Pehmeät, kevyet & luotettavat vaipat

           

Kirjoittelin vähän aikaa sitten Instagramin puolella siitä, miten painonnousun tarkkailun ja vauvan rs-viruksen ja kuumeilun aikana koin Pampers Premium Protection -vaippamme hirveän käteviksi kosteusindikaattorin vuoksi. Nyt kun aihetta kosketin siellä, niin halusin vielä enemmän avata tätä asiaa näin omalla postauksellaan. Ollaan Myttysellä käytetty Pampersia nyt tää neljä kuukautta ja oon ollut hurjan tyytyväinen. Toistakin merkkiä pidettiin alkuun rinnalla, mutta kun jatkuvasti sieltä falskas niskaan asti ja Pampersit ei koskaan falskannu, ei olla ees muita käytetty.

Oon tykännyt nimenomaan näistä Pampers Premium Protectioneista hurjasti, sillä näistä ehti kertyä kokemusta vuoden verran jo ihan Dantenkin kohdalla. Vaippa on ihan silkinpehmeä ja tosi kevyt, ja kuivana varsinkin tuntuu höyhenenkevyeltä. Kevyen lisäksi vaippa on tosi pehmeä, sisältä ja ulkoa. Erityisesti sisäpuolelta vaippa tuntuu paljon pehmeämmältä kuin monet muut vaipat, jotka tuntuu ihan paperisilta rinnalla. Rei’itetty vähän verkkomainen materiaali toimii käytössä niin, että vaippaan tuleva tavara imeytyy sen “ohi” ja verkkomainen pinta jää yllättävän puhtaaksi, ja niin se kosketus ihoon on selkeästi hellävarainen. Kun vaipan vaihtaa, tuntuu iho pehmeältä ja kuivalta, eikä yhtään muhineelta. Meillä on vaippa helposti koko yön, jopa 12 tuntia, sillä ei vaihdeta yöllä vaippaa, ellei tule kakka. Ei oo kertaakaan tuon 12 tunnin aikanakaan ollut vaippa kostean tuntuinen tai iho jotenkin muhineen oloinen.

Meillä antibiootti aiheutti sen, että maha meni sekaisin ja vaippaa sai vaihtaa tiuhaan. Siltikään ei näkynyt vaippaihottumaa tai mitään punoitusta. Siinä vaiheessa kun vauva sairasti ja varsinkin kuumeen aikana oli hirveän tärkeää se, että pääsi näkemään tosta vaipan kosteusindikaattorista, että vaippa kastui riittävästi. Jos vaipassa on ihan kunnolla tavaraa, niin näkeehän sen muutenkin, mutta pienet vauva-ajan pissit voi joutua oikeesti vähän arpomaan. Varsinkin alkuvaiheessa mun mielestä toi indikaattori on tosi hyvä olla ja näin vähän jo isommankin kohdalla se on tosi kätevä, kun ihan housuihin nopeasti kurkkaamalla näkee heti, että vaippa on märkä. Kuumeessa on pienellä kuivahtamisriski ja painonnousun tarkkailussa kosteusindikaattori oli kans ihan mahtava, kun sen avulla voi helposti pitää kirjaa siitä, paljonko vauva pissaa eli onko nesteytys riittävä.

Pampers Premium Protectionit on myös kliinisesti ja dermatologisesti testattuja, joten niihin luottaa oman vauvan herkälle iholle. En oo pitkään aikaan kokeillut merkin muita vaippoja, mutta nämä Pampers Premium Protectionit eivät mun mielestä tuoksu juuri yhtään. Kun nenän iskee ihan kiinni vaippaan, tulee hyvin mieto ja miellyttävä tuoksu, sellainen vastapestyn pyyhkeen tuoksu, nenään.

Nyt kun meidän pikkuinen alkaa liikkumaan kun kovemmankin luokan painija, niin aletaan pikkuhiljaa katselemaan jo housuvaippoja varmaan kohta, mutta tähän asti ollaan tykätty nimenomaan teippivaipoista. Näissä on kivat joustavat reunat, jotka on helppo virittää paikalleen. Me ollaan jo varmaan reilu kuukausi sitten siirrytty 3-kokoon, mutta koska meillä on taas tällainen vähän kapeampi vauva, niin nää saa helposti tarpeeksi tiukalle niin, että rekkis ei vilku pyllypuolella.

Mä luulen, että jos ei aikanaan housuvaippa-vaiheessa reissun päällä oltais tartuttu näihin, niin en olis vanhoilla kokemuksilla meille tullut ostaneeksi Pampersia. Nyt kuitenkin kun joskus ulkomailla tuli kokeiltua näitä Pampers Premium Protectioneita, en osaisi kuvitella meille just nyt muita käyttöön. Näissä on oikeastaan kaikki mitä vaipalta kaipaan, ja vauva-arjessa vaipat on tietty valtavan isossa asemassa, kun niitä saa vaihdella vielä monta kertaa päivässä. Danten vaippa-ajan viime metreillä meillä kesti sama vaippa helposti monta yötä, koska pitkään mentiin niin, että Dee heräsi vaippa kuivana 90% öistä. Vaipat ei kovastakaan yöliikkumisesta huolimatta näyttäny ikinä aamulla mitenkään käytetylle vaan oli kaikin puolin ehjät. En nähny tarpeelliseks heitellä pois vaippoja joka yön jälkeen. Ihastuin näihin jo silloin ja edelleen tää on meidän valinta.

Jos ette oo vielä kokeilleet, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla!

5 thoughts on “Pehmeät, kevyet & luotettavat vaipat

  1. Samat ajatukset pampersin teippivaipoista, meilläkin käytössä ekat 5kk eikä ikinä falskailua, ihottumaa tai muuta sanottavaa. Nyt ollaan siirrytty housuvaippoihin. Ne istuu tosi kivasti mut kun vaipassa on pissaa ja varsinkin aamuisin vaippa haisee tosi voimakkaasti joltain kamalalta kemikaalilta. Muiden housuvaippojen kanssa tätä hajua ei tule.

    1. Me ollaan just aloittamass housuja. Hassua, Dantella oli yli vuoden noi housut, mutta en muista kyllä et ois musta haissu mitenkää 🤔

  2. Miten mä muistan,että Danten kanssa vannoit muumi-vaippojen nimeen? Vai oliko se vaan yhteistyöpostauksen vuoksi?
    Meillä esikoisella pamperssit sopivat parhaiten, mutta toisen lapsen iho voi paremmin Liberoissa. Vaipoissa ja ihoissa on totisesti eronsa.

    1. Vastaat tässä omaan kysymykseesi. Lapset on erilaisia. Dantella meni housuvaippoihin asti Muumit, sitten nämä. Myttyselle nää istuu parhaiten. En tee mitään yhteistyön takii, mun yhteistyöt on lähes kaikki mun omasta aloitteesta, kontaktoin mulle mieluisia brändejä.

  3. Heippa Anna! En löytänyt ainakaan pikaisella etsimisellä vastausta, joten onko pinnasängyn reunapehmuste mistä hankittu? 🙂

Leave a Reply