Kedon kaunein kuk… sormus

Mä todella harvoin hankin arvokoruja tai edes ihastun palavasti johonkin arvokkaisiin koruihin. Mulla on jonkun verran pukukoruja ja -kelloja ja ihan vaan muutama arvokkaampi koru, joita sitten käytän lähes aina. Pelkään aina hukkaavani jonkun arvokkaan korun ja harvoin oikeasti rakastun niin palavasti, että koen jonkun tietyn korun olevan hintansa arvoinen, oikeasti sellainen, mitä pitäisin aina. Tykkään kuitenkin ihastella kauniita koruja ja joka päivä vähintään kerran päivässä ihastelen mun kihla-, vihki- ja 5v. -sormussettiä. Mä myös rakastan kihlasormusten ja vihkisormusten valikoimista ystävien kanssa ja niiden fiilistelyä. Kaikilla on erilainen maku, mutta musta on aivan ihana selailla ja kattoa vaihtoehtoja. Melkein harmittaa, että tarkoitus olis olla vaan kertaalleen naimisissa, niin ei toivottavasti koskaan oo tarvetta hankkia itelleen toisia sormuksia 😀

Mut ei se estäny mua hankkimasta maailman kauneinta sormusta toiseen nimettömään. Tai itse asiassa, ihan virallisestikin Suomen kauneinta, ainakin vuonna 2017.

Mä näin viime vuonna jossain kuvan kultaseppä Jussi Louesalmen Keto-sormuksesta ja rakastuin palavasti. Epäsymmetrinen, värikäs, näyttävä, mutta samalla kuitenkin hillitty ja klassinen. Kävin ihastelemassa sormusta ihan jatkuvasti nettisivuilla ja pyöritin eri kuvia ja sitten loppuvuodesta lähdin tutustumaan sormukseen Helsingissä Au3 Kultaseppien putiikissa. Päätös sormuksen hankinnasta vaan vahvistui ja onnekseni sain mahdollisuuden jutella Jussin kanssa ja tehdä yhteistyötä Au3 Kultaseppien kanssa sormuksen tiimoilta. En itse asiassa tiedä, miten sormus on jäänyt multa huomaamatta ennen sitä hetkeä, koska yleensä mä aina tsekkaan Vuoden kaunein sormus -kisan ehdokkaat, vaikka harvoin on mikään niistä oikeasti jäänyt mieleen ihan niin lähtemättömästi. Näköjään vuonna 2017 unohdin tuon asian täysin.

Näin häämessuaikaan ja monien suunnitellessa tulevia häitään tähän aikaan vuodesta kovalla höökillä, halusin kertoa tästä nyt, sillä kyseinen sormusmallisto olis mun mielestä ihan täydellinen kihla- ja vihkisormus -setiksi, sillä näitä sormuksia löytyy ainakin 2mm, 4mm ja 6mm -levyisinä ja sormuksia pystyy yhdistelemään kauniisti. Stacking on ollut iso trendi jo pitkään, mutta harvemmin sitä näkee arvokoruissa. Usein myös kihla- ja vihkisormusten kanssa malli on hankala valita toisiinsa sopivaksi, ellei halua jotain tosi perinteistä. Mä rakastuin näissä Keto-sormuksissa niihin värikkäisiin versioihin, joissa on yhdistelty timantteja ja erivärisiä safiireja, mutta sormuksia löytyy myös ihan pelkästään timanttisina versioina.

Sormukset on ihan uskomattoman kauniita. Jotenkin ihanan herkkiä, mutta samalla todella voimakkaan näköisiä väriloistoja. Keto-sormusta on useampaa eri väriä, perusmalliston pinkin, violetin ja sinisen sävy-yhdistelmän lisäksi on tullut Kevät -mallisto, jossa on erilaisia pastelliväriyhdistelmiä. Mä ihastuin kaikista eniten tuohon hempeään vaaleanpunaiseen yhdistelmään, jossa yhdistyy safiirien vaaleita vaaleanpunaisia sävyjä kirkkaisiin timantteihin. Se on kuin ruusukimppu, sormuksena. Valinnanvaikeutta aiheutti se, että sormuksia on upeissa sävyissä ja niitä saa niin keltakultana, valkokultana, ruusukultana kuin myös platinana. Jokainen sormus valmistetaan asiakkaalle tilauksesta, ja sormuksen kivien väritykseen voi myös halutessaan itse vaikuttaa lisätilauksella. Jos koruun esittää toiveita värien suhteen, Jussi sommittelee ne koruun ja tilaaja saa sommitelman etukäteen nähtäväksi tai sitä voi käydä katsomassa Au3:n liikkeessä. Sormuksen tekemiseen menee n. 4 vk tilauksesta (ja siitä, että on maksanut 30% käsirahan).

