Viime hetken lahjavinkki

Vieläkö teiltä uupuu osa lahjoista? Ei se mitään, mulla ois suositella yhtä aineetonta viihdyttävää joululahjaa. Itse asiassa samaa, jota oon suositellut jo useampana vuonna. BookBeat-lahjakortin ehtii nimittäin vielä hyvin hankkimaan joululahjaksi lukutoukalle tai ihmiselle, joka selvästi kaipaa elämäänsä lisää viihdyttävää sisältöä. BookBeatin lahjakortti on enemmän kuin yksi kiva kirja tai edes kirjasarja, se on avain tuhansiin kirjoihin ja äänikirjoihin.

Mä oon käyttänyt BookBeatia jo kolme vai neljä vuotta ja taas näin vauva-arjessa se on osoittanut loistavuutensa. Aamuyön pimeinä tunteina imettäessä olen saanut luettua aina uuden kappaleen uutta kirjaa ja vaunulenkeillä on mukana aina joku äänikirja, jos kaveria en saa mukaan. Myös esimerkiksi kuvia käsitellessä tykkään kuunnella äänikirjaa, kun se tekeminen on aika mekaanista, ja silloin pystyy hyvin keskittymään kuunteluun. Siinä missä ennen oon toivonu karma-helmiä tai paloja mun keräilykoruihin joululahjoiksi, nyt BookBeat-lahjakortti on aika varma. Tykkään noista senkin vuoksi, että kun sen lukuoikeuden aktivoi kuukaudeksi tai kolmeksi, tulee hirvee draivi hyödyntää se täysillä ja tulee luettua sen sijaan, että päämäärättömästi selailee vaan instaa tai pyörii somessa. Ja lukeminen on niin paljon palkitsevampaa. Tulee myös lähdettyä parin tunnin vaunulenkille, kun siellä saa rauhassa kuunnella kirjaa! Keho ja mieli kiittää molemmat. Ja vauva saa nukuttua raikkaassa ilmassa pitkään!

Viimeisimpänä oon kuunnellut sellaista rennon letkeää viihdettä, mutta mun sydän kyllä sykkii rikoskirjallisuudelle ja erityisesti Jo Nesbon harry Hole-sarja on mieleeni, joten tuossa aiemmin tuli ahmittua sarjan uusin kirja, Veitsi, heti kun se tuli. Koko Harry Hole -tuotanto on ollut pitkään yksi lemppareimmista kirjasarjoistani ja suosittelen sitä kyllä lämpimästi, jos mukaansatempaava jännäri on teidän pala kakkua. Ei mitenkään yllättävää, että kyseessä on myös yksi BookBeatin suosituimpia äänikirjoja tällä hetkellä, tuota on nimittäin tosi mukava kuunnella. Veitsi oli ehkä raskain, surullisin ja rankin näistä Harry Holeista ja omalla tavallaan myös paras. Ensimmäisen kerran mä myös arvasin pahiksen, mutta mieheni oli aivan pöllämystynyt. Tää oli oikeesti aika koomista, ku samaan aikaan mä luin kirjaa ja mies kuunteli sitä työmatkat. Aina välillä kun istuin autoon, niin tuli joku kohta, jonka olin juuri lukenut 😀 Ei oikein juteltu varmaan viikkoon, ennen kuin molemmat oli päässy tässä loppuun, ettei spoilattaisi tätä toisiltamme.

Jos Nesbo osaa viedä lukijan todelliselle elämykselle, niin osaa myös ihan suomalainen Max Seeck. Luin jo aiemmin Mefiston kosketuksen ja nyt ajattelin laittaa alkuvuoden lukulistalle Uskollisen lukijan ja Haadeksen kutsun. On ihan supermahtavaa lukea suomalaisen kirjailijan teoksia alkuperäiskielellä, koska kyseinen kirjailija on lähes mun ikäinen ja jo nyt tosi menestynyt. Ja Uskollisen lukijan oikeudet on myyty jo 30 kielelle, eli meillä on mahdollisesti suomalainen Jo Nesbo kuoriutumassa Max Seeckistä. Aina ihanaa, kun Suomi menestyy!

Vastapainona rikollisuudelle ja synkillekin kirjoille tykkään lukea romanttisia kirjoja, jotka vetävät mukaansa ja vievät jonneki ihanaan ison kaupungin sykkeeseen muuhun maailmaan mielenkiintoisten hahmojen joukkoon. Täältä omasta vaippojen ja imetyksen täytteisestä ihanasta arjesta pellon reunasta pääsee aina välillä hetkeksi irtautumaan johonkin muuhun todellisuuteen. Nyt ajattelinkin sukeltaa Simona Ahrnstedtin teoksiin, joita on tähän mennessä ilmestynyt kolme kappaletta: Vain yksi yö, Vain yksi salaisuus ja Vain yksi mahdollisuus. Takakansitekstien mukaan on odotettavissa todellista mukaansatempaavaa romaania. Ensimmäistä on mennyt jo puolet ja ai apua kun aamuyöllä malttaisi imetyksen jälkeen takaisin unille, eikä jäisi lukemaan “kappaleen loppuun vielä”.

