Joululahjaideoita koko perheelle

Jaiks, pari viikkoa jouluun! Onko teillä jo joululahjat valmiina? Meillä on vielä vaiheessa vähän kaikki ja pukkiraukka joutuu taaperolle etsimään sinistä pastaa (kyllä, tämä oli joulupukin kirjeessä esitetty toivomus meillä), mutta jotain lahjoja alkaa jo olla. Jatkuvasti kysellään meiltäkin joululahjatoiveita ja varmaan monessa kodissa juuri lasten lahjat on niitä kaikista hankalimpia keksiä. Itse oon sitä mieltä, että lahjatoiveet pitäisi aina esittää selkeästi, jotta ei tuu turhia hankintoja koteihin. Mä en esim. halua meille mitään soivia leluja ja paljon ääntä pitäviä leluja, koska niitä on jo paljon ja musta on tullut tosi meluherkkä viime aikoina. Lisäksi lapsilla on niin paljon vaatteita, että nekin on “ei kiitos” -listalla. Keräiltävät ja kehittävät lelut ja pelit on pop ja sellaiset jutut, joista saa iloa koko perhe. Mä kasasin tähän Martinexin valikoimista tosi kivoja joululahjaideoita lapsiperheisiin, jos ne auttaisivat jotain pohdinnoissa.

Oon ennenkin kirjoitellut Martinexista  mm. täällä. Martinex on yli 30-vuotias suomalainen perheyritys Raisiosta, jonka tuotteita löytyy melko varmasti joka kodissa. Joko päivittäistavarakaupoissa myytävää leivontasarjaa, Muumi-vaatteita tai vaikka pelejä ja leluja. Meiltä löytyy niin Smart10-peliä aikuisille, Muumeja kuin lastenleluja Martinexilta. Paljon olen viime aikoina kirjoitellut suomalaisen työn ja suomalaisten yritysten tukemisesa ja senkin takia nämä joululahjaideat on ihana toteuttaa yhteistyössä Martinexin kanssa, koska yritys on tosiaan suomalainen ja työllistää Suomessa monia. Pari-kolme vuotta sitten avatun Martinexin verkkokaupan kautta pystyy tilaamaan Martinexin tuotteita, mutta niitä myös löytyy monista muista liikkeistä.

Mitä siis voisin suositella valikoimasta joululahjoiksi? Sain valita meidän pienille uusia juttuja Martinexilta jo vähän aikaa sitten ja näitä on päästy jo testailemaan.

Aukeava maisemareppu on ollut jo nyt isossa suosiossa yhdessä erilaisten eläimien kanssa. Tää on siitä loistava lahja esimerkiksi joulupukin säkkiin, että tätä pääsee sitten täydentämään melko loputtomasti erilaisin eläimin. Me ollaan myös lähdössä parin kuukauden päästä reissuun ja luulen, että tää tulee olemaan suosiossa lentokoneessa. Reppu aukeaa siis maisemaksi, jossa eläimillä voi leikkiä. Eläimet on helppo kerätä reppuun sisälle leikin päätteeksi ja siivous on helppoa. Meillä repun eläinten lisäksi löytyy jättipanda, kirahvi, kenguru ja jättiläiskilpikonna . Dee tykkää nykyään kuunnella “satuja”, jotka on meidän kehittämiä juttuja ja sepustuksia milloin mistäkin. Poika kuuntelee kiinnostuneena ja innostuneena tarinoita eri eläimistä ja yhdestä eläimestä saadaan pitkäkin leikki aikaiseksi samalla kun lapsi oppii. Erinomainen lahja niille, jotka ei innostu meluavista ja vilkkuvista leluista, vaan haluaa keskittyä rauhalliseen leikkiin.

Hieman Dantea nuoremmalle tai Danten ikäiselle voisin suositella Lalaboom-helmiä Legojen vastakappaleeksi. Nämä rakenteluhelmet ja -pallot on hauskaa tekemistä lapsen kanssa, ja näistä voi rakentaa vaikka mitä kaikkea. Lelu on 10kk+, mutta ainakin meillä nää saavutti suosion heti tuolla 2,5-vuotiaallakin. 48 osaa takaa aika monta erilaista rakennelmaa ja on tosi kehittävä hieman Dantea nuoremmalle motoriikan ja sorminäppäryyden suhteen, kun taas Deellä selkeästi on paljon mielikuvitusta näiden rakentelussa ja saadaan koko ajan erilaisia “kukkia” ja “ruokia”. Kiva leikkiä yhdessä, mutta myös lapsi itsenäisesti jaksaa leikkiä pitkään näillä.

