Ensiapu vauvan tukkoiseen nenään

Kirjoittelin kolme kuukautta sitten yhdestä vauvavuoden ehdottomasti tärkeimmästä tuotteesta ja nyt kun meillä oli rs-virus korvatulehduksineen alkuvuoden ilona, en voi kuin jälleen palata tähän aiheeseen. Nimittäin väittäisin, että meidät pelasti täydelliseltä sairashelvetiltä täysimetyksen lisäksi todella aktiivinen Myttysen nenän imurointi ja puhdistus.

Vauvahan ei osaa niistää ja juuri sen takia tuo rs-viruksen räkäisyys on röhäisyys on erityisen hankalaa. Limaisuus menee herkästi nenästä korviin ja korvien tulehtuessa vauvan kivut kasvavat kun sitä limaa tulee koko ajan lisää. Physiomer Baby Mist on lastenlääkäreiden suosittelema tuote ja minäkin oikeasti erittäin lämpimästi suosittelen tuota kaikkille. Lastenlääkäri kirjoitti meille ihan reseptillä tuota rs-virukseen. Virukseen kun ei ole varsinaista lääkehoitoa, ainoa mikä auttaa on oireiden hoito ja helpottaminen. Mitä paremmin saa pidettyä vauvan nenää auki, sitä vähemmän tulee painetta korviin ja vähemmän yskää.

Meillä meni rs-virus varsin “kivuttomasti” ohi, sillä Mytty oli ihan hyväntuulinen koko taudin ajan, vaikka unet menikin vähän levottomasti parina yönä. Hakeuduimme lääkäriin jo ennen kuin vauva alkoi olemaan edes itkuinen lähinnä kokemuksesta ensimmäiset korvatulehdus-oireet tunnistaen. Diagnoosin jälkeen nenää imuroitiin ympäri vuorokauden tarvittaessa ja aina imuroidessa käytettiin suolavettä. Mun mielestä nenän putsaaminen on ihan 1000% tehokkaampaa kun käyttää suolavettä pehmentämään, ja meillä Physiomer Baby Mist menee ilman mitään itkua ja on todella tehokas. Me ollaan käytetty tätä niin, että ollaan suihkautettu suihkaus molempiin sieraimiin ja sitten imurointi molemmista, minkä jälkeen vielä yksi suihkaus, joka jätetty nenään.

Meillä on myös keittosuolatipat olleet käytössä, mutta Physiomer Baby Mistin etu niihin nähden on paljon helpompi ja tehokkaampi annostelu tolla suuttimella ja on paljon helpompi annostella tuotetta vauvan nenään. Vauvan pää vaan jommalle kummalle sivulle makuuasennossa, ylempään sieraimeen, anna olla pari sekuntia ja puolen vaihto, jonka jälkeen vauvan voi nostaa ja pyyhkiä nenä tai imuroida nenä. Me yleensä imuroidaan nenä, mutta välillä jätetään tuo ihan vaikuttamaan.  Meillä tää ei oo ikinä aiheuttanut itkuja. Ei meillä suinkaan ihan täysin ärsytyksettä mene nenän putsaaminen, vaan ärsytys iskee siinä vaiheessa kun joku pitää paikallaan sen itse imuroinnin ajan. Itse suihke ei kuitenkaan herätä mitään kiukkua. Myös Dante antaa tosi kiltisti laittaa tätä, siinä missä nenän imurointi ei enää tuu hänen kohdallaan kuuloonkaan.

Mä uskon ehdottomasti tautien ennaltaehkäisevään hoitoon ja nopeaan reagointiin. Me ruvetaan miehen kanssa aina tankkaamaan sinkkiä kun joku tuntee tulevansa sairaaksi, vedetään inkiväärishotteja ja muuta sellaista. Lasten kohdalla mennään herkästi lääkäriin ja ruvetaan hoitamaan oireita ennen kuin ne on pahentuneet.

Sitä paitsi useamman kuin yhden lapsen perheessä nuhaoireiden hoito on ehdottomasti tärkeetä, sillä yksi pärskivä ja räkäinen lapsi on tartuntavaara kaikille muillekin muksuille.

RS-viruksen jälkitauteja oon pelännyt suunnilleen siitä asti kun diagnoosin kuulin, mutta parikin lastenlääkäriä taudin aikana ja jälkeen kertoi, että limaa ei ollut päässyt keuhkoihin ja Myttynen itse asiassa paranikin sitten melko nopeasti ja jopa neuvolan yllätykseksi ilman sairaalareissua ihan kotikonstein.

Meillä on näitä Physiomerin suihkeita aina muutama kotona. Jokaiselle oma hygieniasyistä. Myttyskällä käytetään Baby Mistia, minä ja Dante Normal Jet & Sprayta ja mies käyttää sitä Strong Jetia. Aina kun multa kysytään vauvavuoden tärkeitä tuotteita ja tarvikkeita tämä yhdistettynä nenäimuriin on siellä ihan kärkipäässä. Physiomer Baby Mist on tosiaan suunniteltu nimenomaan pienille vauvoille ja tuo suutin helpottaa sen käyttöä ihan pikkuisille. Tuote puhdistaa ja avaa tukkoisen nenän ja samalla myös kosteuttaa nenäkäytävät, mikä on erittäin hyvä lisä. Kun vauvaa hoitaa heti oireiden ilmestyessä, voi hyvinkin omalla toiminnallaan ehkäistä korvatulehduksia. Meillä tää toimi erittäin hyvin nyt tähän lasten RS-virukseen, mutta on erittäin hyvä tuote myös ihan tavallisen flunssan hoitoon tai vauvan tukkoisen nenän avaamiseen.

Physiomer on valikoima terveydenhuollon tarvikkeita. Lue pakkausseloste huolellisesti ennen käyttöä.

One thought on “Ensiapu vauvan tukkoiseen nenään

  1. Meillä poika huutaa ku syötävä kun yritettiin laittaa tuota nenään 🙁 samoin nenän imurointi täysin mahdotonta.. möh.

Leave a Reply