Oli mahtavaa päästä juttelemaan Jussin kanssa tästä mallistosta ja kysellä ylipäätään tosi paljon kaikkea koruista. Ihan parasta on myös se, että kyseessä on 100 % suomalaista suunnittelua ja työtä oleva koru, joka valmistetaan vastuullisesti tuotetuista timanteista, joiden alkuperä tiedetään hyvin. Musta on ihanaa valita suomalainen tuote ja suomalaista designia aina kun mahdollista. Keto-mallistoon kuuluu lisäksi kaulakoruja ja korvakoruja ja voin muuten kertoa, että jos mies tänä vuonna kyselee lahjatoiveita syntymäpäiväksi, ei tarvitse kauaa miettiä, nimittäin nuo muutkin korut olivat aivan älyttömän kauniita! Hauska yksityiskohta on muuten sellainen, että korvikset myydään yksittäisinä, ei pareittain! Näissäkin siis toimii sellainen mix & match -meininki, että korvikset voi olla ja usein onkin, erilaisia 🙂

(Mun sormuksen pohja, Keto Kevät -malliston vaaleanpunainen upeus ♥)

Mutta mihin mä sitten päädyin? Mä päätin hankkia sormuksen oikeaan nimettömään sopivana, sillä vasen on varattu aina mun kihla-vihki-5v.-pinolle. Mä tykkään tosi paljon epäsymmetrisyydestä, joten mun mielestä nimetön on kaunein sormi pitää sormusta, ja harvoin pidän sormuksia esim. keskisormessa. Metallin väri aiheutti eniten haasteita. Rakastuin tuohon ruusukultaiseen sormukseen aivan palavasti! Mutta, mun vihkisormukset on kuitenkin platinaa ja tulen varmasti pitämään tätä sormusta jatkuvasti kädessäni kuten myös mun vihkisormuksia, joita en ota edes yöksi pois ja haluan, että nämä yhdessä imartelevat toisiaan ja sopivat kauniisti yhteen. Niinpä päädyin platinaan myös tässä sormuksessa. Jussi mittasi mun sormen tosi tarkkaan ja pohdittiin yhdessä kokoa tarkkaan, koska sormet turpoaa lämmössä kesällä, mutta toisaalta ei ole järkeä hankkia liian isoa sormusta, joka sitten pyörii ympäri ja timantit on aina kämmenpuolella. Koko löytyi kahden koon välistä, ja siihen päädyttiin.

No entä kivet? Mä en itse asiassa tiedä itsekään! En osannut heti tehdä valintaa, vaan jäin pohtimaan sitä loppuvuoden ajaksi. Arvottuani iäisyyden, päädyin nyt tuohon kauniiseen haaleampaan vaaleanpunaiseen, Keto Kevät -sormukseen, joka on niin kauniin herkkä, että en saanut sitä mielestäni. Kuitenkin, kun mahdollisuus oli tehdä sormuksesta uniikki, niin pyysin Jussia yllättämään. Nyt kun Mytty on näin pieni, niin jotenkin on vahvasti mielessä se, kuinka onnekas on, kun on saanut kaksi näin ihanaa poikaa ja pyysin Jussia tuota vaaleanpunaista Kevät malliston sormusta pohjana käyttäen tekemään mulle sellaisen kappaleen, jossa mun pojat näkyy. Kun Jussi on osannut luoda noin upean sarjan koruja, uskon, että yllätys tulee olemaan erittäin mieleeni.