Tästä saimme Martinexilta lisäosaksi Lalaboom-puuhalevyn, jonka olen jemistellyt vielä varastoon ja Dante saa sen vasta jouluna paketista. Ei liikaa kaikkea kerralla, kun saatiin niin ihania juttuja Martinexilta! Tää on opettavainen ja kehittävä lisäosa Lalaboomeille, ja Lalaboom-sarjastalöytyykin erilaisia lisäosia ja erikokoisia kokonaisuuksia. Kannattaa tutustua, nää on oikeesti aika viihdyttäviä!

Perheen pienimmille suosittelen tuota Mustekalapehmoa. Dante sai tämän pari vuotta sitten Martinexin yhteistyömme aikana ja tämä on se sama pehmo, josta Myttynen on jo selkeesti kiinnostunut. Vatsallaan jaksaa tuijotella tätä pitkään ja tätä soitetaan hänelle jonkun verran viihteenä jo nyt. Tykkää selkeästi. Kaunis pehmo, jossa on paljon erilaisia juttuja. Tällä voi soittaa musiikkia jo Danten ikäisen kanssa ja opettaa lyhyitä sävelmiä värikoodein, kun taas pienemmän kanssa oli helppo opetella värejä tämän avulla. Postauksen hintavin tuote mutta pitkänkin käytön jälkeen tämä on edelleen kuin uusi, kuten näette kuvasta. Tämä on nimittäin se pari vuotta vanha mustekala. Uskon, että Myttynenkin tätä käyttää hyvin aktiivisesti keväällä. Tästä lähtevä ääni ei myöskään ole millään lailla ärsyttävä, joten jopa minä hyväksyisin tämän lahjaksi. Paljon erilaisia materiaaleja pienen ihmisen hypisteltäväksi ja on yksinkertaisuudessaankin hyvin kehittävä lelu pienelle.

Huomasitteko muuten muutkin Smart10-fanit, että peliin on tullut lisäkysymyksiä? Me ihastuttiin aikanaan Smart10-peliin ihan täysillä, ja lähinnä harmiteltiin sitä, että kysymyksiä ei ollut enempää, kun pelattiin niin usein, että oltais muistettu se ulkoa pian. Kysymyskortteja tuli lisäosana lisää ja nyt on myös Smart10 Junior olemassa. Tämän suositusikä on 7+, joten tätä suosittelen kouluikäisten perheisiin koko perheen lahjaksi. Aikuisille Smart10 on ihan superviihdyttävä lahja jos tykkää lautapeleistä ja tietopeleistä. Tää on kuitenki vauhdikas ja hauska, eikä liian sellainen hankala ja epäseurallinen, vaikka onkin siis tietopeli.

Kun peleihin päästiin, niin perheen pienimmille on tällainen Pikku Pupu Piilosilla –peli, joka on tosi kiva peli taaperon kanssa! Puput on piilosilla ja pupuilla on erilaisia ilmeitä ja ruokia, joista voi kysyä ja pyytää taaperoa etsimään oikea pupu. Tää on tosi mielenkiintoinen jo senkin puolesta, että pupujen erilaisten ilmeiden tulkinta on mielenkiintoista pienen kanssa ja hän oppii pelatessa. Ikään kuin muistipeli perheen pienimmälle, jossa oppii värejä, ruokia ja ilmeitä tai sitten kehittää muistia sellainen lapsi, joka jo osaa nämä, kun pitää löytää oikea pupu. Pelissä on useita variaatioita, joilla voi vaativuustasoa säädellä. Idea on siis se, että aikuinen pelaa lapsen kanssa.

Siirtotarrakirja on helppo ja kiva pieni lahja lapselle, joka tykkää tarroista. Meillä on tarroilla leikitty jo hetken ja niitä on ihan koko ajan jossain eri muistioissa ja tabletin suojakannessa ja ties missä. Siirtotarrat on käteviä, kun niitä voi siirrellä melko loputtomiin, jollon tarrojen viehätysaika on paljon pidempi. Kätevä reissuun tai esim. nyt kun lapsi sairastaa, ollaan paljon näitä siirrelty ja leikitty näillä, kun ei piirrettyjä voi loputtomiin katsoa ja lapsi ei jaksa leikkiä mitään kovin aktiivista. Erittäin hyvä esim. lennolle tai junamatkalle. Vie vähän tilaa, ei paina ja tarjoaa pidemmäksi aikaa viihdettä. Eikä maksakaan paljoa! Tästäkin saa tehtyä satuja ja tarinoita ja kun tarroja on 150, riittää ne kyllä pitkäksi toviksi 🙂

Askarteluun ja itsenäiseenkin ajanviettoon liittyen olisi toinen pitkäaikainen lahjaidea. Fuzzikins-tuotesarjan kissapakkaus odottaa myös joulua, mutta tää on mulle tuttu ja tiedän mikä tämä on. Eli kyseessä on kolme kissaa, joita voi värittää tusseilla ja joille voi askarrella huopatarvikkeista mm. sängyt ja muita asusteita. Näitä voi värittää uudelleen ja uudelleen, sillä nää värit on pestävissä pois.  Iloa riittää siis pitkäksi aikaa, varsinkin lapselle, joka tykkää a) eläimistä ja b) värittämisestä. Tää on myös ihanaa ajanvietettä lapsen kanssa, varsinkin mun kaltaiselle pipertäjälle, jonka mielestä on kivaa värittää ja leikkiä rauhallisia leikkejä. Ei sotke, peseytyy pois ja antaa monta monta erilaista mahdollisuutta värien ja koristeiden puolesta. Kissojen lisäksi löytyy myös koiria ja pupuja.

