Vihreää ja vaaleaa – kevätfiilistä kotiin

Tein eilen kotiimme vähän sellaista syväsiivousta lisää. Kävin lipastoja ja kaappeja läpi, heitin vanhoja meikkejä pois, nyppykoneella putsasin pari vaatetta ja järjestelin asioita paikalleen paremmin. Laitoin tuoksukynttilöitä palamaan ja uudet lakanat sänkyyn. Oon pitkään halunnut vihreät lakanat ja ostin vihdoin meille sellaiset smaragdinvihreät lakanat. Pieni muutos makkariin, mutta niin merkittävä ero fiilikseen. Uusiin pehmeisiin lakanoihin ryömiminen pitkän päivän päätteeksi oli aivan ihanaa! Mä rakastan kaikista eniten pellavalakanoita, niiden tunnun ja ulkonäön vuoksi, mutta huomaan käyttäväni niitä enimmäkseen kesällä. Talvella jostain syystä mä valitsen aina satiini-puuvilla -sekoituksen lakanoista. Paksun peiton alle se lakanoiden viileän liukas pinta tuntuu aivan ihanalta! Jos tykkää pehmeästä niin kuin mä niin suosittelen kokeilemaan myös vintage-puuvilla -lakanoita, joissa on ulkonäöllisesti samaa kuin pellavalakanoissa, mutta ne ovat yleensä ylellisen pehmeän tuntuiset iholla 🙂

Mä oon joskus vaihtanut lakanat joka viikonloppu, koska on ihanaa mennä nukkumaan ihan puhtaisiin lakanoihin. Nykyään yritän vältellä turhan pyykin rummuttamista monestakin syystä, ja oon panostanut siihen, että meillä on muutamat laadukkaat lakanat, joita käytetään kaksi viikkoa kerrallaan. Loppujen lopuksi, sänkyyn mennään suihkunraikkaina ja päiväpeitto suojaa lakanoita päivällä, joten miksi niitä pitäisi koko ajan pestä?

Jalokivivihreät pellavalakanat / Vaaleanvihreät pussilakanat/ Metsänvihreät pussilakanat

Joskus nuorempana mä tykkäsin siitä, että kotona oli väriteema. Ensimmäisen oman kotini kaikki huonekalut oli mustanruskeita ja statement-värinä käytin aina punaista. Hrrr, en osaisi enää kuvitellakaan asuvani juuri siinä tyylissä, jota aikanaan rakastin. Sittemmin oli turkoosi vaihe ja ties mitä vaiheita. Nyt oon jo monta vuotta ollut aika varovainen. Hempeät ja haaleat pohjat on helppoja, kun niihin sopii moni väri ja yksityiskohdat sitten tekevät kokonaisuudesta jotenkin kuitenkin värikkään. En osaisi enää asua täysin valkoisessa kodissa, mutta en osaisi kyllä kuvitella itselleni värikkään retroa kotia. Kaikki värikkäät hankinnat pohdin todella tarkkaan, sillä haluan kodin sisustuksen hankintojen olevan sellaisia, joita käyttää pitkään.

Oon tosi tehokkaasti päässyt yli siitä ajatuksesta, että mun kodin pitäisi olla kuin sisustuslehden sivuilta loppuun asti harkittuine yksityiskohtineen. Koti on koti, meidän asuinpaikkamme, jossa asioiden pitää tuntua omalta ja jossa asuinmukavuus ja käytännöllisyys kulkee kaiken muun edellä. Jos siellä ei aina värit osu ihan yksiin tai kokonaisuus on paikoitellen kaaottinen, sopii se meille, sillä me ollaan vähän rönsyilevän kaoottisia 🙂

Raidalliset lakanat / Korallinväriset lakanat

Yksi aina ja ikuisesti suosikkejani kodin tekstiileissä ja väreissä on harmaa. Joskus rakastin valkoista ja sitä, että kaikki kotona on valkoista ja vaaleaa. Nyttemmin harmaa on mun suosikkiväri ja luottoväri sisustuksen pohjana. Valkoiset tuolit vaihtuivat harmaisiin, keittiö otettiin harmaana ja paljon pieniä yksityiskohtia meidän kotona on harmaissa sävyissä. Harmaa on joskus hankala, jos on tarkka sävyistä, sillä harmaa täyttää niin moneen eri sävyyn; vihreään, vaaleanpunaiseen, siniseen… Itse suhtaudun harmaaseen kuin kullan ja hopean yhdistämiseen – mua ei lainkaan häiritse pelata eri sävyillä ja yhdistellä ihan hiekanharmaata lähes beigeä kylmänharmaaseen. Musta se tuo kivaa lämpöä ja monimuotoisuutta kodin sisustukseen. Pienillä asioilla on ihan valtavat vaikutukset. Niin kuin esimerkiksi harmaalla pöytäliinalla valkoisten astioiden alla tai harmailla lautasliinoilla tuomassa kattaukseen fiilistä.

Lakanasetti / Pöytäliina / Lautasliinat 

Harmaan lisäksi sininen ja erilaiset kankaat ja materiaalit miellyttää nyt kovasti!

Tyyny / Pellavaliinat

Tällä hetkellä huomaan, että mua viehättää kotijutuissa tosi paljon sellaiset maanläheiset värit rauhalliset sävyt. Pampa-heiniä löytyy vähän joka toisesta nurkasta ja juuttimatto oli pitkään haaveena keittiöön, minne se ei kyllä mitenkään sovi käyttöön, jos haluaa että se kestää pidempään kuin päivän. Vaaleat sävyt, ruoste, teräs, betoni ja puu kaikki kiinnostaa pieninä annoksina. Tää on menny jopa siihen, että meidän tiskiharjat on luonnonharjaksisia ja nättejä, perusmuovisten sijaan. Pieni kotivillitys on ollut nyt jotenkin tuon keittiöremontin myötä jo hetken jos toisen.

Leopardipyyhe / Pienet pyyhkeetVaaleat pyyhkeet

Nämä kuvissa näkyvät ihanat värit ja tuotteet on kaikki Elloksen tekstiili-uutuuksista. Koodilla 415414 saatte 30% alennuksen kalleimmasta normaalihintaisesta tuotteesta ja +5% lisäalennuksen alennustuotteista ja tuotteista, joissa on merkintä Kampanjahinta. Koodi on voimassa 31.1. asti 🙂

Mistä sisustusjutuista te tykkäätte just nyt? 

One thought on “Vihreää ja vaaleaa – kevätfiilistä kotiin

  1. “Talvella jostain syystä mä valitsen aina satiini-puuvilla -sekoituksen lakanoista.”

    Satiini on kudontatekniikka, ei materiaali itsessään. Usein satiinia valmistetaan puuvillasta, mutta myös polyesteristä.

Leave a Reply