Babyshowereiden keskipiste – vaippakakku

Siskollani oli baby showerit tuossa viikko sitten ja niiden järjestäminen oli aikamoinen prosessi, varsinkin kun saatiin pidettyä ne yllätyksenä hänelle. Paljon tuli leivottua ja valmisteltua, mutta ennen kaikkea askarreltua, nimittäin ensimmäistä kertaa ikinä päädyin tekemään vaippakakun. En ole koskaan ollut vaippakakku-vastaava baby showereihin liittyen, joten tämä piti aloittaa ihan alusta. Kävin siis hakemassa tarvikkeet, vapautin ison ruokapöytämme ja rupesin hommiin! Ajattelin samalla tehdä ohjeet jos jollain muulla on tällainen projekti lähiaikoina edessä.

Mä valitsin Pampersin Premium Protection -vaipat vaippakakkuun, koska se on meilläkin ollut käytössä tämän Myttysen alkuajan. Pissa-indikaattori on alussa hirveen kätevä, varsinkin kun tarkkailee sitä vauvan ruoan saamisen määrää ja nuo Pampers Premium Protection -vaipat on ihan superpehmeitä ja kevyitä, mutta samalla imukykyisiä vaippoja. Danten kanssa aloitettiin aikanaan kotimaisella vaippamerkillä, mikä jouduttiin housuvaippoihin vaihtaessa vaihtamaan koon takia, sillä Pampersit oli meidän pitkälle kapealle pojalle parhaiten sopiva merkki. En ennen lasten saamista osannut edes odottaa, miten erilaisia merkit on ja miten paljon eri asioita on hyvä huomioida vaippamerkin kohdalla.

Ensinnäkin raahattuamme yhteen reissuun mukanamme puoli matkalaukullista vaippoja, oli hirveän kätevää kun Pampersia sai ihan kaikkialta maailmassa, eikä tarvinnut pahemmin miettiä asiaa pakatessa. Itse asiassa tuohon Premium Protectioniin tutustuimme juurikin reissun päällä, kun niitä emme olleet Suomessa edes huomanneet. Pampers Premium Protection -vaipat on huomattavasti pehmeämpiä ja ne tuntuivat omaan käteen ihan silkkiseltä verrattuna muihin vaippoihin. Danten kohdalla mentiin loppuun asti Pampers Premium Protection -vaipoilla, kunnes hänellä jätettiin vaipat kokonaan pois pari kk sitten, myös yöstä. Paljon ehdimme reissaamaan ja aina löytyi paikan päältä omaa vaippaa.

Toiseksi oon tykännyt sekä Danten, että Myttysen kohdalla Pampersin mallista ja materiaalista. En oo koskaan ees tajunnut, kuinka usein poikavauvoilla falskaa vaipasta, mutta meillä ei oo vielä kertaakaan falskannu Myttysen vaippa, enkä oo koskaan kokenu mitenkää sitä, että pitäisi asetella vaippaa tarkemmin. Päälle vaan ja teipit kiinni. Meille tää malli sopii vaan ihan superhyvin! Verrattuna kilpailijoiden vaippoihin oon myös kokenut, että Pampers Premium Protection -vaipat on ilmavampia, ja niiden rei’itetty pintamateriaali tuntuu jättävän ihon paljon kuivemmaksi kun vaipan avaa. Ei tule sellainen “muhinut” olo. Meillä ei vaihdeta vaippaa yöllä, ellei tule kakkaa, ja Myttynen nukkuu helposti sen 10-12 h yhdellä herätyksellä nykyään. Vaikka vaippa olisi ihan täysi aamulla, ei ole kertaakaan tullut vielä läpi eikä iho ole koskaan tuntunut kostealta tai ole tullut vaippaihottumaa.

Sisko saa toki valita itse oman vaippamerkin lapselleen, mutta näistä nyt tein vaippakakun, kun on ollut oma valinta näin alkuun. Pääsee ainakin kokeilemaan 🙂 Käytin vaippakakkuun 1-kokoa ja 2-kokoa, koska meillä ainakin kasvettiin ulos 1-koosta hyvin nopsasti, Mytty kun oli aikamoinen pulla jo alle kuukauden ikäisenä. Vaippakakkuun meni siis kokonainen paketti 2-kokoa ja hieman reilu paketti 1-kokoa. Mä tein kylläkin 4-kerroksisen tuosta ja tosi tiukkaan laitoin vaippoja, niin vähemmälläkin pärjää. Reilusti päälle 100 vaippaa on kyllä hyvä varata. Kuulostaa hirveän isolta määrältä, mutta kun noita menee alkupäivinä helposti se 10 vaippaa vuorokaudessa, niin vaippakakussa ei ole kuin 2-3 viikon varannot ihan maksimissaan.