Moni ei varmaan edes tiedä, mutta lasten Muumi-vaatteet ovat by Martinex eli suomalaisia ihania vaatteita, jotka on laadukasta materiaalia ja kestää aikaa. Myttysen suosikkipyjama on Muumi-pyjama ja Danten ajalta on tallessa vielä kasa Muumi-vaatteita. Nyt uusimpana saimme Martinexilta aivan ihanan sarjan joulunodotukseen, kun meille kaikille tuli Muumi-olovaatteet. Niin mukavat ja täydelliset joulun odotukseen ja joulun viettoon kotosalla mukavissa oloissa! Meidän pyjamat on Lumisota-kuviolla. Meillä on siis tästä Myttysellä samanlainen pyjama, mutta joku sellainen sini-valko-turkoosi väritys, jonka bongasin uutena lastenkirpparilta. Aivan superpehmeä ja ihana, kun vetskari aukeaa alhaalta ylös. Niiin pehmeä ja hyvälaatuinen sekä helppo käyttää. Näitä pyjamia suosittelen lapsille erittäin lämpimästi!

Lisäksi Myttynen sai ihanan Haisuli-haalarin petrolinsinisessä värissä ja tää on tosi ihana käytössä! Meillä oli Dantella isommassa koossa viimeksikin tämän saman mallin haalari ja on ihan erinomainen käytössä! Muumi-vaatteet mun mielestä on kooltaan reiluhkoja, ja Myttyselle tämä 62 on vielä hieman isohko, vaikka muissa vaatteissa 62 on nyt oikea koko ja jäämässä hieman pieneksikin kohta. Sanoisin, että Muumi-vaatteiden kokoluokitus on aika samassa linjassa Polarn o Pyretin ja Reiman kanssa, kun taas ketjukauppojen lastenvaatteet on musta selvästi pienempiä. Meidän 60-senttiselle sintille menee vielä tosi hyvin Muumi-pyjamasta 56, vaikka muut 56 on jotakuinki jo pakattu pois. En siis ostaisi hirveästi isompaa tästä, ellei halua jättää reippaasti kasvunvaraa. Lähes metrin pituinen Dante menee vielä kevyesti 92/98 -kokoiseen pyjamaan. Nyt vasta bongasin myös tuon Haisuli-haalarin nimeltä Piilottelu, ja se on aivan ihana! Menee meillä ehdottomasti lahjatoive-listalle. Monesta printtivaatteesta en lapsilla tykkää, mutta nää Muumit on musta tosi ihania, ja varsinkin tämä Myy Haaveilee on aivan ihana! ♥

Ainiin, ja jouluintoilevalle äidille tuli Martinexilta ihana musiikkitonttu, joka on vahtinut oveamme tässä jo pari viikkoa 🙂 Ihana!

Meillä ei vielä ole muutamaan vuoteen käyttöä tuolle Smart10 Juniorille, ja ajattelinkin arpoa tämän teidän kesken! Suunnatkaa siis Instagramiini ja osallistukaa arvontaan, jos teidän kuusen alla olisi tilaa tälle hauskalle koko perheen pelille! Instassa arvon siis molemmat SMART10, sekä aikuisten, että Junioriversion 🙂

Oliko tässä jotain tuttuja tai uutuuksia, jotka varmasti päätyvät joululahja-listalle? 

2 thoughts on “Joululahjaideoita koko perheelle

  1. Hei, kiitos tästä postauksesta, paljon hyviä ideoita! Jäin miettimään tuota siirtotarrakirjaa: liimautuuko nuo tarrat jonkinlaisen liiman avulla vai kiinnittyvätkö ennemmin ns staattisesti? Onko ne tarrat liimaisia? 😅 En nyt osaa oikein muotoilla kysymystä, toivottavasti siitä sai jotain selkoa

    1. Moikka! Meillä oli ainakin ennen tollasia siirtotarrakirjoja,eikä niissä ollu liimaa. Sellainen jäykähkö lötkö tarra ja muistaakseni kirjan sivut oli kans sellasta ns. Muovisempaa (?) Matskua. Liimahan kuluisi aika nopeeta pois, toki meilläkin pikkuhiljaa käytössä tarrausvoima hiipui, joka nokkelina tyttöinä korjattiin nuolemalla tarraan lisää kitkaa 😀
      Toivottavasti selvensi vähän

Leave a Reply