Mä en malta odottaa! Palaan asiaan heti kun saan tuon oman sormukseni! ♥

Iso kiitos kuvista muuten Julia Weckmanille! Näissä mun mielestä ihanasti näkyy sekä tuo keskittynyt asiakaspalvelu, jossa saa oikeasti tuntea, että nyt tämä sormus on juuri minulle, juuri kaikessa ainutlaatuisuudessaan suunniteltu ja kultasepän toimesta tehty, mutta myös tämä ammattibloggaamisen ja äitiyden yhdistyminen. Vauva kulkee mukana ja syö silloin kuin tarvii. Äitiys ja yrittäjyys voi kulkea käsi kädessä ja täydentää toisiaan. Myttynen oli valinnassa mukana alusta loppuun ja hän saa myös näkyä tässä sormuksessa, joka kulkee varmasti loppuelämän mulla. Tai kuka tietää, ehkä vuosien päästä jompi kumpi pojista saa tämän antaa omalle tulevalle puolisolleen. Siitä tulikin mieleeni, näissä on elinikäinen materiaali- ja valmistustakuu normaalille käytölle, kun sormuksen käyttää ensimmäisen vuoden aikana vuosihuollossa Au3:ssa.

Eikö olekin maailman kaunein sormus? 

Käykää vilkaisee lisää erilaisia Au3 Kultaseppien nettisivuilla täällä, mä tuohon laitoin vaan jokusen mun suosikin 🙂 

Käykääs tsekkaamassa mun Instagramin puolella tähän liittyen arvonta, jos mielenne tekee päästä häämessuilemaan! Au3 Kultasepät on mukana sekä Mennään naimisiin -häämessuilla Wanhassa Satamassa tulevana viikonloppuna ja Love me do Winter Fairilla Kaapelitehtaalla seuraavan viikon viikonloppuna. Tänään arvon Instagramissani 4 lippua tuonne Wanhan Sataman messuille, joten suunnatkaa sinne osallistuaksenne!

7 thoughts on “Kedon kaunein kuk… sormus

 1. Aivan järjettömän upeita sormuksia 😍 Rakastan koruja ja omistan niitä paljon, mutta lähinnä hopeakoruja ja kivettömiä keltakultakoruja joita sitten vaihtelen fiiliksen mukaan. Olen itse aika yksinkertaisten ja sirojen korujen ystävä, suosin pieniä suomalaisia suunnittelijoita ja korunvalmistajia. Postauksen sormukset kelpuuttaisin kuitenkin koska tahansa sormeeni vaikka ovatkin “runsaampia” kuin korut joita yleensä käytän. Todella kauniit värit ja muodot. Voin kuvitella että lopputulos sopii sinun olemassa oleviin sormuksiisi hyvin. Käytätkö muuten Dante-sormusta kuinka paljon? Se on jäänyt mieleeni tosi kauniina, akvamariini oli mielestäni hieno ja persoonallinen valinta.

 2. Tämä sormus osui omaan silmään jostain lehtijutusta pari vuotta sitten. Mielestäni tosi kaunis ja positiivisesti massasta erottuva. Mukava nähdä millainen sinun sormuksesi tulee olemaan.

 3. Ihan sairaan kaunis!!
  Mä en ole edes koru-ihminen mutta olin että WAU!!
  Tossa on nyt joku mystinen juttu, en ihan heti keksi koska olisin nähnyt yhtä kauniin asian <3

 4. Oi ihanaa, en malta odottaa millaisen tämä mestari taikookaan sinulle! Olen koruista todella kranttu, enkä muutenkaan omista niitä paljoakaan. 90% kaikista näkemistäni kihla- ja vihkisormuksista mainoksissa ym. menee hylkyyn heti. Mutta voi Keto, se oli se mihin rakastuin ihan saman tien! Miten voi olla niin osuva nimi ja värit? Sanoin että jos joskus mennään naimisiin, siitä tulee vihkisormukseni. Ja niin siitä viimein syksyllä tuli ❤️

 5. Ääää en kestä, toi korusarja on just se jota oon kuolannu ja kovasti! Aivan mielettömän kauniita kaikki!

 6. Nää sormukset on niin älyttömän kauniita! Haaveilen kultaisesta tai ruusukultaisesta, ehkäpä tollasella raaskii lahjoa itse itseään sitten jos/kun yksi tietty tavoite elämässä tulee saavutettua. 😀

 7. Mun vihkisormus on tuolta ostettu aikoinaan. 7 vuoden jälkeen edelleen tyytyväinen ja joka päivä käytössä. <3

Leave a Reply