Vaippakakun rakentamiseen mä käytin pahvia, josta leikkasin erikokoisia renkaita ja sitten keskelle tein pahvista putken, jonka ympärille vaippakakku rakentui. Mun oli tarkoitus tehdä ensin rattaiden mallinen tai traktorin mallinen vaippakakku, mutta ne oli sen verran monimutkaisia, että pitäydyin klassisessa muodossa. En liimannut vaippoja kiinni tai kikkaillut kuminauhojen kanssa, koska mun mielestä tärkeintä oli pitää vaipat hyvin käyttökuntoisina. Niinpä jokaisen vaipparenkaan väliin laitoin pahvisoiron, joka piti ne paikallaan. Apukädet on tässä pop tai paljon pieniä maustepurkkeja, jotka pitää tuon renkaan täytenä ja paikallaan samalla kun sitten vaihtelee vaippoja niiden maustepurkkien paikalle sitä mukaa kun vaippoja saa rullattua.

Kun kakku oli valmis, laitoin putken sisälle suklaita ylläriksi siskolle ja sitten viimeistelin kakun koristellen. Ei tästä ehkä maailman kaunein tullut, mutta käsityötä alusta loppuun ja sisko tykkäsi! Vaippakakkuunhan voi jemmata vaikka mitä kaikkea muuta vaippojen joukkoon. Tuttipulloa, kosteusliinoja, hygieniatarvikkeita (sakset yms), tuttipulloja, harsoja, tuttinauhaa, kuolaliinaa yms. Mä pidin tän oikeastaan vaan vaippakakkuna, koska oon antanut siskolle jo meidän vanhoja juttuja aika paljon pois ja ollaan käyty yhdessäkin ihmettelemässä mitä kaikkea hankintaa tässä tuliskaan vielä tehdä. Aika paljon kaikkea siellä oli siis jo valmiina. Kauniin pehmolelu-soittorasian laitoin kakun kruunuksi ja lisäksi toisen pehmolelun, joka oli ainakin Danten suosikki vauvana.

Aikaa kakun rakenteluun meni noin 3 tuntia kaikkineen, mutta halusin tehdä kaikki rusetit ja koristeetkin itse, eli se ei todellakaan ole välttämätöntä. Kaksipuolista teippiä suosittelen ton homman tekemiseen ja pahvia on hyvä varata n. 5 arkkia, joista voi leikata noita ympyröitä ja soiroja. Vaippakakku kulki meillä pahvilaatikosta leikatun palan päällä, sillä tuo askartelupahvi ei olisi välttämättä kestänyt koko matkaa Helsinkiin juhliin ja siirtoja 🙂

Sellainen siis tuli askarreltua. Ootteko ite vaippakakkuja askarrelleet ja onko jotain hyviä vinkkejä näihin mitä haluaisitte jakaa? 

16 thoughts on “Babyshowereiden keskipiste – vaippakakku

 1. Pampersit on kyllä markkinoiden ainoat vaipat, mitä en vauvalleni laittaisi. Se kemikaalihaju on aivan törkeä. Yhden pakkauksen ostin, ja se avattu pakkaus haisi niin paljon että piti parvekkeella säilyttää. Annoin lopulta vaipat paikalliseen päiväkotiin, kun en viitsinyt roskiinkaan heittää. Laitoin Pampersille palautetta, ja kysyin että miksi ne haisee, ja vastauksena sain vaan että ei pitäisi haista🤷

  1. Onpas outoa, ei noi meidän kyllä haise lainkaan käyttämättömänä? Kävin vielä ihan haistelemassa ja työnsin ihan nenään kiinni, enkä silti kyllä haista kuin ihan hienon hienon saippuamaisen tuoksun. Mun mielestä ne haisee vaan puhtaalle talouspaperille suunnilleen?

  2. Minäki oon yhden ainoan pampers paketin ostanu ja haju otti nenään heti. Toki ne oli niitä ns “perus pamperseja”. Mut jäi käyttämättä. 😀

   1. Okei, mä en osaa sanoa niistä, ollaan vaan näitä Premium Protectioneita käytetty ja ne on kyllä lähes hajuttomia 🙂

    1. Kyllä minunkin kokemuksen mukaan näissä Pamperseissa on voimakkaampi “kemikaalinen” tuoksu verrattuna muihin vaippoihin. Myös siis näissä Premium protectioneissa. Muumeja suositaan täälläkin hajuttomuuden ja kotimaisuuden takia. Nyt vielä kiva kun on tullut uusi pienempi kokokin housuvaippoihin. 😊

  3. Hei juuri ajattelinkin kysyä tästä hajuasiasta täällä. Meillä käytetään kohta 2-v tytöllä pampersin housuvaippoja, koska ne ovat ainoat jotka eivät falskaa. Mutta se haju on niissä tosiaan ihan hirveä. Muut vaippamerkit ei oo haissut millekään. Nyt on kuitenkin mietinnässä, että mitä vaippoja aletaan käyttää tänään syntyneelle pojalle. Meillä on hankittuna Libero Toucheja, mutta ne on aika hintavia. Muumit on kans hyviä, mutta ainakin näin alkuun haluaisin vaipan, jossa on se pissaindikaattori. Oon miettiny, että onko näissä pampersin pienimmissä vaippakoossa kans tuo hajuongelma, ja ehkä täytyy vaan uskaltautua kokeilemaan paketillinen. 😊