Mä rakastan nimenomaan kirjasarjoja, koska sitten kun tutustuu tiettyihin hahmoihin ja keksii ne päässään tietynlaiseksi, niin on ihana saada lukea lisää ja lisää heistä. Mulle tulee helposti tosi surullinen olo kun joku one off -kirja tulee päätökseen, eikä niitä hahmoja kohtaa enää ikinä. Tiedättekö mitä tarkoitan?

Ja hei, tää ei oo vaan aikuisille kiva elämys! Meillä on alettu vihdoin kuuntelemaan kirjoja Danten kanssa. Nyt kun ei ehdi joka ilta pitkää iltasatua lukemaan, jos vauvan kanssa on just silloin tilanne päällä, niin ollaan turvauduttu ajoittain BookBeatiin. BookBeatissa on yli 80 erilaista Disney-kirjaa ja sieltä löytyy ainakin kaikki omat lapsuuden suosikit! Topi ja Tessu, Kaunotar ja Hirviö ja Viidakkokirja. Ne on vielä liian vaikeita Dantelle, mutta siellä on mm. ihana Nalle Puh ja Hunajapuu ja Helmeri Haisunäätä, joita pikkumies on jo kuunnellut. Nyt kun tulee muutama pidempi reissukin lähiaikoina, niin ehkä kuunnellaan lastenlaulujen sijaan autossa kirjoja. Ja kun lähdetään helmikuussa reissuun, niin ehdottomasti lennolle omat kuulokkeet muksulle 🙂

Jos teillä siis on vielä jotain lahjoja hankkimatta, niin jättäkää materia vähemmälle ja lahjoittakaa elämyksiä! Pieneen hintaan saa nimittäin koko perheelle ihanan lahjan!

Onko teillä suositella mulle muita kirjoja näiden lisäksi? Onko joku näistä teille jo tuttu? Ja hei, Harry Hole -fanit, mitä tykkäsitte Veitsestä, arvasitteko pahiksen? (Ei spoilereita!)

Pssst! Jos BookBeatia ei ole vielä tullut kokeiltua, niin kokeilkaa nyt! Ensimmäisen kuukauden saa maksutta koodilla mungolife tai tästä.

6 thoughts on “Viime hetken lahjavinkki

 1. Mä olen ihan vankkumaton Harry Hole -fani, ja Veitsi oli aivan kamalan ihana. Enkä muuten todellakaan arvannut syyllistä. Mun mielestä Nesbö parantaa koko ajan, aina uusimman suomennoksen kohdalla ajattelen että tästä ei voi millään pistää paremmaksi, kunnes tulee taas seuraava joka räjäyttää pankin. Oletko lukenut muita Nesbön kirjoja? Mun mielestä esim. Isänsä poika oli tosi hyvä, Macbeth oli ainoa josta en tykännyt yhtään.

   1. Heh, osuipas maut yksiin. Mä taistelin Macbethin väkisin loppuun kun en osaa jättää kirjoja kesken, ja kirjailijan takia olisin halunnut tykätä siitä, mutta ei ollut kyllä yhtään mun juttu. Niitä Nesbön lastenkirjoja on kehuttu kovasti, pitää tutustua kun lapset on vähän isompia.

 2. Mä tykkään kuunnella paljon äänikirjoja ja podcastejä -luen toki myös paljon ihan paperisia kirjojakin kirjastosta 🙂
  Elämykset ovat usein mieluisimpia lahjoja -etenkin jos niihin liittyy yhteinen tekeminen ja ajan jakaminen toisen kanssa! Äänikirjojen parissa kuluu hyvin myös joulun auto- tai junamatkailut 🙂
  Ihanaa joulunaikaa,
  Ida kotona kaupungissa
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 3. Täällä myöskin vankkumaton Harry Hole-fani. Lemppari kirjasarja ehdottomasti, RAKASTAN. Et olisi voinut paremmin kiteyttää Veistä. Niin surullinen ja raskas.
  Aloitin kuuntelemaan saman tien kun tuli ulos äänikirjana. Sain kuunneltua loppuun vasta muutama päivä sitten, sillä pitkitin tarkoituksella kirjan loppuun kuuntelemista. En vain kestänyt vetää putkeen kahdessa päivässä, kuten yleensä. Niin surullinen. Veitsen ensimmäisellä kolmanneksella olin todella vihainen kirjailijalle (että miten kestää tehdä näin), mutta nyt kun sain valmiiksi, olen jälleen rakastunut kyseiseen sarjaan.
  Tulee aina niin kotoisa olo Harry Hole- kirjoista.
  Toivottavasti saamme vielä nauttia monista Harryn seikkailuista!

Leave a Reply