silleen oman tuntemuksen mukaan ja maksimissaan 4 tunnin välein, jotta maitomäärä ei vähene. Pumppaan siis mulle sopivana aikana, laitan termaripulloon, en säilytä suorassa auringossa ja annan vauvalle 6 tunnin sisällä pumppauksesta. Ei siinä koskaan 6 tuntia mene kuitenkaan, ennen kuin tyyppi on nälkäinen.

Tänään pumppasin altaan reunalla sillä aikaa kun vauva nukkui ja mies leikitti taaperoa altaassa. Uikkari alas sen verran kaavun alla, että saa pumpun paikalleen ja siinäpä se.

Oon myös itse asiassa imettänyt kerran “ulkona” täällä, kun vauva oli uv-teltassa ja mä makoilin vieressä, niin sain oikein näppärästi imetettyä piilossa ja vauva jaksoi hetken keskittyä.

Uikkareista puheen ollen, mites imetysuikkarit? 

En oo hankkinut, koska mulla on matkassa kaksi yksiolkaista uikkaria ja pari sellaista, missä saa helposti “tissin tiskiin” tarvittaessa olkaimen laskemalla. Imetysuikkarit on mun mielestä todella turha keksintö, kun ei niiden päällä yleensä ole mitään vaatetta ja yhden olkaimen laskeminen nyt ei oo mikään ongelma.

Imetys muslimimaassa

Okei, tää oli mua eniten kiinnostava asia kun kyseessä on tosiaan aika konservatiivinen kulttuuri. Tai no, mun mielestä Arabiemiraattien pukeutumiskulttuuria on todella paljon liioiteltu kaikkialla. Mulla ei oo ainakaan ikinä ollut ongelmaa meidän aika monen reissun aikana, vaikka on ollut vähän lyhyempääkin shortsia jalassa. Mun mielestä jos persposket ei vilku tai kaula-aukko ole superavara, niin ei tuu ongelmia täällä. Ja hotellialueella nyt saa kulkea vähän miten vaan.

Ja sitten täytyy muistaa, että lapset on lapsia ja täällä ollaan erittäin lapsirakkaita. En tiedä oonko ollut ikinä missään missä oltais näin positiivisia lapsia kohtaan. Oon kauhulla välillä kattonu ku taapero vetäisee ittensä nakuks uimapuvusta vaatteita vaihtaessaan ja hyppää aurinkotuolille syömään eväitä osaamatta yhtään itseään peitellä. Pitäis varmaan jossain vaiheessa alkaa sen kanssa käymään jotain alastomuuskasvatusta tarkemmin läpi, mutta ei toi 2-vuotias nyt vielä aina ihan tajua, että ei voi kekkuloida alasti. Oon hoputtanu tyyppiä vaatteisiin, mutta eipä tuo näytä ketään hetkauttavan. En nyt päästäisi häntä nakuna juoksemaan Dubai Mallilla (tai missään Suomessakaan julkisilla tiloilla), mutta puolityhjällä hotellin allasalueella tuo ei tunnu ketään häiritsevän jos ei meekään pukukopin kautta.

Itse asiassa guuglailessani UAE:n imetysjuttuja, törmäsin sellaiseen tietoon, että täällä ollaan erittäin imetysmyönteisiä. Itse asiassa imetys on täällä lähes pyhää ja 2 vuoden imetystä suositellaan ja kaiketi on mahdollista jopa saada sanktioita, jollei imetä? No en tiedä, mutta anyway, imetys on täällä hyvin huomioitu. Julkisilla paikoilla kuten ostareilla yms. on mahdollistettu hyvin imetysrauha, eikä imetystä paheksuta kahviloissa, leikkipaikoilla tai ravintoloissa. Lähtökohtaisesti imetys tulisi julkisilla paikoilla kuitenkin hoitaa “huomiota herättämättä”, eli mielellään niin, ettei ihoa näy. Not a problem, juuri niin tykkään sen kiitos hoitaa. Mulla on imetyssuoja aina mukana, mikä on ihan pop! Toimii myös pumppauksen kanssa. En tiedä miten toimia lapsen kanssa, joka saa hepulin, jos häntä vähän peittää, mutta mulla on ainakin ollut koko tän ajan Söpö-suoja ja se on ollut ihan paras. Näen vauvan ja hän minut, mutta muu maailma ei nää mun ryntäitä. Kaikki voittavat.

Ollaan oltu reissussa vasta pari päivää ja mun tiedot tästä Arabiemiraateissa julkisilla paikoilla imetyksestä perustuu siis lähinnä muiden netissä jakamiin kokemuksiin.

Tuleeko vielä jotain mieleen aiheeseen liittyen? Kyselkää ihmeessä 🙂 

 

4 thoughts on “Imetys muslimimaassa, rintaraivarit matkalla ja imetysuikkarit sekä muita imetyskysymyksiä

  1. Moi, mitä mieltä oot siitä että Dubaissa ei ihmisoikeudet ole kunnossa? Olis mielenkiintoista kuulla kantasi. Itse en tämän vuoksi halua mennä kyseiseen maahan.

    1. En koe, että mun mielipiteellä on asiaan millään lailla vaikutusta. Ja ei kai ihmisoikeus-ongelmiin voi olla kuin yksi mielipide? Dubai ei sitä paitsi ole maa. Tiedostan UAE:n tilanteen, mutta olen myös punninnut asian ja tehnyt tämän valinnan, joka meidän perheelle on sopiva 🙂 Jos sinä et koe tänne matkustamista sopivaksi, niin ei tänne sitten kannata tulla 🙂

    2. Haloo, Suomi rikkoo järjestelmällisesti eri ihmisryhmien ihmisoikeuksia ihan päivittäin ja myös tietoisesti tukee ihmisoikeuksia rikkovaa toimintaa muissa maissa. Ei niitä voi vältellä. Itse jouduin muuttamaan muualle, koska Suomi ei antanut mieheni elää ihmisarvoista elämää.

Leave a Reply