  4. Mun mielestä myös ne perus-Pampersit haisee tosi voimakkaasti joltain kemikaalilta. Neuvolasta saatiin näytepaketti Pamperseja ja sitten vielä lahjaksi saatiin isompaa kokoa. Se vaipan sisäpinnalla oleva verkko jäi aina ikävästi vauvan pepun ihoon kiinni vaikka ei tosiaan annettu kakan siellä hautua.. Ja parin päivän käytön jälkeen oli vauvan pepun iho melkeen vereslihalla :/ käytettiin sen jälkeen Liberoa ja Muumeja ja iho parani. Sitten tuli aika siirtyä isompaan vaippakokoon. Päätin kokeilla Pampersia kun oli sitä saatu paketillinen lahjaksi ja kahden vaipan jälkeen alkoi taas iho helottaa punaisena.
   Muistelisin että Anna aikanaan kertoi että heillä taas oli Liberoista tullut ihottumaa..? Niin ne vaan eri vaipat sopii eri vauvoille. Mutta tota kemikaalikäryä kyllä ihmettelen noissa Pamperssin perusvaipoissa, miten sellaista voi olla vauvoille tarkoitetuissa tuotteissa?

   1. Tosi jännä, me ei olla noita perusPamperseja koskaan kokeiltu vaan ainoastaan näitä Premium Protectioneita. Ja joo, Liberot on molemmilla aiheuttanu heti kovan vaippaihottuman. Niin se vaan on, että kaikille sopii eri asiat. Muumit on myös sopineet meille näille teipillisinä, mut valitettavasti se housumalli on meidän lasten mallisille lapsille ihan katastrofi ja nyt esim. eilen kun laitoin Muumit, joita on yks pussi saatuja, niin oli nipat heti, falskaa meillä Mytyllä nyt teipitki näköjään :/

 2. Muistelin, että käytitte Danten kanssa muumivaippoja? 🤔 Me ollaan oltu tosi tyytyväisiä muumeihin ja kivaa kun ne ovat suomalaisia 😊

  1. Joo, käytettiin alkuun, mutta valitettavasti Muumien pienin housuvaippa olis meille edelleen liian iso Dantelle, ei ollu mitää mahista jatkaa niillä ku Dee oli housuvaippa-vaiheessa. Vaihettiin housuihin vaihtaessa Pampersiin ja tällä on alotettu suoraan Pampersilla. Viimeks raahattiin vaippoja ulkomaille asti ku pelättiin että joku mihin ei oo tottunu aiheuttais ihottumaa, mut sit bongattii noi Premium Protectionit Dubaissa ja sille tielle jäätiin 🙂

 3. Itse oon kans vain niitä peruspamperseja käyttänyt ja en tykänny ollenkaan, niissä ainaki on se ”verkkopinta” tai mikä onkaan ja jostain syystä inhoan sitä 🤢

 4. Meillä käytetään muuten myös näitä vaippoja (hyvä hinta-laatusuhde), mutta öisin ei kyllä pidä mun mielestä niin hyvin. Ei siis mitään ohivuotoja, mutta jos on 12 tuntia sama vaippa niin se kosteus ikäänkuin tihkuu vaipasta läpi! Siis ihan jo parikuisesta asti ollut sama juttu, minkä vuoksi öisin käytössä siis Liberot… Noissa ei muuten luvatakaan mitään 12 tunnin pitävyyttä, ainakaan noissa pienemmän koon pamperseissa.

 5. Hieno kakku! Mäkin oon vierastanut pampersia hajun takia, mutta kun liberot alkoi pojalla falskaamaan melkein joka yö, niin siirryttiin pampersiin ja ne on onneksi toistaiseksi pitänyt. Pampersin housuvaipat on aikaisemminkin olleet käytössä ja ne on kyllä hyvän mallisia hoikalle lapselle.

 6. Pakko nyt munkin kommentoida, että pamperssit oikeesti haisee!😁 ostettiin joskus yks paketti(käytettiin se kyllä), enkä enää kyllä koskaan sen jälkeen ostanut!

 7. Ranskan kulutusvalvontataho oli tehnyt vaippatestin tänä vuonna ja pampersit oli selvästi yksi kemikaalittomimpia vaippoja. Pampers on uudistunut tuotteitaan viimeisen muutaman vuoden aikana,eikä meillä ole koskaan haissut Ranskasta viime vuosina ostetut pampersit. En tiedä mitä peruspamperseja Suomessa sitten myydään…

Leave a Reply