In the year 2020…

2020 on täällä. Uuden vuosikymmenen alku ja uuden vuoden alku. Emme juhlineet eilen tätä vuoden vaihtumista mitenkään tässä meidän sairausaallon jälkimainingeissa (Myttyskä on onneksi parempaan päin, yskii vähemmän ja on vähemmän röhäinen ja yöt on menneet tosi hyvin, lähes kellon ympäri nukkuen ruokaherätyksin), mutta se ei tarkoita etteikö mulle tää vuoden vaihtuminen ollut henkilökohtaisesti tosi merkittävä hetki. Jotenkin tämä 2020 alkaminen on kuin muistikirjan uusi sivu, puhdas kanvas, jolle pääsee hahmottelemaan tätä vuotta ihan eri tavalla. Mitä siis odotan vuodelta 2020?

PERHE: 

Mieheni on talvilomalla vielä viikon ja sen jälkeen hän aloittaakin puolen vuoden vanhempainvapaan. Dante jatkaa 20h/vk rytmillä päiväkodissa ja Mytty on tietenkin kotihoidossa. Minä jatkan yrittämistä ja samalla sivussa opiskelen joitakin kauppiksen kursseja, viettäen tietenkin mahdollisimman paljon aikaa kotona tai vähintään niin, että Myttynen kulkee mukana. Dantea imetin reilu 7 kuukautta ja tavoite olisi Myttysen kanssa vähintään sama, joten se sanelee pitkälti meidän perheemme arkea. Mytty täyttää tämän kuun lopussa 4kk ja me varmaan pikkuhiljaa aloitellaan soseiden maistamista, mutta tosi hissukseen ja helmikuisen reissumme poika saa kyllä olla vielä täysimetettynä ja korkeintaan sitten hieman maistellaan velliä ja soseita siellä reissussa.

Tämä tuleva puoli vuotta mahdollistaa sen, että voimme viettää paljon aikaa perheenä. Toki haluan panostaa sekä töihin että opintoihin nyt kun siihen on mahdollisuus miehen vanhempainvapaan aikana paremmin, mutta samalla ensisijaisena koen panostamisen siihen, että perheenä voimme viettää aikaa ja tehdä asioita juuri ulkoisten aikataulujen (miehen työajat) sanelematta. Kesän jälkeen palaamme taas normaaliin arkeen, mutta sitten minä varmaan olen puolittain hoitovapaalla ja puolittain yrittäjänä, sillä en usko Myttyskän aloittavan varhaiskasvatuksen parissa vielä 2020. Olimme hurjan tyytyväisiä siihen, että Dante sai olla kotona melkein 2,5-vuotiaaksi asti, joten luulen, että meillä on ajankohtaista Myttysen hoito vasta joskus 2021/2022.

Viime vuosilta mikään ei ole ollut niin ihanaa kuin perheen kanssa vietetty normaali arki ja se on ykkösprioriteetti myös tänä vuonna. Haluan ehtiä ottamaan myös aikaa olla kaksin vain Danten kanssa ja käydä seikkailemassa hänen kanssaan metsäretkillä, Hoplopissa ja missä ikinä. Odotan innolla pojan ensimmäisiä luistelukokeiluja ja tulevaa kesää pallopeleineen ja uimisineen.

Vaikka mulla on jo nyt hirveä vauvakuume, kun Mytty on aivan maailman ihanin vauva, niin taidetaan kyllä pitää tämä 2020 raskaudettomana vuonna ja kaksilapsisena perheenä. En tiedä, vaikka sitä olisimme aina, aika varmasti näyttää miltä se ajatus tuntuu. Juuri nyt kun katson vieressäni nukkuvaa Myttystä, tekisi mieli hankkia kokonainen pesue 😀 Onneksi siskoni saa vauvan ihan pian, niin pääsen nuuhkimaan vastasyntynyttä ja ehkä se helpottaa tätä vauvakuumetta ♥

TYÖT: 

2020 tulee olemaan töiden puolesta ehkä rauhallisempi ja rennompi vuosi, enkä aio tehdä oman yrityksen ulkopuolisia töitä, ellei tule jotain pakottavaa tilannetta. Haluan pystyä olemaan kotona täysillä ja nauttia lasten pikkulapsiajasta. Uskon vakaasti, että mielekkäitä töitä ehdin tekemään vaikka sitten 40-vuotiaana, jos niikseen on. Toki koen tekeväni jo nyt hyvin mielenkiintoisia projekteja.

Blogi jatkuu varmasti ja lisäksi pääsen tekemään tänäkin vuonna mielenkiintoisia projekteja muutaman yrityksen kanssa. Työ sinänsä on mun mielestä tosi kiinnostavaa ja pääsen olemaan muutakin kuin imettävä ja hössöttävä äiti, mikä tekee hyvää mielenterveydelle kun on tasapainossa perhearki ja oman mielenkiinnon kohteen parissa puuhaaminen. Päivätyötä en tähän rinnalle kuitenkaan kaipaa nyt tänä vuonna vielä, katsotaan sitä sitten kun Myttynen on isompi ja jos ei tule enempää vauvoja tähän perheeseen.

MATKAT: 

Hirveä matkakuume on päällä, kun edellisestä reissusta on 5kk ja seuraava häämöttää kuukauden päästä. Tiiviimpään matkarytmiin tottuneelle tuntuu suorastaan siltä, kuin ei olisi ollut reissussa vuosiin. (Ihan hieman ehkä liioittelen nyt…) Kuukauden päästä suunnataan Arabiemiraatteihin kolmeksi viikoksi nauttimaan auringosta ja lämmöstä, mutta muuten matkasuunnitelmat on vähän vielä auki tälle vuodelle. Riippuu paljon mielentilasta, tenttiaikatauluista ja siitä, miten elämä tästä rullaa kahden lapsen kanssa. Ainakin Virossa käydään sukuloimassa varmasti jo alkuvuodesta, mutta sitten täytyy vähän katsoa tilannetta. Mitään tiettyä unelmakohdetta ei tälle vuodelle ole, mutta eiköhän jonnekin Euroopassa tule mentyä sitten jossakin vaiheessa. Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna tekee mieli olla kotona ja nauttia rauhallisesta kotiarjesta. No, katsotaan miten mieli varmasti tässä muuttuu vielä.

Jotenkin kiinnostaisi joku Rodos-matkamme tyyppinen matka Euroopan sisällä ihan vaan perheenä aikaa viettämään ja myös risteily on pyörinyt mielessä. Keski-Euroopassa tullaan varmasti käymään jossakin välissä vuotta.

URHEILU, ULKOILU & FYYSINEN HYVINVOINTI: 

Tavoite olisi aloittaa tässä tammikuussa hiljalleen taas liikkuminen, kun synnytyksestä on tullut kuluneeksi 4kk. Vaunujen kanssa olenkin jo liikkunut ihan hyvin ja kaikki raskauskilot on karissu jo tässä pois ja ollaan miinuksilla, mutta muutaman vielä pudottaisin, sillä lasten välissä tuli muutama kilo, jotka saisi lähteä vielä pois. Ja ennen kaikkea haluan taas kestävyyttä, voimaa ja kiinteyttä kroppaan, joten salille pitäisi ehkä taas suunnata. Lentopalloa en tule aloittamaan uudelleen, sillä tällä hetkellä ei vaan ole sellaista mahdollisuutta, että pystyisi sitoutumaan iltatreeneihin ja peleihin monena päivänä viikossa.

Myttyskän kanssa aloitetaan vauvauinti ihan pian ja mennään varmasti koko perheenä sinne aina, mutta se ei ole varsinaista liikuntaa itselle. Uinti kuitenkin kiinnostelee ja varsinkin joku vesijumppa, täytyy ehkä alkaa ettimään jotain sopivaa. En oo koskaan sali-ihminen ollut, mutta sinne on taas raahauduttava, jos mielii mahtua jatkossakin samoihin farkkuihin. Tosin veikkaan, että jos Adrian lähtee samalla tapaa kuin veljensä liikkeelle, niin kesällä juoksen jo kahden perässä, joten eiköhän siinä tule jo liikuttua 😀 Haluan panostaa tänä vuonna omaan hyvinvointiin sen jälkeen, kun laiminlöin sitä todella pahasti 2019. Haluan käydä vähintään kerran kuussa hierojalla, täytyy palata taas fyssarin luokse ja ehdottomasti tuoda rutiininomainen liikkuminen osaksi arkipäiviäni.

Ruokailua haluan myös järkevöittää ja ottaa tavaksi tehdä viikoksi ruokakalenterin, että vähemmän tulisi turvauduttua noutoruokaan ja tekisi monipuolisemmin erilaisia ruokia kotonakin eikä aina vaan samoja ruokia koko ajan.

OPISKELU: 

Sain tosiaan haluamani opintosuunnan kauppiksessa ja nyt mulla olisi edessäni haku opinto-oikeuden muutokseen kandista maisteriin. Täydentäviä opintoja pitää vielä jonkin verran tehdä ja myös hieman miettiä missä vaiheessa hakea sitten tuota oikeutta maisteriin. Luulen, että tämän kevään teen vielä hieman täydentäviä kursseja ja sitten ensi syksystä vasta pyrin aloittamaan maisteriopinnot. Joka tapauksessa nyt on plakkarissa haluamani maisteri-suunta, eli nyt ei tarvii kuin enää opiskella 🙂 Tavallaan on hurjasti intoa, mutta tavallaan Myttysen syntymä pysäytti sen verran sillä, että ihan eri tavalla taas konkretisoitui kuinka uniikin ainutlaatuista on tämä vauva-aika, ja en halua piiskata itseäni liiaksi töillä, opinnoilla ja perhearjella, koska sitten ei tule nautittua oikein mistään. Sanotaanko vaikka niin, että jos olen maisteri 2025, niin se on ihan OK mulle. Jos missä tahansa vaiheessa sitä ennen, niin olen erittäin iloinen tietäen, että mulla on vielä se 30 vuotta työuraa ja aikaa tehdä töitä edessäni. Vauvojeni pikkulapsihetkiä mä en enää saa takaisin milloinkaan. Luulen siis, että opinnot saavat nyt tyytyä vuoden-kaksi olemaan se vähiten priorisoitu asia elämässäni, mutta silti on kiva kun ajoittain voi tehdä kurssin tai pari pois ja saada opintoja sitä kautta edistettyä. Tää on sellainen kortti, joka on mulla tälle vuodelle “katsotaan katsotaan” -pinossa.

KOTI, AUTOT YMS. MATERIA: 

Tällä hetkellä oon tosi tyytyväinen kaikin puolin meidän autoihin, kotiin ja ylipäätään sellaiseen maalliseen “mammonaan”, eikä oo oikein mitään haaveita tälle vuodelle. Viime vuonna tuli tehtyä useampi erittäin hyvä hankinta, remontoitua keittiö, ostettua uusi auto ja ostettua muutama ihana laukkukin. Nyt tuntuu, että ei ole oikein mitään haaveita, vaan ennemminkin tavoitteena on saada tässä alkuvuoden aikana mahdollisimman paljon laitettua myyntiin vaatteita ja muuta, mikä on odottanut tuolla varaston uumenissa eteenpäin laittamista. Tavoitteena on ratsata myös vaatekaapit mahdollisimman tehokkaasti ja laittaa tavaraa kirpparille. En voi sanoa, että vuoden 2020 tavoite on mikään varsinainen konmaritus, vaan ennemmin sellainen hyvin vahva “quality over quantity”. Pieniä sisustushaaveita mulla on, mutta ne on ihan sellaisia pieniä muutoksia kotiimme. Ja sitten ehkä kesämmällä etupihan muokkaaminen kauniimmaksi on yksi sellainen asia, mitä ollaan hetki jo mietitty. Se voi olla, että sen vuosi on tämä 2020, täytyy hieman alkaa tutustumaan vihersuunnittelijoihin ja kilpailuttamaan 🙂 Isoin haave, eli uusi keittiö, toteutui 2019 ja se piristi jotenkin koko kotia ihan uuteen uskoon.

Materiapuolelta mulla on muutama ihanuus, jotka on pyörineet mielessä ja yksi niistä toteutuukin tässä alkuvuonna. Kummallista on lähinnä se, miten tyhjyyttään ammottaa esimerkiksi laukkuhaaveiden lista, eikä mitään muitakaan pakkomielteitä ole. Enimmäkseen tuntuu olevan toiveita ihan muissa asioissa ja lasten hankinnat tuntuu olevan tällä hetkellä isoin intohimo. Pojat vaan kasvaa niin nopsaa, että niiden kanssa pitää pitää jäitä hatussa. No, 2019 oli kaikin puolin materialistisen onnen täyttymistä monelta osin, niin ei ihmekään, että nyt ei ole mitään erityistä mielen päällä.

HENKINEN HYVINVOINTI: 

Tää on listan viimeisenä, vaikka kuuluisi tonne kärkikahinoihin, on nimittäin vähän avaimena kaikkeen muuhun. Tänä vuonna haluan panostaa henkiseen hyvinvointiini paljon tarkemmin kuin 2019, sillä viime vuosi meni jotenkin sellaisessa “sitten kun…”-tilassa ainakin osittain. Haluan oikeesti ottaa aikaa sille, että pidän kotona spa-iltoja, katson elokuvan alusta loppuun ja kuuntelen musiikkia samalla tehden jotakin rentouttavaa eikä pelkästään siivoilua tai autolla ajamista.

Menneenä vuonna innostuin maalaamisesta ja haluankin tänä vuonna ottaa aikaa niin maalaamiselle kuin värittämiselle. Lisäksi haluan ehdottomasti panostaa tämän hetken lempiharrastukseeni, eli ruoanlaittoon ja leivontaan. Haluan ottaa aikaa viikoittain sille, että ehdin tehdä jotakin uutta. 2020 tavoitteena on oppia tekemään kaunis moussekakku ja tekemään vähintään yhden kakun kuussa. Haluan ylipäätään ottaa aikaa leipomiselle ja koristelulle ja kaikelle sellaiselle, mikä tekee mulle hyvän olon ja on kivan luovaa puuhaa.

Yksi iso osa tätä vuotta on myös päästää jossakin vaiheessa hieman irti Myttysestä ja ottaa ajoittain vain aikuisten kesken aikaa, nähdä ystäviä ilman vauvaa ja tehdä asioita ilman vauvaa. Tosin, siihen ei onneksi ole kiire ja jo tämä imetyskin pitää huolen siitä, että liian pitkiä taukoja ei sovi olla näkemättä ilman vauvaa.

Yksi tavoitteita tälle vuodelle on myös saada aikaa valokuvaamiselle ja otettua enemmän kivoja kuvia. Jotenkin 2019 oli kuvaamisen puolesta aika kuiva vuosi.

Kaiken kaikkiaan odotan hyvin samanlaista vuotta kuin mitä 2018 oli, ja sehän oli aivan ihana vuosi kaiken kaikkiaan 🙂 ♥

Mitä te odotatte eniten vuodelta 2020? 

4 thoughts on “In the year 2020…

  1. Uintia suosittelen harrastuksena jos kuntosaliharjoittelu ei kiinnosta! Uinti meinaa on tehokkaasti kaloreita polttavaa ja kroppaa kiinteyttävää ja kropalle hellempi liikuntamuoto. Ja jos uintitekniikoita ei osaa kunnolla niin siihen ehdottomasti suosittelen aikuisten tekniikkauimakoulua! Olen itsekin osallistunut uintitekniikan opetustunneille x2 ja voin sanoa, että uinnista tuli erittäin mukava harrastus kun tekniikan sain kuntoon 🙂 en tiedä onka teillä Lempäälän alueella tarjolla moisia palveluita, mutta ainakin Tampereelta löytyy! https://www.tampere.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/liikkeelle-ryhmassa/uimakoulut.html

  2. Saisko sitten reseptejä lisää myöhemmin? Tuntuu että itse pyörittelee samoja ruokia kokoajan, joten uudet ideat tervetulleita. 🙂 Ja sitä lasagnen ohjetta vielä kaipailisin, jos mahdollista saada.

  3. Olisi kiva, jos laittaisit ruokakalentereita jakoon! Reseptien rustaaminen voi olla aika työlästä, mutta jo ideat eri ruokiin olisi tosi jees 🙂

Leave a Reply